"Наш'те ДЕКЕМВРИйчета са вече малки ученичета!"

• 36 305
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Вержи тази Лори изби рибата  Peace, направо за фотоконкурс.
detelini - толкова сте сладки всички ! Ти си поддържала добра форма през бременноста, била си една красива бременна. (защото има и такива дето погрознавят и не са за гледане-може да ме нахокате за израза).
tini-mini на вас кога ще ви кажат пола не бебето?
lia25 освен и аз да ти препоръчам пропилис друго честно казано незнам  Thinking и да знам не им вярвам.
iv4ok я намирай време за себе си и се ремонтирай малко  Peace
Мимак - музикант ще да е тоз Бойко?
Ние как сме ли? Питате ли се А?
Владко е на градина майка му и баща му на работа! Гледам останалото време да бъда с него, че казва, че през деня му било мъчно за нас  Embarassed, еми какво да направя трябва и да се работи.
Иначе в приказките е номер едно, не можеш да го наприказваш, последно време забелязвам , че ревнува когато говоря с някого, няма знаечние с кого.  Види ли ме само че се заговарям и пристига и почва да вика да иска нещо или да се намеси в разговора  Sick Знае няколко стихчета, за което гордо заявявам, че аз го научих !
Оф това е засега! Друг път повече!
PS: Поннттееессс  - снимммкииии

# 166
Детелини! Поздравявам те за кърменето! Пожелавам ти да се присъединиш след време към дългокърмещите.  bouquet  Аз няма да мога да те дочакам там обаче, но нищо.  Само да вметна, че Венета още е кърмаче!  Шемет, вие кърмите ли се още?

# 167
На Детелини и Моника  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes . Моника ми прилича на Нора на някой снимки като бебче.

Момичета, малко съм се притеснила, намерих на Нора в акото едни бели нещица.....не съм виждала глисти, ама имам притеснения да не се окажат такива. Преди 2-3 седмици й правиха изследвания и бяха отрицателни. Преди 4 дни намерих много късички 2-3 милиметра бели неща в акото и хич и не се усъмних, мислих, че е яла нещо. Но вчера пак видях, но само 2-3 на брой. А онзи ден бяха 20-30 някъде, ако не й повече. Утре сутринта ще взема стъкалце за изследвания, но ще излязат чак другата седмица. Иначе не се чеше, пък казват, че много сърбяло.
Имате ли опит? ooooh! newsm78

# 168
  • Vaudreuil Canada
moonlady честно казано нямам никакъв опит но и аз знам че сърбяло - опитай да провериш дупето през нощта бях чела някъде че се тогава се виждат най-лесно. И най-добре прегледай какво е яла - може да не е разградила нещо.

Бети и ние сме в групата на кърмачетата ама темата на дългокърмещите нещо се е изопачила в странни посоки та ми се отщява да пиша там.

Като ви чета сега как боледувате и се сещам ние миналата година как се тръшкахме по домова книжка всеки път щом дребния се разболееше - страшно изтощаващо упражнение - та мога само да ви съчувствам и да ви пратя по един гуш  Hug

# 169
moonlady , теста с тиксото на дупето ти препоръчвам - вечер преди да заспи Норка,
лепваш парче прозрачно тиксо на дупето и на сутринта гледаш има ли нещо, което да прилича на
нишка бял конец около 1 см.
/ и аз нямам опит за сега /.

Съпричастно се присъединявам към всички шмъркащи , кихащи и кашлящи.
Георги и той . За него е съвсем естествено явление от адапрацията в новата градина ,
за мен би било , само ако кърмех  Wink  Laughing
Ама не   Mr. Green

"Вълшебната гора"  е велика поредица !  Hug
"Приказките в рими" - подарявам цялата наличност от 6 книжки които имаме ...  Sad
Отхвърли се тотално.
Любими :"Червена шапчица" и "Хензел и Гретел"  Heart Eyes
На мен много ми помогна поредицата "Първи стъпки"
Ето една книжка   Peace  
Поздрави.

# 170
Шемет, и аз скоро не съм писала там. Peace
Магеста, ние също сме фенове на поредицата Първи стъпки.  Много обича да я разнася и да ни изпитва!  Венета иначе е ужасен инат - не иска и не иска да слуша приказки. Може би трябва отново да я пробвам с "горската" поредица. Rolling Eyes

# 171
Нашият лазарет е налице  Laughing
Малката задълбочи хремата, а аз съвсем се тръшнах. Мисля 1 месец да я спра от градина да видя дали тя има влиание  newsm78
Габи е фенка на колите, чакаме с нетърпение всеки брой и като гледа филмчето си ги реди и нещо им нарежда. Иначе само си гледа книжките, много рядко да ме заслуша, като и чета. 

# 172
Здравейте мами!
Да ви позабавлявам с моите болни фобии малко. На следващата сутрин Нора ака и аз запазих чинно гърнето в банята и чакам мъжо да се събуди да му покажа. Е, той много ми се смя..... Нищо общо с глистите това дето съм го видяла. Mr. Green  Аз вече се бях запътила изследвания да правя, освен това цяла нощ не спах, сънувах глисти и МОЯ г`з ме скъса да ме сърби цяла нощ. Joy Болен мозък, ко да ви разправям.
 Hug
Нора е с хрема почти откакто започна градината. Два пъти я спирах да я лекувам - нъцки. Ту стават гъсти, сякаш минават вече и след това отново почват водни. Вече 15 дни. Странното е, че в къщи почти няма, госпожите ми казват, че там й течали много обилно. То и мен ме тръшна нещо вирусно, няма оправия, направо ми писна. Уж се оправям, ама от време на време пак ми е много отпаднало и кашлям ли кашлям..... ooooh!
Четох някъде из нета, че от началото на октомври до края на ноември почти всички деца са хремави и мятат една хрема след друга - после идва якия студ и изтребва вируси и бактерии. Аз лично съм се заредила с търпение. Peace
Желая ви великолепен ден! Hug

# 173
  • Русе
Ивчок, не че не говори съвсем ,но определено речника му още не е твърде богат.Изяжда много думите ,бърка интонациите на моменти ,а много често,като се изказва провлачва последната дума,все едно я изпява.Питахме нашата лична докторка дали има нужда от логопед ,но тя каза ,че на този етап няма нужда.Каза ,че като цяло Бойко е рядко срещан характер и е доста различен ( в хубавият смисъл на думата). На теб ти пожелавам всичко да е ок. Hug
Мамите ,които се оплакахте ,че боледувате често,а и за дечицата често се отнася.Доста често проблемите с болестите идват от нервната система.Когато човек е под стрес,тревожи се за разни неща и т.н.  е възможно да боледува често ,а имунната система си е ок. И при децата е така,на детската градина освен бацилите ,които си разменят голямо участие заема и нервната система.Докато свикнат с новото и са неспокойни,ще се разболяват повече.Нищо чудно ,че на Нора там и текват сополите.
В нашата детска градина ,казаха да не го държим заради едни сополи вкъщи,а да го даваме там.Всички били сополиви.Просто имало болести,които трябвало да се изболедуват, това било. Аз така си го обяснявам стрес на малките ни същества+ бацили.Етап е ще го преодолеят.
На всички болни спокойствие,хармония и здравословна храна! Hug

# 174
Хай!
Пък ние сме във картофена ваканция  Whistling
Сега ще спя, пия кафе, чета учебници! Кеф! Че и бати - златото отива на гости за няколко дни... Laughing
По въпроса със сополите аз съм капацитет - така ще е докато свикнат с градината и се стопли - сиреч до късната пролет. След 10 год ще сте забравили за болестите, помнете ми думите!  Mr. Green
Златна и усмихната есен, момичета и малки птичета!

# 175
  • Düsseldorf
Пак привети и от нас!
Много на час по лъжичка успявам да пиша аз, но какво да се прави, напоследък ми е все едно лошаво, чоглаво, нямам време за нищо.... но спирам да мрънка.
Исках да покажа малко снимки от планината (мамоо, то един месец минал от тогава!!), нашата мишка се кефи много и ходи като истинско планинарче. И не спеше на обяд, и пак преливаше от енергия, целият хотел и всички в ресторанта ни познаваха на втория ден, понеже тя ходеше да разпитва всички какво правят там, как се казват, на колко са години, какво ще папкат...  :0 Хората се забавляваха, аз чак се срамувах понякога, например като се шмугнеше след някой сервитьор в кухнята, за да види "къде ще отнесе баткото чиниите".. Обаче нали ще става готвачка, все към кухните и манждата я влече. Не че й личи на ръста.. А по този повод да разкажа и няколко смешни лафа.
•   Заминаваме в Родопите на гости на приятели. Пристигаме в сумрак, те тъкмо правят салатката  навън на една маса, а ние започваме да се здрависваме, да разтоварваме багаж. Само Свиленката се курдива на масата с думите: „Аз като видя маса и сядам.” Умряхме от смях!
И още няколко:
•   Дала съм й да яде домат, на вилата в хола, цял. Баща й се кара, че така ще окапе пода, аз казвам: Е, здраве де е... След малко обаче проверявам и установявам, че не е накапала. Тя доволно потвърждва, подвиквайки към баща си: Не съм окапала, много ти здраве! После обаче вика някого да я измие, понеже си е омазала порядъчно муцунката. Аз й казвам: Знаеш, че не мога да те вдигам, викни баща си. Баща й се провиква от хола: Ми майка ти да беше мислила преди да ти даде домата.. А тя си дърпа един стол до мивката, и казва: Аз пък ще се кача на столче и ще се измия, а ти си гледай работата! (2г.8 м.)
•   Една вечер отказва да вечеря с нас, след час-два обаче дотичва при мен и с жален тон приплаква: "Мамооооооо, сърчицата ми викат Кър-кър, гладни са!!!!" По-късно вдявам - баба й все й говори да се храни, иначе чревцата й ще са гладни и ще викат Кър-кър...
•   На въпроса кога ще стане ученичка, баба й обяснява, че първо ще ходи в първа група в градината, после втора... после ще стане ученичка, после студентка.. и тя довършва: "и после  ще стана топла".......... А инак все ме пита и кога ще стане готвачка.... Wink
•   Нали напоследък все ми е лошо.. Идва в една събота Лении ме пита: Мамо, гадно ли ти е? Лощо ли ти е? Аз я успокоявам, че не ми е много лошо. „Отивай тогава на работа!”, ми казва тя, сочейки вратата....

Та такива работи при нас...
А ето и обещание снимки:
http://svilena.shutterfly.com/785
 - от тук нататък

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 15:57 от alex_shu

# 176
Мами, рядко ви пиша, но усърдно чета!
Ние към момента успешно отбиваме атаките на сополите и вирусите и все още ходим с желание на ДГ.
Ив, не разбрахме какво стана с малкия, предприехте ли нещо по въпроса?

И в тоя ред на мисли (и като извинение за редките ми появи Embarassed)- организираме поредната национална среща на Многодетни родители под шапката на Клуб Пълна къща. Моля ви, ако имате познати, съседи, роднини или подобни с такъв статут, да ги информирате и насочите към нас.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430449.0 - това е темата за празника.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434794.0 - това към темата Многодетни мами
Благодаря ви предварително!

# 177
  • Русе
alex_shu ,много ме развесели Joy Страхотна е малката Свиленка! А снимките от планината са страшни Peace и тази където четете списания Peace
Нас тази година кризата ни удари ,мъжа ми едвам си намери кораб и до планината не стигнахме.Но пък стана водолаз и имаме 1 месец по морето  Peace
Чудех се дали да ви се хваля или не.Не съм суеверна ,но имам леки проблеми вмомента.Ама,айде на вас ако не кажа на кого.Очакваме Май месец Бойко да стане Бат Бойко.Стискайте палци и се молете всичко да е ок. Praynig Heart Eyes

# 178
Чудесна новина Мимак!!!
 Hug Hug Hug
Много се радвам за вас!  bouquet

# 179
Мимак , стискам ти палци всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig  Hug
moonlady , много ме развесели с твоите глисти  Joy
Свиленка е много сладка малка госпожица  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт