Литературен клуб - ІХ

• 66 357
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък съм на "Чучулигата" на Решат Нури и ми е малко странна,но още не съм и на средата,ще споделям отзиви по-нататък.Като се върна в БГ,мисля да си взема най-накрая и Халед Хосейни,че май само аз останах да не съм го чела. Embarassed

# 646
Aз снощи приключих с романа "Събота" на Иън Макюън. Оказа се точно по мой вкус - повече интелектуална, отколкото събитийна. Много проникновена по отношение на явленията в съвременния живот, видени през погледа на един хирург. А езикът, стилът, са чудесни - лирика и оригиналност в страхотно единство.

# 647
За тези, които харесват езика на Сафон, подшушвам, че вече е готова корицата на предстоящата му книга. От преводачката на испанския автор - отличен превод, някой в литературното пространство дори попита по повод нейн превод, дали преводача не е съавтор, нещо такова - разбрах, че книгата ще е от ранните му творби.

# 648
Днес прочетох тази http://sethgodin.typepad.com/files/what-matters-now-2.pdf
в електронен формат,рядко ми се случва да чета пред компа,но ми я прати приятелка и не ми беше трудно да я почна и да не мога да се спра.
Мисля да я препрочета тези дни.Доста стойностна и добре написана!

# 649
# 650
# 651
Мишел Уелбек e носителят на Гонкур.
Имаше литературен скандал около името му, че е плагиатствал от Уикипедия.
Тази година нещо подобно се случи и в немската литература, млада авторка с награда, въпреки обвинения в преписване от блог.
Интересно.

# 652
Тази година нещо подобно се случи и в немската литература, млада авторка с награда, въпреки обвинения в преписване от блог.
Интересно.

Helene Hegemann сигурно имаш предвид...В момента чета прослувутата "Axolotl Roadkill" (за щастие чета немски) , но още съм много в началото...

# 653
  • Belgium
Чела съм Уелбек - не очаквах, но ми хареса.

# 654
Аз препрочитам "Тайната" на Ронда Бърн.Обичам такива книги! Heart Eyes

# 655
  • Разпиляна във въображението
Интересно.

И на мен ми стана. Ще потърся повече инфо как точно е плагиатствал.

# 656
Книгата на Сафон - 'Марина' е по книжарниците.
Може да погледнете картините на тази блестяща преводачка и художничка Светла Христова тук - http://www.artur-gallery.com/p/artists/c/artists/op_id/352/fl/18/index.html

Miriel, аз четох статии по време на скандала, след това не съм търсила. В едно издание сравняваха двата текста:  Уелбек - Уикипедия. Ако откриеш нещо интересно, пиши. Темата за плагиатството силно ме вълнува. Peace

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 01:22 от Ив

# 657
  • Разпиляна във въображението
Снощи потърсих, но единствено представянето му в Уики намерих. Беше късно, днес отново ще се разровя

# 658
Miriel, аз четох статии по време на скандала, след това не съм търсила. В едно издание сравняваха двата текста:  Уелбек - Уикипедия. Ако откриеш нещо интересно, пиши. Темата за плагиатството силно ме вълнува. Peace
Ив, темата за плагиатството, зa съжаление, е резултат na силен ПиАр на плагиатстващия: отдава се прекалено внимание на копието, като се забравя за оригинала. Всъщност, дори и сюжетите да са идентични, това, което би заслужавало адмирации и освобождаване от вина, че е копирал, може да е само стилът на плагиата, но рядко той обръща внимание на това, увлечен да бъде като друг. От друга страна, често се става плагиат, от немощ да създадеш оригинал.
Съжалявам за отклонението, в момента чета най-новата книга на Melissa P. Tre, която сякаш се опитва да копира предишната си скандална слава:

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 15:15 от Tsugumi

# 659
Книгата на Сафон - 'Марина' е по книжарниците.
Моля да кажеш как е!

Общи условия

Активация на акаунт