ЮЛСКИ БЕБЧЕТА - тема 8

• 22 522
  • 721
  •   1
Отговори
# 285
Да отговоря и аз на въпросчетата:

Къпем малчо между двете последни хранения за деня - т.е. м/у 17,30 и 20,30. Обикновено в този промеждутък той будува и си оставям достатъчно време и за масаж, и за игра, така че да не стане "кисел", защото тогава всичко е много по-мъчително. Към 21 ч. заспива дълбокия си сън и около 2-3 се събужда, хапва за 5 минути и пак заспива до към 5,30-6. Към 5,30-6 следва сериозно изакване и много смях след това. Хапва пак малко и дремва още около час.
Броят на храненията ни е 6-7, зависи през деня, дали няма да увеличи някоя пауза от 3 на 4 часа.
Крусти нямаме още, дано и да няма, че с каката доста трудно се преборих с тях.

Честити месечинки на всички сладурки и сладурковци днес!  Hug

Искам да пожелая и успешен първи учебен ден утре на всички ученици, особено на първокласниците! Wink

# 286
  • София
Едвам успях да ви изчета и пиша , че от утре едва ли ще мога да ви изчитам, камо ли да пиша - Михаела тръгва на у-ще.Всички ме плашат , че 1ви клас е по-трудно от това да гледаш бебе Shocked.Но днес тренирах - попълвах една анкета на г-жата докато кърмех бебето Laughing
Да напиша как е при нас по темичките дето си коментирте:
за къпането - къпем я според зависи, но м/у 8 и 11 часа.Но не винаги след къпането си прави голямата пауза, някой път се буди след 3 часа и след това откарва по 6, като това не е свързано с часа на къпането.
за ушичките - на Михаела й стърчаха така още като се роди, е малко след това, и ги лепяхме с лепенки лейкопласт, иначе й се обръщаха към бузата и чак се отпечтваха като спи.Оправиха й се , сега не стърчат.Но не помня колко време го правихме това упражнение.
за дрешките - Миласара , сега като си с девойка ще откриеш какъв кеф са момичешките роклички  Laughing, като размер сме все още на 0-3м.Тази другата номерация ми  непозната.
за това какво ми липсва - май само сънят, наспивам се за 6-7 часа, но все ощше не мога да ги докарам по толкова.За което и аз понякога имам вина, защото вместо да спя видя в нета  Crazy
за памперсите - от скоро сме на 2ка, но аз не се учудвам, моето бебче в съвсем в края на юли ,  с тези родени в началото на юни имат 2 месеца разлика, което  при бебетата си е много значима разлика.
Бубулече, честит лаптоп!!!Чудесен подарък си имаш, със здраве д а си го ползваш!
Карелия, XTI са много готини обувки, аз имам едни чехли от миналата година , направо ми бяха като залепени за краката, и детските също са им хубави, особено а намаленията  Mr. GreenКоето ме подсеща, че при следващата градска ще ходя да видя магазина Wink

айде стига толкова , отивам да гладя дрехи за утре, да остря моливи, да подвързвам тетрадки ......

# 287
Здравейте и от нас,ние днес бяхме на консултация,наддали сме 1.200гр.и 3 см. Simple Smile ,в крайна сметка ни биха ваксината от ЗК,и аз каквато съм замаена малката като се разплака и забравих да питам каква е разликата с Пентаксима,сега малката спи спокойно и аз я наблюдавам да не вдигне температура,дано не се стига до там  Praynig ,интересното беше че ни биха 2 инджекции-в ръчичката и крачето  Thinking !Аз очаквах само една ...
За къпането-започваме към 8ч. и до към 9 вече сме заспали,следва будене към 1,после в 4,после в 7 (плюс акане и пръцкане ) и още малко сън до 8-9ч. но е рядкост.
Педито се опита да ме агитира да и давам сокчета вече,но аз май все още не искам,някой започнал ли ги е ?Като че ли все още ми се струва че кърмата е най-доброто за бебка.
Аз съм много доволна от Памперс aktif baby (синия пакет ),те са с ластиче отстрани и са много удобни,преди бях с оранджевите които са без ластиче,но с тях малко се оакваше.за сега сме на 3 размер.
За кърмата аз също мисля че няма понятие НЕХРАНИТЕЛНА-веднъж свекито ми каза че моята е такава и направо избеснях,жалко че я няма сега да види как с моята НЕхранителна кърма бебка е 6кг  #Cussing out
Айде спокоен и приятен ден на всички  Hug

# 288
Благодаря за съветите Ви мамчета , ще се посъветвам с кърмаческа , за да не мъча себе си с мисли , а и бебка с евентуално недохранване.  Peace

# 289

Кукумавче,то дето мирише си мирише но не е причина бебчо да не е гушнат от мама или тати.Нашия татко даже мие дупетата на децата без да е избърсал акото с кърпички.Ей аз това немога да го направя но той "няма нужда да хабим кърпите" Laughing

Джилиян- Петя имаше такова петно голямо червено на вратлето и още си го има.Тогава ми казаха,че до годинката ако не изчезне ще остане белег - е тя е вече на година и седем месеца петното си седи и даже като й се изпоти вратлето я сърби.Но ме успокоиха,че не е нищо за което трябва да се притеснявам.Аз хвърлям на ден по 15 памперса - от двете.

