Фотография #40

• 38 715
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
благодаря за коментарите във Фликр  Hug

Jaly, аз не мога да ти разглеждам снимките във Фликр  newsm78
и аз снимах кръщене преди време, май имам само 2-3 кадъра, но това ми беше първото снимане с DSRL, та е разбираемо... Rolling Eyes

Agent, тиквите са страхотни Mr. Green

Malenna , разкошни цветове  Crazy
дано скоро и аз се науча да получавам такива  Mr. Green

аз продължавам да експлоатирам фотоапарата...

днес не намерих интересни колелета, но открих под едно дърво сгъшена любимата ми кола...

http://www.flickr.com/photos/7793736@N07/?saved=1

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 20:21 от asyalein

# 586
джали, качи още снимки.
asyalein, коментирах във фликр.

искам да напомня на всички снимащи прекрасни есенни мотиви, че настоящият конкурс е на тема "лицето на есента", така че не забравяйте да качите снимки и там: http://www.flickr.com/groups/539533@N22/discuss/72157622592018808/

ето го моят принос. много си ги харесах тези две кончета. изобщо много обичам животни, но ми се струва трудно да се снимат.

# 587
  • София
И от мен две портретни. Днес най-после хванах Цвети да ми позира, но вече беше тъмно, така че пак се отърва с няколко кадъра. Явно ни е семеен творчески ден - тя пък прописа стихове Laughing:
Благодаря за коментарите във Фликера!

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

# 588
Страхотни есенни снимки сте направили! Невероятни цветове и бокета Simple SmileHug

Lois беше ми интересно да прочета за кулинарната фотография. Много съм далеч от тази тема, но снимките ти са много приятни и апетитни за разглеждане!  Simple Smile

За отстраняването на шума, наскоро открих една програма, с която обработих няколко снимки, които имаха лек шум в тъмните участъци на фона и резултата беше доста добър. Другите филтри и екшъни, които съм пробрава по-скоро размазваха, отколкото да подобряваха. Програмата се казва Noise Ninja и се инсталира като плъгин във филтрите на фотошоп.

Джали не успях да разгледам снимките ти във фликър (ако искаш ме адд-ни) Интересно ми е да видя как са станали снимките от кръщенето. На щерката ще трябва да организирам такова в някакъв момент, но сега съм на вълна парти за рожденния ден.
Някой дали е срещал симпатични темплейти за покани за детски партита, които да изтегля и модифицирам после във фотошоп?

# 589
Прекрасни снимки сте качили newsm10 Аз тук нямам много време да се вписвам, но редовно ви наблюдавам във фликър.
И така запалена от някои мацки тук направих няколко селфа, ето един от тях.

...и няколко от днешната ни разодка в парка. В есенния конкурс ще участвам 100% за да правя навалица като гледам с какви красоти ще участвате, аз просто нямам шанс.

http://www.flickr.com/photos/ryanbigboy/

# 590
Гледам есента ви е вдъхновила всички.
Последните страници на темата са пълни с топли цветове и прекрасни снимки.
Аз май изтървах октомври, но пък вие сте се постарали и ми пълните душата и очите с красота!

# 591
 Agent Provocateur  това с тиквите ще ми свърши идеална работа, скоро ще трябва да правя за училище на голямата ми дъщеря, не че ще успея да направо толкова красиви неща, но все пак за идеи  bouquet

# 592
Момичета, отново сте направили страхотни снимки, кога ли ще ви стигна.

Имам един спешен въпрос. Вие на кой режим снимате когато правите портрет и нещо допълнително настройвате ли за замазан фон,  защото аз с този  обектив 18-200 нищо не постигам и ще отида да се гръмна. Пробвах на автомотичен портрет - нищо, на режим ЕV също нищо не става, направо много се ядосвам на себе си, че избързах. Трябваше да си купя твърд обектив , нали, ама като не чета както трябва и като в магазина нямат наличности , че да пробваш всичко на място, така става.
Искам примерно да стават снимките като на momo кончетата.

# 593
  • Стара Загора
С какъв апарат снимаше? 18-200 не е за портрети...трябва ти нещо от сорта на 50мм или 85мм на f1.8 или 1,4

# 594
SINCERITA постави камерата на режим Av,  нагласи на най-малкото число, което ти позволява, и зумни с обектива някъде около 100 - 150мм. Може и на по-далече да пробваш. Този точно обектив не съм го пробвала, но би трябвало при тези мм да ти даде дефокус в задния план. Поне с моят предишен Зуико 50-150 който беше точно толкова тъмен, ставаха чудни портрети с боке.
И не се гръмвай. Покажи някоя снимка по-добре. Laughing
Разбира се, трябва да отчетеш факта, че варио с такъв голям диапазон не може да ти даде остротата, която един фиксиран портретен
има.

# 595
С Canon 500D. Мъжа ми днес е бил в магазина и са му казали, че може би трябва да се настрои обектива. Сега чета за калибриране на обектив, но незнам дали това ще помогне. Там ни убеждават, че става. Всъщнос сега си задавам въпроса за какви снимки може да се използва моя обектив в случая. Благодаря ви! След малко ще пробвам съвета ти Lois и ще докладвам.

# 596
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
имам въпрос: как си калибрирате мониторите?

със софтуер или с подобен хардуер?
знам, че с хардуер е по-добре, но сега не мога да си позволя да го купя, така че гледам към софтуерните възможности.
предложения? Thinking

от мен още един колаж...
онзи с костенурката не ме кефи, трябва да го оправя, ама чакам муза...

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 16:12 от asyalein

# 597
С Canon 500D. Мъжа ми днес е бил в магазина и са му казали, че може би трябва да се настрои обектива. Сега чета за калибриране на обектив, но незнам дали това ще помогне. Там ни убеждават, че става. Всъщнос сега си задавам въпроса за какви снимки може да се използва моя обектив в случая. Благодаря ви! След малко ще пробвам съвета ти Lois и ще докладвам.

Какво стана? Трябва да може, както ти е обяснила Луис. Ако си снимала на 18-20 мм, и на по-голяма бленда, няма как да ти даде блърнат фон. Това ли ти е обективът, виж как си маже хубаво: http://photo-cult.com/showpic.php?lns=2314&id=464825

Разгледай цялата галерия с този обектив: http://photo-cult.com/album.php?lns=2314&pg=3
 Такъв тип варио ги водят универсални- широки за пейзажи, портретна дължина, телеобектив...

Ето едно есенно боке от мен. Дължина 55 мм, 3.5 бленда :

asyalein, аз сама си го калибрирах по една статия за калибрация...Беше толкова отдавна обаче...Не съм ползвала хардуер, може би е добра идея.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 17:04 от Free Soul

# 598
SINCERITA,
пробвай с най-малкото възможно число на блендата и ни пусни  да ни покажеш какво значи, не става.

Фрии, много приятен портрет

# 599
Момичета,пробвах на режим  AV и установих, че стават що годе хубави снимки в зависимост от светлината. За съжаление аз цял ден си снимам в къщи, но явно навън нещата ще седят по друг начин. Ще продължавам да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт