Литературен клуб - ІХ

• 66 351
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте!  Hug Не знам как досега не съм попадала в тази част на форума...  Laughing Но във вашата темичка откривам много неща, които определено се отнасят и за мен.  Mr. Green С две думи - обожавам да чета и ще се радвам да стана част от темичката.  Hug

В момента чета "Три чаши чай" на Грег Мортенсън и Дейвид Оливър Релин, и въпреки, че съм съвсем в началото - вече я препоръчвам, грабна ме просто.

# 661
Моля , ако някой има информация какво има издадено от Борис Гуляшки на пазара , нека пише . Благодаря !

# 662
  • София
Момичета, знам че сте коментирали, рових назад, но не намерих ...
Та търсих отзиви за "Сянката на вятъра", че съм си я поръчала. Знам че са все прекрасни, но ми се искаше да прочета нещо по-конкретно, сега вече като я чакам да пристигне  Blush

# 663
  • Belgium
Вивиан кажи какво точно те интересува за "Сянката на вятъра"?  Laughing

# 664
  • София
Ами всичко  Laughing И като сюжет, и като изказ, и като финал ... Въобще любопитна и нетърпелива ,какви емоции ми предстоят  Heart Eyes

# 665
  • Belgium
Предстоят ти прекрасни емоции, особено ако си почитател на готическия роман. Карлос Руис Сафон пише увлекателно, наситено с драматизъм и грабващо вниманието до последна страница. Действието е динамично без да е задъхано, героите са многопластови и плътни.

Ако обичаш Барселона и литературата като мен, ще и още по доволна от книгата, защото я има испанската атмосфера, има го книжарския бизнес и вкусът към книгите като цяло. Загатнати са и части от гражданската война в Испания, която не е добре позната у нас и на мен лично ми беше интересно да разбера как са я преживели жителите на Барселона.

Чела ли си другата му книга "Играта на ангела"? В нея се преплитат някои от героите, самият автор я нарича по-мрачната сестра на "Сянката на вятъра". Прочети и нея, макар че нейният финал е една идея по-слаб. Но пак си струва.

# 666
  • София
Лу, беше удоволствие да прочета поста ти, благодаря  Hug
Още повече, че готически роман, испанска атмосфера и книжарски бизнес са ми епитети  Wink Wink, точно по вкуса  Heart Eyes
Другата му книга не съм чела, но предполагам ще се запаля (имало ли е някой, който да е чел нещо на Сафон и не е?) и ще си я набавя и нея.

Значи ме чакат много приятни емоции  Grinning
Благодаря ти, че задоволи любопитството ми Hug

# 667
Петя, сподели повече за "Три чаши чай" (може и като я завършиш), звучи интригуващо Simple Smile

# 668
  • София
ОК  Grinning  Преди време, може би малко повече от година попаднах на Халед Хюсейни и съответно "Ловецът на хвърчила" и "Хиляди сияйни слънца", които доколкото видях повечето от вас също са прочели. Описаната в Афганистан действителност ме потресе...

Каква е връзката с "Три чаши чай" ?  -  В нея се разказва как един американец - Грег Мортенсън, лекар и алпинист, след неуспешен опит да покори К2, решава да остане на територията на Пакистан и да основе над 150 училища за момичета там.  Написана е по съвсем действителен случай и освен, че като цяло е впечатляваща, е написана добре, т.е. не като документална книга, а като художествена...  Laughing

На мен са ми интересни и култури, които са много различни от нашата. Любимият ми съвременен автор е Харуки Мураками (мисля, че той е абсолютен жив гений). И чета и разни по-трудно смилаеми неща. Като например Magic seeds на V S Naipaul (това пък е един индиец, който просто е уникален, неописуем е, просто трябва да се прочете...  Grinning )

В този смисъл може да се каже, че"'Три чаши чай" се чете леко, увлекателна е, а самата кауза според една от рецензиите доближава Грег Мортенсън до майка Тереза... Аз още я чета. Ще пиша отново след като я свърша.  Hug

# 669
  • София
Благодаря! Чудех се за тази книга, след твоето описание май ще си я купя. Simple Smile

# 670
И мен "Три чаши чай" ме заинтригува, когато прочетох ревюто. Ще я вмъкна в списъка с желанията си.
Аз да изкажа впечатления от "Императрица Орхидея" - Анчи Мин е авторката. Скоро прочетох книгата - в началото бях очарована от  действителността  и културата, от маниера на писане  - нежен и в същото време емоционален - а за исторически роман - това е рядкост. Не ме интересуваше толкова историята и фактите, колкото женския образ в романа. В един момент обаче авторката ме изгуби - като че ли емоциите отстъпиха място на историята и романът се промени. Въпреки това книгата ми допадна.
Споделям една история от нея - една приказка. Хареса ми и посланието
 " Семейство маймуни се опитвали да уловят отражението на луната във водата. Маймуните се събрали на едно дърво и увиснали над водата, уловени една за друга. Тази, която се падала най-отдолу, трябвало да хване луната в кошница. Планът бил остроумен, ....но някои неща чисто и просто са невъзможни и мъдростта изисква да се примириш с това"
Не знам обаче дали бих прочела още една в същия дух, а доколкото разбирам има и продължение на романа. Може би някой с отзиви?!?????
 Прочетох и "Писма до Клаудия" на Букай - отново ме впечатли - не толкова с изказа, колкото с идеите. Това е книга, която се препрочита - действа като терапия. А и дава отговори на много въпроси относно собствената ни личност. Сега се запътвам към "Трите въпроса"  - чета много положителни отговори в пресата.
В момента чета и "Мъртвата зона" на Стивън  Кинг - това не е моят тип литература, но сюжетът е завързан и ми допада.
Някой да има идея за "Сватовникът от от Перигор"?

# 671
  • Казанлък of all places
Някой да има идея за "Сватовникът от от Перигор"?

Много забавна и свежа книга, чудесно настроение ми създаде! Класическа заплетена любовна история, характери, френска кулинария, интересен поглед към стереотипите... много приятно четиво, препоръчвам искрено!

# 672
Аз днес ще почна Луиз Хей "Излекувай живота си",тя е тип "Тайната" на Ронда Бърн за силата на мислите ни.
Много положително ми действат такива книги Heart Eyes

# 673
Аз днес ще почна Луиз Хей "Излекувай живота си",тя е тип "Тайната" на Ронда Бърн за силата на мислите ни.
Много положително ми действат такива книги Heart Eyes

И на мен ми действат много положително подобни книги, защото имам "Тайната" и още една такава в...тоалетната Simple Smile))))

# 674
Някакви впечталения от тази?

Общи условия

Активация на акаунт