Малкото врачанче е голямо калпазанче (Враца-32)

• 35 519
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Lele, какво стана бре, всичките ни дечица са болнички?! Confused
Бързо оздравяване на всички и никакви болести цяяяла зима! Naughty

Като гледам каква агитка се заформяме на бабини рецепти, направо завидна! Ще си запиша всичко, за да съм подготвена в дадена ситуация.
Лошото е, че тук няма откъде да намеря повечето съставки от сиропа на Янчек. Ни лукчета, ни локум. А може и да намеря по някой турски магазин. Ще се разтърся при първа възможност.

Тони, за повръщането имаше някакви ефокасни свещички Вомитусхил се казват! Но пък те предизвикват разстройство. ooooh! С друго не мога да помогна по въпроса. Confused
Тони, тук съм още, скорошно раждане не се очертава. Мъж ми и той ме ядосва, не иска да е с мен на раждането. Crazy Аз не го карам да седи при самото изгонване на бебето, а преди това да ми прави компания. Докато му обясня как стоят нещата, той моля ви се ми обяснява, че не съм мислела той как ще се чувства! Shocked И какво ще преживее, представете си! ooooh! Сякаш него ще боли, сякаш той ще напъва...Нямам думи просто. След обстойно обяснение вече е навит. Няма да го оставя да се измъкне, неговото дете раждам, не на комшията, ще е съпричастен! Crossing Arms А той си мислил да ходи да пие бири в някое заведение до б-цата. Като го питах за какво ми е и защо да му звъня като зараждам, отговора беше "да те закарам". Е мерси, аз и сама ще се закарам. После ми били силният пол, глупости на търкалета! Важното е, че стигнахме до консенсус. Сега чак ми се репчи и ми казва, че и с камерата ще снима как излиза бебето, ако искам. Joy Аз наистина не искам да го травмирам, става въпрос да ми прави компания в стаята. Като започнат напъните, излиза щом го е шубе и толкоз.

Пак се улях в писане посред нощите.
Хайде лекичка!

ПП. Мишето ми се губи! Thinking

# 91
Рони   bouquet, голямя смелчага си, но правилно си му рекнала на мъжа ти.
  Гледам за захранването си пишехте- аз нямам проблеми с педиатърката тук.Като си дойдохме тя ме попита какво ядем, аз казах че сме на мляко и до тук.  Когато реших да го захраня я попитах за съвет- напълно съпричаста беше със мен жената. Той е захранен на 5 месеца- поради причина извънредно голям интерес  какво ядът възрастните Grinning.
Днес от мен почерпка кой каквото си пожелае( без картинки по  съответните причини)
хайде лек ден   bouquet

# 92
  • в полите на.... Балкана
Незнам какво става с тия болести ,вируси някакви гадни тръшкат децата ни. Cry
Лорка,  полезна си с твойте рецепти /направо ударихме бабите от земята с познанията си/. Бързо да се оправя рожбата, че е много кофти.
 Още по-гадно е когато са болни като по-мънички, толкова са безпомощни. Но няма дете да не минава през това. Ще се оправят всичките Wink
И Тими като беше на няма и годинка минахме през това,че бяхме и в болница на системи /беше се обезводнил/ -повръщане,разстройство,температури......мани,мани......пък диети, захранване. Пък някои доктори казваха "от зъбите е". Какви зъби,бе, то детето се стопи те ще ми викат никнат му зъби.
Тони, за повръщане няма кои знае какви рецепти и лекове. Знам само,че ако детето няма апетит не бива по никакъв начин да се насилва да яде, щото се получава омагьосън кръг. Давай повече течности, но  да пие по малко, на глътки, не да се налива /от доктор го знам/.
И тези свещички които казва Рони, но от тях май няма голям ефект. Друго не се сещам. При вас само повръщане ли е? А, и мерси и за твойте рецепти, аз каквото незнам си записвам, в случай на нужда. Стискам палци и на вас. Praynig
Ронка, а пък ти ,мила, си на съвсем друга вълна  Grinning, теб те е хванала "сценичната треска" преди раждането. Да ти кажа поведението на мъжа ти е типично за повечето /да не кажа почти всички/ мъже. Не очаквай кой знае каква съпричастност в този момент, не е в природата им. Опитай се да го разбереш. Не че го защитавам, ама познатите ми от мъжки пол реагират по същия начин. Аз моя хич и не съм го карала да идва с мен /макар че ми се е искало поне до предродилна/, щото знам че няма да издържи и ще се чудя за кое по-напред да мисля-за него ли,за мен ли......А че са силния пол.........е,не са.....отдавна не са вече,за съжаление. но това е една друга тема.
хайде да бягам, че имам майстор. Всеки с проблемите си.
Лек ден и още веднъж :ВСИЧКИ БОЛНИ ДЕЧИЦА СКОРО ДА ОЗДРАВЯВАТ. 

# 93
Слънчо, аз викам, ако не сте се опознали до лято 2010 да заформим една форумска среща! Пък дори и да се познавате ще ми е приятно да се запозная с всички ви лично!

Ще се пробвам и тази година да организирам Коледна сбирка и се надявам да дойдат всички и да се запознаем, но това не пречи пак да си видим, когато ти си дойдеш   bouquet

А ти защо споделяш толкова подробно какво мислиш да правиш, при все, че не получаваш нужната подкрепа?! Thinking

Защото, както съм казвала, самата докторка и много свястна, отзивчива и загрижена, та сърце не ми дава и не искам да я лъжа. От самото начало сме се разбрали, че сме на различно мнение, но тя държи да ми казва "как трябва" и какво пише по българските учебници, пък аз да правя каквото си искам. А и в нашия случай, както Мелита не акаше, трябваше да знае какво яде-няма начин-е затова не искам да лъжа  Naughty

# 94
Минавам набързичко да ви покажа нещо интересно:
http://www.tialoto.bg/zdrave/2009/09/25/chudesa-za-zdraveto-ot-med-i-kanela.9268

Слънчо, разбирам защо си честна с педиатъра! Поздравления! Hug

Ние преди малко се прибрахме от дъъълга вечерна разходка/обожавам ги/. Доста съм изморена. Имам контракции, къде леко болезнени, къде не. Но мисля, че е фалшива тревога, не е нищо притеснително.

Хайде взимам душ и лягам.

# 95
Добро утро момичета ако знаете къде съм в момента  Laughing На терасата с лаптопа , якето и кафенцето с цигарка на спокойствие Naughty

Ронка много полезна информация благодаря ти  Hug
Василенка е по добре , но сега пък от суха кашлица се превърна на такава с храчка не знам дали няма да и слезе надолу в гърдите  ooooh! .Иначе си спи спокойно но щом си отвори очите и се започва ........ . А това с меда и канелата ще го изпробвам и на мен , че като ме хване някой грип направо ме тръшка  не мога да го мина леко . Последният път бях на легло с температура 3дни Shocked  За контракциите да споделя Аз си ги имах през цялата бременност , леки и безболезнени .Така някак си ми се стягаше корема и ставаше твърд на камък #Crazy Даже и до морето си ходих така , правя три четири крачки и хоп стягане , секунда стоп и продължаваме .
За сега толкова че мъненкото се събуди ама то си му е и време вече  Grinning
ЛЕК ден   bouquet

# 96
Минавам само да се отчета, че още не съм родила.

Оправяме кашони за изнасянето. Мъж ми твърди, че е рано, но аз искам всичко да е подготвено по-рано, че ако отида да раждам да знам, че съм подредила всичко...Обичам всичко да ми мине през ръцете. Simple Smile

Хайде ставам да дооправя. Не е кой знае колко багаж, но си е врътня. Crazy

# 97
Здравейте и от мен
И ние мързелуваме днес и като се събуди малкия отиваме на разходка  Grinning Пробвах тази рецепта на Тони/ мисля/ за кашлицата- с мед и лук и май дества. Поне аз сечувствам доста по- добре а малкия по- малко кашля.
Сега ако няной може да предложи и нещо за сополките, че си ги носим вече 10дни  ooooh!

Ронка ти вече си в постоянно очакване сигурно  Hug Малко остана. честито жилище и от мен, че забравих да те поздравя преди   bouquet Само хубави моменти да си имате в него

И аз си имам контракции, но не са болезнени и не пия нищо за тях, а бебчо постоянно го усещам
И аз казвах на нашата педиатърка как смятам да захранвам малкия и тя винаги беше в шок, та не ме обичаше много и постоянно ми казваше че ще му докарам анемия, ще го разболея и други  ooooh!
Но спря да се занимава с мен по едно време Grinning

Още нещо щях да пиша ,но забравям
Чао засега и приятен ден на всички   bouquet

# 98
Арвен,за носле правя медена водичка:1кафяна лъжичка на 500мл.вода.Леко затоплям ,ако е захарросан меда.Правя и една с анасон и чесън ,но ще трябва да си открия тефтера с рецептата.Мъжът ми много я възхвалява,но на най-малкото не съм я пробвала PeaceГадничко е и щипе.На него му капвам физиологичен и вит.Це.
  Рончик ,душа,никаква врачка не съм ,щом още не си излюпила бебчо Thinking LaughingПожелавам ти да е по-скоро ,та да не го мислиш вече   bouquetЗапочнахте ли преместването в новото вас-нищо не казваш Wink
 Слънчо,хубаво ,че имаш желание да организираш форумска среща...аз ще подхвърля една идейка ,пък вие ще кажете...Струва ми се хубаво да се качим  семейно в някоя уютна хижичка на Леденика  с преспиване  или без ,все едно Peace
 Тони,за повръщане слагахме свещички Вомакур.Интересно ,но на нас ни действат като клизма по-скоро Laughing
 Ние вървим към подобрение.Днес Нанси 2 пъти ми свали пердетата,разля един ориз из цялата кухня и не на последно място- буди се само веднъж нощес от силна кашлица ,което си е индикация ,че се връщаме към нормалното.И нас ни мъчат още спополи,но изтичат някъде отзад в гърлото и я давят.
 Как са другите болни дечица? Rolling Eyes

Хайде да им спретна нещичко за ядене,че жива ще ме огльозгат

# 99
Лорич, само багажа пооправихме. Ще се местим другата събота. Във вторник ще подпишем договора, че ни искат всички заедно. ooooh!
Иначе моята приятелка която чаках от Бг. Днес към 13ч. ми се обади да ми даде зелена светлина за раждане. Laughing Че аз нея чаках, за да има на кого да оставя Ема по всяко време на денонощието.
А пък в четвъртък вечерта пристига майка ми, та съвсем има гледачи за Ема. Калин от своя страна е спокоен вече, че няма да се тормози с обличане, готвене, хранене...абе с гледането на Ема.
Пък това, че не си врачка хич да не те тормози. Wink Голямо важно, че не съм родила днес...Аз си мисля, че ще родя на 2-ри, ама да видим пък аз колко ще позная. Joy

Иначе на мен хемороида ми се пооправи малко и съм значително по-спокойна. Хич и не го мисля раждането...като започне все трябва да излезе това бебе, няма връщане назад.
Спомянм си с Ема като започна големият зор как си виках, че е по-добре да си седи вътре и къде аджеба е тръгнало сега това бебе.. Whistling Joy

За течащо носле-клеева тинктура! Peace

Радвам се, че Нанси е по-добре. Определено по-спокойното спане е добър показател. Hug

Моите хора излязоха на разходка, и аз мързелувам. Simple Smile

# 100
Рони, аз съм за 1-ви Октомври Wink

# 101
Рони, аз съм за 1-ви Октомври Wink
Предлагам да залагаме. Wink Mr. Green
Печелившият ще ме черпи баничка с бозаааа. Joy Леле тази боза от 5-ти месец я сънувам. Crazy
Иначе е напълно възможно да е на 1-ви. Емата я родих вечерта преди майка ми и баща ми да тръгнат за Бг. Сега майка ми пристига на първи нощта, та може и тогава да е. Все с бебе я посрещам майка ми. Добре, че е скайп да ме види с корем. Mr. Green

# 102
В интерес на истината, и мен ме влечеше към 2-ри, ама като каза днес, че си имала контракции, реших че едва ли ще изкараш още 5 дни

# 103
 Ето нещо за разнообразие(да побутнем темичката):
http://gadaene.info/horoskop/Threes/index.html

Рони,много ме зарази с твоята канела ,та се развъртях с канелени сладкиши.Пробвай сурова ябълка поръсена с канела.Невероятна е! Heart EyesПоне за моите вкусови рецептори,де
 Гледам ,залагате... ThinkingАз си държа за септември NaughtyДа речем-30-ти Rolling Eyes
 Хайде,лека,да ходя да се гътам вече Sleeping

# 104
Добро утро, сладурки!
Хайде за разбуждане, кафенцето от мен Simple Smile

Моето дете отказва да стане за градина. Като я пипнах ми се стори топличка. Rolling Eyes Оставих я да се наспи и днес ще пропусне културното мероприятие. Дано не се разболее само.

В линка, който пуснах по-горе има много хубави рецепти за алтернативно лечение.
Канелата явно наистина е много полезна. Не го знаех до онзи ден. Blush

Много момичета се губят напоследък. Дано всички са добре и скоро се включат, че липсват. Hug

Общи условия

Активация на акаунт