Цветолечението на д-р Бах- 3

• 68 561
  • 816
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Благодаря ви!  Hug  Flutter   bouquet
Накратко за мен - на почти 32 год. съм, омъжена със син на 5 год., от София, зодия Риби. Завършила съм Психология в СУ с отличие през 2001 год. Моите интереси са психология, астрология, психиатрия. Преживях тежка следродилна депресия през 2004-2005 год. Обичам да помагам на хората да се чувстват добре и да успяват в живота си. Което не пречи, както сами виждате, на това самата аз понякога да имам нужда от подкрепа. Наскоро моя приятелка ми прати линк към вашата тема, аз реших да го последвам и понеже ме заинтригувахте и най-вероятно ще ползвам есенциите, влязох в темата и вече пиша при вас. Направих вече 3 теста и май че реших коя ще е моята първа комбинация. Мерси за вниманието!
Между април и септември 2009 год. преживях отново депресивен епизод... не желая повече депресии... все още търся причини, смисъл и значение, начини за справяне и предотвратяването им в бъдеще... така че мисля, че тази тема ще ми е много полезна!

# 241
vihrogonche ,аз имам впечатления за теб от един друг форум-страшно се зарадвах,когато те видях тук  Heart Eyes
дано твоят път  към себе си е успешен  Praynig   bouquet

# 242
vihrogonche добре дошла Hugпопаднала си на правилното място.Цветолечението на Бах е едно от най-добрите.На мен много са ми помагали и още ми помагат есенциите. Hug

# 243
vihrogonche, добре дошла  bouquet

esme, теста е доста интересен, благодаря ти Hug

Mamagemelar, това са т.н. Холандски есенции, те действат много по-бързо на физическо ниво, докато оригиналните Бахови есенции предполагат преосмисляне на живота и последващо оздравяване.
Виждам, че в сайта са събрани кажи-речи всички постбахови есенции - дори не знаех за някои Embarassed, например за първи път чувам, че имало от Аляска, от Хималаите...

# 244
аз за постбаховите имам някъде едно файлче,пратено ми от Пашкулев,когато си поръчах комплекта newsm78
преди време бях питала- някой ползвал ли ги е?впечатления?

# 245
  • Страната на приказките
Момичета, тъй като си бях поръчала есенциите преди доста време, сега изведнъж видях върху шишето, че е изминал срокът им на годност през месец май, т.е. шест месеца са извън срока. А аз бъркам ли, бъркам комбинации. Изобщо ли няма да подействат или по-лошото е да не подействат в погрешна посока. Ще си поръчам нови, но досега съм взимала от тези, остарелите.

# 246
  • Варна.
vihrogonche, добре дошла и от мен! минала съм през душевни страдания, знам колко е трудно. справих се след тежка загуба с хомеоп.лечение. понякога пак имам страхове, бях свикнала с тях, но разбрах че не е необходимо и опитвам с есенциите да се доведа до пълен баланс. вече давам и на дъщеря си.
Есме - теста изглежда "професионално направен", копирах си го, благодаря!
Монда - моля пак да ми обясниш, коя е аптеката, в която има шишенца с капкомер. тези с гутатора не пускат капката, зеем като шарани. Пашкулев ми сложи пет шишенца от неговия формат, не са ми удобни.
Пашкулев с какъв алкохол прави есенциите? аз нямах бренди и използвах уиски/прилично/. в книгите не видях ограничение за вида алкохол, предполагам става.
приятен уикенд на всички

# 247
  • Sofia
не съм и мечтала за такова топло посрещане  Heart Eyes  Hug   bouquet

# 248
  • Балчик-Сливен
Вихрогонче,добре дошла  Hug
Момичета,моля за малко помощ-синът ми е на 14 г. ,от тази година е в гимназия,която той си избра,но в последно време е недоволен от средата,в която е попаднал.Замисляхме се за смяна на училище,клас ит.н. Но на второ четене си направих следната равносметка-той много бързо се пали по нови идеи и бързо гасне,трудно се приспособява,няма самочувствие. Струва ми се,че не е само от възрастта, а не е наясно какво иска да постигне.
Стана много дълго,но комбинацията,за която си мисля е-Agrimony -камшик,Chesttnut bud -кестенови пъпки,Walnut-орех,Crab Apple-дива ябълка,Wild Oat-див овес, Holly-джел.Моля,поправете ме,ако греша   bouquet

# 249
Момичета,
можете ли да ми кажете нещо повече за съвместимостта на цветолечението и хомеопатията?
Бих искала впечатления от личен опит, защото това което чета е в полза на добрата им съвместимост.
Даже по-скоро се казва, че хомеопатията е по-силното лечение, и ефекта му преборва този на капките.
Но тъй като водя сина ми при една хомеопатична лекарка, от чието лечение съм много доволна, а четейки за системата на д-р Бах се запалих много, дали няма да попреча на хомеопатичното лечение, давайки му капките?
Или пък ще бъде безполезно?
Той започна тази година училище и бих искала да му помогна за по-добра концентрация и по-лесна адаптация, забърквайки му една комбинация...

# 250
Не. определено няма да повлияят на хомеопатичното  лечение. От личен опит ти го казвам. Но за хомеопата ще е по-трудно да следи състояноето, защото в емоционален план  от есенциите настъпват промени, които могат да заблудят, но не и да антидотират или да повлияят по какъвто и да е друг начин.

# 251
Монда,
благодаря ти много!
Логично е това, което казваш, а тъй като на скоро тя му даде нещо свързано с фосфоро-калциевия дефицит, май наистина ще й объркам картината, и е по-добре да изчакам или поне да я попитам.
Но май че няма да е много съгласна  Laughing

# 252
Момичета моля за съвет.Става въпрос за моят мъж.Той има астма и сега е в криза.оКакво мога да дам за да облекча страданието му :

има чувствата че не му достига въздух
иска да  спи -така по бързо му минава деня и не се мъчи
страх че ще спре да диша
отчаян е когато е в криза. Confused....инъче не е през останалото време
много е горд и често прикрива когато има проблем

имам някакви идеи ,но от безценните Ви съвети главата няма да ме заболи Hug

# 253
свързано с фосфоро-калциевия дефицит,
calcarea phosphorica?

# 254
....няма самочувствие...

Blue Rose , бих добавила и Larch, а Holly защо ти е?

Общи условия

Активация на акаунт