Как да установим аномалии и заболявания на плода - 1

• 97 404
  • 474
  •   1
Отговори
# 30
Момичета,не се страхувайте от амниоцентезата.Самата манипулация е неприятна,колкото вземането на кръв.Страшното е очакването на резултата,но нали се прави все пак за да сме информирани.
Стискам палци и пожелавам здрави бебенца Hug

# 31
  • Пловдив
И аз съм много притеснена от този бета-хорионгонадотропин  177.5 е при мен,доктора дори го е подчертала с маркер и каза 4е я притеснява...

Посъветва ме да си направя втори скрининг 14-19 седмица,но аз не знам дали има смисъл нали тои има по малко проценти,и ми се иска да направя амниоцентеза.Трябва ли да ме е страх от това изледване?

Да ти кажа при мен втория беше още по - трагичен точно, защото хормона не се беше нормализирал и резултатите бяха ужасни. После генетичката ми се накара едно хубаво в НГЛ защо изобщо съм го правила, но мен така ме бяха посъветвали. Важното е, че благодаря на Господ - амниоцентезата отхвърли всичко.

# 32
Консултация с добър лекар -> например Д-р Георгиев или Д-р Дуковски, като 2рият е известен с разрешаването на точно трудните казоси- за доста хора е бил последна надежда.

# 33
  • София
Момичета,някой да има впечатления за д-р Павлова за фетална морфология?Днес се обадих за час при Марков в неговия център Марковс,но най-ранната дата беше за 25ти ноември и то не за него,а за тази докторка.Не съм я чувала досега,може ли да и се има доверие Confused

# 34
Здравейте, аз съм от Пловдив и се чудя в писанец как са изследвянията всичко наред ли е при тях? Казаха ми че при тях се правят изследванията за риск Даун.

# 35
  • Пловдив
Здравейте, аз съм от Пловдив и се чудя в писанец как са изследвянията всичко наред ли е при тях? Казаха ми че при тях се правят изследванията за риск Даун.

Аз минах през Писанец и ужаса на Даун. Искам да ти кажа, че само ВМИ Пловдив работят с НГЛ, която заедно с тази във Варна са единствените оторизирани да правят това изследван е в България. Никакъв Писанец!!!!!!! Те НЕ са акредитирани да правят това изследване, което значи много неща. Искам да ти кажа едно за БХС - само ВМИ Пловдив, САМО!!! Иди и виж историята ми в много постове посветени на амниоцентезата и изследванията в Писанец...

# 36
Благодаря ти xelita! Всичко ще изчета! Сега съм се заела да се пообразовом, но с ясната идея че не трябва да се побърквам по темата. А колкото до Писанец, явно трябва да забравя изследванията там и да се насоча към ВМИ. Благодаря ти отново.

# 37
  • Пловдив
Благодаря ти xelita! Всичко ще изчета! Сега съм се заела да се пообразовом, но с ясната идея че не трябва да се побърквам по темата. А колкото до Писанец, явно трябва да забравя изследванията там и да се насоча към ВМИ. Благодаря ти отново.

Моля ако има нещо, пиши ми. С каквото мога ще помагам.  Hug

# 38
моми4ета помагайте много се притесних...БХС ми показва плацентарен протеин 11620,2 при норма 866 до 7499 док се притеснява и ме праща в понеделник на втори БХС ,не знам как 6те издържа до понеделник... Cry Cryмного ми е зле,доколкото разбрах това зна4и,4е може да има увреждане на коремната кухина...а тъпака в генетиката ми каза,4е няма проблем,проблем било ако тази стойност е под минимума и аз се бях успокоила,а сега Cry

# 39
Не знам дали съм наплашена или не, но при всички случаи съм доста объркана. Имам едно нормално детенце, пу-пу; преди една година родих второ дете, което имаше синдром на Даун; дъщеричката ми почина на четири месеца, не можа да си издържи сърдечната операция. Три месеца след нейната смърт забременях отново и искам да си направя всички възможни изследвания.

След като при моя случай е задължителна амниоцинтезата (ние дори не успяхме да я изследваме за формата на синдрома дали е наследствена), се чудя защо моята лекарка настоява да си направя биохимичен скрининг, за мен това си е просто точене на кръв от мене от чиста проба любопитство. Дори и да ми покаже сравнително малък риск, дори и да отида на фетална морфология, пак не мога да не си направя амниоцинтезата, познавам майка, ходила три пъти на фетална морфология, и пак детенцето й е с Даун.

Друго - искам да питам за препоръки за лекари, които правят фетална морфология и в коя седмица трябва да се отиде?

Ще направя и пренатална ехокардиография в 19та седм.
Искам да питам има ли някакви други специализирани прегледи и изследвания, освен тези?

# 40
Сара, имаш ли записан час за пренаталната ехокардиография? Много момичета тук са доволни от доц. Томова, тя прави и това изследване. Аз имам час при нея тази седмица, това е нейният сайт http://www.docenttomova.bg/index.php?p=1 . Успех.

# 41
  • Пловдив
Доц. Томова както и Д - р Марков, но знам, че се записва много по - рано.

# 42
Сара, БХС можеш да си направиш въпреки амниоцентезата, защото го водят, че открива 100% от случаите на дефект на коремната стена. А ти в коя седмица си?
Фетална морфология можеш да си направиш между 15 и 20 седмица и после евентуално 28-32 седмица. Имай предвид, че записванията за добрите специалисти стават за след един месец, че понякога и повече.

# 43
Здравейте. Нахлувам в темата , ама се интересувам ако някой е ходил при Томова за ФМ и ехокардиография на сърчицето, какви са ви отзивите за нея. Какви са и цените на изследванията. Предстои ми другия месец да ходя при нея, и понеже не съм от София, ми се иска да съм подготвена за сумата, която ще ми поиска. Надявам се всичко да ни е наред, както и с вашите бебоци....

# 44
Мен ме пращат на 2-ро БХС, заради високия човешки хормон. С висок такъв хормон се раждали бебета с Даун.
А на ехографа всичко изглежда перфектно. Ако не се е нормализирал, ще ми препоръчат амнио.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт