Re: Примерна схема на захранване (18)

• 54 188
  • 799
  •   1
Отговори
# 105
а пък в ХИПП-ското картофи с копър и заешко има лук  Banghead tooth afwitch afwitch afwitch
И последно, в текущото ни ХИПП-ско Карфиол с картофи има ориз... не пише процент... може ли да се счита за въведен в този случай... съвсем се обърках  Embarassed Embarassed Embarassed
В Хипското зайче има и сол освен всичко друго  ooooh! , на дъщеря ми и се повдигаше от него и затова преминахме на Герберското.
Ти даваш в момента от карфиола с картофи, така ли да разбирам, ако да, то тогава проблема с ориза ти е решен. Той се използва за сгъстяване и като процентно съдържание е малко, но то във всички пюрета и по толкова оле-мале, така че...

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 18:54 от nadina_81

# 106
Ехеее 8 стр сте изписали - браво!   bouquet за авторката на темата!

И връхлитам с 2 въпроса, които няма начин да не са разисквани, ама пак да питам.

Киселът след 6 м бива ли да се дава или да си чакам още (плодове почти не давам), на обяд караме на зеленчуково пюре, основно на кърма през останалото време и понякога и малко АМ.

Днес лекарката ни каза да почваме и с месните пюрета и пак за жълтъка натискаше, а аз все си мънках, че да, да...няма начин този път ще дам  Laughing ама още се чудя, всъщност за месните хич не се чудя, тях със сигурност ще ги пробвам след поне месец, т.е като почне 8 м

Та кое е по-доброто да вкарам като ново сега ( 6 навършени месеца):
плодово пюре, кисел или каша?

# 107
gguza, gundie мерси за идеята.Видях я кашата и много се замислих.Но установих,че към готовите каши се добавят витамини, тъй като са високо обработени, за да могат да се приготвят без варене и в процеса на тази преработка естествените витамини се губят.А и съвсем случайно намерих био бял ориз,макар че още не съм го купила.Чудя се дали с това да почна newsm78...
Кашата от бял ориз по същия начин като от пълнозърнест ли се приготвя?
А кашата от елда?И кога според вас мога да я давам?
А някоя мама да е практикувала комбиниране м/у ПЗ и стандартно захранване?
Много ми харесва идеята на ПЗ,но искам да храня бебо с био храни.А нашата храна,макар че е подходяща за него(храним се сравнително здравословно),не е био,не можем да си го позволим за сега Sad.Но искам да комбинирам двата вида захранване,тъй като бебо има голям интерес към храната ни и винаги ни гледа с един поглед,казващ ‘искам и аз да опитам’.Винаги е с нас на масата,освен ако не спи Simple SmileИ много ми се искада му давам и по малко от нашето просто да опитва,грешно ли е?Страх ме е и с прелагането на сурови плодове и зеленчуци,но аз давам по много мъничко.
М/у другото до тук е опитвал само морков,ябълка и круша (по един-два пъти)по две-три малки хапчици(като глава на топлийка,или хайде на кибритена клечка),всички сурови и много му харесаха.

# 108
Ехеее 8 стр сте изписали - браво!   bouquet за авторката на темата!

И връхлитам с 2 въпроса, които няма начин да не са разисквани, ама пак да питам.

Киселът след 6 м бива ли да се дава или да си чакам още (плодове почти не давам), на обяд караме на зеленчуково пюре, основно на кърма през останалото време и понякога и малко АМ.

Днес лекарката ни каза да почваме и с месните пюрета и пак за жълтъка натискаше, а аз все си мънках, че да, да...няма начин този път ще дам  Laughing ама още се чудя, всъщност за месните хич не се чудя, тях със сигурност ще ги пробвам след поне месец, т.е като почне 8 м

Та кое е по-доброто да вкарам като ново сега ( 6 навършени месеца):
плодово пюре, кисел или каша?

Кашата с плодово пюре си е направо като кисел....което и да избереш няма проблем, изборът е твой.

Относно пюрето тиквичка с картоф и ориз- аз така въведох ориза. КОсе Босе ми каза,че не е толкова малко и мога така да го въведа. Grinning

# 109
gundie, мерси!   bouquet

Кашата ми изгелжда по-читава, не знам този кисел още с каката ми изглеждаше просто противен и блудкав  Joy

А ориза си мисля да го въведа чрез оризовата каша, в предишната тема бях чела това и питала де.

По отношение на ПЗ или на стандартното, ама нашето си, не онова от преди 20-30 години май при мен се получава някаква луда комбинация, за сега няма странични последици да чукна на дърво. Бебка наистина като "гладно куценце" ни гледа с поглед "Дай на мен!" и протяга ръка към нещо, което ядем, така че последните дни спокойно и даваме да си ближе (тя по-скоро се опитва да суче) краставичка или някакъв плод, който ядем в момента. Не да го отхапе, а само да усети вкуса с езика. Не знам колко е правилно, но на детето му харесва. Simple Smile

# 110
# 111
nor4y, май е по-добре да дадеш кашата... Аз нали без да искам вчера дадох заешко със зеленчуци и ориз и за първи път откакто се е родила Рая пропусна 1 ден без да ака. Мисля си, че може да е от ориза, въпреки че не е изяла повече от 60-70 гр. пюре. Днес ще сме само на кърма, като следобед ще си и дам плодовото пюре. Дано се справи сама с  проблема.

Относно комбинацията в захранването класическо+педагогическо - и аз съм решила, че като въведа повечето храни по класическият начин лека, полека ще даваме да опитва и от нашата храна. И Рая проявява неистов интерес към нещата които ядем ние, а и от години се стараем да се храним здравословно и с  екологични продукти.  Peace

# 112
Ей, Тони това че не е акало детето не е никакъв проблем, споко ще се изака и още как!! Защо трябва да минава на кърма само заради това- е,ти си знаеш, но не мисля,че това е някакъв проблем.

