Заявление-декларация за 50% от таксата за второ дете в ДГ

• 11 879
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте!
Ами това е питанката ми. Има ли образец? Изобщо необходим ли е такъв документ при положение, че и двете деца са в една градина.
В Наредбата не видях, но може и да съм пропуснала.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 14:26 от Rени

# 1
Моите деца все още не са в една градина, но плащаме 1/2 такса за малката в яслата, защото е второ дете в детско заведение. Не съм попълвала декларация, а само занесох служебна бележка от градината на голямата.

# 2
Не съм попълвала спициална декларация.Нали имат копия от удостоверение за раждане в градината.

# 3
И аз не съм попълвала нищо допълнително. При самото записване на второто отбелязват, че има брат/сестра в същото заведение.

# 4
  • София
Дадоха ми бланка от градина(ОДЗто) да я попълня.

# 5
В нашето одз искат молба  всяка година в първия месец от започването, за да може в края на месеца да ми направят отстъпката с първата такса. И всяка година ми искат копия от актовете за раждане. Не можели да ги прехвърлят от година на година. Така ми обясни счетоводителката. Тъкмо другата седмица съм се наканила и аз да занеса. При нас се пише свободен текст, няма бланка.

Миналата година забравих да го направя през септември и си платих пълните такси за двете деца.

# 6
  • СОФИЯ
Дадоха ми бланка от градина(ОДЗто) да я попълня.

И при нас така !

# 7
  • Euskal Herria
При нас има стандартна бланка, която се попълва от родителите + ксерокопия от актовете за раждане на децата. Това се прави в началото на учебната година; дава се на касиера и се съхранява от него. Даже скоро имахме проверка точно на този тип документация. Но образец на бланката ни дадоха от кметството. Явно всяка община има различни изисквания.
Ако децата са в градина и ясла - за яслата се изготвя служебна бележка, че по-голямото дете посещава редовно ДГ и по-малкото ползва 50% от таксата.

# 8
При нас има стандартна бланка, която се попълва от родителите + ксерокопия от актовете за раждане на децата. Това се прави в началото на учебната година; дава се на касиера и се съхранява от него. Даже скоро имахме проверка точно на този тип документация. Но образец на бланката ни дадоха от кметството. Явно всяка община има различни изисквания.
Ако децата са в градина и ясла - за яслата се изготвя служебна бележка, че по-голямото дете посещава редовно ДГ и по-малкото ползва 50% от таксата.
само дето не са ми искали  служебна бележка.но никога не е късно да я поискат. Laughingнашата ясла иска копие на платените такси от градината на големия.оригинала за нас ,а пък копието за яслата.

# 9
Благодаря на всички за отговорите  Hug
Явно няма еднозначен отговор, според община, градина, ръководство и т.н. си зависи...
Защото касиерката хем ми поиска декларация свободен текст, после пък не и хареса, показа ми Заявление-декларация с безумен текст, който аз явно трябваше да запомня, защото си останахме с показването, и т.н.
Аз все си мислех, че при наличие на цялата информация, която имат в градината и за децата, и за родителите, и за какво ли не, няма нужда от нищо друго ...
Да не се оплаквам, но много се вбесих една сутрин бързайки за работа г-жата да ми чете конско буквално, а самата тя да си противоречи  Twisted Evil
само дето не са ми искали  служебна бележка.но никога не е късно да я поискат. Laughingнашата ясла иска копие на платените такси от градината на големия.оригинала за нас ,а пък копието за яслата.
Laughing В тази връзка, когато малкото ходеше на ясла (чиста ясла) същата тази г-жа ми издаваше служебна бележка от един ред, сега обаче изисква високопарни Заявления-декларации със смехотворен текст.
Здраве да е...

# 10
  • където и да е,само да не съм сама
И аз попълних декларация по образец дадена ми в Детската.
Пиша по коя точка от Наредбата ползавам намаление и заедно с копие на 2-та Акта за раждане я дадох на Директорката.
Влиза в сила от месеца следващ подаването й и се подава за всяка учебна година по отделно.

# 11
дайте примерна молба декларация за 50% от таксата за второ дете

# 12
  • София
До директора на ...
гр....

Заявление
от .....

Уважаема г-жо директор,

Моля детето ми ....  (името на второто дете) да се ползва от преференцията на второ дете.
децата ми:
1. ......
2. .....
посещават съответно .... и ... група в ОДЗ.....

подпис:
дата.

нещо в този дух беше образеца.

# 13
Desem много благодаря.

# 14
здравеите,
аз искам да запитам:
маика сам на 3деца.голямата дъщеря е студентка,синът ми е в 11клас,а наи-малкото ми дете
посещава ЦДГ.имам ли право на някаква отстъпка?

Общи условия

Активация на акаунт