Цьолиакия-тема 4

• 50 660
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте милички,ние още не сме много добре.
Колкото и да внимаваме,все правим по някоя грешка.
Замисляме се да теглим нов заем и да заведем Криско при Пантелеева.
Много е травмиран от Варна.За абокат има над 50 бодения.Но как да и кажа че искам да ни приеме за
потвърждаване на диагноза..да не ме среже.До сега все ни викаше в Центъра Пантелеймон.
А аз искам да ни приеме и да си каже тежката дума.За лактозния проблем е ясно -имаме.
Но как ни сложиха диагноза Целиакия без биопсия...незная.Дайте ми съвети и какво направление да взема също.
Каквото изобщо се сещате за ходенето и престоя в болница там.
Благодаря ви че ви има...без вас и вашата подкрепа щях да лудна.Уплашена и нервна съм.Като видя малкия че е за смяна на памперс и настръхвам много е слабичък.лягаме 11кг-ставаме 10.700 и това се повтаря.
Гушки на всички! Hug

# 526
seтих се за още нещо да питам,защо толкова внимавате със захарта...в смисъл аз слагам
на чайчето...да зная защо пречи?
Кое детенце е ис лактозна и глутенна зависимост?ЗА да обменяме инфо по скайп с майчето и да не спамя за
всяко нещо в темичката?скайпа ми е :
ilkahristova
 от Шумен сме с Криско

# 527
Момичета пак съм аз но се свързах с технолога на фирма "Мелкорект"ЕООД с.Синитево Обл.Пазарджишка
във връзка с Царевиното им брашно.Тя ми обясни че няма как да има вмешателство на глутен понеже работят и пакетират само царевично брашно.Но за брашното става дума не и за грис.Може да е от помощ за някои като мен които не намират Шаер .
Исках да купя но нито Фарина нито кексовото намерих

# 528
ILE, тази информация е много ценна за мен, понеже съм от Пазарджик и ще мога да им намеря  брашното по веригите магазини.
 Преди време при нас пишеше една мама от Пловдив- diana. Спазваха безглутенова и безлактозна диета за детенцето й, но от много време не е писала и незнам дали ни чете още. Вашият случай много ми напомня на техния.
За  приема в болницата може много да се пише. Заплащаше се по 10лв за нощ за придружител, за детето е безплатно. За теб ще трябва да си носиш храна, хубаво е и за детенцето да си вземеш, макар че все ще намерят нещо да му дадат.
За биопсиите :определят се дни , когато се събират хора. Примерно на Рози беше в неделя, ние в понеделник и общо взето приключват с единия пациент , почват другия и така.Самата биопсия се прави с пълна упойка , но да си призная беше много травмиращо за мен.

# 529
Иле,изброи с какво точно го храниш.Предполагам,че спазваш строго диетата,но все пак,пиши.Аз така правя.
Герганче,те вече бяха в София,преди повече от половин година.Тогава Пантелеева им направила ЕМА-та ,бил отрицателен и доколкото знам,казала че имат стомашно разстройство и това е.А във Варна са ходили преди и след София.

Иле,много ти е хубаво детенцето,сладурче!

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 10:42 от rozi-maxi

# 530
Давам Елда,картофи,праз,коприва,царевични макарони,банан,ябълка,каша Фризокрем-царевица,на Хип-каша с Елда и банан,ябълка.
Бяхме на хомеопат,изписа някои неща,че корема още пука нощем.
От днес сме на антибиотик,от Варна хвана някакъв вирус и не го пуска,макар и да варя чай от бяла акация от шушулките.
Днес му купих хляб на Шаер..знам че е с оризово брашно но е без лактоза без яйца и т.н дадох 2 хапки да видя ще има ли реакция.
Крис е прекрасен,благодаря ви.Но мен нервите ми играят държа се но това незнание ме побърква

# 531
Ile кашата на Фризокрем съдържа обработен грах, който д-р Георгиева изрично подчерта да не го яде детето. Моето дете е с целиакоподобен синдром и лактозна непоносимост. При вас не беше ли също синдром?  От антибиотика ще се влоши положението, какъв даваш? Пробиотик даваш ли? Хомеопатичните топчета също са си чиста лактоза, ако са ви изписали такива. Успокой се, пии чай или вземи нещо хомеопатично за успокоение, не е  толкова драматично колкото изглежда на моменти, въпреки че и на мен ми е кипвало на момети.
Даваш ли месо? Аз спрях моркови, картофи, ябълки, банани, пилешко, червени зеленчуци  и акото се подобри. Предполагам, че не понася някой от тези неща. На нас ни беше разрешено кисело мляко, сирене и кашкавал, но и тях спрях. Не остават много неща за ядене, но да се стабилизират децата ще проядат всичко. Във Варна лекарите са добри, не изпадай в паника ще помогнат на детето, пък и ти е къде по-близо от София. Там правят и тестове за алергия, ние ще ходим като се пооправи времето.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 12:49 от acer

# 532
Иле, по-вероятно Георгиева да ви е казала, че имате целиакиен синдром, което не е целиакия (за нея се иска биопсия). При целиакиения синдром се смята, че отминава след спазване на диета и се спазва стриктно такава поне 6 месеца. А и при направен тест ЕМА (-) не може да ви каже, че имате целиакия. При Панталеева практиката е такава, прави се теста ЕМА, ако е (+), се прави биопсия - за да потвърди диагнозата. При (-) при вас, може да не иска да ви направи. Иначе отивате в Поликлиниката (поне при нас) с направление за детски гастроентеролог и от там преценяват дали да ви вкарат в болница за изследвания, вливания и др. Ама сега Панталеева не е в Поликлиниката, а вече в Св. Пантелеймон и от там трябва да ви прати за болница. Най-добре говори с нея по телефона, да не се разкарвате само. Кво ще види на биопсията, дали вилите на червата са увредени, ами те се увреждат и при лактозна непоносимост. И при вас със сигурност са увредени. Затова Панталеева първо прави ЕМА-та, тя си е за глутена конкретно.

