Той е Царят, а ние..?

• 27 845
  • 386
  •   1
Отговори
# 345
Madam Stasita, това че са млади и щури го разбрахме всички. То е обяснение на нещата, но не е оправдание. На всички ни се е случвало да взимаме неадекватни решения, но тук говорим за това какво не е нормално да се случва и какви хора за съжаление съществуват и то не само по нашите географски ширини. Какъв съвет да дадем на заблудената мама (ако мога да я наричам така) Съчувствие получи, надявам се "свери си часовника" с за това как живеят други семейства и кое не е добре за едно бебе. Решенията ги взима сама и определено не се нуждае от ничия подкрепа, поне не и емоционална и психическа.
Силно се надявам да могат да си позволят гледачка - единственото спасение за дечицата.

# 346
Решенията ги взима сама и определено не се нуждае от ничия подкрепа, поне не и емоционална и психическа.

Коментарът ти е възмутителен и недопустим.Как може човек, който видимо споделя някакъв проблем да няма нужда от помощ и подкрепа, най-малкото момичето каза, че няма приятелки. Какви са им отношенията ние не можем да знаем, виждаме това, което тя представя, това, което нея я е наранило. Търсела е малко подкрепа, а какво получи обиди и коментари от типа - "Ти си ненормална", "Ти си луда", "Нямаш нужда от подкрепа". Да го оставила била, ами тя си знае, може да няма сили, може да го обича прекалено много. Ама не ССФ, винаги най- добре знае и гледа реално и отгоре на нещата.
Винаги може да се изкаже всякакво мнение по подходящ начин, но нееее не и тук. Tук всички са съдници на съдбите на другите.

Soll,нищо лично към тебе, само към това,че тя няма нужда от подкрепа  Peace Peace

# 347
Явно съм останала неразбрана, или аз не съм се изразила правилно - тя има нужда, по-скоро не я иска, животът й й е интересен такъв, какъвто е, а просто в момент на гняв е пуснала тази тема.

# 348
Явно съм останала неразбрана, или аз не съм се изразила правилно - тя има нужда, по-скоро не я иска, животът й й е интересен такъв, какъвто е, а просто в момент на гняв е пуснала тази тема.
Е, нали понякога имаме нужда точно в моменти на гняв, отчаяние, безсилие, тъга да се обърнем към непознати с надеждата, че ще ни подкрепят, а то какво става.А щом на нея и е добре така ( не е влизала от доста време в темата), нищо не може да се направи. Ще си продължи така - сега ще е щастлива с него, после ще се скарат и той ще е най- лошият и пак ще пусне тема. Просто така е устроена човешката психика. Аз не обичам да се оплаквам на приятели, за да не ги натоварвам, за това в моменти когато имам нужда да си излеля всичко си ползвам интернет, където никой не ме познава и не би изживял моя проблем така ,както биха го изживяли моите близки. Стана ми тъжно за това, че много хора я нападнаха, но  за съжаление това не е проблем само в тази тема , а и в целия форум. Peace Peace

# 349
Цитат
Стана ми тъжно за това, че много хора я нападнаха...

Понякога е по-добре да кажеш направо на някого истината за нещата,а не да замазваш положението с мили думи.
Но явно авторката наистина е доволна от живота си на подтисната жена...тогава за каква подкрепа изобщо става дума?
Да я уверим,че мъжа й не е животно,че безпределно я обича и в един момент ще стане любящия съпруг и баща?
Е,аз не виждам от такъв ...тип как се става точната противоположност.
На достатъчно години съм и такава трансформация на личността още не съм виждала.
А и не съм мазохистка,че да съветвам и другите да търпят подобно отношение към себе си!

# 350
Тази тема е една от малкото, в които съм абсолютно съгласна и с най-крайните мнения, насочени срещу авторката.

Не става дума само за емоционалното й състояние, става дума за живота на дете! А вече и на две!

Впрочем оставам с впечатление, че едва ли положението е чак толкова лошо - в друга тема авторката пише, че  в момента мъжът й е в процес на превъзпитание и че тази тема отдавна е трябвало да бъде заключена. Ако наистина гладуваше и детето й гладуваше, нещата щяха да са взели друг обрат. По-скоро е преувеличила и наистина е писала в тази тема в момент на гняв.

Дано да съм права.

# 351
Не знам какво мислят родителите. Не искам дъщеря ми да е в такава ситуация.  А вие?

# 352
Не знам какво мислят родителите. Не искам дъщеря ми да е в такава ситуация.  А вие?

Мисля, че авторката така и не даде отговор на въпроса какво мислят родителите й.
Нямам деца, но и аз не бих искала такава съдба за дъщеря си. И бих се намесила, ако виждам, че нищо друго не помага.

# 353
Ами прдставете си, че момичето ви беше дъщеря, така ли щяхте да се отнесете към нея - с викане,злобни забележки, подмятания, обиди и така нататък или просто щяхте да и говорите спокойно  и разбрано.И не ми казвайте, че бихте направили първото, защото ще сгрешите.Когато си млад, колкото повече някой ти се кара, обижда, заплашва, вика и така нататък, толкова повече се настройваш срещу него. Друго е , ако някой спокойно ти обясни, как точно вижда нещата.
Аз не казвам, че тя е права да го търпи, а че не е правилно да се реагира толкова остро, защото последното нещо ,което ще се случи е да и се помогне с това. Пък и в крайна сметка, тя все пак е решила да му роди и второ дете, дано нещата са се нормализирали.  Peace Peace

# 354
Когато си млад, колкото повече някой ти се кара, обижда, заплашва, вика и така нататък, толкова повече се настройваш срещу него.

Ами всъщност отношението на осеменителя е точно такова, грубо и неглижиращо, но явно момичето няма нищо против.

# 355
  • София
Ако попрочетете публикациите на девойката, ще ви стане ясно, че положението от страна на мъжа й си е същото.

# 356
Ако попрочетете публикациите на девойката, ще ви стане ясно, че положението от страна на мъжа й си е същото.
Че дали някой очаква той да се промени?    newsm78

# 357
И защо продължавате да се възмущавате и да анализирате, след като явно авторката няма ни най-малко намерение да се връща в темата?

# 358
  • Под липата
 Стана ми любопитно и прочетох от край до край публикациите на авторката.  Разбрах, че чака второ бебе. Изненадах се..., особено след като прочетох повече за ''мъжа'' й, но...разбира се щом и харесва такова отношение  и може да живее така ( както аз дори не бих си и представила ) и пожелавам успех и огрооооомно търпение. Мисля, че няма какво друго да кажа. Животът си е нейн.

# 359
Неразбирам!  Thinking
Защо трябва да се коментира по темата, след като очебийно авторката е взела решение? Ако неможем да й помогнем със съвет, трябва ли да я нападаме? Решението си е нейно и какво ще прави или няма да прави зависи само от нея и близките й. Щом е решила да продължи с човека до себе си, по-добре е да я подкрепим и да й пожелаем успех както в брака така и в раждането на второто им дете и отглеждането на децата им!  Peace Желая им го от сърце! Успех мила  Hug

Общи условия

Активация на акаунт