Цветолечението на д-р Бах- 3

• 68 760
  • 816
  •   1
Отговори
# 270
Момичета моля за съвет.Става въпрос за моят мъж.Той има астма и сега е в криза.оКакво мога да дам за да облекча страданието му :

има чувствата че не му достига въздух
иска да  спи -така по бързо му минава деня и не се мъчи
страх че ще спре да диша
отчаян е когато е в криза. Confused....инъче не е през останалото време
много е горд и често прикрива когато има проблем

Астма
 на алергична основа или превантивно
 Mimulus + Walnut

като допълнително лечение (извън медицинското)
 Gentian + Willow

Мацарела

Благодаря ти мила ...това от книгата на Мацарела го опитох ,но никакъм резултат.Надявах се на някаква друга изпитана комбинация.За сега някакъм минимален резултат имаше от RRemedy-но той е твърда глава и не го взема редовно Sad разочарован е от хомеопат и там ударих на камък Sad

# 271
Момичета моля за съвет.Става въпрос за моят мъж.Той има астма и сега е в криза.оКакво мога да дам за да облекча страданието му :

страх че ще спре да диша

Астма
 Mimulus + Walnut

Gentian + Willow

Мацарела

Благодаря ти мила ...това от книгата на Мацарела го опитох ,но никакъм резултат.Надявах се на някаква друга изпитана комбинация.За сега някакъм минимален резултат имаше от RRemedy-но той е твърда глава и не го взема редовно Sad разочарован е от хомеопат и там ударих на камък Sad
кога са му пристъпите? Свързани ли са с прах например или със смяна на  сезони? Тук трябва да се гледа като на хронично състояние, от което човекът иска да се отърве. взимаме предвид и страха му.

# 272
Сега намирам малко време да ви пиша и за отслабването. Тук имаме няколко определящи фактора, а именно: желанието да се отървем от излишните килограми, да сме готови за промяна и постояния страх от качване на килограми.
White chestnut+Mimulus+Walnut+Crab apple.

Трябва обаче и усилие от ваша страна. При мен резултатът беше минимален, но без никакво движение. След това заминах за чужбина, там му изтървах края и се приключи. Сега се подсещам,че е време пак да опитам , но трябва да се организирам да изминавам поне едни 100 метра на ден:-)
Опитайте и споделете резултати.

Да допълня и за възстановителнив период след гриповете. Не забравяйте за Olive( маслината). С нейна помощ много  бързо се възстановяват силите .

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 21:46 от monda

# 273

страх че ще спре да диша

Астма
 Mimulus + Walnut

Gentian + Willow

Мацарела

кога са му пристъпите? Свързани ли са с прах например или със смяна на  сезони? Тук трябва да се гледа като на хронично състояние, от което човекът иска да се отърве. взимаме предвид и страха му.

пристъпите са по всяко време на годината.Не се влияят от сезоните.По скоро от влажно време.Горе долу през 2 месеца и половина.Започват виннаги със запушен нос.Има медикаментозна алергия ,но той не пие хапчета и се съобразява с това.Урбазонозависим е и когато му се изчерпа от организма се влошава.Такава е нашата  идиля SadОпитвам се да му помагм по време на пристъпите с хомеопатия и есенции ,но до сега нямам завидни резултати

# 274
За аcтмата:
White chestnut ++Walnut+Crab apple+Mimulus

# 275
За аcтмата:
Аз до сега му давах следната комбинация :Gentian+Walnut+Crab apple+Mimulus........близо съм до твоето предложение за което ти БЛАГОДАРЯ monda    bouquet само се разминаваме при White chestnut  аз съм предпочела Gentian ,но като се замисля ОТЧАЯНИЕТО се появява вследствие неприятните мисли Crazy

# 276
  • Sofia
И аз съм с бронхиална астма  Embarassed

# 277
За аcтмата:

Астматиците ще се вталят ли като допълнителен+?  Wink

# 278
  • у дома
Може ли да ме посъветвате - тумори в дебелото черво, как биха могли да помогнат капките?
Само за успокояване на емоциите?   newsm78
В момента сме на ниво поставяне на диагноза, няма още заключение за типа на тумора. Само изказване от типа на неизбежна операция.
Остра болка в корема е физическия симптом придружен от страх, притеснение от неизвестното. 

# 279
За сега някакъм минимален резултат имаше от RRemedy-но той е твърда глава и не го взема редовно Sad разочарован е от хомеопат и там ударих на камък Sad
За да взема изобщо комбинацията за астма, не бих пропуснала да сложа Gentian в комбинацията - идеален е за хора, които не вярват, че от лечението ще има ефект. Друго, на което ми намирисва, е слабонога за нетърпението (ако мислиш, че има такова). Защото е нужно търпение, за да си пиеш редовно капките и да не ги зарежеш на 4тия ден.

fastuche, добре е да напишеш повечко за човека и това как се чувства. Най-вече - НЕ на физическо ниво, а на емоционално. Докато си изясните какво и как, може да му даваш няколко дни рискю.

# 280
За аcтмата:

Астматиците ще се вталят ли като допълнителен+?  Wink

мила моя .....де това да ме вълнувашееее Sunglasses

# 281
  • София
За аcтмата:

Монда, мерси!
На пръв прочит и четирите есенции са подходящи за състоянието ми. Чудя се дали да избера тази комбинация за астма или да си забъркам такава, каквато си мисля, че на 100% кореспондира с емоционалното ми състояние.  newsm78

# 282
Чудя се дали да избера тази комбинация за астма или да си забъркам такава, каквато си мисля, че на 100% кореспондира с емоционалното ми състояние.
Прецени си приоритетите. Ако имаш належащ проблем, действай по  него. Ако е астмата - избери нея. Не се опитвай всичко да лекуваш наведнъж, макар че ако се вмъкнеш докъм 7 есенци, може да се опиташ. Имай предвид, че астмата може да не се повлияе достатъчно от 1 месец. Говоря по принцип - колкото по-дълго е съществувал проблема, толкова по-вероятно е да се наложи да се пият дълго есенциите. Има случаи на нужда от (съответно ползване на) определена есенция повече от година.

# 283
Анализирай емоционалното си състояние и определи кои есенции да добавиш ( не повече от три). Емоционалното здраве оказва влияние върху астмата. Ако са повече от 3..подреди ги по приоритет или задълбай в първопричините и така ще ги редуцираш

# 284
  • Sofia
монда,
връзка между депресивни епизоди и астма?
дай идея за мен, моля те!
спряла съм се на една комбинация от 7 есенции на базата на попълнени от мен 3-те теста, към които сте давали линкове
мисля, че съм решила правилно за себе си
но все още изпитвам известни колебания (ах, тази пуста моя нерешителност!)
и ми се прииска да ви я кажа, и ти да си кажеш мнението, моля и другите също за тяхната честна преценка, като предварително много благодаря   bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт