Предложения за странни, необичайни и интересни имена!

• 159 854
  • 1 477
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Ямбол
Онзи ден от един некролог - възрастна жена на име Кокона.

# 1 186
  • София
Милети - преподавател, професор в университет

# 1 187
Аха - Младенов, нали? Simple Smile

От некролог преди много години (яко ще да съм се впечатлила, щом още го помня!) - Републикан.

# 1 188
Още един професор - Лимон.
Алтанай не е ли турско име?
Доротея... кое му е странното? Теодора, но на обратно Peace

# 1 189
За един Лимон знам, че трябвало да е Филимон, ама нещо препили гордият баща и дядо поп, избирайки най-подходящото име, та като прочели след време какво точно пише на кръщелното... по някаква причина било вече късно Simple Smile Това доста отдавна, де.

---
И да добавя:
Галилей, Будьони, Бориска, Трифонка, Миронка... (не следя темата от самото начало, та вероятно Владилен, Ленин и Сталин отдавна са минали отред?) Simple Smile

# 1 190
Майка ми е имала преподавател Лимон, чиято дъщеря се е казвала Есенция, тоест името й е било Есенция Лимонова Grinning

# 1 191
Майка ми е имала преподавател Лимон, чиято дъщеря се е казвала Есенция, тоест името й е било Есенция Лимонова Grinning

Тия хора или са имали невероятно чувство за хумор, или... Wink

О, в тази връзка се сещам, че вървеше почти като виц една история за жена, получила контракции по време на пиесата "Смехотерапия" и така кръстили детето. Но не знам дали наистина се е случило точно това.

# 1 192
За същия става въпрос. Не бях сигурна дали името на дъщеря му не е само легенда.

# 1 193
Преподавал е в ХТИ, химията явно му е била иманентно присъща Laughing

# 1 194
http://www.gatchev.info/blog/?p=413
Ох, а този Май Априлов Сяров ме разби!!! Joy

# 1 195
О, в тази връзка се сещам, че вървеше почти като виц една история за жена, получила контракции по време на пиесата "Смехотерапия" и така кръстили детето. Но не знам дали наистина се е случило точно това.
Не е виц, истина е. И по новините я развяваха. Пълна идиотщина според мен  Laughing

# 1 196
Даа, за това не съм привърженик на спонтанността при избор на име, особено пък в последните минути преди и в първите след раждането. Предполагам, че сега Смехотерапия се радва на нормално име.

# 1 197
Май Априлов ме подсети за един Майемир, което означавало "май е мир"...

# 1 198
Толкова ли не е могла да вземе името на някоя от героините в пиесата?  Tired

# 1 199
Искам да ви кажа, че без да съм най- редовна в подфорума, от тези Лимон и Есенция вече ми е кисело...  Laughing  Сто пъти са писани, споменавани, чак аз запомних, че е преподавател в ХТИ, дето хабер си нямам и не искам да имам от този институт!

Иначе ми се вижда по- свежо и смислено, детето ти да се казва Лимон - дърво и плод изключително полезен - градивно, отколкото да му дадеш някое 'нормално' име от рода на Запрян, примерно, което ще рече да запре  Stop поточната линия и да се спре производството на ненужна и нежелана вече челяд. Както ми се изясни и за Стамат, че означава същото. И изобщо ако се поинтересува човек кое име какво означава, доста буквално абсурдни имена са се наложили през вековете за нормални, но ние първосигнално подхождаме със снизхождение към тези, които не сме чували.

Общи условия

Активация на акаунт