Ей, ма вие с тез толумби! Ще ме амбицирате!  Hug
Аз пък правих гевречета (ама без сусам, а със захар поръсени), излапаха се  Simple Smile
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3415.msg123443.html#msg123443

# 533
Този праз и коприва,опитай да ги спреш за сега,не са зачалото на диетата,по-нататък ще ги вкараш.Храни го с най-безобидното.Можеш да започнаш с месо,картофи и царевично хлебче,не давай нищо друго 2-3 дена,виж как ще е детето,ако няма оплакване вкарвай по 1 нова храна,пак наблюдавай няколко дена...Пък ако и първите дни не е добре,то започни по един да изключваш месото,после картофите и покле царевичното хлебче....

Не знаех,че и при лактозна непоносимост се увреждат вилите.

# 534
Е добре момичета какво да давам...мляко не мога,ориз не мога е какво вече луда станах.
Теста Ема е правен миналата година април и беше - отицателен.
а на Епикризата си пише ето дусловно:
Диагноза- Вторичен недоимък на лактаза.Хранителна алергия.ЦелиакияДД-хроничен неспецифичен ентерит.Остър ринофарингит
Обадихме се на Пантелеева иска да го види.Сега остана да намерим пари.Ние сме без родители и е по трудно...ще измислим нещо.
Дайте ми идея какво да давам за ядене?
А антибиотика е наложителен пред спазъм е .Колкото до хомеопатичните те са на водна основа неговите,няма лактоза.
колкото до мен...незнам и лекарства пия и пак ми е ШИТ

# 535
Затова казах , че ми напомня на diana. При тях ЕМА та също беше отрицателна.Не са правили биопсия. Детенцето беше с алергия към млякото.В Пловдив им бяха казали целакоподобен синдром, но Панталеева го беше отхвърлила.За съжаление само това помня. А иначе Миленчето го е описала много точно защо не са ви направили биопсия.

# 536
Затова казах , че ми напомня на diana. При тях ЕМА та също беше отрицателна.Не са правили биопсия. Детенцето беше с алергия към млякото.В Пловдив им бяха казали целакоподобен синдром, но Панталеева го беше отхвърлила.За съжаление само това помня. А иначе Миленчето го е описала много точно защо не са ви направили биопсия.

Благодаря ти..но явно няма начин да бъде открито това момиче за да я питам.
И мен ме съмнява че проблема ни е само лактозен ако не вярвам на теста
в клиника Надежда за зависимостите.Колко са надеждни тези тестове незнам
но пък имаме друг тест от Св Марина за антиглиадинови тела-положителен

# 537
Какъв точно е проблема с акото при вас, кръв, слуз или какво? За ядене давай месо, но гледай да е чисто, по възможност купено от познат човек. Един път свинско, после телешко, заек, риба и така. Задушено с лук, варено на супа, на фрикасе,  със замразени зеленчуци, тиква. Може да правиш качамак и да го подслаждаш с домашно сладко. Компот също може да даваш, от дюли им се отразява много добре. Въоще сладкото носи калории и не е вредно. Ако те интересуват билки ще ти кажа един чай против алергии. На чая може да слагаш мед. Добре се отразява на стомаха. Според мен проблема ви е алергия към нещо.   В изследването правено ли е тест за морков, ябълка, картоф? Давай само бутилирана изворна вода. Давай храната на малки парченца или на каша. Излишно ми се вижда да ходиш при Пантелеева, но ти си знаеш. Трябва време за да се оправят нещата, след като нацелите от къде е проблема. Не губи самоконтрол, всичко е в главата ти и само ти можеш да си наложиш да се успокоиш и да се почувстваш по-добре, като не мислиш само за проблемите, а целенасочено се занимаваш с други неща, филм, книга, срещи с хора които те разсейват приятно.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 16:10 от acer

# 538
Колко е положителен? В смисъл , колко над референтната стойност е?
При нас резултата беше около 118  при референтни до 15. Веднага ни казаха , че това си е 100% ва диагноза за целиакия и дори , че няма нужда се прави биопсия, но въпреки това я направихме по препоръка на Панталеева. Учудвам се че така ви се разминават резултатите, ЕМА -, а антиглиадинови тела-положителен.  newsm78
Неможе ли да ги повторите?

Ето реферата на др. Панталеева за целиакията, За мен беше интересно да го прочета, все пак моето дете е една от тези цифри. В самия реферат се говори за фалшиво отрицателна ЕМА.  Мисля , че ще ви заинтрегува.

http://74.125.77.132/search?q=cache:QkFCrd3Fh4gJ:christo.zhelev. … ct=clnk&gl=bg

# 539
Не съм прочела всичко,но се спрях на тестовете.Тестът за антиглиадинови антитела,не бил достатъчно показателен и достоверен,когато имало ИгА дефицит newsm78.Добре,че моят ИгА е даже малко над горната граница,че щях да се замисля,дали тестът ми е бил достоверен.Във Варна доцентът ми говори едно,тука пише друго...

На нас в София не ни казаха,какво точно е показал ЕМА-теста,само ,че е положителен.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 17:46 от rozi-maxi

Общи условия

Активация на акаунт