С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 824
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Лавал-Пловдив
Бъбречни кризи прави мъжа ми, лекува ги с чай от мечо грозде и много бира Simple Smile

# 631
  • Калгари, Канада
Момичета, някоя да е водила детето си на play date, съответно да е организирала такава?
Владко е поканен от едно дете, за пръв път ни е, явно ще го водя в къщата на детето, ще се обадя по телефона да се доразберем, ама за да не изглеждам много невежа, да питам - колко време да го оставя, има ли прието такова, трябва ли да носи нещо дребно - подаръче за детето или нещо друго, всичко каквото се сетите ще ми е от полза. Съответно, ако решим после да поканим детето в къщи , трябва ли някакъв сок, снак, друго да приготвям.
Аз си мислех, че сме малки още за такива срещи  ooooh!, явно обаче се почва вече  Wink

# 632
Честито бебче на Анета - да ви е живо и здраво и много да ви радва!

Мамамиа голямото ми момче вече е ходило на няколко такива  при съучениците си.
И някои от тях са идвали у нас.
Когато той е ходил - не сме носили нищо определено за детето. Обикновено предварително сме се уговорили от колко до колко часа е срещата и го оставяме и вземаме в уреченото време.
По същия начин и когато са идвали у нас деца. Обикновно съм предлагала сок, сушени плодове - но без ядки, да не стане грешка...
Не знам какво повече да ти кажа...питай ако нещо друго те интересува.

# 633
Благодаря на всички!
Пиша малко със закъснение, но не ми остава много време за компютъра Simple Smile
Филип се роди в Mount Sinai Hospital, много съм доволна от болницата!

# 634
  • Canada
Хора, не знам как е при вас, но при нас есента си отиде и няма и помен от нея. Затова давайте да се хващаме и да приключваме с тази тема. Hug Тази седмица вече сложих зимното яке.

Анета, честито бебче! Много радост да ви носи!

Честито и на всички рожденици, именици и с нови бебчета, които съм пропуснала! Да са живи и здрави!

Ескориал, мерси за линка за витамините, точно за тези питах. Ние междувременно взехме други, но ако искаш по-нататък може да се комбинираме за обща поръчка и да си спестим шипинга.

Кака Дора, много хубав аватар! Слуша ли най-новия член на семесйството?
А какво стана с онзи изпит, на който ходи преди да родиш? Да се преподават езици на големи хора ми е в списъка на хубави/желани професии; някак ми се струва значимо и даже обгърнато с някаква романтика.

# 635
  • Калгари, Канада
Каква есен?! Ние от 4-ти декември сме си стабилна зима  Peace  Темата наистина се ниже бавничко, ама и 50 странички са си доста..
Хрумна ми заглавие за новата тема:
"Имаме в Канада зима  с красива бяла пелерина" 

escorial , благодаря ти за отговора   bouquet

# 636
  • Canada
Хрумна ми заглавие за новата тема:
"Имаме в Канада зима  с красива бяла пелерина" 
И като се има предвид продължителността на сезона, все ще е актуалнo. Mr. Green

Щастливке, как е Мишето? Габи прави ли опити да си играе с него?

Рони, ти май беше писала, че си ходила на тестове за резерв кандидати за Квебекската администрация. Би ли споделила по-подробно за тези тестове? Или някой друг ако има информация. Благодаря предварително.

# 637
  • Vaudreuil Canada
Имам питанка - като се чества рожден ден на детето ви в градината вие пращате подаръчета за всички деца, а за вашето (рожденичето) какво пращате? Искахме от учителката списък на децата за да направим подаръчетата та тя накрая брои брои и каза еди си колко плюс вашето и аз осъзнах че всъщност не върви точно то да е без подарък като му е ден ама колко сериозен подарък - същия като за другите деца или нещо по-различно???
November Rain след като се изгуби трайно сега наваксваш в темата с оглед смяна на името и  Wink
Албърта-мамите гледах снимки как ви е затрупало - важното е обаче че сте с дух и настроение - на мен тази зима първия сняг не ми повлия много позитивно - като относително начинаещ шофьор съм в лек ужас.

