Отговори
# 330
  • София
Честита годишнина, Мадленка!! Много любов и късмет на семейството още дълги години!!  Честити месечинки на бебчовците!!
За захранването още не съм твърде просветена, чела съм оттук-оттам, но смятам да разчитам най-вече на лично събрана информация от статии, а също и да се допитам до педиатърката ни. Неслучайно като я избирах, плюс в нейна полза беше подкрепата ́и за кърменето и късното захранване.
За спането - май ние засега държим палмата на първенството по навличане  Simple Smile С включен радиатор поддържаме около 22-23 градуса,  преди това беше около 20 и след като на няколко пъти го намирах бая охладен Ванката, пристъпихме към отопление. Понеже аз съм зиморничава, гледам него да не го навличам, уж да не стане като мен - обаче спи с гащеризон, блузка върху него, чувалче и одеяло отгоре и май му е добре така.
Да ида да пусна да се бърка едно тесто за пица, че ще се изложа пред мъжО - спя до обяд, после цял следобяд моткаме из парка и...  Blush
Сега се сетих, пък нощес сънувах зайо и двете зайчета  Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 18:03 от лято!

# 331
 Честита месечинка на месечинковците!
 Десив - ами моето захранване си е странно - аз прочетох доста информация по въпроса, ходих и на лекция, но накрая реших да се доверя на майка ми. Пък и това си е мое заключение разбира се, че след като никой в рода ни и в рода на мъжа ми няма алергии към храни едва ли и бебо ще има  Praynig А за вкусовете - определено се водя по беба - тя само картоф не ще или само морков, явно и е безвкусно. А на двукомпонентните се облизва и иска още.

# 332
  • гр.Стара Загора
Аз захранвам по мое осмотрение но на база много изчитане на инфо и най-вече според съветите на педито той ме подкрепя в моите желания и ако нещо бъркам ме поправя  PeaceНо за сега съм нямала проблеми вече съм въвела доста зеленчуци да не кажа всички от тази седмица започваме с плодовете и малко по-късно с кашите  Peace
Честита месечинка на Ванко

Madlenka

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 21:46 от rosita_evelin

# 333
  • София
Честито на месечинковците! на Десиве, на Мийка ина ВайзичкаЕх, че хубаво звучи вече 5 месеца!
Мадленка! Желая ви да живеете в любов и взаимност! 1 та годишнина е някак неповторим юбилей!
Лято! Нещо се разминаваме...разходихме се пак за повече от 2 часа..и аз ви търсих с поглед. Hug

И аз момичета си задавам по 100 въпроса...как да се облечем навън, как за сън, винаги ли да си мия ръцете, когато съм пипала домашни вещи, захранването с какви продукти да започна - домашни или купешки..колко често да правя тоалет на ушлетата и т.н., за гладене, стерилизиране и други въпроси вече имам изградено мнение....но все пак слагам на кантар всичко.
Спокойна вечер на всички!

# 334
  • София
Честита месечинка на бебетата на Десиве, Мийка,Вайза! newsm51 smile3525 newsm51

Мадленка, честита ви специална първа годишнина от сватбата!Да се разбирате много и да искрите от любов! newsm51

За спането на бебо - 20градуса, включваме печка за пет минути при къпането само, после проветрявам. Обличане за спане на бебо в два варианта - дълго боди с ританки, лятно чувалче, меко памучно одеалце и др.вариант - боди , пижамка и мекото одеало.Има случай ,когато сутрин ръчичките му са студени и го взимам при нас да се топлим. Mr. Green
 Днес големи разходки му дръпнахме, от 9.30 , та до 16.00 и после включих на пета бърза  за да сготвя, оправя ,стерилизирам Crazy, но Naughty съм доволна от разходката.
Лека вечер на всички ! Wink

# 335
Честита месечинка на родените на 28. Да имат много щастливо детство Hug
Относно температурата - поддържаме около 22-23, но на нея май и е топличко  Grinning
Мадленка, честита годишнина. По сладката почерпка съдя, че и семейния живот ти е сладък Grinning Още 100 години поне в разбирателство, любов и хармония  Grinning
За захранването - каша ми е в главата. педи. мами, баби, аз, книги, форуми..... Малеееее. Дано се оправя newsm78

# 336
Такааа, изчетох ви, но и вие не сте писали много от четвъртък насам  Mr. Green

Първо да честитя по случай прекрасните поводи:

Честита първа годишнина от сватбата на Мадленка   bouquet Нека имате още безброй такива, а годинките да се пълнят с радост и взаимно разбирателство както до сега  Hug Hug Hug

Честити месечинки на всички месечковци, които съм пропуснала тези дни, и специално на Любчо на Оличка   bouquet

По другите въпроси да взема и аз малко отношение, така и така вече имам време - малкия заспа току що  Mr. Green

Нощният ни тоалет е боди дълъг ръкав и ританки + лятно чувалче и олекотена завивка.

