МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 2

• 207 667
  • 801
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, четох в темата за фертила, че не е препоръчително с него да се взимат други лекарства, но при нас Кацаров остави половинката хапче клостилбегит и всички други витамини замени с фертила, та въпросът ми е това в реда на нещата ли е че като чета в другата тема и почвам да се  newsm78.

# 601
  • София
страхотна, фертил съдържа всички останали добавки,но в едно хапче,не съм сравнявала дозите,но и на моят му махнаха шепата и остана само това и Цетебе и фолиева.

# 602
Е на нас ни спряха Цетебе и вит Е, но си остана половинката клостил на ден.

# 603
  • София
ама моят пуши и не спира, и не може да спре  #2gunfire казаха му да пие повечко,то се изпишквало  Mr. Green

# 604
О, и на моя това му е проблема цигарките, не може да се откаже от тях, мислех да му взема табекс и да се пробва ама да видим какво ще стане,иначе той по принцип не пие,случва му се два пъти годишно.

# 605
  • София
уффф, ама и аз добре съм го написала  ooooh!-за витамин С-то ставаше въпрос да пие повечко и за това не го спряха, а алкохол и той не близва, но голяма работа,като не му насмогвам на кутиите цигари   #Cussing out

# 606
Пушенето за съжаление е с доста лошо влияние върху оплодителните качества на сперматозоидчетата - особено върху фрагментацията на ДНК. Това е и едно от първите неща, които се препоръчват да се промени в случай, че мъжът има лош DFI (тук за повече информация http://www.malereproduction.com/sperm_chromatin_structure.html)
На нас ни казаха, че мъжът ми трябва да спре напълно с цигарите и алкохола. Ние така и не повярвахме, че това може да има някакво значение, защото неговите показатели бяха катастрофални. След като ги спря обаче се показа голяма промяна. Достатъчна за нашето малко съкровище!
Сега сме тръгнали за втори път по пътя – следващата седмица е първия преглед. От сега ме е страх какъв ще е резултата. Моят мъж в последно време не е най-големия въздържател. Да видим.

# 607
  • София
За съжаление и аз го знам  Sad и в момента това ни е проблемът-перфектни показатели като бройка,подвижност,преживяемост и 33% фрагментации  #Cussing out Но моят дори сам предложи варианта с донорски, който хич даже не го притеснява, ако се закучат много нещата, но не и да спре. Не мога да спечеля тази битка[smilie=smile3511.gif] #2gunfire #2gunfire 

# 608
Имам чувството ,че при нас ефекта от спирането на цигарите е обратен,защото мъжът ми ги е спрял преди повече от година, алкохол изобщо не пие,а SDI-теста този път е 32% ,което е най-лош резултат показан да сега от 3 години насам.Вече незнам на какво трябва да се надяваме.Преди все повтарях,че трябва да спре цигарите ,а сега незнам къде да търся причината за лошия резултат.Доктора му изписа фертилайд за 3 месеца,а също така ни препоръча поне 3 пъти в седмицата спорт(без каране на колело).

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 14:21 от iovito

# 609
  • София
специално за ДНК фрагментациите мненията бяха прекалено спорни -от това,че оказват влияние върху резултата от процедурата,до факти,че дори и  при висок процент фрагментации се развиват здрави ембриони. Да не говорим,че във всички публикации, на които попаднах,ровейки за тях,пишеше,че се предполага, че оказват влияние освен стандартните неща-цигари,алкохол и подобните,мръсния въздух и нитратите в храните  #Crazy  ... и, в тази връзка,за себе си спрях да търся "под вола теле" вече се надявам 60-те % читави да си свършат работата-защото с лекарства и без /освен цигарите, това,че диша и яде плодове и зеленчуци  Laughing, моят няма други грехове/, а пие шепи хапове и билки от февруари миналата година   Mr. Green

# 610
Здравейте на всички!

Пиша за първи път тук
/не знам дали съм улучила мястото за моя въпрос/.
Моля ви да ми обясните лоша ли е спермограмата  на мъжа ми.

Тя е правена в ИН  ВИТРО   МЕДИЦИНСКИ   ЦЕНТЪР   ,,БРАТЯ   ТОДОРОВИ,,  гр.СОФИЯ.

въздържание  4 дни
обем 3,5ml     
цвят-безцветен
 ph-7   
време на втечняване -20мин
  конц. преди обогатяването:19млн./ml       
  прогресивно      подвижни 4%
  слабо  подвижни-62%                                                                                                                                                 
 бавно движещи се в кръг-10%             
  неподвижни-23%   
a+b: 66 млн.  в мл .                                                                                                                                                                   
МОРФОЛОГИЯ       
 нормална  морфологична  оценка-68%                                                                                                                       
  патологична  морфологична  оценка-32%                                                                                                                     
сперматозоид  с много малка глава-4%                                                                                                                         аморфни-8%                                                                                                                                               
 извън нормата-20%

ДИАГНОЗА :ОЛИГОЗООСПЕРМИЯ

Възможно ли е забременяване  с такива резултати по естествен път
    Благодаря  ви  предварително
    УСПЕХ НА ВСИЧКИ  ВЪВ ВСИЧКО!

# 611
  • София
не съм запозната с клиниката, където сте пускали изследването, но все пак е клиника за инвитро и дават доста инфо! ще те посъветвам да прочетеш инфото от първа страница, там има обяснение и на диагнозата. нещата не изглеждат розови, но не се отчайвайте. какво ви казаха на място? съвет: можете да повторите спермограмата за всеки случай и ви препоръчвам да го направите тук, това е клиниката на Владимиров, всъщност важно е да е в клиника по стерилитет а не в лаборатория и ако диагнозата се потвърди право при Кацаров. за съжаление не можа да помогна с координати, но съм сигурна, че ще се намери някой да ги даде Praynig мислете позитивно!!! дори и да има проблем, важното е че сте го намерили и ще намерите начин да го премахнете Peace стискам палци всичко да се реши по най - бързия и лесен начин  Hug Praynig Peace

# 612
Розичка, морфологията ви е отлична! Браво на вас!  Peace А другите показатели се оправят с витамини- Геритамин, Цинк... Успех!!!!   bouquet Hug  bouquet

# 613
          Все още нищо не са ни казали,тъй като сега  на  19.04. имаме запазени часове при д-р Бъчваров/мъжът ми/ и аз при д-р Юнакова   в клиника  ЩЕРЕВ.Честно казано тези  прогресивно подвижни 4% ме плашат,защото ленивите ни човечета  са доста.Много ме е страх и си мисля,че ще ни насочат към  инсеминация.                                                                                                                                  Благодаряви ви за отговорите и подкрепата.Желаяви в най-скоро време да си гушнете така мечтаните  бебчета.УСПЕХ

# 614
Розичка, нека и другите кажат, но ако имате време да чакате, нека мъжът ти се излекува първо...пък тогава инсеминация!!!

Общи условия

Активация на акаунт