Веганството - да споделим опит

• 185 450
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 180
Искам да питам за кълновете - Махате ли семето или ядете и него? Примерно от слънчоглед, леща?

# 181
Искам да питам за кълновете - Махате ли семето или ядете и него? Примерно от слънчоглед, леща?
Аз на нищо не махам семето...

# 182
   Благодаря за идеите ви! Засега нямам пасатор, защото ми се чупят като
детски играчки, но скоро ще ги пробвам. Simple Smile
   lampionov, какво значи "скарани със зърнените култури"? Аз съм нулева група,
не съм съвсем веган, само консумирам по малко твърди сирена, но зърнените храни
са ми любимите - всичко и по много мога да ям.

# 183
Да ви се похваля момичета с новата си реколта кълнове от люцерна,сега са зелени кълних ги на светло,жълтия цвят предният път е бил от тъмното.
lampionov и аз не знам какво значи "скарани" аз също съм нулева кръвна група.Обожавам всякакви зърнени храни и всякакви треволяци Mr. Green
Както вече писах от къновете любими са ми тези от люцерна Peace и от Алнатура веднъж си купих един микс имаше някои с леко пикантен вкус някой ако знае от какво може да са да сподели. Simple Smile

Та ето я и реколтата Flutter

# 184
Вери, честита ти машина за кълнове. Hug

Аз моята я "рационализирах", така да се каже.  Laughing Направих я на 3 етажа.

Bergkristall , чудни са! И на мен са ми любими. Grinning

# 185
И аз не махам. / докато напиша, в отговор на Жени /.
Слънчогледа обикновено го оставяме да пусне листенца.

Кюбит, забравих да пиша, че вече 2 пъти правим онази салата "Всичко" Simple Smile, която даде. Вторият път вместо марулка, сложихме спанак, а вместо нахут - боб. Много ни хареса.

Bergkristall, мисля, че е кресон. Той е пикантен. Червената репичка също.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 22:49 от Вери

# 186
Клисталче, пикантният вкус може да идва от кълнове от синап, от някой лук или от броколи. Аз си умирам за кълнове червено цвекло и броколи, но няма как да си ги правя у дома, защото не се продават семана за кълнене в търговската мрежа. Трябва да ги купувам готови, а рядко ги има...

# 187
Меги, в Земята четох, че хората от София поне си набавят семена за кълнове от някъде. Освен да се поровя по-късно.
Спиро, мерси. Simple Smile Мъжът ми също мисли да я подобравя.

# 188
Искам да ви питам вие заменихте ли с нещо киселото мляко или директно го спряхте и го махнахте? Това соево кисело мляко - какво е на вкус? Ако може да се опише де? Яла съм тофу, хареса ми, ако го ям по-редовно ще ми хареса и повече. Simple Smile Ама трябва упорство. Sad
Ако това може да помогне към описанието? newsm78

# 189
Махнахме го от раз. Даже имаше 1-2 кутии, които дъъълго никой не ги искаше и накрая се развали. Но ние не бяхме много по киселото мляко.
От соевите неща само млякото ми харесва. Кисело, обаче, не сме пробвали.

# 190
И аз директно спрях всички млечни, заедно с месото. Соеви млека не съм и опитвала. Имам нещо много против соята. Тофу съм опитвала само веднъж и няма да повторя.

ЛУРДЕС, можеш да си направиш кисело мляко от ядки.

# 191
Аз често вземам разни смесени семена за кълнене от Алнатура. Има едни пикантни, които са с вкус на репички и много ги харесвам (Rotklee).
Тофу харесвам, но панирано или запечено с подправки и после добавено към салата. Много рядко се сещам обаче да купя.

Искам да пробвам покълнала соя, но нещо не мога да намеря. Вярно ли е, че мунго боб и соя било едно и също? Мен различни ми изглеждат кълновете.

# 192
   На мен ми е гадничко това соево кисело мляко, а и "прясното" - блудкаво е.
Тофу детето обича, но много рядко взимам. Според мен, вкусово нямат нищо
общо с млечните продукти и не могат да ги заменят.

# 193
Вярно ли е, че мунго боб и соя било едно и също? Мен различни ми изглеждат кълновете.
Различни са.

# 194
И аз така си мислех, но продавачката в магазина ме заблуди. Питах за соя, а тя ме накара да взема мунго, защото било едно и също  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт