Много съм ядосана!!!

• 41 100
  • 525
  •   1
Отговори
# 75
Мале,мале....Момичето просто реши да сподели проблема си....Айде по-умния да отстъпи

# 76
Крайно време е да разберете, че щом по закон хората имат право да гледат кучета, никой няма право да се бърка и налага. - айде прочети първо новия закон за етажната собственост и виж хубаво, кога имаш право да гледаш куче вкъщи, пък после ми чети морал.  Hug
Имала била право...  Joy
Да сте живи и здрави, приключвам да се занимавам и да си правя труда да отговарям на хора, дето първо не са прочели законите, пък седнали да разясняват на другите кое било законно и кое не.  Hug Peace
Приятно съжителство с милите животинки!  Hug

# 77
  • Варна
Айде пък ти ми цитирай къде в закона се регламентира използването на отровен салам.

# 78
  • Припят, Украйна
Преди години под прозорците на блока ми в София живееше катун от цигани - едно поле с незаконно опънати палатки, съборетини и т.н. По цял ден и нощ (през затворените прозорци) слушах Азис усилен до максимум. Избих ли циганите? Не, разбира се. Най-накрая, след години, дойдоха багери и им събориха "жилищата". Беше неприятно, но ако исках да живея на самотен остров, щях да отида на самотен остров насред океана. Като живееш в град - ще се приспособяваш.

На хората, които им пречи кучешкия лай - ами защо се ограничавате само със саламчета? Не, по-добре извадете оръжие и стреляйте по кооперацията, белким освен кучето, застреляте и някое дете, какъвто беше случая преди няколко дни. Или още по-добре купете си ръчна граната и я метнете в двора на кооперацията. Съседа като ви наводни отгоре - що не го убиете? Гълъбите като ви насерат балконите, защо не пръснете отрова (или още по-добре живак) по собствения си балкон, за да изтребите пернатите? Като лае някое куче, затворено на балкон на петия етаж например, защо не хвърляте павета и тухли нагоре?

Само така - убий тоя дето не ти харесва - пък после се чудете що в училище има извращения и побоища и насилие - то тези деца нали отнякъде са взели пример?

Действайте агресивно, щом така ви изнася, но после се пригответе да си понесете последствията от агресията. Аз, като собственик на куче, мога съвсем спокойно да ви уверя, че ако някой ми посегне на кучето по какъвто и да е начин и аз разбера за това, то въпросната личност ще се отърве най-малко с жесток побой, който ще го изпрати в болница в най-добрия случай. Ама въобще не ме интересува колко е здрав, кой е и т.н. - начини си има.

Така че преди да извършвате и насърчавате агресия, която да показвате и на децата си, първо се замислете дали можете да се справите с последствията от действията си. Животът е свещен, а вашето спокойствие - не. Колкото повече хора го осъзнаят, толкова по-скоро ще заживеем в нормална страна.

# 79
Действайте агресивно, щом така ви изнася, но после се пригответе да си понесете последствията от агресията. Аз, като собственик на куче, мога съвсем спокойно да ви уверя, че ако някой ми посегне на кучето по какъвто и да е начин и аз разбера за това, то въпросната личност ще се отърве най-малко с жесток побой, който ще го изпрати в болница в най-добрия случай. Ама въобще не ме интересува колко е здрав, кой е и т.н. - начини си има.

М-дааа, типично мнение на отглеждащ куче, разбира се, кучетата са над децата! Мила родна картинка...  Hug

# 80
  • София
Имам три деца, едно куче(първото почина) и едно внуче.Никой не казва, че кучетата са над децата, но е близко до това.Децата и кучета се нуждаят от еднакви грижи, нежност, обич, храна, лекарства, имунизации, обучение, разходки, но ти понеже не си гледала куче с години, просто няма как да разбереш чувствата между хората и кучетата.И къде е казано,че само хора без деца гледат кучета?Знаеш ли,че заради такива като теб с отровните саламчета едва спасихме кучето, а внука беше с него? Представи си, че без да видим, внука беше хапнал от това "саламче", какво щеше да ти е оправданието тогава?

# 81
Крайно време е да разберете, че щом по закон хората имат право да гледат кучета, никой няма право да се бърка и налага. - айде прочети първо новия закон за етажната собственост и виж хубаво, кога имаш право да гледаш куче вкъщи, пък после ми чети морал.  Hug
Имала била право...  Joy
Да сте живи и здрави, приключвам да се занимавам и да си правя труда да отговарям на хора, дето първо не са прочели законите, пък седнали да разясняват на другите кое било законно и кое не.  Hug Peace
Приятно съжителство с милите животинки!  Hug

новия закон го прочетох и квооо...

...и ти да си жива и здрава  Laughing

п.п. нямам куче...а сега де... Joy

# 82
Аз мисля ,че трябва да говориш сьс собственика на кучето .Обясни му мирно и кротко ,че имаш проблем и че детето ти се стресира.Ако е човек ще те разбере,но ако не му кажеш сам няма как да се сети.Поне в часовете за почивка и вечер кьсно да не го извеждат.Аз имах подобен проблем и то много сериозен и знам колко е гадно.Когато казах на хората какво ме притеснява срешнах разбиране и всичко се разреши по най добрия начин.Не очаквах да стане така, защото ми бяха казали, че с тези хора не може да се говори нормално ,но не се получи скандал и всичко се нареди.Детето ти е най важно .

