С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 823
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за филма: Ronniе & myself ,сега го тегля,утре ще го гледам и ще споделя и аз мнение Peace

# 646

Да ви попитам децата ви вдигаха ли температура след ваксината на 1 годинка? Моята кукла от вчера е с 39 и нищо не помага. Давам и ацетаминофен, но ефекта е 2 часа и после пак е с висока температура. Не знам какво да я правя, ако някой е имал подобна ситуация нека сподели. Ваксината я правихме преди една седмица.

А дали са свързани нещата Thinking Диди ми е вдигала Т след ваксина, но веднага същата вечер след ваксинирането и на другата сутрин си е ок. Даже и Т-понижаващи не съм й давала Peace

# 647
  • Калгари, Канада
Ronniе & myself , благодаря ти!  Hug Хареса ми много филма.
За ваксината и на мен Владко веднага ми вдигаше, никога не е било след седмица и толкова висока. Да не е настинка?

# 648
  • Vaudreuil Canada
Рони специално с тази ваксина може да е и от нея защото са много наведнъж и последната май дава ефекти до 17 дни след поставянето и но може и да е грипче. Пак да кажа при такава висока температура че може да е и розеола - нещо като шарка но обрива избива като се свали температурата (3-5 ден от вдигането и) и в този момент заболяването приключва. Но там температурата почти не се повлиява от медикаменти въпреки че е желателно да се дават за да може колкото е възможно да се контролира температурата. Ако нямате кашлица хрема и други симптоми на грип може и това да сте лепнали на този континент е доста разпространено - следиш след 3-тия ден за обрив който е по-скоро петнист отколкото пъпков и изчезва за около 12-24 часа след появата си.
Благодаря за филма - сваля се в момента после ще гледаме ....

Благодаря на всички които споделиха опита си с градините Simple Smile

# 649
Много е хубав филма,аз по принцип обичам бг филми,благодаря  bouquet

# 650
  • На бял кон в Pierrefonds
Благодаря на всички, които са се включили с мнение. Детето днес е по-добре. Тепературата е между 37 и 38, но спрях ацетаминофена, за да може да се пребори, каквото и да е това. Предполагам, че е от ваксината, защото не е имала хрема или кашлица. Просто реакцията дойде на 6-тия ден.

Шемет, мерси за инфото за розеолата. Ако ни сполети, поне ще знам какво е.

# 651
Мили майки да ви попитам за оформянето на бг акт за раждане на дете родено тук.Имам ли и право на еднократна помощ в Бг и в какъв размер е за 2 дете.А и евентуално как да си взема парите от соц. в Бг. newsm78

# 652
Имаш право; 600лв; на място, по местожителство на майката. Simple Smile

# 653
  • Vaudreuil Canada
Deizi-Kreizi официално нямаш право на помощ за раждане тъй като детето не се отглежда в бг. Но винаги можеш да декларираш че се отглежда там и 5 минути по-късно да размислиш и да решиш че ще се върнеш да си го отглеждаш тук ...
Вери ти е казала - получава се по местоживеене на майката но на декларацията нищо че е от твое име искат и подписа на бащата - какво декларира той не е ясно ама не ми се подхваща темата щото  #Cussing out
За акта за раждане пращаш тукашния акт до външно министерство в Отава от там го заверяват и с приложен от теб плик го пращат на бг посолството от където преиздават превод на български и ти го пращат пак в изпратен от теб плик - искат да е регистрирана поща и имаше някаква такса така че питай в посолството какво точно искат. С преписа и оригинала в общината по местоживеене служба есграон се вади бг акт за раждане и се дава егн на детето. Регистрирай го и за личен лекар - за деца до 18 години е безплатно но поне няма да ти правят въртели ако се наложи да търсиш медицинска помощ.

# 654
shemet_neveroiaten е права. Има и друг проблем, отделните институции са свързани в една система и нищо чудно на граница да ти излезе, че си длъжник. Още повече, че подписвайки молба декларацията носиш и наказателна отговорност.

# 655
През септември подавах такава молба за еднократна помощ. За 1-во дете е 250 лв, за второ - 600 лв. Никъде не съм писала, че детето се отглежда в България, нито някой ме е питал. Нищо от това, под което съм се подписала в декларацията, не е било лъжа. Писах, че не съм осигурена, също така и мъжа ми, че не е осигурен. Мъжа ми не беше с мен и ми казаха да се подпиша вместо него  Laughing Мисля, че нямаш право на детски добавки, иначе за еднократната помощ няма проблем. Тя е за всяко дете, което има българско ЕГН. Единственият проблем се оказа, че нямам лична банкова сметка, а те не могат да преведат парите на сметката на някой друг. Така се наложи да правя пълномощно на майка ми, за да може да ги получи на каса.

# 656
  • Vaudreuil Canada
Ето това е декларацията и точка пет е "Отглеждам детето си в страната."

http://www.bgstuff.net/content/view/466/526/

# 657
  • Pierrefonds, CA
През септември подавах такава молба за еднократна помощ. За 1-во дете е 250 лв, за второ - 600 лв. Никъде не съм писала, че детето се отглежда в България, нито някой ме е питал. Нищо от това, под което съм се подписала в декларацията, не е било лъжа. Писах, че не съм осигурена, също така и мъжа ми, че не е осигурен. Мъжа ми не беше с мен и ми казаха да се подпиша вместо него  Laughing Мисля, че нямаш право на детски добавки, иначе за еднократната помощ няма проблем. Тя е за всяко дете, което има българско ЕГН. Единственият проблем се оказа, че нямам лична банкова сметка, а те не могат да преведат парите на сметката на някой друг. Така се наложи да правя пълномощно на майка ми, за да може да ги получи на каса.

И при мен беше така, само че миналата есен и само 200 лв.  Laughing получи свекърва ми. Знаеха,4е не живее там детето ,но не направиха проблем Simple Smile

# 658
Декларацията, която аз попълних нямаше такава точка. Може да са променили нещо, не знам.

Пропуснах да вметна, че с акта за раждане е добре да поискате и удостоверение за родствени връзки, което се прилага към декларацията. Иначе ще ви върнат.

# 659
Благодаря на всичи за отговорите  :bouquet:Ronniе & myself  какво е това удостовервение за родствени връзки newsm78 и 200лв си вземала за 2 дете ли?

Общи условия

Активация на акаунт