Морков, каша и месце папка ФЕВРУАРЧЕ на пюре.

• 19 835
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Зависи как и кои глутенови храни си решила да въвеждаш...знам че някои от тях се съдържат само в някои хлябове и повечето майки май дават за гризкане корички хляб от съответния хляб...освен това има напр. в магазините за био храни брашна от някои от глутеновите храни. Освен това има една каша- 7 зърна (има я подобна на 2 марки с малки разлики) с нея също въвеждат някои храни-като пшеница (и не помня какво още имаше в нея). Ето ти инфо от Косе Босе, което съм смъкнала:
Другият вариант е да се дават корички хляб или сухари за гризкане, но за детенце на 9 м. е по-добре глутенът да се въведе целенасочено и в нормални количества (примерно с каша) и да се знае, че действително е въведен.

Глутен = края на 6 м.
Глутен = 8-9 м.

Повечето схеми на захранване в Европа се придържат към по-малката възраст. Причината – вероятността глутенът да създаде проблеми е най-голяма до третия месец т.е. преди навършването на 4 м. След тази възраст рискът от проблеми с глутена рязко пада, особено ако детето е било изключително кърмено и все още е кърмаче по време на въвеждането. Съответно няма основания менюто да се ограничава без причина само до безглутенови зърна. Дори има изследвания, че въвеждането след 7 м. също е рисково, макар и не толкова, колкото въвеждането преди 4 м.

Американските схеми препоръчват по-късно въвеждане на глутен. Причината е, че се дава възможност на храносмилането да узрее и да се справи безпроблемно с обработването на глутеновите белтъци. Например в Библиотеката доста статии са превод или препратка към американските препоръки. Като цяло обаче, прекалено отложеното въвеждането на доста храни (включително  на глутена) се счита за необосновано с практически данни и това е една от най-сериозните критики към американските схеми.

Прекалено отложеното въвеждане на глутен при едно алергично необременено дете не се счита за превенция - дори напротив, това може да създаде проблеми. За непоносимост към глутена факторите с най-голяма важност са: 1) наследствеността и 2) липсата на изключително кърмене поне до 3-4 месеца.

За гризкане:
- оризови сухари (внимание за други добавки)
- царевични сухари (внимание за други добавки)

... как да продължа с овеса - отначало или мога да давам по-голямо количество/пълната доза?
... да продължа с другите глутенови храни една след друга ... При положение, че са пълнозърнести - по колко време да отделя за въвеждането им?
... въвеждайки шпелтата мога ли да приема, че съм въвела пшеницата

Може пълна доза, няма проблем от гледна точка на глутена.
Но конкретно в случая може да е проблем за стомахчето, ако не се с стабилизирало напълно и е било на диета.
Опитай 1/2 или 1/3 първия ден, после ще прецениш.

Пълнозърнести - колкото други храни, 3-6 дни.
Следи се за реакция и се дават достатъчно течности (срещу запек и тежест в стомахчето).
Ръжта може да е тежка за стомахчето; ечемикът е сравнително добре смилаем.

Въвеждане на шпелта = въвеждане на пшеница

# 361
  • София
Доре, мерси   bouquet

# 362
  • София
Аз мисля с овесена каша да го въведа. Но преди това трябва да въведа млечни каши и нещата на Плазмон, а и още не съм пробвала морковите пак. Crazy Въведох вече пуйка, няма никакви странични ефекти... Mr. Green

Но моето дете направо ме отчайва, имам чувството, че дори намаля количеството, което яде. Вече и 100 гр. на едно ядене не мога да набутам... Sad

# 363
Все се каня да попитам мамите, които дават попара, какво сирене/каква извара купувате?

# 364
За попарата,аз давам сирене каквото и ние ядем,краве.Не го подбирам специално.Ние бяхме на консултация вече сме 8300 гр и 67 см.Иначе през нощта се будим и ние за биба и вода,минимум 3 пъти,ако не и повече.Незнам какво е това чудо.Иначе вече лазим,седим стабилно и се изправяме на крака.Само едно нещо ме притеснява,като я сложа на кукуто и реве и иска да става,та нищо не е свършила там.За сега мисля да отложа слагането на куку,пък да видим.За говоренето,казваме само та-та и някакви други несвързотини.А иначе като сме си само двете през деня вкъщи и като я питам :Къде е тате? и тя се обръща към вратата.
Аз бях два дена с червено гърло,за сега отшума,ама да видиме,да не съм заразила някой вкъщи.Това е от нас.На болните,бързо оздравяване Peace

# 365
 Доста рано е за "кукуто",затова реве... Laughing..голо дупе на студената и твърда пластмаса-нормално е да се съпротивлява детето! Има редица статии,според които ако детето само не иска на гърне(след предлагане,естествено,но без насилване),най-подходящата възраст е около 2 годинки...На Боян му свалих памперса на 2 годинки и за два дни приключи с напикаването! В следващите няколко месеца се изпусна 5-10 пъти през ноща и това беше! А на около 1 год се опитах да го приучвам на гърне,но това дете ревеше все едно сяда върху горещи въглени...Реших да не си усложняваме живота взаимно и да поизчакам. Peace

