Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 501
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Благодарностите! Като на задната корица на рок-албум  Grinning За всички, които почетоха първия рожден ден на първата ми и единствена дъщеря: Жужа, Сова, Веч, Ането, Юник, Флу, Шейла, Стефина, Севяна, Бора, Гардения, Съншайн, Елена, Хубавата Соня, Суит, Шматка и специално на Ирини, БАЕ, Асето за персоналното отношение Heart Eyes И на Мона за комплимента! Ако съм пропуснала някого в момента на абонамента - да прощава и не губете кураж, идва нов тираж.

По темите - ДК не ползвам, храна не замразявам, щото ми е гадна размразена (също и защото никога не съм притежавала микровълнова), готвя повечето пъти с досада, щото не обичам повтарящите се ежедневно обязаности... ама какво да се прави: ядем си двечките, таткото е не-месояден и рядко се включва в общото меню, а Марта е мръвкарка  hahaha , фреш от портокал е единственият сок, който съм давала - защото изповядвам мнението, че което е добро за мен, е добро и за нея - проблеми нъц, е тя не пие от нищо повече от 5-6 глътки де (освен един бульон от супа топчета миналата седмица, от който осмука пълна чаша - 200-250 мл).
Адиктед, сусама бях питала Косе Босе - той е сред 14 топ-алергена, които производителите в световен мащаб са длъжни да обозначават на опаковките си, дори да е "следи от". Каквото и да значи това.
Мимолетке, много си хубава!

Жуже, на въпросите:
1.2. Не замразявам, както стана дума.
3. Обикновени, и то не овесени, а четиризърнените, които някой беше споменал. Не варя. Или заливам с малко вряла вода да се запарят и после добавям сирене и масло, или накисвам в кисело мляко от предната вечер и давам на сутринта.
4. Пълномаслено купувам за всички, напоследък Боженци или Елби. Писала съм назад прословутото Био защо го отказахме - не вкисва 10 дни след обозначения срок на годност.
5. Прясно мляко съм давала само в печени неща за опитване, АМ не съм никога, та нямам отговор..
6. Да. Варено на пара, всъщност, не давам  Grinning
7. Не.

За обезопасяването - ами не се втелявам много. На контактите има тук-таме предпазители, но все пак във всяка къща има контакти, които се ползват - с пъхнати щепсели в тях и т.н. First thing я научих, че в контакти не се бърка, мисля, че съвсем добре си го разбра. Тук-таме нещо съм поприбрала, но нищо сериозно. В кухнята съм й оставила "неин" шкаф, стъкларията съм качила нависоко. Като ме види, че отварям-затварям шкафове, и веднага се пъха да се рови в нейния. Единственото, което не мога да забраня успешно (а искам) е компютърът  Mr. Green Но като цяло аз всичко давам за изучаване и пипане, и разклонителите давам, като са изключени от мрежата (или от бушона), абе всичко, което не представлява непосредствена опасност.

Пиаф, с дюли това, ммм.

Отопление пущих тая вечер - преди няма и 3 ч.

Сега да ви кажа за рождения ден.
Голямото детско празнуване си беше с вас Simple Smile
На следващия ден, скромно в семеен кръг, венецът на кулинарните ми усилия  hahaha беше това - снимката не е на моите, щото те се ометоха, преди да ги снимам.
После мама и татко имаха градска отпуска - след традиционното приспиване на цица, двучасово посещение на ресторант (второ излизане от раждането насам, първото беше концерта на Мадона) - и добре, че само 2 ч, щото г-цата си потърси цицата около 30 мин след като се прибрахме.
Истинският празник ще се състои в края на седмицата с пътуване на близките топли страни, надявам се да си топнем дупЕто в морето - снимки оттам по-натам. Ще е дебют на Марта на аероплан.
Стефинка, с готова програма се прави клипът, само ъплоудваш снимките - но коя е, не
знам.

