Цветолечението на д-р Бах- 3

• 68 532
  • 816
  •   1
Отговори
# 165
Майчета  помагайте.Малкият не иска да спи нощно време завит.Принудих се да го слагам да спи с тези бебешките ескимосчета само чуе те са от трико и са тънки ,но само по тях си е студено.Пробвам с изчакване до като заспи и леееекичко го завивам ,а той на секундата го изритва одеалцето си с крачета  и не иска и не иска.Принудена съм да спя на пресекулки и през половин час се събуждам да го завивам без успех А в момента е болен с кашлица и хрема и никак не ми харесва да спи "гол" Незнам  дали това се оправя с есенции?? newsm78

# 166
Аз бих го сложила да спи с пижама, евентуално и в торбата (ей, вие да не живеете на полюса?) и не бих го мислила повече. Минава сравнително бързо - и ние сме минавали през това. Може би чувства някакво задушаване или тежест? Не знам, но и аз не можех да завия детето си, точно както го описваш.
За твърдоглавието обърнете внимание на rock water - сетих се покрай описанието ма Mileidi.
Светли, кажи пак каква е комбинацията, и какви са признаците на "не ще да ходи на градина". Че избирахме цветовете само по тези думи...

# 167
Цитат
Elm се предписва на дете, на което ходенето на училище му тежи и то изглежда наистина претоварено, изморено. Ала в този случай детето изобщо не се оправя. След това става ясна истинската причина - на него му тежи не ходенето на училище, а натрупаният гняв към една учителка. Тогава му се предписва Holly и малко по малко възелът се развързва.

този цитат от книгата на Мацарела за децата показва, че понякога се налага малко по-дълбоко да се бръкне.
щот' "ми лошо му е", "капризничи" са малко общо формулирани  Mr. Green

Hug

# 168
Да, знам мнението на Тодор, но една моя приятелка съвсем точно определя както есенциите за себе си, така и за цялото си семейство точно с помощта на махало - затова се чудех дали няма още някой, който да действа по този начин Thinking
honey13, моето мнение е, че не може да се обобщава кой метод дава резултати и кой не, просто защото не всеки  човек има потенциала да практикува алтернативни методи, а и тези, които го имат не е ясно дали се ръководят от учител, който ще им даде най-точните насоки. Ако искаш  моята учителка да ти направи комбинация и последващи по даден проблем пиши ми и ще ти дам координати. Тя живее в София и няма да ти е проблем. Тя не използва махало, а се свързва с ритъма на човека и цветята. По принцип за всяко цвете може да ти говори с часове, а за да ти направи психологичен профил й трябва много малко време и въпреки това предпочита да приема за правилна комбинация тази, която е определена от твоя собствен ритъм (свързан с твоето дълбоко аз). За съжаление когато става въпрос за алтернативи ничие мнение не може да бъде миродавно и единствения начин е да пробваш и да видиш дали ти помага. Във всички останали случаи си остава миродавно класическото определяне по симптоми и пътеки.
Майчета  помагайте.Малкият не иска да спи нощно време завит.
feyaa, аз слагам от олекотените завивки, но които са за два персона и краищата ги подпъхвам под дюшечето.

# 169
Здравейте,
Предстои ми четене на предишните теми, а те хич не са мънички, затова направо "стрелям" с въпроса:
Къде да намеря теста, който се прави за определяне на подходящите есенции Hug Имаше линк в първите няколко страници на първата тема, но е неработещ.
Четох книгите, но по моите сметки ми трябват поне 10 есенции и не мога да ги редуцирам поне до 7. Confused

# 170
Имаше линк в първите няколко страници на първата тема, но е неработещ.

единият линк работи. този http://www.angelfire.com/alt2/subtle_energy_healin/bach_flowers/test/

ето ти още
http://bach-remedies.hit.bg/Bach-Anketa.htm
http://bach-remedies.hit.bg/Bach_test_short.htm

Четох книгите, но по моите сметки ми трябват поне 10 есенции и не мога да ги редуцирам поне до 7. Confused

имаш варианти:
с астрологична карта  Mr. Green
като сама си избереш кои са ти най-важните проблемни зони (демек си определиш приоритетите)

# 171
esme_bolger , благодаря!  bouquet
Една приятелка също ми предложи да ползвам наталната карта, но съм сигурна, че четох някъде, че това не върши работа/ май при Мехтхилд Шефер Thinking/

Нали е важно моментното състояние, а не какво принципно ни пасва? Или не съм разбрала.. Имате ли успех в сравняването с астрологичната карта?
Мислех си за радиестезия за конкретизиране. Някой ползвал ли е и какъв е резултатът?
Дано след теста да нямам въпроси.. Laughing

# 172
Аз бих го сложила да спи с пижама, евентуално и в торбата (ей, вие да не живеете на полюса?) ...............................
неееееееее разбира се Mr. Green Mr. Greenно си е хладничко да спиш отвид цялата нощ.Относно чувалчето не го иска и него.Ще го оставя да прави каквото ще-нали е само временно  Peace

# 173
Спиролина, остави наталната карта.
Направи си няколко теста, сравни резултатите и така си определи комбинацията с оглед на нещата, които искаш да промениш.

# 174
  • Варна
Светли, кажи пак каква е комбинацията, и какви са признаците на "не ще да ходи на градина". Че избирахме цветовете само по тези думи...
Нокът – носталгия Маслина
Mimulus- против страха
Walnut – орех - за по-лесно справяне с промяната
Цикория
Red Chestnut
aspen
Признакът е рев за мама до истерия, нищо друго. В петък следобед (при положение че не беше ходил на ясла заради хремата) 2 часа скимтя в ръцете ми 'мама доди' без да мога да го утеша. Уплаших се направо. Сякаш бълнуваше буден и не разбираше, че съм там.
Днес не съм го водила. Отидохме в клуб за деца, реших да видя дали не е обстановката там, което го плаши. Същата работа стана. Влязохме заедно в стаята с играчките, много му хареса. Постоях с него и реших да си взема един чай, докато играе. Излязох до бара и след 20 сек. той тичаше подире ми червен от рев и викаше "мамооо!".
Засега го спрях от яслата, а и още не е дооздравял. Докато не реша как да му помогна да преодолее тази травма, че го оставям някъде, няма да ходи. Постоянно му говоря, че ходя на работа, давам примери, че трябват пари за камиони и мама трябва да печели, как тати, баба и дядо също ходят на работа и той ме гледа умно, но пак си знае същата песен.

Esme_bolger, прочетох и твоя цитат. Не знам дали може да има по-дълбока причина от това, че не иска да е без мен. А защо не иска трябва ли да търся - като го питам, казва, че плаче и на въпроса защо плаче - просто 'за мама'. За децата и лелите говори съвсем спокойно, вчера даже показваше как лелите го слагали на гърне, после си миел ръцете. За децата пък казва как играели на топка.

# 175
ех... жалко, че когато говорихме, беше само за "яслената комбинация"... сега мирише и на джел и чери плъм (апропо, маслина няма вътре). Да не сме се оляли с тези за страха?

Спиролинке, поизчетох доста неща, и много ми хареса руската книжка на Шефер.  В нея има анкетни и контролни карти. В момента не ми е под ръка, но имаше въпроси: Какво ме притеснява, какво искам да се промени, какво ми пречи (да съм такава, каквато искам, да правя, каквото искам), и накрая - какво най-силно ме притеснява в момента. Тръгваш от конкретния проблем (належащите), есенциите, които ще помогнат, и ако не станат цели 7, може вече да добавиш и от характерологичните - тези, които важат за теб, но не са толкова спешни за корекция. Друг е въпроса обаче, ако източника на истерията например е нещо от основните, свързани с характера ти. Знам, че зле преразказвам, но съм скапана и трудно мисля.

Между другото, вчера направих предложение за есенции по думите на една майка за дъщеря и, а после направих и натална карта. Всички есенции от картата бяха в комбинацията, с изключение на една, която беше в резервите. Пиша го, защото съм впечатлена от съвпадението. Може би при децата, защото още няма голямо странично влияние, тези есенции са силно актуални?

И наистина искам да попитам - мисля да сложа в една комбинация аспен и мимулус, а тези дни някой писа, че се е чувствал зле след аспен. А и Светли описва детето, като че ли аспена, вместо да намали страховете, ги е усилил? Възможно ли е да има някакво влошаване? ситуацията пасва много добре и на двете есенции. Има много съвпадения за мимулус (вкл. при контактите с другите деца), а много се страхува от духове. Мислех за аспена не само заради страховете и от разни несъществуващи неща, но и защото е външна есенция и е единствената от тях, които пасва (е, освен ореха, който винаги може да си намери място).

# 176
Привет момичета,най-накрая си избрах комбинация, остава само да я смеся. Нямам бренди и се чудя дали и какъв друг алкохол мога да използвам за целта, с водка дали ще стане? Другия ми проблем е с изворната вода, тук дори изворната е флуорирана, това дали е ок?

# 177
Привет момичета,най-накрая си избрах комбинация, остава само да я смеся. Нямам бренди и се чудя дали и какъв друг алкохол мога да използвам за целта, с водка дали ще стане? Другия ми проблем е с изворната вода, тук дори изворната е флуорирана, това дали е ок?
za водка не знам,но с шнапс и ракия може. A за водата.....каквато-такава, Поне опитай

# 178
Аз пък ,след толкова време, все с кисели капки  го мъчех моя мъж, и скоро се наканих и му направих комбинацията с водка точно newsm78
За проблема със скърцането на зъби на едната ми дъщеря- давам й  Agrimony ,но няма резултат досега- имате ли други предложения?
Притеснявам се ,да не задържа някакви емоции , да не ги потушава и вкарва навътре.
 Скърцането започна след започване на комбинацията по наталната карта,но само тя- ,другата е със същата комбинация,но няма никакви видими промени
А в същото време ,наред с появяването на това скърцане, изчезнаха опитите й да бие сестра си и да й се налага постоянно
Какво ще препоръчате за сервилно поведение?

# 179
Какво ще препоръчате за сервилно поведение?
Centaury със сигурност. Но може би e добре да прочетеш допълнително и Chicory, Pine, Red chestnut? Зависи каква е причината за това, поразрови малко. Нали няма да правиш комбинация на близначката, само защото е спряла да бие сестра си?  Laughing

Mamagemelar, има ли ефект при съпруга ти? Изобщо - има ли ефект при нечий съпруг?  Laughing Питам, защото моя не проявява никакъв интерес и единствения път, като се нави да му направя, пи 1 ден и после съвсем ги забравяше. А при децата резултатите са просто прекрасни, особено при малкото. Тираничното дребосъче, дето побъркваше всички ни, просто отстъпи път на слънчицето, което си знам, че имам, но напоследък виждах доста рядко. Дори учителките и бабите вече забелязват разлика.

Общи условия

Активация на акаунт