Морков, каша и месце папка ФЕВРУАРЧЕ на пюре.

• 19 835
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Рися,мерси много Hugа сиренето може ли да от коза..или трябва да е краве??
Гея,много добре ми подейства разговора с теб по скайпа.Много ти благодаря,много мил и добър човек си HugА как е Мила,мина ли настинката?

# 541
 Ооооо Деси браво , много добри новини за малкия Ивко.  smile3521
 Честито и на всички именици , а те днес са мноооого. Да им е живо името, много здраве и късмет.
 Аз да се похваля - днес Ачката си сефтоса гърнето по предназначение. Сутринтта веднага след ставането му от сън до събух и го сложих и за няма и 2-3 мин резултата беше на лице  Mr. Green, Аз от доста време съм го забелязала, че много често ака след ставане от сън, та надявам се това да е от полза да свикнем по-скоро на гърне.
 А някой беше питал защо на гърнето викат "куко". Аз тази дума за първи път я чух от мъжа ми , а той е от Пазарджик  Wink. Та май само в тоя край я ползват. Много е сладко като голям и едър мъж ходи по малкото лазещо човече и му вика " Аиде тате на кукото"  hahaha
 За даването не бебето от общата храна искам да питам нещо. Как точно я приготвяте за да става и за бебе. Аз си мисля да готвя без подправки ( сол, и др. по-пикантни) да отделям за детето и след това да овкусявам. Иначе от това, което съм му дала от нашата храна не е отказвал никога и дори яде с видимо удоволствие. Дори признавам си съм давала доста по-големи количества от препоръчаните от Яна 3 трохи колкото главичка на кибритена клечка  Blush За разлика от повечето готови пюрета и особено попарата. Не я иска това дете и това си е. Днес дори с АМ му я направих и не та не  Crossing Arms
 А кисел не съм давала, почти не си спомням вкуса му , не помня и на нас да са давали като деца с брат ми. Май го опитах в доста по-късна възраст и ми се стори нещо много гадно. Интересно има ли някакви ценни хранителни качества в него, защото ако е така мисля колкото и аз да не съм му фен да го давам на детето, ако е някй от поредните боклуци ще му го спестя.
 А Деси за Мишето на Мечи има много нисък хемоглобин и се съмнявали за талсемия ( не знам дали така се пише  Embarassed )

# 542
Стискам палци на Мишо и Мечи..дано да не това Praynig Praynig Praynig

# 543
Привет мами, свърши хубавото време  Sad
Първо пиша и после ще дочитам назад, че вчера така пропуснах да се отчета - докато изчета всичко и бебо се събуди и не можах да се разпиша, а той спа цееели 3 часа следобед.
Тонита 6, играчката на Михаил, за която ме питаш е чико и е купувана от някой магазин в София, но за съжаление не знам от къде е и колко струва, защото му я подариха още на погачата и не съм наясно.
Честити месечинки днес, а и честито на всички, които празнуват деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София!!!
После ще се включа, ако остане време и по актуалните теми  Laughing
 Hug

# 544
Еее Деси , много се радвам за добрите новини.  bouquet
А кисела , аз приготвям така:
Кипвам 100 мл. пр. мляко с малко захар(около 2 ч. л.), разтварям 1с.л. царевично нишесте в около 1/2 ч.ч. студена преварен вода и прибавям към млякото .Бъркам докато се сгъсти и оше докато е горещо прибавям настъргани плодове.
Писче браво на големия Ачко. smile3501

# 545
  • в сърцето на един мъж...
Деси Hug

# 546
Добри ютрооооо!!!
Ние се върнахме от разходка,дремнахме и след малко ще права закуска.
[/sizeДеси, и аз стискам палци,всичко да е наред при вас! Hug Hug Hug
Червеношийке,значи ме разбираш за какво говоря Laughing.Но пък заради този студ тук хората така са калени,че не съм чула за настинки и грипове още.пу пу пу.Но пк и мен май ме хвана форумската настинка.
За ваксините..на Ника й биха 2 наведнъж в двете крачета,едната от които се подду,тя вдигна температура и 2 дни не е яла като хората.Направо се стреснах.Следващият месец ще ни бият за менингит ц.В Бг слагат ли такава?
Благодаря ви от сърце за поздравленията по случай рожденият ми ден тук и във Фейсбука Heart Eyes
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЦИТЕ!дА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ,ВСЕ ТАКА КРАСИВИ,УСМИХНАТИ И МНОГО МНОГО ОБИЧАНИ!
ЕЕ,аз докато публикувам вече сте изписали доста.Деси и аз много се радвам за хубавите новини!!!Камък падна от плещите ти сигурно.

# 547
Ох,ужас извенете ме за огромния шрифт,ама нещо все не мога да вляза в час още Wink
Стискам и аз палци за Мишето и Мечоланката!

# 548
  • Sofia
Привет и от нас! Simple Smile

Днес моята мама има имен ден, моля, почерпете се Simple Smile

Честито на всички именници!!! Да ви е живо и здраво името!!!
Сватя, а Любо да слуша повече Simple Smile И да ти е жив и здрав още дълги години да те ядосва  Mr. Green

Деси, много мнооого се радвам , че всичко е наред!!! Hug Hug Hug

За храненето - засега имаме заместени 2 хранения - с зеленчуково или месно пюре и плодово или каша (редувам ги различните дни). Смятам тия дни да му въведа глутен, а скоро и жълтък. Предполагам, че на консултацията на 29, педи ще ме накара да давам попара вече и искам дотогава да съм дала глутена, за да мога да действам със сухарите...
Моя сладур категорично отказа заешкото вече за пореден път. Върти се, плюе и се прави, че ще повръща  Shocked Като гледам всичко що има оранжево в състава си, го яде, на другите се назландисва яко.... Вече няма нелекьосана дрешка  Crossing Arms Какви ли не препарати за петна пробвам - остават си гадните лекета, само че стават ярко жълти  #Crazy

Мечи, стискам палци и за вас! Всичко ще е наред, ще видиш!  Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.

Аааааа, много съм бърза  ooooh!

# 549
  • пак там
Деси, не зная за козето... Аз също искам козе да давам (дядо ми гледа кози, аз съм израснала на козе сирене и мляко, пък и все хубави неща за козето мляко съм чувала), ама педи категорично заяви: само краве. Ще гледам да прочета тук-там и ще решавам... А Десика ме подсети, че и аз го правя с обикновени сухари или с хляб (домашен, нали си имам машинка вече  Mr. Green)

За пюретата - Писче, аз готвя със сравнително малко подправки и му пасирам от готовата вече храна. Няма проблеми, поне болезнен стомах не се забелязва, обриви също.

Мечи, стискам палци! И аз не знаех какво се е случило (не съм чела десетина дни...), всичко ще е наред, ще видиш!  Hug

# 550
 Ох днес ще ви писне от мен , ама да ви поздравя с една от любимите си песни  , на която и винаги се  Cryhttp://www.youtube.com/watch?v=RpBnpIBc97Q

# 551
Деси, тсрахотни новини. Да нацелуваш Ивчо от всички лели сектантки.

А някой беше питал защо на гърнето викат "куко". Аз тази дума за първи път я чух от мъжа ми , а той е от Пазарджик  Wink. Та май само в тоя край я ползват. Много е сладко като голям и едър мъж ходи по малкото лазещо човече и му вика " Аиде тате на кукото"  hahaha

Joy Joy Joy дам, дам и аз я използвам, но по ограничено, щото май сама се разбирах. Е и с милото де, нали и той е съгражданин  Wink

пюретата - моето мишле започна да отказва всякакви пюрета /зеленчукови и месни/ Яде само това, което аз му направя. Дори и в момента му варя зеленчуци за пюре. А утре мисля към сварения зеленчук да му добавяесо на Сънвал и дано го изяде, че не знам вече какво ще се правим.
Върти главата, стиска усните и не ще да яде.

попарата - правя я със сухар и мляко. Аз използвам сухарите на Голдис /струват 1 левче/ и на детето нищо му няма от тях. Прекалено ми се струва да дам 4 лева за сухари на ХИП, ще ме прощават, но ще минем и без тяхните.
Опитах веднъж да не пасирам, но останаха по-едри частички от кората  оттогава само с пасатора.
Някой беше попитал за бройката. В началото му слагах по два сухара +180 мл. мляко. Но дори и след 4 часа Йоан отказваше да яде. Сега слагам по един сухар и изяжда по половин пюре след 4 часа  Simple Smile

Днес пробвам нова тактика. Дадох попарата за закуска, второто хранене си беше смао мляко и сега се надявам да изяде пюрето.

каша - давала съм само каша на Фризо /ориз и царевица/ много я хареса, и елда на ХИП /пълно отвращение/
В момента сме на елда + плодове. Яде я що годе. Мислих си, че има само ябълка, но се оказа, че съдържа и банан. Така че неусетно сме въвели и банана.

Може ли да препоръчате някъкви други каши, но да за безмлечни по възможност.

Писче поздравления за куку-то /как звучи само/

Аз се пробвам моето диване да го изхождам над памперса. За момента съм успяла само веднъж. Почне ли да се напъва го събличам и така. Но в повечето случаи изпускам момента.

Най-новата дивотия на Йоан е да обикаля из целия хол и да пипа непозволени неща. След като ми оскуба едно цвете и изрови прастта, се насочи към разклонитела. В момента този кът го прекрих, но от днес целта му е да докопа паркета и една алуминиева лайсна, която ни разделя две помещения и да ги лиже. Абе ужас. Ей така ако не си изгради имунитет незнам как ще е

Хайде момичета отивам да водя битка с УНСС. Оказа се, че съм си затрила файловете със заглавието на магистърската. А нали до последно се колебаех с пустия му бременлийки мозък какво да пиша и сега не помня каква тема съм подала и какво са ми удобрили. Та от два дни ги издирвам по телефони, но не намирам никой. Дано днес открия някоя работлива пчеличка и да ми съдесйтва. Предполагам ще изпаднат в тих ужас след като ми чуят въпроса.

Коте да ти е жива и здрава мама Люба и много , много да ви радва   bouquet

# 552
Една снимка поздрав от нас...

# 553
Деси, много се радвам, че всичко с Ивко е наред  Hug

Честит празник на всички празнуващи днес!

Сега да се отчета за днешната консултация. Пустите осем килограма пак не можахме да ги стигнем  Crossing Arms . Тежи 7,900 кг, а за сантиметрите отдавна не питам.
И да почерпя за месечинката:

Още нещо щях да пиша  newsm78 , но ми изкочи от главата. Ако се сетя после ще драсна.

# 554
Десика,представям си с какви физиономии ще се сблъскаш,като попиташ "Ами...аз..такова...бихте ли ми казали темата,която съм си избрала за дипломна работа... Embarassed "  Joy  Joy  Joy  Успех!

Ама всички ли давате попара вече?! Аз какво се помайвам,значи... Laughing Само да питам-защо я правите с мляко,а не класически-с чай?  Жълтък и глутен съм въвела ,но масло и сирене мислех,че е рано.Май ще поизчакам до другия месец.

Общи условия

Активация на акаунт