И ме извинете за дългия ферман, но домашният разбойник не ме оставя да седна пред компютъра, камо ли да пиша. Та затуй с един пост няколко заека.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 22:39 от Параход

# 661
  • Пловдив
Здравейте,честито на имениците,да сте живи и здрави,най-специално за Петка
Хвана ни студа и вятърът и цял ден почти си изкарахме в къщи,излезнахме за има-няма 2 часа,но беше супер неприятно  Crossing Arms
Шмати,ти си жена с голямо сърце  Hug
По темичките-на ДК изкарахме 2 седмици-не се прие добре и я спрях.Чесно казано и на мен не ми харесваше на вкус и цвят,а все пак е частна и си представях друга картинка    Crossing Arms съжалявам само за разнообразното меню-заешко,агнешко,телешко,риба,защото аз в къщи не готвя половината неща.
Моника си яде от нашата храна-супички,манджички-все пак се съобразявам с нейните възможности и тогава готвя.Не замразявам-нищо.Овесени ядки яде от финните-леко сварени с плод или масло и сирене.
Кисело мляко-само на Боженци 3,6 %-тук съм пристрастна,защото сестра ми е счетоводителка на мандрата,която произвежда този продукт и ми е казвала ,че е много добро мляко,Сирене на Маджаров,Масло Президент.Прясното мляко със сигурност съм го въвела-мляко с ориз,грисчета,кремчета от кухнята а и под други форми.
Печени храни и на фурна и на грил и на барбекю,иска си детето,това е .Все пак количествата не са кой знае колко големи.
Сокове не давам изобщо,има ли и други като нас?Плодове обаче се ядат на корем-вкл.и портокал,пие само вода.
За обезопасяването-разчистила съм си цветята,защото беше на път да ги изкорени,а пък и те са душички-съжалих ги Peace
затворила съм с механизъм два шкафа в хола със стъкларии,контактите са  с капачки,на масата ъглите са с силиконови топчета/които са и много интересни и само ги чопли/,всичко опасно е вдигнато на ввисоко,пред телевизора има бариера от табуретки,защото е на ниско...Нашия проблем в тази насока са стълбите,пустите са и толкова интересни,че все натам я дърпат крачетата,качва се до 5 та стълба толкова бързо,че...... #Crazy
Параход какви са тези топчета,изглеждат...мммм...от тиква ли са?
Ха сега и аз да попитам-има ли все още непроходили?Не иска да се пусне и не иска,като усети че няма упора  веднага подгъва крачета и сяда.Не съм притеснена,де в никакъв случай,но все пак да питам?

# 662
Момичета благодаря ви за поздрвите   bouquet Аз някак си все на Петровден празнувам. Ама след толкова много поздрви нямам как да не почерпя с по един Джак

Шмат и от мен  Peace За теб може да е нищо, ама за амйчето със сигурност е било супер постъпка

Моето дете яде почти всичко. Абе общо взето гледам само сладко да не и давам много. Ама си мисля, че след годинка не би трябвало толкова да се следи. Тук лекарите викат, че след годинка трябва да си ядат с нас заедно. Иначе си давам кисело мляко

ПО анкетата
1,2. Не замразявам, щото и не готвя много. МИсля, че на водна е по-добре, ам кои им време  newsm78
3. Овесени скоро не сам давала, ама или ги варя или с не6то топличко ги заливам. ТУк има едни дето се разтварят като се залеят с течност и съм взела от тях.
4. Аз си заквасвам с пълномаслено. Чела съм, че за деца се дават пълномаслени продукти. Другите след 2рата или 3тата годинка
5. НЕ съм давала прясно за пиене, но съм давала неща с прясно мляко
6. Какво му е лошото на готвено на печка?
7. Нишестете на прaвя

Иначе фреш от портокал съм и давала и не видях рекции. Е не цяло шише, както пие вода, но няколко глътки и и хареса.

Ние продължаваме с адаптацията на ЯНа в яслата. ОТ 2 ден я оставям по 2 часа, но и се доспива и удрят на камък. Вчера бях забравила да им оставя биба и се беше скъсала да реве. Днес бях оствила, но пак са нямали успех с преспиването  Sad Утре ще опитат в количката да я сложат. Става дума за сън към 10 часа. Мисля, че се откзаха от идеята да я държат до 12 будна.
Суйт при нас са 10 деца с 4ри гледачки. ДОста е добре. Е има дни, в които са 3ма, но пшо/млко никог не са. Но понякога има моменти като е само една в стаят, ако някой е отишъл за ядене, а друг да оправя децата.
Вече почнаха и да си говорят с мен и мисля, че нещат се нормлизират. Само Яна да се научи да заспива тм  Praynig

Параход какви са тези апетитни топчета?

