Re: Примерна схема на захранване (18)

• 54 903
  • 799
  •   1
Отговори
# 540
  • София
gundie това ми беше от голяма полза  Hug още веднъж - благодаря

# 541
felicidad17 , имах същото питане скоро, но никой не ми отговори, както и на почти всички въпроси в този форум, но темата е друга вече...

Ето нашият режим на хранене:

Кърмене през нощта поне  2 пъти
От скоро въведох сиренето и сутрин към 8:30-9 часа правя "попара" от овесена каша със сирене и масло около 150-200 гр.
На обяд кърмя към 12:30 и после към 13 часа яде - 2 дни зеленчуци, 2 дни месно-зеленчуково като количествата много варират от 90гр. до 200 гр.
След сън кърмене към 16 часа
Каша безглутенова с пресни плодове в 18 часа - около 150-200 гр.
Преди сън кърмене към 20:30 часа

При този ни режим вече втори месец нищо не е наддала момата /8,300 си тежи/ и не знам къде греша.

# 542
tefterche, да, дъщеря ми в ролята на Мини Маус Laughing

Сасано, и ние сме на подобен режим. На поискване сме, така че няма да фиксирам часовете на кърмене.

Сутрин: - кърмене
              - закуска (попара или каша - различни видове, гледам да разнообразявам, понякога прибавям плод)
Обяд:    - кърмене
             - супа или основно (на кухня сме). Ако е супа, прибавям сухар, тъй като количеството е по-малко. 2-3 пъти в седмицата жълтък към постното ядене, 5 дни в седмицата с месо

Следобяд: - кърмене
                 - плодово пюре или кисел

Вечер: само кърмене

Чудя се дали да не сменя храненията така, че следобяд /привечер да е кашата newsm78 На практика вечер нямаме твърдо хранене, дали не трябва да се включи?
От около седмица спи в отделна стая и не се буди през нощта за хранене, което е страхотно Wink
Дъщеря ми също не е от много наддаващите, но не се притеснявам, по цял ден се движи и изразходва много енергия , явно исе дължи на това:peace:

# 543
  • Велико Търново
Мамчета, на почти десетмесечни бебета може да се каже, че и ние сме на подобен режим. Simple Smile
Сутрин към 8,30 ч - кърмене, 1 ч. след това плодово пюре.
Обяд - 12,30 ч - кърмене, 1 ч. след това около 80 гр. зеленчуково пюре с жълтък или месно пюре
След обяд - 16,30 - кърмене, 1. ч след това около 80 гр. безмлечна каша с пресен плод или кисел с пресен плод
И вечер - 20,30 кърмене и заспиване.
През нощта се буди най-малко два пъти през които сме винаги на цицка.
Последния месец бяхме наддали само със 150 гр. но го отдадохме на едноседмичното разстройство, което предшестваше първото ни зъбче.

# 544
Забравих да добавя за количествата - водя се по детето, не измервам точни количества Peace

# 545
Хайде и ние с бебетата между 7 и 8 м. за се запишем !!!! Ето почвам аз:

Моето яде яко
6-8 ч. мляко (АМ) 200 мл.
10-11ч. каша с плодово пюре и 60 мл. АМ (смесено)
13-14 ч. зеленчуково пюре със или без месо(по скоро без)+ 60 мл. АМ
17-18ч. 200 мл.АМ
21-22 ч. 200 мл.АМ
И пак АМ според нуждите(може и до 6 ядене цяло да се стигне).
Как е при вас??

# 546
При нас е така:
7-8 ч - АМ 180мл
11-12 ч - зависи какво въвеждам. Ако е зеленчук - зеленчуково пюре с месо или без.
            Ако е плод или зърно - безмлечна каша с плод и 90мл АМ (отделно, че водата я
             признаваме само за миене  Laughing )
15-16 ч - АМ 180 мл
19-20 ч - или зеленчуци или каша с плод + 90 мл АМ
23-24 ч - АМ 180 мл

# 547
iri_is, и моето дете не иска да пие никаква вода....аз правя АМ както си се прави-разтварям водата с мякото и го добавям към много гъстат каша или пюре (а не както някои майки само сухо мляко към храната)-преди го давах отделно, но вече не иска да го пие и затова го слагам в храната.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 19:23 от gundie

# 548
И аз опитах така, но моичкия си търси шишето  Laughing . А и предпочита пюретата и кашите да са по-гъстички.

# 549
  • София
Зелено, ти Хип не ги слушай те и за някои пюрета,дето не са за 4м. им разправят че са и т.н- но от др. страна нали се сещаш, че ако дадеш 25 гр. все пак не е кой знае какъв проблем.....нали се увеличават доизте с месиците.

Да, именно и аз разсъждавам подобно... има пюрета с масло и със сметана за над 4 месеца - да, то 10 месеца са над 4, ама все пак  Mr. Green

Иначе мога да споделя "режима" или по-скоро липсата на режим на моето диваненце, което тази неделя ще стане на 8 месеца, захранено на 6 месеца и 13 дни, с включено месо на 21-вия ден от захранването поради нисък хемоглобин:
* Най-вече кърма на поискване, вече има блед намек за някакъв режим, но много блед.
* Вода предлагам всеки ден от началото на захранването (преди - в по-горещите дни) - отказва.
* Пюрета: по обед (между 11 и 13 ч. най-често), но понякога додавам и следобед и вечерта (ако на първото предлагане е хапнал до 60 гр.): зеленчукови (включено: картоф, морков, тиква, карфиол, пащърнак, броколи, тиквички), месо (включено: пуешко, заешко - тече в момента): 2 дни с месо и 1 ден без месо. Особеност: нисък хемоглобин; хапва сравнително малко. До момента само 2 пъти е заместил хранене с пюре, но аз и не бързам.
* Бъдеще: планирам да въведа спанак и после да опитам с плодовете. За жълтък очаквам мнението на педиатърката на следващата консултация, както и за кашите. Междувременно ще включа пилешко и телешко месо.

# 550
ей зеленото човече, хемоглобина имаше ли нещо общо с желязото- затова ли месото си въвела???Сори, ако ми е тъп въпроса(само да отбележа,че на мен един от термините ми беше 18 и мноооого исках Викчо да се появи тогава, нооооо... Wink)

# 551
Здравейте,
И аз да споделя режима на моят 9 месечен шишо
До преди 2 седмици сучеше денонощно по 100 пъти – избиха 5 зъба на веднъж – качи 1 килограм ooooh!
От скоро има нещо като режим
Сутрин около 9-10 – кърма
13-14 зеленчуково или месно зеленчуково – през ден – 220 грама + кърмене
17-18 безмлечна каша + плод – около 180-200 грама + кърмене
21-22 кърмене
1 нощно кърмене
Вода – не пие – рекордът е 3 глътки на ден
Чудя се да въвеждам ли 3 то хранене сутрин, но от друга страна ми се вижда, че изяжда достатъчно твърда храна, и ако почнем със закуска, млякото което поема ще е твърде малко newsm78

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 23:29 от Espa

# 552
Чета ви цял ден и се възхищавам, че имате режим, аз какво да пиша  Confused дори не знам днес колко пъти е яла...май хич ме няма в организацията, а каката беше по часовник.  #Crazy
Сутрин м/у 6-7-8 зависи кога иска и се пробуди - млекце, докато си спим още
10 - горе-долу като станем официално пак мляко
около 12 някакво пюре (зеленчуово/лодово/микс от двете, както дойде)
следват разни кърмения, ако не сме излезли или ок 15ч АМ с оризовата каша, която продължава да не върви, тая кутия е бездънна, дето са ми продали  Crazy
и след това на млекце пак...колкото и когато поиска и когато се размрънка, и, и, и аз не знам колко и кога, та по нощите си продължава пак така.
 Blush Гледам поне на обяд да е пюрето, а следобяд кашата, ама като дойде да се въдежда още нещо не знам къде ще го пратя него  Joy

Вода гледам да пробутам по 20-50 мл и повече, но не става лесно.
В тази връзка каква вода давате?
Преварена, изворна (купешка) марка, ала-бала?  newsm78

# 553
  • Stuck in a moment
От скоро въведох сиренето и сутрин към 8:30-9 часа правя "попара" от овесена каша със сирене и масло около 150-200 гр.

Към мамите, които дават сирене, на коя марка сте се спрели?

# 554
tefterche, още не съм въвела, ама  да си кажа  Laughing – скоро ще го почвам. Смятам да давам Био Сирене, а извара да си правя от Био прясно мляко
anny_ , на вашата възраст и моят човек ядеше така, както ти описваш, според мен е от възрастта, не от организацията. Вода предлагам непреварена - розов Девин

Общи условия

Активация на акаунт