# 638
Много ми е интересно това с подаръците от рожденика за другите деца. Малкия скоро има рожден ден и ми е интерсно дали това е някаква практика, защото дори и днес в градината едно от децата в групата имаше рожден ден и не е давал подаръчета, нямало е и торта.Поне 2-3 деца досега са им минали рождените дни в групата, но подаръчета не е имало нито веднъж newsm78. Какво знаете вие по въпроса?

# 639
Не съм правила подаръци за другите деца, защото не го разбирам този обичай. Само торта, шапки и балони. На балоните как се радваха, само ни караха да надуваме последния път. Подарък за Маги също не съм приготвяла/пращала, тя и не е търсила. Но пък ние сме били там и двете години. Simple Smile
Маги ми е разказвала, че когато рожденикът раздава торбички, той е без подарък. Това не е задължителна практика, не всеки го прави с раздаането на подаръци на другите деца.

# 640
  • Vaudreuil Canada
Ами мен не ме притеснява въпроса с раздаването на подаръчета даже ми харесва идеята. В градината ни не дават да се носят балони и торта - те правят пай като има рожден ден и празнуват с децата - винаги обаче ни оставят подаръче дори когато отсъстваме от градината. Просто се чудя какво да правя като подарък за рожденика - просто не знам какво се приема за нормално в случая.
Честно казано винаги се сещам за един филм дето детенцето на едни емигранти винаги беше различно от другите деца и се чувстваше доста зле та не ми се иска заради нашето незнание да поставим децата си в такава позиция - ако попаднат на кофти деца ще им е много тежко, още са малки но понякога децата са направо жестоки към по-различните от тях. Не че няма да им е трудно на децата твърде често, но поне каквото може да им се спести  Wink

# 641
Ми то градината беше пълна с деца на емигранти. Пък и както казах, не сме били само ние, които не приготвяхме подаръци за другите деца.
Маги пак ми потвърди, че рожденикът, който раздава подаръци, не е получавал такъв.

# 642
Не знам как е в големите градини, Флоранс е във фамилна и са само 6 деца. Та за рождения й ден приготвих за всички еднакви подаръчета, включително и за нея, като на нея го дадох сутринта в нас, но тя си го взе в градината. Всички други деца дават подаръчета когато имат рождени дни (дори да отсъства, й го дават когато отиде), тортата, балоните и всичко останало е от учителката, тя настояваше да са от нея.

# 643
Явно ще си реша чуденката като питам учителката...градината на малкия е голяма, но преобладават местните дечица, а както вече казах той досега подрък не е получавал за чужди рождени дни...

# 644
  • На бял кон в Pierrefonds
November rain, да ходих, преди 3 години. Изпита беше цял ден в едно училище. Първата част беше повече логически задачи, както и някои със счетоводни елементи, но не много сложни (все пак изпита не е за завършили висше счетоводство). Втората беше поставяне в ситуация - писмено - примерно ако разберете, че колегата ви взима подкуп какво ще направите и следва избор на отговори - ще говоря с него, ще говоря с шефа и т.н. Като цяло не ми се видя много трудно, имах някои непознати думи, но на принципа на изключването се досетих какво означават.

По принцип вида на тестовете зависи от конкурса и позицията, за която се явяваш. Ето тук са им примерните тестове.

http://www.carrieres.gouv.qc.ca/obtenir-un-emploi/examens-de-sel … stions/index.html

Момичета, гледахте ли новия български филм - Светът е голям и спасение дебне отвсякъде? Допадна ми, ето оттук може да си го дръпне, които има интерес:

http://nanoset.net/torrent/25/30/114978/The%20World%20is%20Big%2 … Corner%20%20(2008)

Да ви попитам децата ви вдигаха ли температура след ваксината на 1 годинка? Моята кукла от вчера е с 39 и нищо не помага. Давам и ацетаминофен, но ефекта е 2 часа и после пак е с висока температура. Не знам какво да я правя, ако някой е имал подобна ситуация нека сподели. Ваксината я правихме преди една седмица.

Общи условия

Активация на акаунт