Предложения за странни, необичайни и интересни имена!

• 159 577
  • 1 477
  •   2
Отговори
# 1 410
Съдейки по раждането, на което съм присъствала, документите с името се попълват най- рано на следващия ден, след раждането, а често и два дни след това, да не говорим, че в много случаи до 5 дни след раждането. Тъй, че упойката няма да влияе. Пък романтични, мечтателни и авантюристични и мъже има  Simple Smile Не са само жени.

# 1 411
  • София
Искаш да кажеш, че за това време, все ще се намери някой, който да смъкне опиянената от лекарства и щастие майка на земята!?!   Laughing

# 1 412
Понеже обмислям смяна на училището на детето, разглеждам сайта на едно, в което съм се прицелила. Сред изявените му ученици "срещнах" Свила и Стив. Това явно са лични имена - не са съкращения, защото си вървяха с презиме и фамилия.

# 1 413
Иванайа - от списък в ясла Simple Smile

# 1 414
Моето секцио беше в ранния следобед, а в късния извикаха таткото да запишат детето.

Иначе съм против спонтанността в избор на име секунди след раждането. Спонтанно да ти хрумне името в шести, седми, девети месец и да имаш време да го осмислиш - да Peace, но изобщо да не е обсъждано и да разчиташ на първите мигове е безотговорно.

# 1 415
Анатол-Весел. От некролог на млад мъж днес.

# 1 416
Свила май е коприна, интересно име.

# 1 417
Свила е коприна - да.
Чувала съм го само като Свилен/Свилена.

# 1 418
Сега се сетих за една много красива Свилена, даже в някаква реклама участваше, бях го забравила това име.

# 1 419
Имам познат Свилен и всички му викат Свила, та някак ми идва съвсем нормално, дори за официално име.

# 1 420
Свилен и Свилена са ясни Simple Smile Ама като Свила, и то на дете, родено скоро сравнително, наистина ми се стори необичайно и интересно. Не странно, смешно или кой-знае-какво друго Simple Smile Но със сигурност не е обичайно.

# 1 421
Уилма, а Копринка как ти се струва?

Защото си е еквивалент на Свила. И е реално име.
Всъщност родителите на Свила е напълно възможно да са я кръстили на баба Копринка.

# 1 422
Копринка ми е гадно, но се замислям, че Коприна би могло...

# 1 423
Де да знам как ще ми се стори... Малко дълго, на първо място. После, недолюбвам туй К по пронцип, но пък Коприна?... Може би защото думата съвпада, е малко по-странно. Свила текущо не е дума в обръщение и някак романтично Simple Smile Иначе, Златина или Сребрина с какво са по-различни от Коприна, като се замислиш? Ама думата не е 1:1.
Но на въпроса ти, вероятно ще си помисля именно за бабата, която е "уважена" Simple Smile И със сигурност, ако знам подробности, ще приветствам по-скоро Копринка, кръстена на баба Копринка, отколкото братовчедка й Клеопатра, кръстена на същата баба Wink

# 1 424
Клеопатра е весело.
Всъщност приемам го за подигравка към детето ми.
Но щом има кръстили така рожбата си Confused.

Общи условия

Активация на акаунт