Предстои ми инвитро, да поговорим...

• 182 775
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 150
Милена,много много късмет ти желая.Дано пролетта дойде с най-слънчевото време във вешия дом.

# 151
Милена, много силно стискам палци и ти пожелавам успех  Big Ups

# 152
# 153
# 154
  • София
Искам да попитам дали е възможно "на място" да се прецени дали да се прави класически инвитро или ИКСИ?
Имам предвид да се извадят яйцеклетките и ако по някаква причина е затруднено нормалното оплождане /примерно дебела обвивка на яйцеклетката/ да се пристъпи веднага към ИКСИ или не е възможно да се реагира така бързи? Има ли случаи, когато не се знае дали сливането на клетките ще се извърши по естествен път или изкуствено и това се решава в зависимост от конкретната ситуация или винаги, още в началото на процедурата, трябва да се уточни дали ще е ИКСИ или инвитро?
Малко объркано го обясних Embarassed

# 155
Лекси,напълно е възможно да се пристъпи към ИКСИ "в движение".Питай докторът ти по въпроса.Не се притеснявай да задаваш всякакви въпроси.В крайна сметка това е твоят живот,твоето здраве и твоето дете.Няма глупави и банални въпроси в такава ситуация.Желая ти много късмет в начинанието.

# 156
Да Лекси прави се по спешност ИКСИ като не може да стане оплождане по друг начин - но не пречи да подсетиш докторския състав - нищо че те са по-компетентни и това им е работата  Confused
А между другото при дебела обвивка май има и някаква опция да се оплоди яйцеклетката с помощта на лазер но не мога да ти го обясня по-подробно и не съм 100% сигурна какво и как се прави и до колко е ефикасно. Мисля че се изтънява или пробива обвивката на яйцеклетката с лазера, но пак повтарям просто ми е смътен спомен от нещо четено и не искам да те подведа.

# 157
  • Бургас
 LaughingНякой ще ми каже ли за какви цени става въпрос за ин-витро,за да знам.Аз от скоро се опитвам да забременея,но се отчаях вече и затова питам,може това да помогне.

# 158
  • Варна
LaughingНякой ще ми каже ли за какви цени става въпрос за ин-витро,за да знам.Аз от скоро се опитвам да забременея,но се отчаях вече и затова питам,може това да помогне.
Ако е по каса, тя поема стимулациите, които са грубо м/у 2700-3000 лв, ако не ги поеме, съответно си ги заплащаш ти. Друг е въпроса, че броя на необходимите инжекции за стимулация е строго индивидуален, може и по-евтино да ти излезе, в случай, че по-лесно и бързо се поддаваш на стимулация.Процедурата в самата клиника излиза м/у 2000 и 3000 и отново зависи от клиниката.

Моята пункция е утре Sick Sick Sick Praynig

# 159
Миленче, стискаме много силно палци за утре  Hug Нека да извадят много и хубави яйчица и после много ембриончета да имате Grinning Да ни пишеш после за всичко подробно и да кажеш кога да стискаме палци за трансфера. Бъди спокойна, всичко ще е наред   bouquet

# 160
Миленче стискам палци да мине леко и с богата реколта Simple Smile
Имам и питане - като се съвземеш да ми кажеш до колко е реалистично да се ходи на работа след пункцията - същия ден или на следващия. В смисъл че все пак има упойка и не знам как се освества човек след нея.

# 161
  • Варна
Миленче стискам палци да мине леко и с богата реколта Simple Smile
Имам и питане - като се съвземеш да ми кажеш до колко е реалистично да се ходи на работа след пункцията - същия ден или на следващия. В смисъл че все пак има упойка и не знам как се освества човек след нея.
Ама и ти си една ранобудна Mr. Green Мисля, че няма да е уместно, да се правиш на работлива, все пак и дават болнични.Но ще споделя, към обяд смятам ще съм на линия, дай Боже! Hug Heart Eyes  bouquet

П.С: Паниката беше излишна Grinningнищо не боли, дори и сега, единствено ми е доста сънливо. Не се препоръчват резки движения и шофиране, за работа не знам, аз не бих си давала зор.
И сега най-важното, имам си 15 яйцеклетки, на 7 от които ще разчитаме Mr. Green, утре ще ходя да видя как се развиват бебоците, ами това е, ако има въпроси, моля Heart Eyes Hug

Последна редакция: нд, 02 апр 2006, 17:10 от Милена*

# 162
Честити ти яйцеклетчици дано всички да се развиват чудесно и да ти изберат най-правилните за трансфера - колко ще трансферирате по предварителни планове ако има такива де Simple Smile или ще чакате резултатите преди да решите?
За работливостта и на мен не ми се бачка ама има утежняващи фактори та ще се наложи поне на следавщия ден да се появя затова питам някой дето е много пресен и няма да е позабравил усещанията.
Успех и чакаме да разберем как се развиват ембриончетата.

# 163
  • Varna
Ами Клия, виж всичко много зависи от това колко яйцеклетки ще ти изкарат и каква ти е работата по принцип.Ако  си повече седнала мисля че на другия ден няма да е проблем да си на работа, но пак ти казвам зависи колко ще ти изкарат.На мен ми изкараха 20 яйцеклетки и да ти кажа 3 дена си ме боляха яйчниците и особено корема, имах нещо като мускулна треска, а на момичета които им изкараха по малко ги боляха яйчниците само в деня на пункцията и после нищо.Има и друго, зависи къде ще правиш ин витрото и какви са изискванията на клиниката-там където првих аз задължително се остава 1 ден в болницата с преспиване-няма искам, не искам. Sad

Миленче, браво-герой си ти.Давай смело напред и дано всичко е наред.  bouquet

# 164
  • София

Дина, преди да стигнеш до инвитро има доста изследвания да се направят и може дори да има проблем, да се окаже разрешим и без ин витро. При ме напр. се оказа точно така. От колко време пробвате и правили ли сте каквито и да било изследвания до сега?

Общи условия

Активация на акаунт