# 113
Ей, Тони това че не е акало детето не е никакъв проблем, споко ще се изака и още как!! Защо трябва да минава на кърма само заради това- е,ти си знаеш, но не мисля,че това е някакъв проблем.

Ми знам ли и аз... newsm78 Докато си беше само на кърма си ходеше по 3-4 пъти дневно...откакто се захранихме вече е по 1-2 пъти, рядко 3 пъти. А вчера направо пропусна. Снощи се напъва някак си.. не знам де, то аз сега като съм се вторачила да я видя дали ще свърши работата може и да си въобразявам. newsm78 Чудя се дали да не поченем ден-два и после пак да опитаме.

# 114
Ама това ще продължи още известно време така. Моят син също е редовен в акитата но от както го захраних имахме мнооого пропуски в това. И се нормализираха нещата , сега всичко е наред.Ако искаш да ти намеря от Косе Босе цитат, че това е съвсем нормално.

# 115
О, благодаря за окуражителните думи. Hug
Тъкмо щях да редактирам, че докато съм писала Рая свършила една огромна работа... Whistling И най-важното, че консистенцията не е твърда, а съвсем като преди, та се успокоих.
Явно ще си продължаваме със заешкото с ориз и зеленчуци. Thinking

# 116
За комбинирано захранване между ПЗ и класическото късно захранване, да се изкажа Simple Smile Значи, в класическото захранване се смята з анормално след 10-ти месец детето да започне да "сяда" на масата с възрастните и да опитва от тяхната храна, стига да е подходяща. Така че аз не бих казала, че това е смесено захранване, ами си е чисто класическо Simple Smile

Тони, Ники също промени ритъма на акане след въвеждане на твърдите храни, нормално е. Аз го оставих на кърма само веднъж, когато въведох картофа и той два дни ака по съвсем малки твърди барабонки, след което го оставих само на кърма два дни и се нормализира.

Аз пък имам въпрос от серията тъпи. Значи, писах че кашата я разреждам с вода, а не с мляко (с кърма става много рядко, а АМ не искам да давам засега). Та въпросът ми е колко пълноценна е храната, когато кашата е разредена с вода и комбинирана със зеленчук (или плод)? Понеже навсякъде чета, че пълноценното хранене е каша с плодове и мляко - иначе само напомпвала кашата. Да, ама Ники се храни приблизително така:
- около 8.30 - кърмене
- около 9.00-9.30 - кърмене, заспиване
- спи между 40 и 60 минути
- около 11.00 - твърда храна, като засега съм въвела само каша ориз и зеленчуци и по тази причина давам или зеленчуково пюре, или каша с някакъв зеленчук; въвела съм и круша да имам за разхлабване Simple Smile, но откакто съм я въвела не съм давала, защото всеки ден давам по това време някакъв зеленчук от новите, с които захранвам и да не мешам. Мисля от другата седмица да започна месо и да въведа и второ хранене за деня. Тогава може би ще започна и плодови каши.
- след яденето предлагам кърма, но той вече не иска и откарва примерно до към 14.00 часа, когато вече огладнява и кърмя

Понеже сме на поискване, нямаме точни часове на хранене и не бих казала, че съм заместила хранене. Но определено не приема едновременно с твърдата храна и кърма, а около час след последното кърмене.

Та въпросът ми по-конкретно: пълноценна ли е така кашата (засега давана със зеленчук основно) или все пак като въведа второ хранене и давам плодова каша, да комбинирам заедно с кърмене задължително?

# 117
nor4y, май е по-добре да дадеш кашата... Аз нали без да искам вчера дадох заешко със зеленчуци и ориз и за първи път откакто се е родила Рая пропусна 1 ден без да ака. Мисля си, че може да е от ориза, въпреки че не е изяла повече от 60-70 гр. пюре. Днес ще сме само на кърма, като следобед ще си и дам плодовото пюре. Дано се справи сама с  проблема.

Относно комбинацията в захранването класическо+педагогическо - и аз съм решила, че като въведа повечето храни по класическият начин лека, полека ще даваме да опитва и от нашата храна. И Рая проявява неистов интерес към нещата които ядем ние, а и от години се стараем да се храним здравословно и с  екологични продукти.  Peace
Мерси за съвета....май ще помисля още малко Wink
А иначе за комбинирането аз го правя още от сега,но все пак подбирам....Единствено се притеснявам дали е правилно да опитва сурови плодове и зеленчуци,макар че както вече казах те са в много малки количества.
Тони мисля че сме си писали на лични,но може ли пак да ми напишеш кое от къде пазаруваш,особено за еко продуктите. Praynig

# 118
СЗА, аз въпреки че съм минала на АМ отдавна си държа на това бебчо да хапва твърдите си яденета смесено с мляко- дори съм си определила едно количество мляко и , ако не го поеме храната му давам млякото отделно......но това си е само мое решение, не съм го чела никъде.Знам обаче, че е хубаво по-дълго да се дава с мляко и да не се дава само твърда храна до към някои месеци- незнам до кога.аз съм си избрала до 9м да не давам твърдо. Защо не пробваш да кърмиш преди или след храненето??

Нека и др. да кажат какво мислят. Wink

# 119
SZA, май е добре да си има и кърмене поне до 10 месец. Така поне мисля аз. А по наблюдения с моята девойка, винаги след пюре си иска и да суче. Не мога скоро да заместя хранене, защото както си ядеше по 120 гр. пюре, сега повече от 60-70-80 не иска да яде. Мисля да следвам нейния ритъм, пък да видим. Peace

Общи условия

Активация на акаунт