# 83
  • Варна
М-дааа, типично мнение на отглеждащ куче, разбира се, кучетата са над децата! Мила родна картинка...  Hug

Къде точно в изказването на filkam прочете, че кучетата били над децата? Я да ми посочиш, става ли? НЕ! Кучетата са НАД агресията на някои откачалки!!! И тези откачалки трябва да си понесат последствията за агресивното си поведение! Ей това е истината! А не да ми развяваш закони, пък самата ти да действаш противозаконно! Защото в нито един закон не съм срещнала позволение за саморазправа! И преди да предложиш саламче, вземи прочети и Закона за защита на животните!

Цитат
Чл. 10. (1) Забранява се проявата на особена жестокост към животните.
(2) За особена жестокост се смятат:
1. умишленото причиняване на смърт на животни;
.....
Чл. 62. (1) Който прояви особена жестокост към животно по смисъла на чл. 10, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв., освен ако деянието не съставлява престъпление.
(4) Когато нарушението по ал. 1 или 3 е извършено повторно, глобата е от 1000 до 2000 лв., а имуществената санкция - от 2000 до 3000 лв.
Та дори и да оставим настрани моралната страна на въпроса, действието ти би било подсъдно.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 11:06 от Месечинка виторога

# 84
  • София
Къде точно в изказването на filkam прочете, че кучетата били над децата? Я да ми посочиш, става ли? НЕ! Кучетата са НАД агресията на някои откачалки!!! И тези откачалки трябва да си понесат последствията за агресивното си поведение! Ей това е истината! А не да ми развяваш закони, пък самата ти да действаш противозаконно! Защото в нито един закон не съм срещнала позволение за саморазправа! И преди да предложиш саламче, вземи прочети и Закона за защита на животните!

Много добре казано, Месечинке  Hug

Аз се мъчих, писах, трих, пак писах, и пак не можах да го напиша толкова добре.

# 85
  • София
Може бележката ти да не е стигнала до него newsm78
Вместо убийства обаче, наистина изчерпай всеки вариант - все пак лично не си говорила със собствениците....
Преди време ми бяха казали за едни комшии, че с тях не трябва да говоря - проблема беше музика. Аз обаче говорих с тях - веднага се оправиха нещата....Много е важно как се говори - обясни им съвсем честно, като майка.....

# 86

М-дааа, типично мнение на отглеждащ куче, разбира се, кучетата са над децата! Мила родна картинка...  Hug

Предполагам знаеш, че в нормална бяла страна, за тормоз над животно "ще ти отвинтята главата". И никой няма да те пита дали лае или не, защото ТИ не решаваш дали едно животно да живее или не. Има си органи, които определят тези неща. Ама да ....нали жиеем в България" Мила родна картинка" ...
Всеки хвърля салами наляво и надясно...а пък че има риск покрай кучето и детето ми да гризне това саламче...карай... важното е да се взимат мерки ooooh!

# 87
  • Припят, Украйна
little_rabit каза:
Цитат
М-дааа, типично мнение на отглеждащ куче, разбира се, кучетата са над децата! Мила родна картинка...  Hug

Не, little_rabit, аз не поставям кучетата над децата. Имам и дете (представи си!), но последното нещо, което бих го научил като родител е да си решава проблемите с убийство и насилие.

Винаги обаче съм се удивлявал искрено на подобна извратена логика - нещо не ни кефи (например кучешки лай), някакъв закон защитава правата ни, обаче аз си мисля, че няма кой да прилага закона, което пък извинява и дори оправдава всякаква агресия. По абсолютно същата логика, мен пък не ме кефи луди да ръсят отрова на обществени места, има закон, който забранява агресията срещу животни, обаче няма зоополиция, която да го налага, така че дай да се саморазправя аз. Същото е нали? Същото е, ама на никой не би му се харесало да живее в джунгла.

Също така абсолютно ме е изумявало как подобна агресия при хиляди ежедневни примери е насочена винаги срещу слабия. В училище всеки знаеше дилърите около училището, откъдето можеше да си купиш дрога. Па как един "храбър" родител не се намери да им подхвърли отрова или да ги набие? Но не - изпокрили се бяха като мишки от страх или просто се задоволяваха да симулират незнание. Но виж, ако става въпрос за по-слаб инидивид - куче което лае; неопитната жена шофьор, отнела нечие предимство на улицата или възрастен човек, бутнал неволно някой в трамвая - леле майко, тогава какви изблици на агресия съм виждал! Което показва едно - такава агресия, не е насочена към решаване на конкретен проблем, а е следствие от обикновено озлобление и избиване на комплекси.

# 88
 Имаме куче на двора. Голямо, че и силно лае, пък и честичко. Издивявам, като се разлае точно когато приспивам дребното, но съм му намерила цаката. Mr. Green Като му извикам кратко и високо, с нетърпящ възражение тон, млъква, че и се свира в къщичката си.  newsm43  Тишина и спокойствие настават.  Crazy Блаженство. Да обясня, как успях.....

Стресира се горкото преди време...  докато бременеех и лаеше по цели нощи. Буквално. Неудобно ми беше от съседите и се чудех, как и кога ще ни направят забележка. Не можех да спя от непрестанния вой и дрънченето на паницата / това му е играта, лае и играе с паницата си.../ .... Tired  Една нощ не издържах, станах, викнах и излях чаша вода по него. Ефектът е, че оттогава ме слуша, като усети същия тон.....  Mr. Green

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 11:27 от luna

# 89
Little_rabit, като ти гледам агресията,се чудя само за красота ли ги внасяш тези емотикони  "Peace Hug" Има доста от тях,а тона ти издава,че ако можеш и на нас ще хвърлиш саламче. Tired ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт