Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 4

• 112 208
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Ох здравейте и от мен най-накрая.
От работа не мога да се доредя да прочета с кой какво става.
На мен този променлив сезон не ми се отразява много добре Sad при всяка промяна и нерва на крака започва да ме "дърпа", но да сега поне е търпимо.
Мисля скоро да ида на лекар за консултация да видя как вървят нещата ама на дали ще ми кажат нещо по-различно.
Някой от вас да се е организирал за санаториум скоро?
Поздрави на всички!

# 331
   Aз от Понеделник съм за 12 дни на Бургаски мин. бани (Ветрен). Ще бъда в балнеохотел "св. Мина" дом 1 . Като се върна, ще разказвам и ще кача снимки. Ходил съм досега два пъти там и като цяло съм доволен.

# 332
  • София
Сандичка, бързо и успешно възстановяване!  Hug

Текс, ползотворен престой и очакваме солиден снимков материал!  Peace

# 333
Сандичка, радвам се, че всичко е минало толкова добре  Hug   bouquet Сега ти желая бързо възстановяване!

# 334
  • София
Сандичка, чудесно е че се чувстваш добре. Аз имам същите ДХ като тебе, на С5-С6 и С6-С7, която е доста голяма. Тия на кръста даже не ги броя, щото били нискостепенни протрузии.
Засега горе-долу удържам положението. Била съм само на една консултация в Иван Рилски. Казаха, че щом нямам силни болки не съм за ОП. Аз и не искам да чуя за това естествено.
Много ще ми бъде интересно да разбера повече за твоята операция. Мобилни дискове ли ти сложиха? Имаш ли някакви ограничения при движението? Разкажи когато имаш време или на лични.

# 335
Сложиха ми един мобилен Престиж и един кейдж от пик ( нов материал). Ограничения още имам, защото операцията беше в сряда, но мога да се движа повече от колкото преди нея Grinning, изтръпването го нямаше още щом ме събудиха след операцията Grinning. След 2 седмици ще мога да говоря повече за движенията си, защото толкова време трябва да се пазя.
И аз ходих на консултация в И. Рилски. При мен нямаше болка също, но ми бяха изтръпнали ръцете и докторите ми обясниха, че ще става още по- зле и докато съм млада по- добре да се оперирам.
Ако някой има конкретен въпрос да пита, намерих решение да седя пред лаптопа без да се напрягам Grinning

# 336
Здравей, Сандичка, поздравления за успешната операция!  newsm44
Хайде сега без много движения, щом така са казали докторите, и скорошно пълно оздравяване!

Аз съм залегнала от няколко дни - за кой ли пореден път от месеци насам (херния Л4 – Л5 голяма, протрузиите и шиповете не ги броя). И на мене в Иван Рилски ми казаха, че съм за операция, но засега се ослушвам. Страх ме е от операция, а и не съм млада (53г.). Лелеее, като гледам колко млади сте почти всички тук, и с тия дискови хернии, ми се реве.  Weary  Кой с бебче, кой с повече бебчета... Аз поне децата съм си отгледала.

Сандичка, ти как взе решението да си направиш операцията в Пирогов, а не в Иван Рилски? Защото пишеш, че и в Иван Рилски си правила консултация. Кое е това, което надделя в избора ти в полза на Пирогов? Ако не искаш да пишеш публично по този въпрос, може и на лични.
И още един въпрос: Изписаха ли ти някакъв антибиотик да пиеш сега да се избегне възпаление на рязаното место и за по-лесно зарастване на раната?
Обаче не бързай с отговорите, изчакай 2 седмици, та като почнеш по-активни движения, тогава.

Хайде, скорошно оздравяване, и умната, много се пази!  Praynig

Последна редакция: сб, 10 окт 2009, 19:02 от Леля Ваня

# 337
# 338

Ха добре заварила  Hug , и да сте живи и здрави всички до един тук!  newsm44

# 339
Ха добре заварила  Hug , и да сте живи и здрави всички до един тук!  newsm44

заварил!  newsm47

И ти, да си жива и здрава  cheers

# 340
===
Страх ме е от операция, а и не съм млада (53г.). Лелеее, като гледам колко млади сте почти всички тук, и с тия дискови хернии, ми се реве.  Weary  Кой с бебче, кой с повече бебчета... Аз поне децата съм си отгледала.
===

Добре дошла и от мен! Ама защо е това "леля", бе жена!  newsm78 най-накрая един човек на моята възраст! Обаче на мен "леля" няма да ми казвате. Не съм съгласна!
Ваня, щом още мърдаш и си се оправяла до сега значи не си много за операция. Спокойно си изчакай, преди много месеци реших да се оперирам и въобще не ми се пишеше тук, толкова беше непоносима болката. Така, че като се появи някой опериран не се стряскайте всички, не е задължително всеки да се подлага под ножа. Ваня, разкажи повече за състоянието си, как се чувстваш, от колко време са ти кризите, какви лекарства пиеш и къде ходиш на доктори и рехабилитация. Тук молиме всеки новопостъпил да разказва, за да разберем състоянието му и ако може да помагаме.

# 341
Цитат
Ваня, разкажи повече за състоянието си, как се чувстваш, от колко време са ти кризите, какви лекарства пиеш и къде ходиш на доктори и рехабилитация. Тук молиме всеки новопостъпил да разказва, за да разберем състоянието му и ако може да помагаме.

Хе хе, че то лошо ли е да ти викат ‘леля’? Аз и ‘баба’ бих приела. Още не са ме направили истинска баба, обаче за внучето на брат ми съм баба Ваня и е голям кеф.

Ами ще разказвам, като сте казали. Ама малко по малко, че то легнала не е много удобно да се пише. В момента дори не смея да седна на масата да хапна. Хапвам малко права и търча в леглото, после пак, и така.

Аз проблемите с гръбначния стълб си ги имам отдавна, ама невежеството ми е било много голямо...  newsm12   Чак преди 2 месеца разбрах, че дископатия и дискова херния са различни неща.  newsm09

Болежки си имам от дълги години, но не им обръщах внимание, защото не бяха нито силни, нито чести, а и не ми създаваха големи проблеми. Можех да вървя, да работя, а и бях му хванала цаката с мехлемчето Диклак и вълнен шал на кръста.

С мъжа ми живеем и работим в Англия – от 6 години. Тази година в края на април се сецнах в работата, на другия ден проблемите почнаха от сутринта - болки в кръста и д-то вляво и в левия крак над коляното. И затруднени движения, вървене и седене. Нищо не пих, само се мазах и шала на кръста,  и повече почивка, и ме поотпусна за около десетина дни. Слаби болки в крака останаха, казах си: 'ами, дископатийка', и не се притесних, за което точно ме е яд.   341uu

Август, точно 5 дни преди полета ни за дългоочакваната ваканция в България, направих голямата глупост - вдигах много тежко, и на следващата сутрин не можах да стана от леглото. Мъж ми помогна да ида до тоалетната, ама после трябваше да иде на работа. Та тоя ден се упражнявах в лазене до тоалетната, и бях много благодарна на Господ, че коленете и ръцете ми работят. Следващите дни лежах, пих обезболяващи от сорта на панадол екстра, аналгин. Вдигнах се на крака, и хайде newsm18 на самолетааааа! Пътуването беше кошмарно, и щом си пристигнах в къщи в България – хайде пак в леглото.

Тръгнах по доктори, направиха ми ЯМР – както казах херния Л4 – Л5 вляво голяма, много прострузии и шипове. Ама то при мене си е и от ЕГН-то, де. Пътуването обратно в Англия беше другият кошмар, и пак в леглото една седмица. Като ми отслабнаха болките, и най-вече като можех да вървя криво-ляво, се засилих да работя – и ей ме на, лежа си кротко.

Карам на панадол и аспирин, и най-вече на волтарен свещички по една на ден, ама не непрекъснато, а когато аз си искам, щото бил много вреден, пък то на мене не ми е само дисковата херния, то стомах, то колит. Наскоро имах на 2 пъти много силни вечерни болки в лявото коляно – даже не знам дали е от хернията. Или да не е нещо ревматизъм? Щото болката е силна и въртяща. Ама не се търпи. Не знам дали на туй му викат крампи? – светнете ме който знае. Обаче като си намажа коляното с диклак и го завия с шал, и пия панадол екстра + аспирин, болката намалява и заспивам, и на другата сутрин все едно нищо (нищо за коляното де, иначе болките в кръста и в крака над коляното са си едно на ръка). Рехабилитация - никаква. Рехабилитирам се в леглото. И си правя упражнения на пода - ама съвсем леки, за да не ме боли. Миналата седмица ходих при тукашното джипи, каза че трябва консултация с ортопед, и да чакам те ще ми се обадят кога и къде да ида. Тук тия неща са бавни. А и се чудя защо ме праща на ортопед, а не на неврохирург?  Rolling Eyes

Ха така, хубаво се пооплаках. Ама като сте казали да разказвам, и разказвам. Иначе вече казах по-преди,  че в България успях да си направя консултация в болница ‘Св. Иван Рилски’ – с доц. Румен Попов от екипа на проф. Бусарски. Та той като видя ЯМР, каза, че имам дегенеративни промени в гръбначния стълб + голяма херния вляво, която трябва да се оперира. Този доцент ми го каза една роднина, която той оперира преди 2 години – постави и диск на шийните прешлени, и операцията беше успешна, тя се чуства добре.  newsm03

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 00:17 от Леля Ваня

# 342
Добро утро!  Hug

# 343
Здравей те на всички .Леле колко много имам да чета само да ми остава време.Доста интересни неща видях ще ги разгледам.Засега съм добре като махнеш лошото ,всичко е ок до другия пет като ме заболи.Лека вечер на всички.

# 344
marina_dimova_72 , сетихме се скоро за теб, не пишеш, нямаме инфо за теб и  се бяхме притеснили. Напиши как си и как изкарваш в последно време!

Общи условия

Активация на акаунт