Литературен клуб - ІХ

• 66 493
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Нобеловата награда за литература - при Марио Варгас Льоса!

Да. Отдавна се каня да взема нещо негово, но не съм чела нищо все още. Можете ли да препоръчате?

Иначе в момента по препоръка на моя баща чета "Вечери във Византия" на Ъруин Шоу.

Негови съм чела две - "Възхвала на мащехата" и "Раят зад другия ъгъл". "Възхвала..." е еротична повест, която не ми допадна, макар че беше доста добре написана, просто не беше моят вкус еротика. "Раят.." определено много ми хареса. Там развива паралелно две истории - за Гоген и за баба му (или майка му, вече не помня, че беше отдавна), също интересна историчска личност - и двамата в търсене на Рая Simple Smile

# 616
Интересува ме има ли нещо издадено на Едит Уортън в България.
Или в частност новелата, чието заглавие на английски е "Тhe House of Mirth", някакви отзиви за тази книга? Или за авторката изобщо?

# 617
Интересува ме има ли нещо издадено на Едит Уортън в България.
Или в частност новелата, чието заглавие на английски е "Тhe House of Mirth", някакви отзиви за тази книга? Или за авторката изобщо?

http://kutlovica.com/detail.php?id_prod=2850

Нямам добри впечатления.

(Както и от Льоса  Tired)

# 618
  На мен много ми харесаха "Невинни години" - книгата и филма. Мишел Пфайфър бе страхотна във филма. Ако има друга книга ,издадена у нас на авторката бих я прочела с голям интерес. А и от Льоса са ми добри впечатленията, от единствената му книга, която съм чела "Леля Хулия и писачът". Оъдавна се каня и нещо друго от него да прочета. Той стана нобелист, докато се наканя. Ще го уважа , но незнам коя да си избера. В един кашон гледах някаква негова доста обемиста книга "Разговор в катедралата". Издавана е 70-те и никакви отзиви не съм чувала за нея. Чел ли я е някой? Още не са я преиздавали.

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 15:26 от Анонимен

# 619
Моля ви, дайте идея за остроумна книга за моя приятелка, може майтапчийска, във връзка с 30-годишнната й!

# 620
  • Разпиляна във въображението
Аз веднага се сещам за Уудхайус.

# 621
Miriel , благодаря, а нещо конкретно по повода ли или по принцип?

# 622
  • Разпиляна във въображението
Miriel , благодаря, а нещо конкретно по повода ли или по принцип?

Авторът ми е много любим и винаги ме разсмива. Разтоварва ме.

# 623
  • София
Моля ви, дайте идея за остроумна книга за моя приятелка, може майтапчийска, във връзка с 30-годишнната й!
"Яж, моли се и обичай". Не е много майтапчийска, но е забавна за жени според мен. Е, случая вътре е специфичен - жена след развод, не зная дали е подходящо за твоята приятелка.

# 624
В Италия излезе последния роман на Умберто Еко - "Пражкото гробище".

Все още не съм я чела, но ревюто отново препраща към минало и бъдеще в граница, която реално не съществува между тях: "Историята се развива през XIX век, между Палермо, Торино и Париж, движейки се между тайни служби, двойни агенти, официални лица-престъпници и религиозни служители-грешници. Всичко е възможно, въпреки че единственият измислен герой в тази история всъщност е по-истински от всички и прилича на други, които са все още между нас."

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 21:58 от Tsugumi

# 625
  • Ямбол
Прииска ми се да споделя какво удоволствие изпитвам, от книгата, която чета в момента - "Върховната тайна" - Бернар Вербер. Отдавна не ми се беше случвало така да се наслаждавам на книга. Страхотно съчетание на енциклопедични факти с измислица. Има си всичко - философия, логика, биология, психология, малко фантазия, трилър с крими елемент.
Не съм чела друго от него. Ще потърся трилогията му за "Мравките".

# 626
И "Мравките" е великолепна. На мен дори ми хареса повече от "Върховната тайна", може би защото я четох през тийнейджърските си години, когато материята почти изцяло нова за мен.

# 627
Споделям мнението на Лиляна за "Върховната тайна" Simple Smile Аз имам и "Мравките" - първата книга, но нещо не ме грабна толкова... 

# 628
  • Ямбол
Пеперуда333,   bouquet и благодарности за книгата!

# 629
  • София
Днес прочетох "Източен вятър, западен вятър" на Пърл Бък, много ведро описание на живота в Китай в началото на миналия век, с много забавни истории, съпътстващи сблъсъка между консерватизма на Изтока и американските нрави.
Хареса ми много простотата на стила ѝ, прочетох, че авторката има Нобелова награда за литература, макар и през далечната 1938.

Общи условия

Активация на акаунт