Катето  вече като я нахраня към 21,00-22,00 се събужда чак в 06.00-07.00. Аз бях казала и преди но сега пак някой пита - никога не съм приспивала нея или каката на ръце.Оставям ги и двете в кошарите им и те заспиват сами.Дори и спят сами в отделни стаи без да протестират  Peace

Крусти нямаме все още но и те ще дойдат- няма измъкване.
За дрехите - имама от Петя и засега няма да купувам.
За храненията - храним се по 5 най-много по 6пъти на ден.

Аманитка- това според мен а и съм сигурна ,че не само аз е най-доброто решение ,което можеш да вземеш.Ще видиш колко ще си по-споойна и щастлива така.Сигурно не ти е до това но ти пожелавам в най-скоро време да намериш любовта- човек,който да те уважава и зачита като жена и майка а не само като слугиня. Hug

Честито на всички празнуващи - да са ви живи и здрави дечицата    Hug Hug Hug

Очите на бебетата ще се променят най-рано около 6м. поне от това което съм чела и знам.Още им е рано.На Петя даже около годинката се променяха докато добият сегашния си звят - а той е хамелеонов. Laughing На светлото е много зелен на по-нъмно тава нещо като петролено.  Laughing

То и аз си влизам в старите дрехи на 100% ама този пусти корем - толкова е гаден.Аз си го имах и преди но сега е двоен и не ще и не ще да се прибира.Даже гледах сайтовете за абдоминопластика.Струва около 5000лв. и казах на мъжо,че искам такъм подаряк за рожденния си ден догодина ама май няма да ме огрее.

Момичета аз цял ден/12.09/ немога да пиша във форума.Чета обаче като искам да пратя нещо и не става.Изписва,че неможе да се осъществи кореспонденция със сайта.Пиша всичко това на WORD и като се оправи проблема ще го пусна- ще ме извините ако дотогава нещата,които съм писала не са актуални вече .

Маймунче, моя корем не се е прибрал и доки ми каза,че няма да се прибере.

# 290
Ем - къпем Ивчо между 8 и 9, после заспива. Не виждам нищо лошо в това което правите, просто спести на майка ти инфото, аз така почнах, щото при всеки разговор се стигаше до скандал. От тогава - да, мами, добре мами, точка. Няма да се обяснявам, първо че мислим различно, второ, че детето си е мое.

И моят корем няма да се прибере май...тестото си седи втасало Laughing

# 291
Ani_1981,а ние цели 2 кг.при условие,че се роди 3500 гр.Сега ми яде до 100 гр.
Марулкас,аз пък не съм съгласна!Както и да е,няма да влизаме в спорове!

# 292
Emily, питаш ме, казвам ти  Grinning - къпя детето към 22.30ч. Тук според мен няма правилно-неправилно решение, всеки си избира някакъв интервал, който  да пасва на детето и на ритъма в семейството. И ако някой ми каже на мен, че това е пълен абсурд, просто няма да го слушам Laughing

Тани, ти изключила ли си връзката даване на сокче- плач ? Защото това, което пишеш, не ми прилича много на намаляване на коликите заради сока. newsm78

# 293
  • София
Хелоу Heart Eyes
Джиджи, чорапогащници купих от ЛаРедут, има го още в промоциите. Взех й 4 чифта , ето я от днес с един от тях http://picasaweb.google.bg/galka1235/YtxcbE?authkey=Gv1sRgCNLs-Y … 81292311661669874.
Мамо Диди, ама и Катенцето си го бива Hug все така послушна да е Heart Eyes
Емили, и аз като Стеф правя ама със свекито. Майка ми е много готина, ако не я питам никога няма да ми каже Laughing ама ела виж свекитооо, не пропуска, ама аз не й се давам hahahaтя от добро де, да помогне Wink

Ние я къпем между 7и30 и 8ч. Яде, но малко и заспива бързо, почти винаги след 40 мин се буди да си дояде  и тогава откарва до 3ч..
На мен нощните храненения не ми пречат въобще. Само ако реши през ноща д абудува малко ми идва нанагорно, ама свикнах вече.
Няма нехранителна кърма Peace

Успех на първолаците и на всички ученици утре  bouquet

# 294
Привети!
Ани , направо се свържи с консултант по кърмене .Според мен трябва да дойде у вас и да види как засуква бебето ,как го поставяш..възможно е да допускаш грешка независимо от доброто наддаване първия месец!Освен това за колко време е наддало 400гр.и колко сантиметра е пораснало.
Нехранителна кърма няма -Деянова посочи ми откъде имаш инфо.Не се заяждам , питам само. Peace
Тани аз бих спряла даването на сок , но ти си знаеш.
Къпя Влади около 8 и ако заспи в 9 , а аз след 11например го събуждам , кърмя го , заспива с пълничко стомахче и си осигуряваме по дълга пауза за сън .Ако заспя с него или половин час след това не го закачам Simple Smile
Благодаря за поздрава за месечинката!Честито и на другите ни наборчета днес  Hug
Гале , Линет , Аманитка да са ви живи и здрави рожбите!Много са сладки! Simple Smile
 Z.Ivanova много добре си решила за соковете .Аз също няма да давам .На сестра му започнах директно към 8-9 месечна възраст да давам пресни плодове -току що пасирани или на ситни хапки.Така витамините не са изкуствено добавени и съм сигурна че детето яде нещо полезно .А и създаваш полезни хранителни навици .Сега колкото и зле да се храни не пропуска ден без суров плод или зеленчук  Simple Smile

Мама Барба хубаво си го решила това за спокойствието .Сега остава само да го следваш Simple Smile

Маймун , ето че доказа  още веднъж че кърменето е :в главата!Дано да не се налага да преживяваш пак това със стресовата ситуация . Hug
Отивам да мия чинии Tired

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 16:11 от Вили.

# 295
  • София
Здравейте мамита!
Микиви не сме били ние, бяхме във Вис Виталис към 18 ч. (даже незнаехме дали ще работи), а и ние си нямаме още кенгуру.
Мамбинка ти ми събра погледа: колко сте големи та искаш да му слагаш 4-та памперси на бебчо. Ние сме 7 500гр. и още съвсем добре се побираме в тройката. Да не би много да ги прихлупваш? Пропуснах-Има тройка на Памперс от 4 до 9 кг. 

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 16:10 от cveten prashec

# 296
gale, Цвети е ммм.....  Heart Eyes (п.с съдрала е кожата на мъжа ти... )

cveten prashec, лепенките ми идват една до друга, от картинката нищо не се вижда. Но ако не го стегна така му пропускат  Peace

Довечера ще правим излизанка и Ру остава вкъщи, четвъртък пак така...казах му да не кани гаджета без мое съгласие !!! Да не си пускате девойките, че е палавник, ще ги мушне при него на спалнята под юргана Joy Heart Eyes  Crazy

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 16:22 от Mambina

# 297
  • София
Мамбинка така не го ли пристгаш много? На мен педито ми каза като слож лепенките да остава един пръст разстояние между кожата и памперса. Горе се редактирах, но сигурно не си прочела ползвам Памперс от 4 до 9 кг. има и от 4 до 7 кг., но те са ни малки.

# 298
Благодаря на всички за честитките, след малко идват да слагат рутер и от довечера започвам да пиша от лаптопа  Heart Eyes
Мамбина, аз се чудя защо Преслава от сутринта ми мрънка довечера да излиза без нас... а то къде щяла да ходи  Joy  Hug

Ето ни днес... на 2 месеца! http://julskimami.snimka.bg/baby/bebencata-ni-na-2-meseca.411652.14829743

Колкото до къпането къпем я към 19:30-20-21, когато се събуди около тия часове. Ако се събуди и в 22 пак ще я изкъпя... не виждам нищо странно. После папка и спинка. Понякога съня не е чак толкова дълъг ама какво да я правя Simple Smile
Четох за памперсите, че пропускливостта не зависи от това колко ги стягаш... явно не е така  Outta Joint

Ох, Гале, това ваше Цвете е прекрасно  Hug

Стеф! Все забравям да пиша от одеве.. Ивчо е страхотен! Колко е пораснал само... да нацелуваш сладките краченца от мен  Hug

# 299
  • София
Е-е-е-й,днес не мога да свърша нищо-бръмбарко цял ден реве.Като огладнее хапва 20мл. и заспива,след 5 мин. пак.И така цял ден.Преди малко успях да му дам 100мл. и сега май заспа.Е,сестра му,естествено,точно сега се събуди  Mr. Green
Между другото да се допълня-от предишния ми живот освен паметта,ми липсва дългия престой в банята.Много обичам  да вися под душа и водата да тече отгоре ми.Обаче сега влизам и в рамките на десетина мин. гледам да съм приключила,че все някой се размърморва ooooh!
Явно мойта педиатърка ме е заблудила за ваксината.Моля да ме извините,ако съм подвела някого Embarassed

Emily
,и ние се къпем късно-към 22.30,а ако ходим на кръчма(което става често Wink)-към 23.30-24ч.
Djidjito,не ме подкукуросвай с Фокс,че ще фалираме Naughty Joy
Кукумявка,когато се появи МЦ,кърмата намалява,но за 1-2 дни и след това се възстановява.При мен нещата  не стоят така поради чисто анатомични особености.
Драга,добре дошла.Очакваме цветни разкази-на теб не може да не ти се е случило нещо забавно(е,поне за нас) Peace
EliG,досега само точех лиги на момичешките дрешки,но сега smile3508Успех на ученичката!

Айде,девойката се наяде,уригна се мощно,върна и ми се ухили. Mr. GreenОтивам да я тръшна някъде да се забавлява,че сега следва час бодърстване Party

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 16:44 от milasara

Общи условия

Активация на акаунт