Градусите за спане нощем - спим на климатик 23 градуса откакто захладня септември само за къпането увеличавам малко и после пак 22-23. Пробвах без киматик една нощ и милия се субуди от студа сигурно към 5, ама то в къщата си е студенко... Затова се радвам че сложихме локално парно и цяла зима ще ни е топличко  Mr. Green утре само идват майсторите за монтажа на котлето и сме готови за зимата. Wink

Росита разбирам те скъпа ние от 5 години сме в тази къща и всяка година ремонти до побъркване и догодина пааак  ooooh! само миналата сигурно щяхме да се разминем без, но то пък нали ни взривиха и айде пак  Tired

Имам малко притеснения последните 2 седмици - Теди не ще да спи денем вече както си спеше преди по 3-4 часа - сега ако изкара и половин час заспал е цяло чудо  Shocked ето и днес му се събраха час и половина спане общо (на 2 пъти обаче)  ooooh! какво му става незнам  Thinking дали му стига хапването - на всеки час си иска и аз давам ли давам ц..ца и уж кърма има като стисна аз, но той или се дърпа след 5 минути и реве неистово  #Crazy или гука на зърното  Joy Просто вече незнам какво да го правя вариантите ми се изчерпаха...

Цедя се вечер и събирам кърма по 120-160 и днем му го давам като добавка по 60 мл след хранене, но явно не стига. Днес даже и АМ забърках 60 мл като преди това хапна 60 мл кърма и 2 часа издържа така. Да не би да е скок в растежа та така си е увеличил дажбата, то и 140-150 мл на едно хапване пак не му стигат за да запи за повече от час, изобщо с това неспане ме побърква  #Crazy (да не споменавам и разгонената ни котка, която допълнително ме изнервя от 4 дни насам  Crazy)

То и преди месец и половина беше така на час хранене и висене на ц...ците по цял ден, ама то вече не се издържа аз даже и до тоалетната не мога да ида без той да ревне я от глад, я за гушкане и игра, а за дом. работа да не ви разправям как я върша с него в кенгуруто и готвя, простирам, ям, само не съм гладила до сега с него  Crazy Не става да го изведа вече никъде той след 30 мин се разписква а пътя ни до парковете в центъра е само толкова  Rolling Eyes

Леле колко дълго стана  Blush извинявайте, обещавам повече няма да пиша за тази седмица.

# 337
  • София/Варна
Честито, Мадленка!!!

# 338
Привет wavey

Явно аз съм от най-смелите - Захранвам според собствените си разбирания и логика. Е горе-долу се съобразявам с прочетеното и чутото(, но от препатили не от многознайковци). Аз нямам алергии към нищо. Мажа ми също и може би за това действам толкова смело.
Освен това не стерилизирам от втория месец (преди това стерилизирах веднъж дневно). Не гладя (само това което изисква "фаца"). Не навличам (горе-долу колкото съм облечена аз толкова и той). Позволявам си преобличане на вън - дори и сега (до голо). Нощем спи с памучна пижамка и плетена, памучна пелена от горе на затворен прозорец и отворена стайна врата. В общи линии гледам да не го държа по похлупак. Да има бактерии, вируси и мръсотия, но той е заченат в тази среда, развивал се е в нея и в нея ще живее за напред.
Извинете за дългият пос и ако някой се засяга от горе написаното моля да си припомни, че всеки има право на собствено мнение, а това е моето. Wink

Днес си направих голяма разходка в Борисовата. Мигле и аз се оглеждах за познати физиономии но уви не съм те видяла Sad

Честито на празнуващите  bouquet

Лека и спокойна нощ Heart Eyes

# 339
Явно аз съм от най-смелите - Захранвам според собствените си разбирания и логика. Е горе-долу се съобразявам с прочетеното и чутото(, но от препатили не от многознайковци). Аз нямам алергии към нищо. Мажа ми също и може би за това действам толкова смело.
Освен това не стерилизирам от втория месец (преди това стерилизирах веднъж дневно). Не гладя (само това което изисква "фаца"). Не навличам (горе-долу колкото съм облечена аз толкова и той). Позволявам си преобличане на вън - дори и сега (до голо). Нощем спи с памучна пижамка и плетена, памучна пелена от горе на затворен прозорец и отворена стайна врата. В общи линии гледам да не го държа по похлупак. Да има бактерии, вируси и мръсотия, но той е заченат в тази среда, развивал се е в нея и в нея ще живее за напред.

ей това е и моето мение!  Peace
сега само чакам и сиса да се разпише в подкрепа  Mr. Green

P.S. и само погледнете как се е префасонирала лентичката на моя син  Laughing вече е принцеса....това са най-големите страхове на баща му  Mr. Green

# 340
И аз се изкефих на поста на Ради!  Peace 

Мадленка, честита ви годишнина!
Честити месечинки на всички, които съм пропуснала!

# 341
Добро утро от мен! Hug  food010При нас нищо ново-хапваме си/със зор АМ пак/,и пяренцето със апетит.Оня ден като бяхме във Варна взех пюре на Бебевита беййй като каза да реве и плюе Thinking и си отворих на Хип и ушите й плющаха ,а отвореното го хапна ТАТИ.Галя не се притеснявай и Сиска беше така преди 4-5 дни бяха й се събрали 2 часа сън за целия ден,докато преди си спеше по2-3,а и 4 часа.Нещо временно или просто повечко емоции се събират,поне аз така съдя по мойто човече.За спането спим с късо ръкавче,нощничката,тънка пелена и по някое време и мятам олекотено,ми то ще зиморничаво като майка си. Nature SnowmanИ аз включвам радиатор надвечер като ще се къпем и после чак сутрин към 6 часа.Ама и то студ в тез къщи,който живее в къща знае,дори вече камината е на старт и дръвцата са осигурени. Joyчестита годишнина МАДЛЕНКА  loveuuu и честито на месечинките/колко бързо лети времето вече караме 5 месец/ Мииии това е отивам да си допия кафето,че сега ще скочи дружината.Лек ден и приятни разходки-дано днес пак позволи времето.П.С.БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА ВИ МОМИЧЕТА.Някак е по лесно като споделиш. smile3525

# 342
  • Русе
Добро утро!

На патерица - Честити месечинки на Зайчетата, и на юнаците на Десиве, Вайза и Мийка! Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват!

Честита годишнина Мадленка! Много, много любов и хармония!

Диана, дано всичко мине по-най лекия начин, и юнакът скоро да забрави неприятния спомен  Hug!

Ели, надявам се, че се оправяте. Антибиотиците са необходимо зло по някога. По-добре с тях, отколкото да се мъчите дълго време.

Ние още не топлим в къщи, но ако захладнее още малко ще започнем. Времето преди да пуснат парното най-не го обичам, в къщи става по-студено от колкото е навън.

Скоро ще се захранваме и ние и чета по въпроса. Мисля да започна с тиква или картоф. Предпочитам тиквата, че е домашно производство, но ме притеснява да не свикне със сладкия й вкус и да ми откаже после другите зеленчуци  Thinking..., ще видим, имам още малко време за умуване.

Идар, напълно подкрепям  Peace! (

Хубав, слънчев ден и много усмивки!

# 343
Здравейте момичета .
Как сте ? Времето е хубаво и все още става за разходка .
Искам да споделя с вас един специален ден за мен- ДНЕС МОЯТА ДЪЩЕРЯ ПОЛИНА НАВЪРШВА 9 ГОДИНИ.
На този ден преди девет години бях най-щастливия човек на света - станах за първи път майка.

Сега по въпросчетата,които се коментират - Лилия е все още по къс ръкав и спи така и през нощта.
Температурата в къщи е може би около 23-24 през деня и може би около 20 вечерта.
Захранването - тя е на АМ и вече започнахме със сокчетата и много и харесват. Вчера се опитахме да дадем и плодово пюре ,но нещо му се мръщи и смятам да не опитвам повече. Зеленчуковите ще ги включим като стане на 5 месеца и половина т.е. към края на октомври и така постепенно след още един месец месни ,после след още месец каши и т.н.

Моето мнение е ако беше на кърма щях да започна с разните захранвания по-късно , но тъй като е на АМ мисля , че е редно да се започне по-рано , но и не мисля че емного рано ,все пак тя е на 4 месеца и половина .

От опит каката не ми пиеше соковете , съответно не ядеше и плодовите пюрета и си я захраних едва ли не със зеленчуци - при нея стана при навършени пет месеца, тя също беше изцяло на АМ още от раждането си - кърмих я един месец.

Имах огромно желания да кърмя Лилия ,но след всичко което ни дойде до главата дали имам или нямам кърма ми беше най-малкия проблем.

Ами това  е за сега . Приятен ден на всички !

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 11:05 от taniab

# 344
P.S. и само погледнете как се е префасонирала лентичката на моя син  Laughing вече е принцеса....това са най-големите страхове на баща му  Mr. Green
Нали има "клетва" - Син да ти се роди, зет да ти доведе  Mr. Green Когато го чух този лаф, паднах от смях  Laughing
Батко му на Калин преди време много искаше да му дам едни фиби. Обяснявах аз, че фиби си слагат момичетата, и т.н. докато накрая той заяви "Тогава аз като порастна ще стана момиче и ще ти ги взема тези фиби!"  Crossing Arms

И аз като Идар процедирам. Спи с пижамка, на която крачолите са ританки, под нея боди потник и почти през цялата нощ е отвит. Отказах се вече да ставам да го завивам и след 5 мин. той отново се е развил.
Не пускаме никакво отоплително средство.

Мадленка, честита ви годишнина!   bouquet

Танче, честита ти рожденничка! Да е здрава и усмихната! Късмет и пожелавам!  Hug

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 23:04 от Дикси

Общи условия

Активация на акаунт