Фотография #40

• 38 712
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Момичета,пробвах на режим  AV и установих, че стават що годе хубави снимки в зависимост от светлината. За съжаление аз цял ден си снимам в къщи, но явно навън нещата ще седят по друг начин. Ще продължавам да пробвам.
Дай да видим, деее... Само ни дразниш така Laughing

# 601
в къщи ти е тъмен този обектив.
хич не се и опитвай. пък и каква ще е тая къща, дето със 150 - 200мм ще снимаш портрет  newsm78
естествено че от светлината зависи, дали ще имаш хубави снимки

# 602
Тъкмо и  аз това щях да напиша, Лоис ме е изпреварила, освен това за хубаво боке ти са  нужни условия все пак, трябва да има какво да се "бокира" отзад на фона  Laughing
Аз снимам с една сигма 70 -300 и  щях дя продавам след като я купих,   толкова зле ми се строи на първо четене, но сега някой от най -хубавите ми снимки са с нея... на светло е незаменима.... Много бързате ми се струва, едва що купихте апарата и не става !!!Ще стане, поснимайте, избери хубав, светъл ден, опитвай, после пак и показвай, да ти дадем обратна връзка, става ли, не ли.... да преположим защо не  и така:))
Истината е, че за портрет си трябва твърд светъл обектив, ако искаш да снимаш в къщи, но има време, поснимайте и ще разберете какво ви е нужно.

# 603
Ето, видяхте ли каква съм щматка и че нищо не разбирам.
Ще си направя профил във Flickr и утре ще кача някои снимчици . Явно днес наистина е  непродуктивен ден  Joy ! И май наистина практика е нужна.

# 604
имам въпрос: как си калибрирате мониторите?

със софтуер или с подобен хардуер?
знам, че с хардуер е по-добре, но сега не мога да си позволя да го купя, така че гледам към софтуерните възможности.
предложения? Thinking

Дойде едно момче с хардуера в къщи и ги калибрира и двата монитора. Мъжът ми го намери от някъде, изобщо не беше скъпо да ги калибрира. Ще се разровя да потърся визитката и ако я намеря ще ти пиша ЛС.

# 605
Не трябва ли да се калибрира монитора на около всеки два месеца?
Ние имаме хардуер за калибриране, но на около два месеца се появява на компютъра съобщение за ново калибриране  newsm78.

# 606
  • в сърцето на един мъж...
Асол, на Ася това няма да й свърши работа, ще трябва много надалеч да го пращате Mr. Green

# 607
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Кате, моят монитор никога не е бил калибриран - може би си личи... не знам Crazy

Понеже много народ ме взе насериозно с дилемата ми за 50-ката - та да, реших да го купя, но предпочетох от базара, да, ама не - преди месец таман 3 гледах да се продават, но сега - нъцки... Все пак да ви питам - дали на някой не му е писнало да мацоти на бленда 1.4 с 50мм?!

И да не забравя да похваля Джали за онзи портрет на онова хубавкото момиченце... Противно обаче на всички, аз най- много се израдвах на обработката, като кадриране и ъгъл не ми се струва кой знае какво. Моделът обаче е прекрасен и в комбинация с перфектната обработка = чудничък портрет Peace
На Малена кадрите не мога да коментирам един по един във фликр, а и не съм компетентна хич в този жанр, та само да кажа колко ми харесват Peace
Агентката продължава да радва с уникални есенни попадения - евала ти на ентусиазмът, душа... да снимаш де що има листенце шаренко Hug

# 608

Дойде едно момче с хардуера в къщи и ги калибрира и двата монитора. Мъжът ми го намери от някъде, изобщо не беше скъпо да ги калибрира. Ще се разровя да потърся визитката и ако я намеря ще ти пиша ЛС.

дано я намериш, аз също се интересувам от хардуерна калибрация. Лаптопа ми го калибрираха лятото, но сигурно пак има нужда, а настолното РС с големия монитор не е пипано изобщо, и на практика не го използвам сега.

Муц, един съвет - пусни тема в базара, че търсиш 50мм, и сигурно ще се намерят продавачи!

И да се присъединя към коментара на Муцуна за есенните кадри на агентката, ама наистина си неуморна, бе жена. Тая есен в ню ингланд край няма ли?  Joy

И май наистина практика е нужна.
извинявай, ама ти за два дни искаш да научиш всичко ли?  Joy

ПС, кой ще вземе да пусне новата тема, че нали не сте забравили колко изкъсо ни наблюдават модовете?

# 609
  • Стара Загора

ПС, кой ще вземе да пусне новата тема, че нали не сте забравили колко изкъсо ни наблюдават модовете?
Така е Mr. Green но всички теми са до 50стр...така, че няма страшно. Няма значение, че тук се показват снимки/незнам на Дуци кой и е казал, че тази ще е до 30стр./
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427728.0

# 610
Здравейте, искам да попитам статив за фотоапарат дали може да мине за ръчен багаж при полет със самолет. Ще летим с wizzair, а те имат ограничения на килограмите на багажа и се чудим къде да приберем статива.
Ще съм много благодарна ако можете да ми отговорите и извинявайте, че така нахлух в темата.  bouquet

# 611
Доколкото зная, asahi oт ФФ калибрира монитори, ама дали с хардуер, не знам.

Рали, мерси.  Simple Smile

# 612
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
благодаря за отговорите за калибриране - и аз знам, че често се прави.
сега ползвам десктопа, защото има по-голям хард и цветовете май са реални...
лаптопът ми показва различни цветове.
него исках да калибрирам - тръгнах да го правя по една статия и стана мазало Confused
ще продължа да се ровкам...

много искам да се включа в есенния чалендж, ама нямам модели  Confused

SINCERITA , споко...
и аз снимам със същия фотоапарат и го имам от скоро и аз големи проби правя  hahaha
мъжът ми само като чуе, че апаратът е включен и застава на 5 см от него, за да не мога да фокусирам и да го снимам  Joy

# 613
Фрий, точно аsahi ми го направи, но на сбирка в славяни не мога да занеса големия.... пък и малко скъпичко ще ми дойде всеки месец...за двата. Абе не става, трябва друг вариант. Може да си купим един общ калибратор, и да се обслужваме вкупом  Mr. Green

# 614
Аз отдавна искам да го калибрирам моя монитор, ако някой знае във Варна кой прави такова нещо да пише.

Иначе намерих студио, в което мога да снимам и съм много щастлива Mr. Green Още се чудя как точно да се възползвам обаче. Трябва да снимам едни платове по принцип (тюл). Някак да ги снимам на топ ми се струваше грозно и си играх да направя едни малки топчета от тюл, на цветенца приличаха малко. После ги доокастрях, че да мога да ги хвана в палатката, но там не ми се получава хич добре. Не само бялото, ами и по-светлите цветове изобщо не ми излизат на белия фон. И се чудя сега дали да пробвам да снимам тези дребничките в студиото или пък направо да се замъкна с всичките 30-и кусур топа тюл. Имате ли някакви идеи как точно мога да го оформя, за да стане естетически красиво, но и да не отнема прекалено много време. Искам да снимам всеки цвят поотделно и после всичките ще ги подредя в една таблица.

Общи условия

Активация на акаунт