С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 814
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Извинявам се, вторият въпрос е към E&M

# 661
Не, 200лв е за първо.
Удостоверение за родствени връзки съм вадила в Общината едно време заради детските. Искаха ми го, защото не бяхме женени с моя мъж.

# 662
мерси Вери  bouquet,а знаете ли има ли срок за кандидатсване за тази еднократна помощ?

# 663
  • Vaudreuil Canada
До три годишна възраст на детето може да си вземеш помощите.
Не знам дали е същото това удостоверение за родствени връзки но за помощта искат удостоверение за броя на децата родени от майката - може би е същото. В нашата община обаче бяха на абсолютно различни места (сгради) с акта за раждане, така че нямаше как да си спестя второто разкарване и чакане.

# 664
  • Canada
Рони, мерси за отговора. Раздвам се, че детето ти вече е по-добре.

Аз ли съм единствената, която не се е възползвала от тази еднократна помощ? Преди време след двуминутно обсъждане с мъжа ми решихме, че има и по-нуждаещи се и след като и не живеем там, няма да предприемаме действия за въпросните 200 лв. 

Шемет, ще се включа активно в изписването на темата като ми мине и другия изпит. Сега по-скоро надничам. Wink

# 665
Благодаря ви мами ,бяхте много изчерпателни Hug

# 666
Аз ли съм единствената, която не се е възползвала от тази еднократна помощ?
Не, не си. Simple Smile
Не знам и дали ще си ходим до БГ до третата годинка на Ясен. Като ми дойде до главата, ще го мисля.

# 667
  • Vaudreuil Canada
November Rain всеки гледа от различна гледна точка - аз съм плащала страшно много данъци и осигуровки в бг и не съм убедена че циганка с 6 деца има повече право от мен. Като дойдеше до здравно обслужване (2 пъти се е случило) се налагаше да плащам за неща покрити от касата просто защото нямам целия ден на разположение да търча напред назад като луда но плащах осигуровки на пълна заплата. Снаха ми и няколко приятелки взеха пълно майчинство от държавата след като фиктивно се водиха на работа няма и 1 месец, а аз след 8 години работа там и плащани осигуровки защо да нямам право на нещо подобно? Очевидно пенсия няма да получа от държавата България нищо че съм плащала осигуровки там и няма и как да ги прехвърля тук. Така че едва ли съм ощетила някого - по-скоро си мисля че съм обогатила твърде много мързеливци.

И за да не оставя неправилни впечатления у някого - страната ни е чудесна, но държавата благодарение на законодатели и управници е пълна отврат.

А сега да споделя и малко кофти опит с канадската система за закупуване на техника и мебели. Ако решите да плащате удължена гаранция за уред гледайте в гаранцията да се предвижда заместващ уред - ние сме вече повече от 5 седмици без печка и днес уж я ремонтираха ама пак не работи та вече съм на борчето тъй че ако някой реши че съм неоснователно нелюбезна .... основателно е ама не по негова вина  Mr. Green

# 668
 shemet_neveroiaten аз един го накарах да я ремонтира в къщи, а като ми каза, че ще обърне хладилника обратно, просто извиках супервайзора му. Когато счупиха гранита( чаках го 3 месеца) просто мениджъра им стоя и монтира през цялото време с тях след това. За такиша изпълнения роман мога да напиша

# 669
В подкрепа на Шеметчето да допълня смешните детски от 18лв / сега не знам колко са /, които имаше риск да не ги получиш, ако доходът на член от семейството надвишаваше 200лв. Естествено последния път се паднаха по 205лв на всеки и детски- ядец. Да не говорим, че покрай цялата галимация изгубихме труд.книжка на мъжа ми. Много по-лесно ми беше като се водех самотна майка.  Laughing

# 670
  • Pierrefonds, CA
200лв си вземала за 2 дете ли?

за първо

# 671
  • Монреал

Аз ли съм единствената, която не се е възползвала от тази еднократна помощ? Преди време след двуминутно обсъждане с мъжа ми решихме, че има и по-нуждаещи се и след като и не живеем там, няма да предприемаме действия за въпросните 200 лв. 

Мне, не си  Wink

# 672
Аз май бях питала тук, но пак да питам - колко е помощта за трето дете, някой знае ли?

# 673
  • Pierrefonds, CA
Аз май бях питала тук, но пак да питам - колко е помощта за трето дете, някой знае ли?

ескориал, трето и всяко следващо - 200 лв.
http://news.expert.bg/n273888/

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 05:11 от E&M

# 674
Мерси Е&М  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт