Цветолечението на д-р Бах- 3

• 68 574
  • 816
  •   1
Отговори
# 495
Esme_bolger,
за опаковката нищо не казвам, но това за аптеките ме потресе. Как ще сложиш един куп аптеки на сайта си, а там хората не са чували, че съществува такова чудо като Бахови есенции.
Не че са ги продавали някога и са се отказали, а просто не знаят за съществуването им. Оттам тръгна цялото ми подозрение. Аз като пълен тъпан обиколих три града, докато се светна, че инфото там е напълно грешно и трябва да ги поръчам да ми ги доставят вкъщи.
Иначе с доставката бяха точни.

ако сте погледнали изобщо сайта на Веридия, се вижда, че основният им бизнес са чайчета, билкови кремове, тинктури и от сорта и въпросните изброени аптеки предлагат точно тези продукти.
понеже вероятно има проблем с продаването на Баховите есенции, даже вече са махнали инфото за тях от сайта.
Имаше само една аптека, в която се предлагаха на времето и нея я държеше ученичка на д-р Господинов.
телефонът и мейлът, които ги има на сайта на Веридия, са напълно достатъчни, за да се сдобиеш с есенциите -правиш си поръчката и се уговаряш с Пашкулев как да си ги получиш, преживява се някак   Joy

BTW най-добрият начин е да си направиш сам есенциите, тогава силата им е много по-голяма за теб, пък и други едни работи се намесват.... но пусти мързел  Rolling Eyes

Heart Eyes

# 496
тествала ли си крема до сега Доня Туфиня?
Да, ползвам го при ранички, охлузвания. Най-пресният пример е отскоро - дъщеря ми си разрани ухото от пъпчица. МАзах няколко дни с крема и вече няма и помен от това. Не мога да постигна същия резултат обаче с едни лишейчета по моите ръце...Може би и защото не ги мажа всекидневно, не знам...

# 497
Есме, сайтът го гледах няколко пъти. Ето какво пише: Препаратите на д-р Д. Пашкулев се предлагат в следните обекти. Ето го адреса и на несъществуващата аптека в Търговище :Търговище, аптека на ул. „Ст. Куцаров” 14.
Не разбирам в какво се опитвате да ме убедите.
Не съм казала, че не се преживява, но защо спорите за това, че инфото на сайта относно доставките е невярно. Не разбирам защо всички така наскачаха като изказах  критика към това. Добре, есенциите действат, но има неща в сайта, които трябва да се оправят, защото не правят добро впечатление.

Естествено, че след като човек знае, ще се обади по телефона и ще ги поръча, но на мен вторият път ми трябваха само 5  есенции за моя позната и затова реших да ги купя от аптеката, а не да ги поръчвам.

# 498
За първи път влизам в темата и съм малко шокирана Wink Пашкулев го зная от форум за духовни нещица и не зная, че прави Бах но определено е човек на когото бих се доверила. Сега започвам да проучвам материята и темичката ще ми е полезна Peace

# 499
За първи път влизам в темата и съм малко шокирана Wink Пашкулев го зная от форум за духовни нещица и не зная, че прави Бах но определено е човек на когото бих се доверила. Сега започвам да проучвам материята и темичката ще ми е полезна Peace

Добре дошла  Hug
С толкова позитиви,ще се доверя и аз определено.Само да изуча докрай цветята   bouquet

# 500
Здравейте  Hug
Бихте ли ми препоръчали комбинация преди раждане?
Излишно е да казвам колко съм притеснена и колко много ме е страх дали всичко ще мине гладко.

# 501
Здравейте  Hug
Бихте ли ми препоръчали комбинация преди раждане?
Излишно е да казвам колко съм притеснена и колко много ме е страх дали всичко ще мине гладко.

Ето какво предлага Мацарела:

Раждане

Моментът на раждането почти винаги се предхожда от противоположни чувства. Има мигове, в които се изпитва неописуем ужас - преди всичко, ако това е първото раждане; тогава наистина не знаем какво ни се случва и какво предстои. Както винаги в подобни случаи спасението е Rescue, докато Crab Apple ще ни помогне, ако нашето безпокойство е свързано със страха от кръвта, родилната зала, лекарите или от погнусата от замърсяванията и лошата хигиена. Red Chestnut е подходящ, ако притесненията се отнасят повече до здравето на детето, отколкото до собственото ни страдание, Aspen - ако не можем да опишем добре онова, което ни терзае, а Mimulus - ако го знаем твърде добре.

И (съжалявам, но няма да го преведа....) от реперториума на Бломе:

Geburt (siehe auch: Schwangerschaft)
zur Geburtserleichterung :
fördert die Kraft durchzuhalten: Elm
fördert die Kraft: Hornbeam
gegen Angst: Mimulus oder Rock Rose
damit man die veränderte Lebenssituation besser bewältigen kann: Walnut
wenn man ungeduldig ist: Impatiens, Agrimony oder Vervain
drohende Frühgeburt: Gentian, Mimulus, Water Violet+ Elm, Olive
bei Komplikationen: First Aid Remedy
zur Nachbehandlung: Star of Bethlehem
bei Wehenschwäche: Olive, Walnut, Wild Rose, Gentian
bei einer Geburtsneurose hilft eine Mischung aus:
Hornbeam, Holly, Centaury, Walnut, Oak

И се успокой - със или без капки - всичко ще бъде наред!   Hug

# 502
Amitola изключително много ти благодаря   bouquet

# 503
Здравейте, момичета!   bouquet

Имам въпрос - каква комбинация трябва да се пие от есенциите при безпокойство, тревожност, нервност? С кого и къде може да се консултира човек, при положение, че в аптеките дори не са чували за Бах? Благодаря

# 504
Освен онлайн консултациите тук-с някой,който е запознат с  Бах-терапия.За Пловдив ,напр.  Др Балтова се занимава от дълги години .
Или четеш книжки и си ги бъркаш сам  Peace

# 505
Здравейте, момичета!   bouquet

Имам въпрос - каква комбинация трябва да се пие от есенциите при безпокойство, тревожност, нервност? С кого и къде може да се консултира човек, при положение, че в аптеките дори не са чували за Бах? Благодаря

Върбинка -за тревожността
нервност   -каква ? защото те изнервят другите  защото правят нещата по бавно от теб....Слабонога или защото се страхуваш за здравето си Трепетлика ?Избухлива ли си -Джел
Есенциите може всеки да си ги приготва сам в къщиq защото човек се познава най-доре  и не трябва да се пренебрегва интуициятаПоне аз така действам.Но ....ако нямаш смелост  можеш да се свържеш с д-р Тодор Господинов в София.

# 506

нервност   -каква ? защото те изнервят другите  защото правят нещата по бавно от теб....Слабонога или защото се страхуваш за здравето си Трепетлика ?Избухлива ли си -Джел
Есенциите може всеки да си ги приготва сам в къщиq защото човек се познава най-доре  и не трябва да се пренебрегва интуициятаПоне аз така действам.Но ....ако нямаш смелост  можеш да се свържеш с д-р Тодор Господинов в София.

Благодаря   bouquet  Сама ли да си приготвя есенциите от тези билки?

Направих си този тест  http://www.angelfire.com/alt2/subtle_energy_healin/bach_flowers/test/
и така и не разбрах към кой тип съм и какви есенции трябва да приемам. Излезе,че трябва да приемам комбинация от 12 есенции   Shocked

Теста от първа страница също не функционира  http://info.biozona.eu/RemedyChooser/Open_Remedy_Chooser.html  след натискане на бутона прочети - няма нищо за четене

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 22:04 от galqang

# 507

Благодаря   bouquet  Сама ли да си приготвя есенциите от тези билки?

Направих си този тест  http://www.angelfire.com/alt2/subtle_energy_healin/bach_flowers/test/
и така и не разбрах към кой тип съм и какви есенции трябва да приемам. Излезе,че трябва да приемам комбинация от 12 есенции   Shocked

Теста от първа страница също не функционира  http://info.biozona.eu/RemedyChooser/Open_Remedy_Chooser.html  след натискане на бутона прочети - няма нищо за четене
Няма нужда да си ги приготвяш сама -има ги  готови .Ти само трябва да си ги смесиш избраните от теб есенций.Избери само тези ,които отговарят най точно на МОМЕНТНОТО ти състояние.Ама прочети темата от началото и се информирай!Има адрес от ,които можеш да си купиш есенциите.

# 508
feyaa, благодаря ти   Hug

Въпросът ми е по колко капки трябва да смесвам и  тъй като при мен комбинацията се получи от 12 есенции, ще се опитам да ги намаля до 6. Прочетох за ударните дози по 4 капки и ще помисля дали да ги комбинирам или да ги приемам поотделно  Thinking

# 509

безпокойство, тревожност, нервност...? за детето си, за собственото си здраве, за това дали можеш да се справиш...
така както си ги дала нещата, са много общи, също като израза "лошо ми е" - никаква информация не носи  Peace

БЕЗПОКОЙСТВО

скрито / скрито неспокойствие       (01) Agrimony
с известна причина      (20) Mimulus
за благополучието на другите      (25) Red Chestnut
неизвестна причина / смътно очакване     (02) Aspen
с тревожни мисли      (35) White Chestnut

това е само една малка илюстрация за различни варианти на безпокойство

http://bach-remedies.hit.bg/Bach.htm
има доста за четене и книги и други работи  Hug
пък ако си решила да караш на интуиция не се консултирай с други  Wink

а иначе има доста терапевти вече, които работят с Есенциите - в "Едикта", д-р Господинов и т.н. (това е за София)

Общи условия

Активация на акаунт