Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 4

• 112 175
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
За кучетата нямайте грижи. Малкият Нерончо е само 50 кг. и си има дажба за хранене.
Аз имам и огромна тераса пред къщата - около 30 кв.м, ще ползваме нея. Ще сложа и чадърчета...

# 376
  • Бургас
Ехххааа, бандата се посъбрала тия дни.  newsm44

И аз искам в джакузито.  newsm53

Аз преди ходих на един невролог които си пада по хомеопатия и ми е изписвал Zeel T на таблетки за смучене под езика и за мазане Zeel и TRAUMIL. Има ги по аптеките и помагат за леки проблеми. На упътването на Zeel T пише, че е за атрит, а на TRAUMIL -а, че е за травми. Аз съм ги ползвала два три пъти и според мен имат доста приличен ефект.
За тези инжекции не съм чувала, но според мен си заслужава човек да ги използва, със сигурност няма да навредят, ако не помогнат чак толкова много. Ако някои разбере дали могат да се купят от България да пише.

# 377
Добро утро!
RossyB , точно това обяснихме по-рано, чеZEEL T могат да се купят в България и то без рецепта. Само че, са регистрирани като ампули за перорално приложение, а всъщност са инжекции. Цената е около 40 лв. Слагат се 10 бр. - по 1 през ден мускулно, ако имаш добър специалист, може и локално.
Лек ден!

Дори навън да вали, нас няма да ни боли!

# 378
Добро утро!  Hug

Маги, ме е изпреварила тая сутрин Wink

Дори навън да вали, нас няма да ни боли!

Дано, дано  Praynig

# 379
здравейте

може ли някой на който е правен ЯМР да кажа дали при дискова херния се вкарва контрасно вещество, аз доколкото съм запознат не.... тъй като си записах час в Лозенец за 28ми.... по точно майка ми се обади понеже аз званях 2 пъти и не можах да се свържа а имах много работа сутринта....и я помолих.... и са заобяснявали а аз изрично питах невролога а тъй като се бяхме разбрали за скенер.....
и нямам никакво желание да ми правят с контрасно вещество а и не виждам смисал...

# 380
  • ЛОВЕЧ
Здравейте,аз имам дискова херния и съмнение за НЕВРИНОМ,при което трябваше да се прави ЯМР със контрастно вещество ,така че според мен има случаи в които е наложително вкарването на такова вещество

# 381
Здравейте,аз имам дискова херния и съмнение за НЕВРИНОМ,при което трябваше да се прави ЯМР със контрастно вещество ,така че според мен има случаи в които е наложително вкарването на такова вещество

tsitalia, и потвърдиха ли се съмненията? Силно се надявам да не са потвърдени.

# 382
# 383
  • ЛОВЕЧ
При мен нещата не станаха до край,в смисъл аз отдох да правя ЯМР, и чак след като го направих ДОКТОРИТЕ видяха,че е трябвало да бъде с контрастно вещество за което трябваше да платя 180 лв. и да ходя наново да го правя.Аз направих консулт с неврохируг и по негово мнение нямаше НЕВРИНОМ.Ако е имало той е трябвало да се види макар и недобре и без контраст и ми казаха,че няма смисъл да се облъчвам наново и да давам толкова пари и така и не направих нов с контраст

# 384
неврином

шваном - доброкачествен тумор, произхождащ от миелоидната обвивка на нервните влакна, която се състои от Шванови клетки

Невриномите и неврофибромите са тумори с произход от нервната тъкан. Локализират се по периферните разклонения на лицевия, подезичния и троичния нерв. Клинично заболяването протича бавно, без субективни оплаквания, като по-късно в зависимост от локализацията се явяват и разнообразни симптоми - болка, изтръпване, парестезия, лицева деформация. Визуално се установява подутина с овална форма, с гладка или лобулирана повърхност. На големина достига до 6 - 7 см. При палпация се установява плътноеластична консистенция, а при натиск се провокира болка.

Паренхимът на тумора се състои от шванови клетки с необилна цитоплазма. Ядрата им са вретеновидни или елипсовидни, хиперхромни. Клетките са пръснати сред обилна или по-оскъдна мукоидна материя. Ако се срещат в по-голямо количество фибробластоподобни клетки, то се касае за неврофибром. В противен случай става въпрос за неврином (шваном). Стромата на тумора не е обилна, нерядко е инфилтрирана от лимфоцити и ксантомни клетки. При оцветяване по Van Gieson колагеновите влакна при неврофиброма се оцветяват в червено, а клетките на Шван – в жълто. Лечението на невринома и неврофиброма се състои в ектирпация заедно със съединителнотъканната капсула.

# 385

Благодаря, звучи ужасно  Sick

При мен нещата не станаха до край,в смисъл аз отдох да правя ЯМР, и чак след като го направих ДОКТОРИТЕ видяха,че е трябвало да бъде с контрастно вещество за което трябваше да платя 180 лв. и да ходя наново да го правя.Аз направих консулт с неврохируг и по негово мнение нямаше НЕВРИНОМ.Ако е имало той е трябвало да се види макар и недобре и без контраст и ми казаха,че няма смисъл да се облъчвам наново и да давам толкова пари и така и не направих нов с контраст

Радвамсе за теб, че нямаш такава гадория  Hug

# 386
  • София
Ама само аз ли съм идиот та се лекувам с прахчета аулин от тая тъпа докторка #Crazy

# 387
  • София
Наде, привет!   bouquet
Липсваше ни, много дълго те нямаше!

# 388
Ама само аз ли съм идиот та се лекувам с прахчета аулин от тая тъпа докторка #Crazy

Какво ти стана, скъпа? Ми те всички са такива!

# 389

Какво ти стана, скъпа? Ми те всички са такива!

аз щях да питам същото  Laughing,  и коя е докторкате дето те лекува с тия медикаменти  Joy

Общи условия

Активация на акаунт