Отнасям се в странт н сънищата.
СПокойн нощ

А забравих да ви кажа, че при нас заваля сняг. Днес имаме снимки на Яна със снега  #Crazy

# 663
Добро утро момичета!!!
Шмат  Hug за теб може да е нищо,но ако имаше повече хора да правят такива малки неща - светат щеше да е по хубав!!!
ДК ядем я с голямо удоволствие,така че ще продължаваме.И аз не съм от много готвещите,така че ми е идеално улеснение.За сегаказват че готвят със сухо мляко,но зимата с прясно.
Давам  от почти всичко да опита-няма значение как е приготвено,но винаги любим и става хляба!!!
Овесени ятки взимам финни,и микса който се спомена.Той е по любим!
Петка искаме снежни снимки!Моля!!!
Вики в неделя си топи краката в морето а то кво стана,сега е с дебело яке...
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000143167507&ref=p … d=100000143167507
Извинявам се че са в фейсбок,но после ще ги кача и в снимката..
Ставам че пищи...

# 664
Добро утро, момичета!
Много съм доволна, защото Ели вече 2 дни поред ми спи до 8.30ч сутринта. Преди се будеше в 7.30ч, та сега си ми е голям кефффф. Освен това ДНЧД й спраяха сополките! А дано, че да успея с изследванията.
Дарушка, Ели не е проходила - едва от скоро се пуска за една ръчичка, но пак си я е страх. Фрешове и сокове също не й давам.
Параход, весело изкарване в южните страни!

# 665
  • София
Здравейте!

~pupi~-това е интересно ,което казваш за приликата? newsm78
Viki 86-Викито е станала голяма кака-много е пораснала.
Флу-забравих за ти кажа,че Ели има много хубави снимки от партито-ще стане модел май. Wink
Параход-забравих да ти кажа нещо за партито-аз давах на Васко от тортата,а Марта си ядеше до нас солетки и изведнъж идва мъжа ти и ме пита -какво яде Марта?-а аз -май солетки-и той вика -да не сте и дали торта-и аз му казвам -е как така, без разрешение не бих и дала Laughing?

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 11:23 от stefina

# 666
целувкииииии. Laughing (абе имаше един емотикон дето раздава целувки, ама нещо не го намирам)
Ама много студено е тука. А-ма-ха. Wink
Аз съм зарита с неоправен багаж и подлудено от едно съвсем подивяло дете( ляга си в 2.00 и спи до обед-  Shocked).
По-късно- повече.
 Hug Hug Hug

# 667
здравейте от нас  Simple Smile

ние малко се позагубихме  Embarassed
не мога да се организирам тези дни - уж нямам мн за правене, а не ми стига времето, а и на разходки трябва да  се излиза Wink  Mr. Green Joy
Аз да се похваля Ивката вече пълзи или по-точно опитва се да го прави. За сметка на това пън не желае да върви, ако я държа ще направи няколко крачки и пак гравитацията ще притегли дупето към пода  Crazy - ние май ще сме последните проходили.
ето снимки да ни видите колко сме големи вече http://www.bebealbum.bg/album.php?bebe=999

стефина, васко мн хубав  Heart Eyes

за ДК - аз съм мн доволна. Ивка и тя е мн доволна, което мн ме радва като се има предвид, че преди беше доста злояда и капризна. За събота и неделя й готвя - риба, агнешко, мин седмица и правих супа топчета / с малко свинско/, за тази събота ще давам леща и риба.

Готвя, но не е тенденция. Давам й да си опитва от всичко, което ядем ние, избягвам сладкото и пърженото засега. Обожава хляб  Crazy какво му намира не знам, но си умира за корички.

Прясно мляко съм давала в кремчета - правила съм ябълков крем и към него съм добавяла малко. Нямаше реакция. В чист вид не съм давала.
darusha5K, и аз не давам сокчета - давала съм, но това беше инцидентно,  котаго беше с Т само и само да влизат течности и то беше от моркови

овесените ядки - варя, само ако са от целите, ако са финно смлени - не.
разгледах снимките от РД-то, мн ми харесаха. Личи си, че сте си изкарали страхотно и още повече съжалявам, че не сме били с вас.

Петка, честито на патерици   bouquet да си обичана и майка и жена и мн радост малко малкото съкровище.

отивам да видя ивка, че съм я оставила да спи в коридора в количката - така сладко заспа, а не исках да я разбутвам и събуждам. Blush Crazy

# 668
На мен пък нещо взе да ми става много сложно да се гледаме с Макс. Неще в количката, бутам я с 1 ръка с другата го държа него, но то с него разходката се състои в едно постоянно висене на ръката ми. На всяка втора крачка сяда на земята да вдига всякакви боклуци или камъчета, изобщо си ходи в съвсем друга посока от избраната от мен  ooooh! истериите са в пълна сила и се тръшка за всичко и за всякакви глупости. Вкъщи взе да крещи и да реве постоянно Tired като му е скучно и почва кактовто и да подам се хвърля на пода става и нарочно се мята в кошарата или си блъска главата с юмрук  Shocked такова чудо  ooooh! Ей такива работи, взех да си мисля, дали не е свикнал на прекалено  внимание,  дали вече е късно да го вкарвам в пътя, то не виждам как ще стане де, аз му говоря ама не виждам да има някаква файда. Пробвала съм да го оставя да реве, 2 са вариантите: или не  спира изобщо и изпада в някаква нервна криза или ако излезна от стаята спира на секундата и гледа тв, а като вляза пак така на секундата почва от където е спрял крясъци и рев със сълзи. И в двата случая накрая не ми издържат нервите и той или получава каквото иска  или му отвличам вниманието с нещо по -интересно и той все е на кяр. Май осъзнава, че може да манипулира и се възползва с пълна сила, а аз не съм подготвена как да реагирам.

Днес му бяха ледени ръцете и мисля утре да слагам ръкавици. Само  се чудя, дали ще ги изтрае, те затрудняват движението на пръстите и мисля, че ще отнеме време привикването. Шапка вече втори ден слагам и учудващо не я маха.

# 669
привет красавици!

Джнджи е болна - с висока температура, зелени сополи, секрет в окото, подкашляща... Не знам защо, но съм странно спокойна - може би защото и тя реагира по такъв начин на състоянието си... Обичам я тази малка животинка, ей!!!

Иначе поработвам през ден-два и ми е супер приятно.

гледам анкетка попълвате. не знам дали съм запомнила всичко, но:
1. Замръзявам в пластвасови кутии от сладолед или контейнери на авент
2. Размразявам в MW най-често
3. прясно мляко е яла в кексове, палачинки и т.н. В чист вид скоро няма да опита
4. Давам печено във фурна, но рядко пека.... пиця, гювеч, нещо в гърне...
5. Не правя нишестени кремове и прочие присъщи на детските градини десерти

Беба, мисля, че и при вас е време за триколка, какво ще кажеш? За манипулативното поведение - между 1 и 2.5 години децата изследват докъде се простира тяхното Его. Като цяло, за да няма "скандали" когато той иска нещо, а аз друго - не водя войни, т.е. не показвам рязка забрана и отказ да направя това, което иска той, а просто предлагам нещо различно - също така интересно, но не това, което детето е поискало с рев и фасони. /например иска да рови в пепелник, аз не искам, но не правя сцена като крещя "не", а просто намира друга кутийка с други интересни не толкова вредни неща или го хващам за ръка отиваме на друго място, където пепелникът вече бива забравен/ Не знам далил ме разбра...
Анмар, добре завърнала се. Очаквам репортаж със снимки, да знаеш!
Параход, скри ни шапките с тези топчета... не обичала да готви...  Crossing Arms това ми изглежда като меню от профи готвач!  Simple Smile
дарушка, липсваш!
май-май - честито ви пропълзяване. Някои дечица както си стоят поизправени и без да пропълзяват директно прохождат. Хич не  се тревожи!
петка, на патерица - ЧИД! стискам палци Яна по-бързичко да свикне в градината. А ти започна ли работа?

# 670
Голяма гадост са тези болести
 Hug  за Джи

Ние пък демонстрираме странно поведение.Иска де сме и двамата с баща му около него.Ако аз вляза в магазин-реве за мен,ако баща му влезе-реве за него.Вкъщи същата работа,ако сме в различни стаи,започва да прави "тегели" и накрая почва да дърпа единия да ходи при другия.

Първият път когато сложих ракъвици ги хапеше.Днес обаче даже си наместваше пръстчетата сам и не ги "опита "даже.

mai_mai ,ние ще ви правим компания в непроходилите  LaughingВърви вече от 20 -тина дни за една ръка,ама да се пуска -йок!Иначе пълзи като пършинг.

