Фотография #40

• 38 728
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Free, но такава раница нали трябва да я свалиш, за да извадиш камерата, винаги съм се чудила това  няма ли да е свръхнеудобно, за това изключих от  списъците си този вид раници http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=23&ca … nal#slides-pane-0,  иначе и тази, която показваш изглежда супер....

ако някой вече има подобна, ще ми е интересно да сподели  как се чувства в действие?

Лоис, ако си взела Д90, би ли сподели за обектива, с който снимаш, аз  силно се блазня от идеята да си разпродам всичко и да го взема, но няма да имам пари за повече от един основен обектив в началото....

# 121
Джали, сбърка ме с Линда, (МардиГра) - тя взе Д90, но си снимаше с никон. Аз минах на канон от оли, в другия лагер съм.
Чантите и на мен са ми проблем, и аз имам 3 вече, но сега нямам време да пусна линкове, довечера ще ви ги покажа, и ще ги коментирам. Ама ми хрумва, че мжем да си направим една вътрешна ротация, така ще може всеки да опита други модели, и да си избере дет се вика "неговата " си чанта  Joy

# 122
  • в гората
Jaly, аз така направих, в момента съм почти само с един обектив - Сигма 50-150/2.8. Другият ми е макрото, който почти не ползвам. Но засега съм ОК. Ще мисля и за широк, но след време.

# 123
Здравейте и от мен. Вече официално мога да се присъединя към вас Simple Smile Ето и първите опити. И да знаете че нося на критика Simple Smile Днес водихме щерката в зоологическата градина, това са няколко кадъра, които поне не са размазани Embarassed http://www.flickr.com/photos/40250289@N08/3941163270/in/photostream/ Определено е доста по-трудно, отколкото изглежда отстрани/ поне на мен, де/ Гледайки вашите снимки поне знам, че повредата  не е в апарата, а в задапаратното устройство. Надявам се поне то да подлежи на усъвършенстване Simple Smile

# 124
Ох, Лоис  да ме прощаваш, ама пък от друга страна дай боже всекиму едно Никонче Д90 Joy
Бе, хем си знам, че нямам пари за такава голяма промяна- щото тъкмо и светкавица си взех и много й се радвам, хем пак ми текат лигите като видя някоя снимка с тоя апарат... Хаха май си мисля, че ще снимам по-хубаво, ако си го взема,  един вид пак космоса ми пречи:))))
От друга страна срещу 200 лв загуба бих могла да сменя тялото, един К20 излиза  от Щатите към 800лв, тогава  ще си запазя обективите и светкавицата...... Личи ли си, че пак мисля в грешна посока, вместо да снимам Joy

За чантите съм напълно "ЗА"... без майтап, писна ми да купувам, един куриер е  5-6 лв по -добре да даде човек 15 кинта, ама поне да знае после какво иска  да си купи,  или пък ако някой толкова хареса разменката, може и да се договорим за цената Crazy

# 125
Правда си е взела страхотна раница, видях я на живо, дано се включи.

Аз да ви кажа май съжалявам, че съм с Канон, а не Никон. Имам чувството, че прави по-добри цветове(да, Джали, космоса, права си Mr. Green ), но един приятел, който е с Никон и ме кара да минавам от неговия лагер ми каза, че не е вярно, Канон били с по-добрите цветове. Ама пипна ли баланса все са ми жълти снимките.
Имам и друг проблем напоследък, снимам бял лист хартия, после избирам къстъм уайт баланс и снимките ми стават зелени Shocked Какво сгафих не знам newsm78

# 126
мадри, зеленика честити ви придобивки! със здраве да си ги ползвате.
аз съм малко разхвърляна и не си пазя особено вещите (в това число и апарата) и го разнасям в дамската ми чанта най-често. втория ми обектив (понеже си имам само два) също се търкаля из нея. гледах едни много хубави кожени чанти за фото техника, но имам по-спешни фото покупки преди това. нещо такова, обаче, би ми свършило чудсна работа за момента.
последен ден от проекта. още нямам снимка, но все нещо ще щракна и днес.  Grinning

# 127
  • Анкх-Морпорк
Бухтичка, виж тези - разликата  между моделите е в големината. Има ги в няколко цвята.
http://magazin.photosynthesis.bg/search/q/flipside
Аз имам средния модел, защото телеобективът е голям и в друго не влиза.
Раницата е много удобна за носене - на Рила като бях е я усетих.
На тази серия циповете са отвътре, от към гърба ти. Като купих раницата ми се видя удобно, защото си рекох - не може някой да ти отвори ципа, без да усетиш, както на другите модели. А и като ходиш на планина и сложиш раницата да легне, тази ляга на външната част, а не на тази, която се опира в дрехите ти. А след като я поносих известно време, видях в нет-а снимка с една друга екстра. Тоз модел лесно се използва без да го сваляш. Има един колан за кръста. Като махнеш презрамките, раницата ти е вързана за кръста, завърташ я пред себе си, отваряш ципа, който се пада към теб и си сменаш обективите.
Ето така: http://farm3.static.flickr.com/2070/2467813505_9b414072e6.jpg?v=0
Тествах я и на много силен дъжд през лятото и не пропусна.
Другите модели раници имат недостъка, че трябва да ги свалиш от гърба, да поставиш на нещо удобно и тогава да ровиш вътре.

П.П. Сега най-после виждам картинките - с Free Soul мислим еднакво май Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 20:56 от firebird

# 128
firebird , сигурно ми е глупав въпросът, но моя обектив 100/2,8 ще се побере ли и кой модел имаш предвид, 300 ли?

# 129
  • Анкх-Морпорк
Твоят обектив ще се побере и в трите модела Simple Smile Зависи после какво искаш да си купиш.
Виж там има описания - за тяло, 2-3 обектива, за тяло и повече обективи и тн.
Като цъкнеш на модела пише размери и има снимка с апарат и няколко обектива. Поне грубо ще те ориентира.
Избрах си средния модел, защото като нося тази раница и не мога да нося и друга, та вътре слагам и още неща, примерно дъждобран (за мен), памперс за малкия бандит (да са на меко обективите), заради птиците често нося и бинокъл и определител (книга).
400 е вече много голям и ... ще трябва да купувам много обективи, за да го напълня ... пък и като се напълни, ще тежи повечко.
За този съм намерила цаката - памперс, обектив, памперс, обектив, памперс, памперс... Grinning
Помисли какво още ще сложиш в раницата.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 21:52 от firebird

# 130
Амиии, засега нищо кой знае какво, но ми се иска да има място за пълнене, за да не ми отеснее в един момент и да се наложи да я сменям. Гледах клипче, допадна ми модела, може би тази ще е. Но сега се замислих как ще я разнасям newsm78 И без друго мъкна по сто неща, имам си друга раница за бебешките неща и едва ли ще ги побера всичките в тази. А сега по принцип имаме една малка чантичка за апарат и обектив и нея си я натъпквам някак в коша на количката, но много ме дразни, че ако искам да ползвам 100-те мм трябва постоянно да сменям обективите.

# 131
к'во пак се разпазарувахте, я вземете покажете някоя снимка  Crossing Arms

# 132
к'во пак се разпазарувахте, я вземете покажете някоя снимка  Crossing Arms

Ето  Laughing

# 133
  • Анкх-Морпорк
Амиии, засега нищо кой знае какво, но ми се иска да има място за пълнене, за да не ми отеснее в един момент и да се наложи да я сменям. Гледах клипче, допадна ми модела, може би тази ще е. Но сега се замислих как ще я разнасям newsm78 И без друго мъкна по сто неща, имам си друга раница за бебешките неща и едва ли ще ги побера всичките в тази. А сега по принцип имаме една малка чантичка за апарат и обектив и нея си я натъпквам някак в коша на количката, но много ме дразни, че ако искам да ползвам 100-те мм трябва постоянно да сменям обективите.
Виж сега, такава чанта, която отвън да е малка, дамска и с мъниста, а отвътре да събира палатка за трима, спални чували, купища книги и суха храна за три дни има само в книгата за Хари Потър. Питах в магазина, нямат от нея. Иначе мечтая точно за такова нещо.
Размисли се как можеш да обединиш бебешката и другата раница, ама и да не попаднат млеката при обективите.
При мен най-често се оказва, че нося раницата на гръб и още една еко торба (ех, как обичам всичко да е еко - всъщност, пазарска торба с дръжка през рамо), в която нося на малкия бандитос любимите кисели млекца, бисквитки, мокри кърпи и сух хляб за подмамване на патиците в парка)

Jaly, портретът е жесток, много добро осветление и много на място фокуса.
Не знам как ги снимате тези деца, моите ли са много палави, аз ли съм много заспала, докато търся фокуса и прочее, детето изчезнало от кадъра.

# 134
Не знам как ги снимате тези деца, моите ли са много палави, аз ли съм много заспала, докато търся фокуса и прочее, детето изчезнало от кадъра.

и аз с теб да попитам същото  newsm78
Джали, страхотен портрет! И аз искам да знам как го закова този фокус баш където трябва!

А вие колко обективи носите навън  Shocked - аз ходя с един + апарат и си ги нося в дамската чанта... напоследък даже минах и на торба от Метро  Laughing. Има си хас да метна раница на гърба, докато спортувам бягане след младежа в парка  Rolling Eyes
Раница имам де, същата като на агентката, ползвам си я да си складирам останалите обективи у дома.

Нигелкаnewsm59 на Дидко!!
Пусни някоя рожден денска снимка на порасналия младеж  Naughty

До няколко дни ще ви пусна снимки, макар че съвсем се омързеливхите и хич не коментирате  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт