В МАРТенската ни дружина пълзящи вече има !

• 23 078
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Е не - за втори път ми се изтрива поста!
Явно не трябва да публикувам  оплаквания и аз от моичкия- ама айде пак да пробвам!
Супер ме дразни и много му се нервя, и съм ей така newsm29
Да няма някакъв вирус по тия мъже..., че така са се смотали!

Честити месечинки на Вики и на Александър!

Деси, за урината аз успях на 4-тия път-стискам палци и при вас да се получи! Иначе- отвора на дунапренената елипсатаго поставих да е кум дупето и й поливах водичка върху коремчето, докато се изпишка. 20- мл. се събра.
Нинче, мерси за темичката! Тези двамата- Боби и Илийката ,са ми много любими на тези снимки Heart Eyes
АлЕкС-мама , досега не са ми казвали нищо за залъгалката по улиците. И аз смених с двойка.
Относно Вис виталис, не сте ли забелязали, че цените там са доста понадути, за дрешките нямам наблюдение, щото не съм им фен? Може би не всеки си прави сметка като мен  Thinking
Точно вчера засяках, около лев разлика в цената на лъжичките на Томи Типи, сравнено с магазина на Нишава- как се казваше- нещо кидс...?
Друго нямам за сравнение...

Абе, това не ми се е случвало посред бял ден: oki4, (+ 1 Скрит/и) и 1 Гост преглежда(т) тази тема.. Дори погледнах да не съм отворила друга тема.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2009, 12:19 от oki4

# 16
ЧРД на Елвира.
Да сте живи и здрави ,ти и цялото ви семейство.Малкия Влади много да ви радва. newsm59 nbirthday newsm67  ura happy bd hbday

# 17
Честито на месечинковците и рожденниците!Да са живи и здрави!  bouquet

Явно не трябва да публикувам  оплаквания и аз от моичкия- ама айде пак да пробвам!
Супер ме дразни и много му се нервя, и съм ей така newsm29
Да няма някакъв вирус по тия мъже..., че така са се смотали!

Може и вирус да е,от този целогодишния.. Twisted Evil Моя помага,и Дари е къпал(даже първата седмица като се прибрахме само той я къпеше,чe майка и я беше страх да не я повреди нещо  Crazy) Сега също помага в къпане,преобуване,правене на АМ ама нещо се объркА вчера и ще види той кон-боб ядЕ ли..? Twisted Evil

Имам приятелка, чиито мъж е заявил, че си било работа на майката всичко свързано с бебето, а той изкарвал пари, един памперс не е сменил идиота #Sniper, а тяхната е вече на 9м.

Виж,ако наистина работи здраво и ги осигурява от-до,може би е прав,защото не му остава време,или са си разделили задължениятя по-кардинално. Rolling EyesНо едва ли случая е такъв.Ако таткото смята че със зачеването неговите задължения са приключили,лошо.. Иначе ми е любимо"Аз нали ходя на работа"! #2gunfire Ми че ние сме на работа денонощно!И няма на кой шеф да се обадим,че ще закъснеем (примерно) за да си доспим...докато бебо се дере от глад в 7 сутринта.. Ааа ма ха! Crossing Arms Ако аз взимах по-висока заплата от мъж ми,може би бих се навила да му прехвърля майчинството.Но като го знам,че на втория ден ще изпуши от режими,часове и домашни задължения в"почивките",бих си спестила гледката на дълбоко депресиран 120 кг.мъж. Mr. Green

Имам позната с детегледачка(чакаше я в къщи като се прибраха от родилното), отделно и бабите помагат..за РД получи джип от мъжа си-където иска там ходи,в смисъл не е зависима от неговата кола,финанси и т.н.И уж всичко наред,и пак има търкания и изяснявания.То си е казано:много хубаво-не е на хубаво. Mr. Green

АлЕкС-мама не ми се е случвало ни с каката(макар че тя на сегашната възраст на Ади започна пък палеца да си цока,като от раз категорично отказа всякакви биби),нито сега с Ади.Много реклами гледат тия бабетки,затова.. Mr. Green Аз бих им казала,че освен тикането на бибата,съм прибрала всички играчки нависоко-да не ги стига а само да им се радва отдалеч. Sunglasses

Де е Nagaina? Thinking

# 18
  • София
Хм, моят мъж смени пампрес за първи път като Иво беше над 1г  Tired Сега помага понякога, но най-вече с баткото - по-лесно му е. Имам и аз от какво да се оплача, но мисля свеки е виновна - не го е научила на никакъв ред, негови дрехи сутрин има по всеки диван и стол  ooooh! , но да не го излагам още  Twisted Evil

# 19
Майчета,страшно много се изплаших,още треперя. CryАлекс се захласна от един рев и спря да диша,посиня,отпусна се в ръцете ми.Аз се паникьосах,духах му в лицето,но не помогна.Дойде баща му и го обърна с глаавата на долу,като пак му духаше в нослето и той се посвести.
Не издържам повече,само това ми липсваше,сега спи и много ме е страх,защото знам,че се буди с рев. smile3518 Cry Cry Cry

# 20
АлЕкС-мама представям си какво ти е! Hug
Лошото е минало, сега трябва да запазиш самообладание и да не мислиш, че непременно трябва да се случи отново и ако недай се боже се повтори да си подготвена да реагираш правилно, но най-важното в такива ситуации е хладнокръвието и да не се предадеш на паниката, вземи прочети има много инфо в нета как трябва да се реагира в такива ситуации, успокой се и почети а след това не го мисли повече...

# 21
Алекс мама- дишай сега и ти. Споко бе жена, няма да се затрият бебетата. Тепърва се почва.
Аз откакто ни падна вратата върху Елия, сега тези неща не ги отразявам особено. Ние от рев не сме се захласвали, ама най- редовно става докато пие вода. Тупам, въртя и готово.
Хванах и цаката като се тресне някъде- смея и се и тя забравя какво е направила. Не че не се разтрепервам.
 Hug

за помагането на татковците- моя още от родилното го прави. При мен не минават тези- ходя на работа. Както каза Бодливка- и ние сме по 24ч на работа. Нашия глади, пери, простира, къпе, храни, сменя наакани памперси и т.н Само дето вчера ме ядоса много.

Аз оставих дребната на мама и днес ще си полежа, ще си оправя маникюра и ще почна да и плета една рокличка.

# 22
АлЕкС-мама сподели с педката в подробности непременно,и помисли да направите една електроенцефалография.Присъствала съм на такова нещо с брат ми на два пъти(беше на 1-2 мес. и после малко по-голям) и наистина е страшно! Praynig Cry Няма да споменавам сега подробности,но питай педката за ЕЕГ!!

Сега се успокой,дано не е нещо сериозно! Praynig Hug

# 23
Обадих се веднага  на педиатърката.Тя ме успокои,че се случва при по-чувствителните и свръх активни деца и че се израства  с времето.
Въпреки това утре ще го заведа,но не мога да го забравя и да не мисля,защото много ме е страх. Cry
Бодливка,а какво казаха за брат ти?

# 24
Обадих се веднага  на педиатърката.Тя ме успокои,че се случва при по-чувствителните и свръх активни деца и че се израства  с времето.
Въпреки това утре ще го заведа,но не мога да го забравя и да не мисля,защото много ме е страх. Cry
ама то тези неща не се забравят и е нормално да те е страх.
Само се опитай да се успокойш, нищо сериозно няма да му има.  Hug

# 25
АлЕкС-мама, това наистина звучи лошо.  Hug Дано не се повтаря и наистина направете ЕЕГ, както те е посъветвала Бодливка. Дано бебчо не се буди с рев и да се успокоите и ти и той. Praynig

Нашият тати много ни помага - за това не мога да се оплача. Wink Ама виж разхвърляните дрехи и чорапи ме изкарват от равновесие и мен. Сега в свободната спалня където работи го е обърнал на гардероб и един път в седмицата минавам и събирам и дрехите, които не са в коша за пране, щото не издържам. #Cussing out

# 26

Така е,както педито ти е казала.И брат ми беше такова дете,но при него от силния рев се активираше ценър в мозъка,който предизвикваше тези припадъци.При него имаше диагноза,подчертавам за да не те плаша.Много деца в ранна възраст имат 1-2 такива отпускания,но си трябват изследвания,за да се установи дали просто се е захласнало,или за това има по-сериозна причина.Брат ми до преди пубертета на 6мес.му правеха ЕЕГ,после май на година беше,но взимаше доста силни лекарства.Още в началото ни казаха,че се израства най-късно до пубертета,като все пак се подпомага медикаментозно.
Но не си вкарвай лоши мисли,пак ти казвам че се случва децата се захласват така при силен рев.Ако скоро пак се повтори(недай си Боже) настоявай за ЕЕГ-за твое успокоение. Peace Hug