# 671
Ха, беба, точно тия дни съм се zамислила zа тръшкането. Честно ви каzвам, Крис май никога не се е тръшкал. Не помня такова нещо с него... Или не е било, или напълно съм zабравила.. А сега, малкото, охооо, почва  Laughing . Та ми е (като) zа първи път. Ама ми е zабавна още, да ви кажа, даже много, никак не може да ме ядоса, дори малко. . Но си е тръшкане в цялата му прелест, истеричен рев и свличане на zемята, чудна красота.. Обаче ме zабавлява истински да гледам тетъра й.. zа сега. Предполагам, че като стане по_сериоzно, или zапочне да ляга навън по zамята, няма да ми е вече толкова смешно, но сега и се любувам пълноценно...
Ето днес например. За да й иzмия zъбите, реших да й дам моята четка, която искаше с "дай, дай, дай" и протягане на ръцете... Но след като пробва да я лапне, й я вzех веднага, естествено. И стана... майко мила  ooooh!. Обаче понеже като давам нещо друго, явно се чувства иzлъгана и прецакана и реве още по_силно  Joy, та я оставям да си дореве, иzчеzвайки нанякъде. За сега (слава Богу) бърzо се откаzва, почти веднага щом, й иzчеzна от поглед и няма публика, пък натам ще я видим...

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 00:21 от Сова

# 672
Ирини, разбрах те  мила,  и аз гледам  в тази насока, да му отвличам вниманието с други,  нови и интересни неща, но примерно вчера имахме 15 мин. рев и тръшкане за една играчка на друго детенце, което си я прибра като си тръгваха. Еми няма да разправям какво чудо беше обяснявах, гушках го , водя го на люлките/там обикновенно не му давам да играе/,  абе всичко опитах е не и не мята се... и накрая не ми издържаха нервите и си признавам  Embarassed  хванах паркирах  го в тревата и му казах "тръшкай се сега колкото искаш"  но итова не помогна понеже се насъбраха разни лелки и баби сеирджийки и се почна ''кажи чедо мама с какво те ядоса' #Cussing out при което им теглих една.........на ум взех моя хубостник и го прибрах с убеждението че няма да го вадя докато не се научи да се държи като човек  Grinning то есествено ми е ясно, че той точно това се опитва да научи - държанието и социализирането та днес пак си бяхме навън  Heart Eyes Абе ще се справя някак но ми е трудно определено.
Иначе триколка имаме, пробвах но ама той иска да я бута и да я тегли, и за сега се отказах да я ползвам.

Исках да питам дали може да му давам да рисува с пастели или е малък още? Обича да шари с химикал и молив, но ми се иска да разнообразя и изобщо дайте идеи за някакви домашни занимавки, ясно е, че повечето време ще сме си вкъщи та поне да ни е весело и забавно.

# 673
Съвсем извън темите  Embarassed, но някой има ли представа с маршрутка 7 от някоя от Надеждите до Семинарията за колко време горе-долу се стига?

# 674
Да се включа и аз по наболялата тема с тръшкането.
При нас е в пълната си прелест, плюс висене по мен само и единствено, от всички други реве. Реве, като съм в WC (блъска си главата по вратата). Реве, като простирам (маже сополи по стъклото). Реве, реве, реве... Това дете никога не е ревало толкова, колкото тука тия няколко дни. Трудно заспива, спи леко, буди се недоспала, реве.  Crazy  Изби 8-ми зъб, но почват предкътниците и няма миг покой.
И на всичко туй отгоре, се тръшка. Беба, мойто си блъска главата в нещо твърдно и поглежда - дали сме видели. Ако не сме - повтаря  Confused  Четох Спок, тук, там, изграждали характер, показвали его.. ох, жална ми майка  Crazy  Иначе навън гледам да не забелязвам превзетите погледи на сеирджийки и прочие. Не е като да не я оставям да си пореве, когато другите ми алтернативи са изчерпани... лошото е, че много се изнервям и хем знам, че не бива...  Confused  Трудно ми е да се овладея  Sad  Но се опитвам да свиквам...
Хем е чудесно да имаш дете, хем е най-най-най-трудно...  Crazy

Прохождане - при нас никакво го няма, ходи за ръчички, за една не иска, бута една мъничка количка там, но само като я държа... скоро няма да е сигурно...

Реве...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт