Фотография #40

• 38 725
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
джали, и тук да кажа, портретите ти от последните седмици са много вдъхновяващи! браво! абсолютно си права за постпроцесинга - и минималното, което мога значително подобрява снимките ми (не всички и не винаги, но се случва).
малена, завърши ли пътешествието ти, или още не е започнало? очакваме снимки. надявам се апарата да не е пострадал сериозно и да го оправят!

аз нищо не снимам в последно време. нямам време и желание, но се радвам на вашите кадри във фликр.
честити придобивки на всички новодошли. asyalein, не се оплаквай от мъглата. прочети темата няколко страници назад и отивай веднага да снимаш!  Grinning

нещо старо с много шум, но и много приятна емоция за мен самата:

забравих да се оплача: идвал фотограф да снима децата в градината на сина ми. носи си човека фон и разни други екстри. макси позира с удоволствие; днес си получихме снимките и, о, ужас! снимките са ужасно, ама ужасно тъмни. ще му пиша да ми ги изсветли малко, че в този вид просто не стават за нищо. може ли така, професионалист е да му се не види.

# 556

...Фрий тогава как ти стават файловете като за ФФ примерно, където има ограничения  в размера?

В Лайтрума също има опция за размерите. Но за ФФ минавам по навик през ФШ, там намалям размера, като преди това изострям малко кадъра, за да не се смачка съвсем и давам Save As...Обикновено си пазя RAW файла на струващите си кадри, джепег в оригиналния размер, и по-малък размер за ФФ примерно, който трия от компа след качване.

Джали, моите почитания, разкошен портрет!!! Не знам какво толкова си обработвала, но изглежда прекрасно!

# 557
  • София
Jaly, невероятен портрет!!!Може ли да ме добавиш като френд, за да  ти виждам снимките?
momo , и аз имам същото прежиявяване от предучилищната миналата година.Снимките на професионалния фотораф бяха по-зле от моите, а моите откъм качество никакви ги няма.Само цената им беше "професионална"  Laughing

# 558
Ели, добавих те, абсолютно съм сигурна, че те имах в контактите си, а си изчезнала от само себе си newsm78
Малена, снощи ми се спеше, но и аз да попитам- снимки няма ли от пътешествието и какво му е  на апарата?

Фрий, чувствам се неудобно от толкова хвалби, понеже си знам, че все ще обработката е много  по-добрата част от снимките ми, отколкото самото  снимане Embarassed

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 10:12 от Jaly

# 559
Jali толкова красиво дете не бях срещала отдавна;)като кукла е Shocked Shocked Shockedпрекрасен портрет, а попадението е направо уникално  bouquet
Malenna дано с апарата не се е случило нещо сериозно, затъжих се за теб и чакам снимки от пътешествието с нетърпение;)))))) Laughing

# 560
Джали, стига се обяснява бе ! Снимката е супеp яка! Как си успяла да го постигнеш, дали с обpаботка или със снимане, имали някакво значение?
сега, може pазбиpа се да споделиш някое дpуго тpикче за този успех Wink ясно, че не всичко ще може, но едно две нещица, ама като за неpазбиpащи Simple Smile

# 561
Хихи Калина,  нали знаеш, че съм свръх самокритична, няма да се оправя явно Joy
Ами правих очите първо, които винаги пипам (на отделен леър ги шарпвам и малко увеличавам контрастта , колкото позволява окото), после я  минах с драганайзера (екшън, който много харесвам), като на част от леърите трия определени неща, дето не ги искам на снимката и тва е, а и съвсем лек ретуш на кожата, заради сенките от слънцето.....

# 562
Тоя драганайзер не беше ли за състаряване? Аз го имах и го итрих без да го ползвам, щото не ми се отддава да снимам възрастни хора толкова често и да ползвам такъв екшън. А виж как добре се е получило при теб и този детски портрет. 

# 563
  • София
Jaly, не мога и аз да не изразя възхищението си от портрета на момичето- поздравления Grinning

# 564
Free, зависи как го ползваш.... Да, най-разпространенната му употреба  е тази, но аз много го използвам, просто има снимки, на които пасва и други, на които не:)) просто трия някой части  на леърите, например grunge го махам или  го оставям само по очите, абе пробвам докато ми хареса.... но  екшъна  изостря изображенията, затъмнява отзад фона и така си спестявам доста действия в фотошопа.
Ето, това също е  с драганаизера

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 12:44 от Jaly

# 565
Jaly, брово! Портретите ти стават все по- добри. А последната ти моделка е невероятна! Толкова естествена и с невероятно излъчване.

Malenna , надявам се да не ти е сериозна повредата на апарата и скоро да ни радваш с хубавите си снимки.

momo , много  ми допада обработката! На такъв тип обработка и ходи шум  Wink

Агентке, есенните ти кадри много ме радват.

Мишолиа, много са сладки хлапетата с тези костюми  Heart Eyes

И да не е само спам

http://www.flickr.com/photos/33076522@N08/4036589603/
http://www.flickr.com/photos/33076522@N08/4036650941/

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 13:08 от шоши

# 566
Jali, страхотен портрет! Нямам думи всъщност. А във фликр не можах да го видя, само тук ми се зарежда.
Това на втората снимка много ми прилича на Денис на Додо.

# 567
Дуци, сега като каза, се замислих от вчера на кого ми прилича това дете:)))
Има някаква прилика наистина, на Денис като беше малък.......
шоши, много есенно, покрай мен нещо няма  цвят, ни едно червенко или  по шаренко листо...
Хора, казах ли че утре се съгласих да снимам едно кръщене Embarassed
Душата ми излиза, някой ако е снимал, да дава акъл. Имам светкавица, мисля да снимам с китовия, че с 50мм едва ли ще мога да се местя насам натам между близките... църквата е тъмна и изобщо ми е тъмна индия къде  ще  я отразявам тази светкавица, за да не ги опържа newsm78

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 16:45 от Jaly

# 568
да, завърнах се. 13 страхотни дни. Имам много снимки, но нмам сли все още да направя селекция с обяснения.
Иначе фотото се наблъска с пясък и прах в Палмира и пустинята наоколо. Обещавам скоро да докладвам със снимки.

# 569
O, малена, сигурна съм че снимките са си заслужавали сега апарата да е на ремонт, ще ги чакаме с нетърпение.
Мен ме е хванала портретна вълна и не ме пуска, хората снимат есен, аз портрети Joy

http://www.flickr.com/photos/13900583@N03/4039351797/sizes/o/

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 20:08 от Jaly

Общи условия

Активация на акаунт