# 27
  • Варна
Aлекс мама, едно силно гуш от мен  Hug който не го е преживял незнае за какъв ужас става въпрос  Hug Вики ми го прави тоя номер всеки ден  Tired Всеки ден посинява, а 3 или 4 пъти беше на косъм  Tired Аз съм била същата като малка, но не от здравословен проблем а точно защото съм била много емоционална. От мен да знаеш, защото аз го знам от майка, в такива ситуации най важно е да запазаш самообладание, макар че според мен това е невъзможно. И аз изпадам в паника, но то е толкова ужасно...Та в такива моменти най важно е да гледаш да не си глътне езика. Аз съм си го глътнала веднъж, а това е фатално, била съм на секунди от... Ох... Ако случайно видиш че почва да се навива езика, много здраво го хвани и дърпай, дано не ти се налага.  Praynig  Баща ми в последния момент го е хванал и още не може да повярва колко силен мускул е езика, едва го е удържал, беше ми рзцепил устата, но ме е спасил. Това ми е било последното захласване, явно от уплахата съм спряла да правя такива номера. Много е гадно, и аз веки ден съм в очакване и треперя кога ще се случи , защото тя се захласва всеки ден  Tired А кога ще го израстне, само времето ще покаже  Tired

Аз от моя тати не мога да се оплача грам.  Blush  Да чукна на дърво де, още не сме се карали нито сме спорили....  Mr. Green А за помощта е безценен  Heart Eyes
Честито месечинки на адашката и на другите бебчета от 20-ти  Hug

Последна редакция: нд, 20 сеп 2009, 16:23 от dessiss

# 28
Вероники, Окич, аз също щ ес евключа за поръчка от MyToys, ако правите. Имам кредитни карти, така че мога аз да поръчам и да платя, ще се разберем после... Но не съм правила досега поръчка от там, а немският ми е доста зле, така че ще ми трябва помощ...

Вероники, линкът на темата за библиотеката се отваря грешно. Браво на вас, как спи Тео в слинга... Е ти успяваш ли да правиш нещо така, аз като го сложа в слинга отпред и не мога много неща да свърша с ръцете, а пък не са ми късички  newsm78. За цирка - Гого го водихме като беше на около 4, много му хареса, но добре че имаше антракт. На кино го заведохме пак горе долу на тази възраст, първите 1-2 пъти си излизахме по средата на филма, но после свикна. Но сме го водили максимум 5-6 пъти досега.

Аз също мисля, че са малки за проходилка децата, да не говорим, че личното ми мнение (и на ортопедите, при които съм водила двете деца), че е дори вредна за прохождането. Аз лично не смятам да ползвам. Имам подарък една проходилка за бутане, която със сигурност ще ползвам по-нататък, но тя няма нищо общо с паяците.

Алекс-мама, успокой се. Заведи детето на лекар и лекарят ще прецени дали е нужно да назначава изследвания. Имахме такъв случай с Ники, беше още на месец - спря да диша, целият посиня, гърдичките му се вдлъбнаха направо. На нас не ни се наложи да правих изследване, така прецени педиатърката. В тези случаи детето се обръща на една страна и му се бърка в гърлото, за да се изкашля и да поеме въздух. Има в много книги и в нета информация как се реагира при такива случаи, добре е всеки според мен да прочете з авсеки случай - не само при спиране на дишането, а при всякакви инциденти е добре да се знае каква е първата помощ.

Това с пюретата на Ганчев и протекциите, които има, за да продава боклуците си, го вярвам на 100%. Никога не съм взимала такива пюрета, няма и да взема.

Аз пък забравих да похваля моя мъж, че много помага и всичко правил включително мие наакани дупета. Той се грижи и за банята на баткото всяка вечер, а често и за тази на Ники Абе не съм чула никога, че видиш ли работел и затова аз да се грижа. Дори той чисти най-често у дома.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2009, 16:44 от SZA

# 29
Аз както винаги ще забравя да напиша, за което моля да ме извините.

Честити месечинки!!!!
[/color]

Деси- ама то много страшно, Ние чак до там не сме стигали (и дай боже да не стигнем). Дано не ти се случва това, което вашите са преживяли. Hug

за Ганчев- аз пък не мисля, че са боклуци. Елия хапва и тях и Сънвал, Гербер, Бейбивита и т.н

Общи условия

Активация на акаунт