НОЕМВРИйчето расте и пюренца то яде!

• 22 649
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Добро утро!
 Ние снощи спахме много добре, само веднъж промрънка, но я няколко полюшквания на кощарата заспа отново и стана чак в 6:30 за папане. Е, после не заспа така дълбоко, а само се въртеше, но... Стана в 7:30 ч, много весела  Heart Eyes Започна да се напъва и я сложих бързо на гърнето. Свършихме "голямата работа"  Mr. Green Та, деня започва добре, дано и така завърши  Laughing

Честит Рожден Ден на първия ни рожденник! Да е жив и здрав и все така борбен!

Ели Честити първи стъпки и Честит Рожден Ден на баща ти!

Ели Старата ни кошара е сгъваема и няма никакви проблеми, даже като е в нея съм по-спокойна, защото е по-дълбока  Peace Който съм питала, никой не е споделил случай за преобърната кошара  Peace

Лек и усмихнят ден!

# 466
добро утро момичета
 доста сте позиписали #Crazy
и ние бяхме леко болни,даже болен е силно казано защото беше само със сополи.

бяхме два дена на село и Ивко беше невероятно щастлив.Обикаляше из целия двор.Кучета,зайци,кокошки и един лош.....петел.Само като изкукурига и нашия такъв реб нададе Joy
 И ние сме със сгуваема кошара и ми е много по-удобна от дървената Peace

ставам че имам пак работа.С това преместване...

# 467
Ей, тия сополи край нямаха!
Реших да спра Коларголите и ето, че пак й потече носа.  Crossing Arms

Алекса, нали ти даваше Есберитокс? Как ги даваш, че са ужасни на вкус?

# 468
Добро утро!

За ходенето- ние сме много далеч още Sad! Като я хвана под мишничките да ходи се изпъва като лък с коремчето напред и стъпва на пръсти. Иначе стои стабилно и се придвижва когато се държи за нещо.

За яслите- госпожите които са на Любчо сега се падат и да са на Али.  И редовно ме питат ще я пускам ли догодина. От тях съм общо взето доволна, не са лоши жените newsm78. ( само да поясня че в града имаме  само една ясла и затова градините поемат и малки деца)

# 469
  • София
utro, с това неспокойно спане на Симонка и тези сополи, дали не са зъби?  newsm78 Като те чета за безсънните ти нощи и трудното приспиване, все едно за моято дете си писала. А и Ида преди 2 седмици много й тече носа, но аз съм много против капките за нос, казвали са ми, че нанасят повече вреди, отколкото ползи и не ща от малка да я свиквам с помощни средства. Слава богу, до сега винаги като й е сополив носа сама си се оправя, за около седмица макс., единствено със Стеримар или физ.разтвор в нослето и вит.С. Но аз вече смятам, че при нас излизането на зъб е съпроводено я със сополки, я с покашляне (от стеклия се секрет назад), я с температура .... И си я оставям сама да се справя. Та сега едното зъбче го виждам вече че е на ръба, така че със сигурност и температурата миналата седмица и сополите преди 2 седмици са били от зъбите. Е, винаги имам едно на ум и я наблюдавам много внимателно, но гледам без лекарства да минаваме, докато е възможно  Naughty

И да ви похваля моя запъртък, вчера така тичаше към любимата й люлка. Като има зор си прави без проблем по 3-4 крачки сама. Направо съм в чудо колко бързо напредно с вървенето при положение, че до скоро нямаше мераци. Но това е благодарение на варненските бебоци  Hug

# 470
Никоя ли мама не смята да се връща на работа, че да си даде мнението и препоръките в тази насока и да сподели как е организирала нещата? Cry

# 471
elvis_1980  ами те пишат-едни ще пускат децата на ясли, други вече ходят, а има и такива, които ще ги гледат баби.Сещам се, че Калина на Валето ходи на ясла вече, а доскоро я гледаше баба й, Фафи на Шамс също е на ясла, Илка обмислят да пускат Ида на ясла, аз мисля да я дам на 2 год. и тогава да се връщам на работа, и така.То други варианти няма де-или на ясла или някоя баба ще гледа детето.Е може и с детегледачка, разбира се, но трябва доста време да свикнат един с друг.

# 472
Елвис за съжаление и на мен май ще ми се наложи да тръгвам на работа. Мъж ми ще си загуби работата до няколко дни и имаме два месеца да оправим нещата (още два месеца ще взимам добри пари) Sad Та сега търся активно работа, защото на сегашното ми място не мога да се върна (ако се върна майка ми остава без работа). А за детенце просто не знам Cry Как ще я оставя от сега ми се реве а и на кого ще я оставя. В яслата сме 15-16 резерва - забрави да се класира скоро. А за детегледачка - баси цените  ooooh! То по добре аз или Ники да си я гледаме а другия да работи - ми така де за разлика от 100-200лв. отгоре не си заслужава. Оффф не знам - иде ми да крещяяяяяяяяя

# 473
  • София
Никоя ли мама не смята да се връща на работа, че да си даде мнението и препоръките в тази насока и да сподели как е организирала нещата? Cry
Аз ще се връщам на работа, но не по-рано от март. Имаме си само един комплект баба+дядо и те са работещи, затова се наложи да запиша Което на ясла. Още не ходи де, но отсега ми е криво. То вариантите не са много - баби, ясла (държавна или частна) и детегледачка.

# 474
  • София

Елито, ти е отговорила доста подробно, всеки си търси вариант, ясли, баби...
Моята е на ясла от 1 месец и съм доволна, освен че я изпуснаха да си удари окото и беше като боксьор една седмица ...
Аз да се похваля тихичко, че се уредих с държавна и ще местим чавето от догодина, тази частната доста скъпо ми идва  Peace

Утро, и аз като направя в момента равносметка излиза че работя за 300 лв като махна яслата на Калина и моите разходи за месеца, че офисът ми е на майната си  Crossing Arms Мислим да се местя при мъж ми да работя поне транспорта ще ми е уреден.
Лошото е, че доста от работодателите не са никак толерантни към майки с деца до 2 години и облекченията, които по закон се полагат от сорта на плаващо работно време, а пък почнат ли и болничните за гледане на дете.....егати и хората са. Сори за отклонението, ама аз много се дразня на такива като моя шеф.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 11:08 от valya_76_08

# 475
Бре какво ни се случи тази нощ , дай боже всеки му. Марти като заспа снощи в 21.30 та се събуди в 9ч. без да се буди цяла нощ. Друг път спи до 7.30 ама днес какво се случи не знам. Забелязвам нещо и то при много бебета около нас. Всички деца, които са свикнали да ги приспиват на ръце, или на леглото на мама и тати не могат да се отпуснат прз деня да спят повече от 30-40 мин. в техните си креватчета. И Марти беше така като по-малък. Сега от както си заспива сам в леглото, явно не се страхува ли какво не знам през деня ми спи преди обяд час и половина и следобед 2 часа. Така е и по-весел, няма хленчене за щяло и нещяло. А нощния му сън е 9ч. като не ме вдига вече през нощта.
Иначе много добре се изморява, само пълзи и се задъхва от бързане да не изпусне някоя играчка, и това е може би 2-та причина за добрия сън, това че вече е активен и по-подвижен. Сега чета една книжка на Ан Бакюс, и повечето неща които пише за този период много съвпадат и с моите изводи. Нампример сутрин когато стане детенцето да не бързам да го грабвам сънено да се гушкаме, а да го оставя да си поиграе малко да се потъркаля. Така и правим, а аз правя мляко, опрвям леглото на спокойствие, нареждам играчките за новите игри, а не да реве да го взема на всяка цена. А за нощното заспиване ритуалите, които се повтарят всяка вечер, си го спазваме плътно. Имено режима, койот е познат на детето го кара да се чувства уверено. Играта преди баня с тати( да се измори много добре) и да "ни се е наситил" от вниманието, къпането с любимите играчки, а като порасне малко да си ги слага сам да заспиват, да ги целува, да угася лампата с мама и т.н. Но явно това не важи за всички дечица, при някой се постига по-лесно при други по-трудно.

# 476
  • София
Утро давам ги вечер точно преди да му дам млякото. Но моето прасе си отваря устата и ги гълта, мръщи се, но като види млякото и всичко му минава.  Laughing

# 477
Брей, от 11 часа преди обед никой не е писал.Явно всички използваме последните слънчеви лъчи.
Ние си направихме хубава разходка из Морската, че чак ме болят краката.

# 478
  • София
Цветковааа, не ме дразни  #Cussing out Crossing Arms Искам и аз в Морскатааа  :tired
моя дзвер днеска много послушен. ще имаме гости и тя спа час и половина на терасата, докато наготвя. изяде си послушно следобедната закуска. а сега предъвква едно парче месо, със соев сос и мед  Embarassed, и ми чопли левия крак, опитвайки се да ми отхапе нокътя на палеца, явно иска да ми покаже детето, че въпреки че сложих вече затворени обувки, пак трябва да си подддържам педикюра  Laughing

# 479
  • Sofia
Аз съм от вече от  работещите мами.Та баткото е на градина, Дани е с детегледачка.За ясла съм подала  молба и за  април живот и здраве ми е обещала директорката да го приеме. За съжаление нямам баби и дядовци под ръка, така че плащам  пари на детегледачка, ама какво да се прави избор нямам.
Иначе предпочитам детето да ходи на ясла пред детегледачка.Разбира се всичко е според зависи.Но ако търсиш детегледачка, ако имаш възможност спри се на млад човек.От баби аман ooooh! Не е лесно, търчанетио притеснението...

Общи условия

Активация на акаунт