# 366
Толо,благодаря.И аз така реших,да не я насилвам и да изчакам  Hug

# 367
  • Пловдив
за гърнето-още не сме почнали,защото не седим стабилно.Но ще започнем и то през зимата.За да не е студено гърнето мисля да го държа под климатика,на топличко  Joy.Така ще избегнем неприятното от студенината

# 368
оооо някои не четат внимателно Whistling Winkама Ками е орловото око на форума Hug Доре имаш двойка за без домашна работа Mr. Green
Някоя мама сладурана да се е пробвала да замръзява  пъпеш?Ще съм много благодарна ако ме светнете за някакъв трик с такива воднисти плодове и зеленчуци как се процедира newsm78.То преди време някой беше писал ама аз тогава реших,че такива неща няма да правя ама сега друг акъл ми дойде Blush
Сватя гушам те,тая твойта тиква какво се е разболяла толкова край няма Hug Hug Hugда ти минава бързо!!!

ЖЕЛАЕЩИ ЗА ПОХОД ДО МЛАДОСТ НЯМА ЛИ?????АЙДЕ МАЦКИ,НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ТОЯ ЦЕНТЪР,ДАЙТЕ ДА ОТИДЕМ НА РАЗЛИЧНО МЯСТО,ПЪК И С МЕТРОТО Е БЪРЗО И ЛЕСНО Laughing Laughing Laughing Laughing
Ларакрофт ,а на коя спирка трябва да слезнем за да дойдем до тоя ми ти бизнес център или до магазина за дрешките?
Ние цял следобед миткосвахме в Западния парк,направили са една стрхотна градинка за децата,много приятно,едни пейки,беседки шезлонзи,и ако някой се беше сетил за едно заведение да направи лелееее.Сега минавам да ви нагледам и пак излизам зад блока да пия със старците бира Mr. Green
айде чао до по късно Hug

# 369
  • София
Коте, възползвам се от цялата почерпка, че едвам гледам. Дано опазим бебешоците! Аз за първи път оставих Мишето да спи сама и колкото и да не ми се иска да призная, детето си спа непробудно. Май тя е готова за самостоятелна стая, но аз не съм.
Иначе е 8.5 кг, 69 см и да почваме попара.
Деси, Мечи,  стискам палци!  

# 370
Чела  съм мнение на д-р Михайлов (много известен лекар-хомеопат и почитател на природната медицина), попарата да се прави с извара (защото не е солена) и по възможност от тази в тавите, дето я продават на грамаж/пликчета, защото в пакетираната има консерванти.

# 371
Аз слагам в попарата домашно сирене - носят ми го специлно всяка седмица Grinning!Сто процента гаранция, че наистина е на баба Laughing!Слагам го във вода поне 12 часа, нарязано на парченца, за да се обезсоли наистина! Първо го пробвам аз - дали е безсолно!
Ние правим опити на кукуто от една седмица, но само преди обяд когато е на кеф - поне вече не акаме в памперс - иначе си пишкаме в памперса и сигурно там ще си пишкаме до пролетта! Не ми се правят експерименти в студа да пера цялата покъщнина Mr. Green
Днес бяхме на разходка цял ден - ного хубаво време! Утре ще го водя на панаира тук във Враца да позяпа малко детето шаренийки newsm47

# 372
Алхимиче,специално за теб е тази снимка  Mr. Green Отново ти благодаря ужасно много Hug
Извинявам се на всички останали,че така набързо преминавам през темата...Чета ви,наистина,просто не ми се седи на компютъра тези дни...Използвам всяка свободна минута,за да почивам /доколкото мога/..

# 373
Привет и от нас!
Толо, днес имам чувството че те видях в Южния парк в градинката, която е с батутите, ама беше с някаква жена и ми беше неудобно да ти с обадя.

Миме, метрото не ходи точно до Бизнес парка, а за Младост се слиза на последната спирка. Добре сте ни дошли, вие елате, пък ние ще ни заведем по Младостките молове.

# 374
Здравейте мацки   bouquet
Мечи, Деси имате и от нас стиснати палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Да ви се оплача  и мамунка прихвана от форумския вирус  Weary От обяд днес е повръщала 4 пъти, пюренце не можа дори и половин бурканче да изяде и час след това почна да повръща  Confused Та от тогава сме си само на кърма. Ходихме на доки и тя каза че е тоя вирус и сега пием глюкоза през половин час и някакви ампулки ни изписа. Дано повече да не повръща милата , че горкичкото ми се измъчи  Praynig

А за пъпеша и аз се интересувам , ако има някой по- запознат да казва , че и на мен ми се ще да замразя пъпешче за мамунка

Общи условия

Активация на акаунт