1001 нощи - приказката , която остана в сърцата ни , започва отново - 103

• 30 971
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Епизод 64

Чук, чук, кой е тук,
кой пристига в този час,
за да дойде тук при нас.
Приближава, приближава,
важен гост ни наближава.
Хайде посрещнете я сега
вашта какичка Еда  Joy  Joy  Joy

Тук съм, тук съм - ето ме
чай ви нося от сърце,  hahaha  hahaha  hahaha
що ме гледате така
аз съм кака ви Еда.

# 46
Епизод 64

Чук, чук, кой е тук,
кой пристига в този час,
за да дойде тук при нас.
Приближава, приближава,
важен гост ни наближава.
Хайде посрещнете я сега
вашта какичка Еда  Joy  Joy  Joy

Тук съм, тук съм - ето ме
чай ви нося от сърце,  hahaha  hahaha  hahaha
що ме гледате така
аз съм кака ви Еда.

Злобата е будна, тя не спи,
в образ на жена ни се яви.
Но от малка зная,
че не помага чая
болен ли си от любов
то е за цял живот!!!

# 47
Тук целувам се с Керем
нещо трепна вътре в мен
е, не трябваше така,
нали всичко е игра.  newsm78

Стана тя каквато стана
от една целувка цяла драма
тук Еда ли съм не знам,
а навън съм уж Джанан.

Що да сторя аз сега
с Тарду ли да се обясня
да му кажа да целува като на игра,
а не наистина - олала  ooooh!

Ето в този сериал
тук съм аз за хонорар,
чак от Щатите дойдох,
а намерих ах любов... Heart Eyes

# 48
# 49
Хитра си Еда, то е ясно,
затова прибара ти Керем на тясно,
знаеш, че е безопасно.
Няма с кой да се разправяш
и капани да поставяш.
Твой си е Керем, спокойно,
щом и Ферина те приема благосклонно.
Знай обаче, стой далече от Онур,
че ще ти отиде русия кичур.  Joy

# 50
  • планетата Земя и по точно до морето
Здравейте, Геджеманки – сладуранки !  Hug Hug Hug

Ferina , не знам дали някога ще сме готови да гледаме този демон Еда ! Брррр, наистина наближава и се потрисам от сега !  Hug

mari_nk , толкова е хубаво, човек да може да се изразява в мерена реч !
Кратко, точно, ясно и красиво !  smile3501

Шапка свалям на вас, дето можете !  Hug  newsm10 smile3501 newsm51

За анкетата гласувах с опция 1 – Каан !

В много моменти съм се учудвала, как Сабанджъ и екипа са направили възможно и така са предразположили малкия Ефе Чинар в началото на филма,  да изиграе толкова добре страданието и мъката на едно болно дете ! Удивително ! Там изглеждаше толкова малък, безпомощен и страдащ !
Goni цитирам твоите думи, защото не мога да намеря по добри от теб ! newsm51

.......Възхищавам се на Каан за неговата блестяща игра, особено когато беше болен и изгаряше от температура преди операцията / лечението / - а пък и по време на лечението. Повярвайте все едно гледах моето дете, изгарящо от температура,  неподвластно нито на времето,  нито на обстановката - то сякаш потъваше в топлината от която изгаряше! Да не говорим по нататък  с какви мимики, сълзи и физиономии подсказваше на майка си как се нуждае от НЕГОВИЯ ТАТКО, както наричаше Онур /мисля и с голямо право-без да омаловажавам истината за родния му баща/...........

Чрез  Каан, екипа на филма ни показа нещо което много пъти в живота възрастните пренебрегваме с лекота . Децата не са по-малко разбиращи, чувстващи и знаещи, само нямат знанието за думите с които да го изразят и да участват в един равнопоставен диалог с големите.

Многократно съм се убедила в това, че докато сме деца имаме много по развита сетивност,  чувствителност и чисто съзнание, които с годините почваме да губим и после изчитаме тонове книги за да намерим отново себе си и загубеното.
А трябва само да си го спомним и да наблюдаваме детските реакции и изпуснатите между другото детски думички ! Никое дете не ни казва – седни да поговорим !
Те казват толкова много, но изключително ненатрапчиво и сякаш непрекъснато очакват да бъдат разбрани и чути, но уви !

Така и нашата любима, опърничава и много горда Шехерезада, ако беше се вглеждала и вслушвала в думите и действията на собственото си дете, нямаше да изживее, толкова страдания и разочарования, че и ние покрай нея .

Едно от най-красивите неща във филма е силната и истинска обич между Каан и Онур. Толкова покъртителни сцени има между тях, че човек онемява и сълзите идват на помощ !  

http://www.youtube.com/watch?v=ksA0XHt9iKA&feature=related

И какво по силно от това, че в 90 серия, Каан предпочете да отиде да живее при баща си Онур, отколкото да гледа нещастието на майка си с Енгин. С това  не даде ли точно той последния коз в ръцете на Онур да направи последната възможна крачка и заедно да сринат безмислената гордост на Шехерезада.

И чрез другите деца във филма Нилюфер, Букет, Бурджу и Ашън получавамв още много послания, все в този смисъл – децата нямат нужда само от храна, дрехи и покрив. Щастието на едно дете е пълно когато се чувства обичано, разбрано и обградено от обичащи се майка и баща. Това е неговия свят и там нямат място неизпитващи обич и любов хора. А обичащите са добре дошли, дори и да не са истинските майка и баща !

Не го ли видяхме това в крещящото мълчание и тъжните сини очи на Нилюфер, в скованите и от мъка движения и в невъзможността и дори да се засмее ?

Не го ли видяхме и в лицата и в думите на бягащите от красивия си дом Букет и Бурджу, които какво ли не изтърпяха от действията на един глупав и безотговорен баща и озлобена и свадлива майка , а после и такава мащеха ?

А тъгата в очите на болната Ашън, че не може да спре болеста си и да отнеме болката на обичащия я баща ?

А жалния плач на бебето Умут, когато усети, че майка му Джансел го напуска и отива в другите измерения ?

Но Каан беше този, който от първите до последните минути на филма ни държеше в магията на детската любов и ни допусна в неговия свят.
И той най-добре ни показа, че много често големите трябва да се учат на мъдрост от децата !
А Ефе Чинар го пресъздаде великолепмо и за това моят глас е за него !

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 19:07 от Ari888

# 51
ХАЛИТ КАРАШЕ ЛЕКА КОЛА ВОЛВО ,НО Я СМЕНИ С ДЖИП Q7.

# 52
Запис   bouquet

# 53
  • Стара Загора
Всички деца в сериала бяха страхотни, но единствено Каан изпъкна сред тях!

# 54
  • Варна

Когато говорим за атьорската  игра във нашия филм,  аз  съм на мнение, че няма  слаба роля!

Всички  актьори допринесоха за това, този филм  да е толкова  истински, вълнуващ и незабравим!
        Разбира се, ние като жени и майки сме впечатлени от детските образи, чудесно пресъздадени от
        малките актьори. Няма лесен образ, защото всички деца от филма са с трудна съдба,а ние не можем
        да останем безпристрастни. ( Не игнорирам мъжете във форума, но тяхното присъствие  е епизодично,
        а и аз не се наемам да говоря  от  тяхно име.)

За мене лично, най-впечатляващ  от детските образи е този на малкият, смел  мъж Каан !!!

Дали защото само за първите осем години от неговия живот, му се е наложило да преживее
        най-страшните неща, които могат да се случат на един човек ? !

Или защото за всичко в живота си е трябвало да се бори ?

А ние сме преки свидетели на тази борба, защото  съдбата му е абсолютно преплетена и пряко зависима
        от сюжетната  линия на филма - от първия до последния  кадър. - С  него започва  и с него завършва филма!!!

"Виждам птица - ще я хвана!"   И започва борбата му :

- Първо да победи  коварната болест.

- А после да живее  нормално - въпреки преживяното, като не се озлоби, а стане добър човек - чаровен
        и любвеобилен. Като сдобри и събере около  себе си всички хора, които обича. Като си създаде щастливо
        семейство
- намирайки най-добрия съпруг за мама и най-добрия татко за себе си!
        А когато се бяха загубили,  им помогна да вземат правилното решение - най-доброто  за всички!!!

И всичко това - малкото четиригодишно дете Ефе Чинар, ни  накара  да съпреживеем заедно  с  него. Толкова
        естествено и истинско беше преживяването, че никога няма да забравя как - докато гледахме 89-ти и
        90-ти епизод  по КАНАЛ Д, бършейки сълзите  си викахме :  

"Хайде Каан, надеждата  ни е в тебе"!

И той не ни подведе -  Заведе ни до щастливия финал !!!   Хвана птицата на щастието!!!            

bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 22:20 от Planet

# 55
  • Варна

Ferina , mari_nk    

Ari   

# 56
Много съм съгласна с казаното за децата. И тук, и в "Сълзи над Босфора" хлапетата са главни действащи лица и си играят ролите с много страст и отдаденост. Мен и Букет ме впечатли със зрелостта си за годините. Бурджу също си пресъзда образа добре, особено там, където се тормозеше, че наричат Фюсун убиийца. Много убедителна и естествена беше, успя да трогне.

Умут и Бурчин, разбира се, са най-добрите артисти.  Grinning

# 57
# 58
# 59

Общи условия

Активация на акаунт