Цветолечението на д-р Бах- 3

• 68 550
  • 816
  •   1
Отговори
# 150
Мими, издирих миналогодишните курсове и коментара, че като се съберем 5-6 души можем да пишем и да организират курс и във Варна. Проблема обаче е, че веднъж вече е имало, та мераклиите ще са по-малко.
Ако ще броим желаещите във Варна, аз искам да изкарам 2ро и трето ниво. За София се колебая -  твърде много разходи ще ми се съберат, а и мъжа ми ще поизтормозя.

Аз не съм правила натална комбинация, няма и да правя. Използвам картата само като насока на кои есенции да обърна внимание, и после, както каза Монда - по традиционния начин. Никакво сляпо следване Simple Smile вече писах обаче, че някои идеи от картата се оказаха много добри.

По идея от картата (имам 2 агримони) и на Монда, започнах да пия само Агримония, и две седмици по-късно имам материал за размисъл. Не станах зла  Mr. Green (от което се притеснявах) и не казвам постоянно неща, които са нетактични, обиждащи или бих предпочела да премълча. Вярно, казвам все пак такива, които ме изненадват. За сметка на това сънувам интересни сънища абсолютно всяка нощ, и някакси  ми е много леко, весело и приятно. Няма големи разлики в каквото и да е, но се чувствам добре. Все неща, които не би трябвало да са директен ефект от агримонията, но ги свързвам с "обещаното" спадане на вътрешното напрежение. Не съм мислела, че има нужда, но ми дойде добре.

Искам да попитам за пътеката Centaury - Holly - Pine. Всъщност въпроса е по-скоро по принцип. Дали не е по-добре в началото да се направи комбинация, в която да са есенциите за компенсаторното и декомпенсаторното състояние, заедно с други належащи. А след като малко се поизчисти положението до Centaury, то да се включи? Има ли някаква постепенност (ред)при даването на компенс. и декомпенс. есенции?

Никол, и аз за Господинов си мислех - би трябвало да е между най-добрите (или поне най-информираните) в сферата, щом преподава?

# 151
  • Варна, морето и сините вълни!
Невски използва много интересен начин за определяне на есенциите. Мисля че е доста успешен. Ако се включи може а разкаже за него.

# 152
Невски използва много интересен начин за определяне на есенциите. Мисля че е доста успешен. Ако се включи може а разкаже за него.
smile3521 smile3521 smile3521 smile3521 smile3521

# 153
Извинете, но открих със закъсневние отговора на въпроса си за пътеките, в стари мнения на Монда. Благодаря, Монда! Hug
Цитат
Аз правя следното- давам първо външното с декомпенсиращите и след това пътеката.мисля, че от Крамер идваше това правило.  
...............
Най-важното правило в тази терапия е организирането на пътеките – трябва да следим реда, като започнем първо с външнен цвят, комбиниран с най-належащи декомпенсационни, и след това приемаме комбинацията на пътеката, докато се достигне състоянието на комуникационния цвят
Знаех си аз, че някъде съм чела нещо подобно, ама като не съм си го записала...

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 11:48 от Сребърен облак

# 154
Здравейте момичета. Много съм щастлива, че Mimito има постижения:) Надявам се, че и Feyaa се е свързала с моята учителка и се е запознала с моя начин на определяне на цветовете. За съжаление не е много лесно да се опише този начин, но пък когато виждам резултатите и аз се чувствам все по-добре. Идеята е, че всеки човек има свои вибрации на тялото, които в различните емоционални моменти се променят. Диагностиката се състои в това да се определи вибрациите на човека с вибрациите на кои цветове влизат в резонанс в дадения момент.  Който иска да се пробва и е от Варна може да ми пише. Първата комбинация винаги я прая безплатно и само ако клиента е доволен и е почувствал промяната продължаваме курса, докато стигнем до базисните капки по зададен проблем. Пожелавам успех на всички! Който търси решението ще стигне и до отговорите, по един или друг начин newsm51

# 155
nicole, бих ти препоръчала да се свържеш с д-р Тодор Господинов - 0887 531 933.

И един въпрос ме терзае от известно време - някой пробвал ли е да си избира есенциите с махало?
Аз съм го пробвала този метод. За мен не е точен. Това е и мнението на Т. Господинов . От всичко, което съм чела и най-вече опита, който имам,  методът с произволния избор на есенции от кутията , на избор на цветето от картичка или девата на цветето, и методът с махалото са неточни методи.

# 156
При мен методът с махалото също е неточен. Но пък този за избор на картичка - може би да.

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 10:04 от Анонимен

# 157
Надявам се, че и Feyaa се е свързала с моята учителка и се е запознала с моя начин на определяне на цветовете. За съжаление не е много лесно да се опише този начин,...............

Да ....свързах се за което ти БЛАГОДАРЯ от сърце за подадената информация.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 158
Feyaa, и за мен първата среща с Мария беше впечатляваща и от тогава с всеки мой контакт с нея се чувствам миропомазана. При мен мина дооооста време докато реши, че съм готова да ме учи на Бахтерапия. Но сега съм много щастлива   Peace

# 159
  • Варна
Здравейте. Искам да попитам дали сте използвали какпи в процеса привикване на гърне и ако да какви?
Синът ми е на 2 г. и почти 4 м. Всички опити с гърнето са безуспешно катастрофални. Страното е че той не е инатлив, разбира като му се обясни, слуша, но по въпроса с гърнето е категоричен - НЕ. Опитах всичко за което се сетя, знае думите за пиш и ако, но не. Имам чувството, че изпитва някъкъв срам, което също ме учудва, защото много обича да стои гол и след баня е война за обличането, никой не му е говорил лоши неща за ходенето в тоалетната, обеснявали сме, демонстрирали e НЕ и НЕ. Вече не знам какво да правя.
Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарна.
Ако имате въпроси питайте.

# 160
  • Варна
Mileidi, здрасти и тук  Hug Ние сме на същия хал с гърнето, просто реших да изчакам. В яслата ги слагат на сила под час и ефектът е, че у нас вече не дава дори да го събуем да седне.

Да споделя, с капките за яслената адаптация не се получи нищо. Положението става все по-зле, вече не може да спи спокойно. Мисля да го спра и след време да пробваме пак.
Успех на вас!

# 161
Mileidi, здрасти и тук  Hug Ние сме на същия хал с гърнето, просто реших да изчакам. В яслата ги слагат на сила под час и ефектът е, че у нас вече не дава дори да го събуем да седне.

Да споделя, с капките за яслената адаптация не се получи нищо. Положението става все по-зле, вече не може да спи спокойно. Мисля да го спра и след време да пробваме пак.
Успех на вас!
Получава се така, защото комбинациите се правят симптоматично. А в такъв случай е нужно по-обдтойно обследване на психиката на детето. Проблемът не е само в смяната на обстановката. Явно има други, по-дълбоки причини за такова поведение.

# 162
  • Страната на приказките
Момичета, имам пълен комплект капки от аптека "Европа". Работата е там, че на картонената кутия е лепнато листче 4пъти дневно по 4 капки, от което аз разбирам, че са в готов вид  и не трябва да добавям вода и бренди. Ползвала съм и готови и разредени, но нищо не се получава, нещо май не се справям с тази работа. Даже от последната комбинация получих силни болки в гърба, световъртеж и замаяност, а накрая като за капак и силен емоционален срив, свързан със служебни неприятности. Разбира се, не казвам, че всичко това съм го получила от капките, ама каква е тяхната роля във всичко това... Не трябва ли да подобряват нещата и ако не ги бях вземала, дали щеше да се случи всичко това.

# 163
Първия комплект, който си купих, беше от аптеката на "Съвет на Европа" - на него така пишеше 4к. х 4п., и аз на воля разливах по чашите, но се оказа(доста по-късно го разбрах...), че е концентрат. Идеше ми да я убиия тая аптекарка, понеже всички у дома се чувствахме доста, как да кажа, особено #2gunfire Чак такива емоционални сривове не сме имали, но си беше неприятно. Попитай в аптеката, най-вероятно есенциите са концентрат и за това ти действат така.

Спомням си, веднъж, пак преди доста време, трябваше да пътуваме с колата по тъмно, а мъжа ми много обича ниско да лети по пътя... Та ме беше хванало голямото шубе и в бързината (понеже той не обича и да чака Sad) си капнах 2к. Aspen директно в устата - е по-кошмарно пътуване не съм имала - стана ми лошо, направо ми идваше да скоча от колата... Добре, че пътуването беше само час.

И един въпрос ме терзае от известно време - някой пробвал ли е да си избира есенциите с махало?
Аз съм го пробвала този метод. За мен не е точен. Това е и мнението на Т. Господинов . От всичко, което съм чела и най-вече опита, който имам,  методът с произволния избор на есенции от кутията , на избор на цветето от картичка или девата на цветето, и методът с махалото са неточни методи.

Да, знам мнението на Тодор, но една моя приятелка съвсем точно определя както есенциите за себе си, така и за цялото си семейство точно с помощта на махало - затова се чудех дали няма още някой, който да действа по този начин Thinking

При мен снимките също не действат(понеже знам коя за какво е), но дъщеря ми 100% уцелва какво й е нужно, дори преди аз да съм разбрала Hug

# 164
Може би при децата да действа това със снимките, защото не се влияят от форма, цвят. Аз като ги познавам е абсурд да си избера точните. Но и на други възрастни съм пробвала и явно те също се влияят от други неща при избора.
В Англия много се практикува метода : отваряш кутията и каквото избереш- от него имаш  нужда. Наблюденията мио също са, че е неточен метод.
Другия метод, който е- на съпротивлението на ръката( доколкото си спомням него Крамер го беше описал, а не Д-р Бах),се отнася само до повърхностните комбинации.
Дълбоките, сериозни, като пътеките например, при които се изисква задълбо1ен анализ от специалист, не се получава да се нацелят с тези механични методи-този с ръката и биоелектронната диагностика( с електродите).  
За махалото пък Крамер казва, че се пренебрегва свободната воля, чувствата на пациента при този механичен избор . Един вид- Да се прилагат есенции за емоционални проблеми след физическо измерване (каквото е махалото) . от опит аз също клоня натам.

Общи условия

Активация на акаунт