МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 2

• 208 627
  • 801
  •   1
Отговори
# 690
Огромно мерси за реакцията.
Кръв взимат или сперма?
А знаеш ли за колко време излизат резултати?

# 691
взимат сперма, резултата до няколко дни зависимост от лабораторията.

# 692
Mimi1313, има голямо подобрение , как да няма, концентрацията ви е х2  Wink
Малко ми е странна тази голяма разлика в обема на спермата от 4,5 на 2,8, аз бих поискала трета спермограма.
И пробвайте да намалите дните въздържание мах. до 3.
За подвижността цигарките на нула, с намаляване не става и добавките и здравословен начин на живот като цяло. Но за инвитро или икси са  ви добри показателите, успех ти желая Peace

# 693
 Toni, ние сме направили около 10 спермограми за този периад от около 2 години  и половина - аз показах стойностите на 1 -вата  и на последната - ей така да се види какво се случва ! Това подобрение е след операция от варикоцеле преди около 2 години и купчини добавки, чайчета билки и много рядко припалване на цигарка - само по празниците - това се отнася и за алкохола. Аз много се радвам и на това подобрение, в момента съм в процедура и се надявам до успеем от първият път и това да е подаръкът за рожденният ми ден!Последно мъжът ми пие FERTILEAID, но като че ли най добре беше от Клостилбегит, Л Карнетин и Тристен - тогава бяме стигнали до абсолютно нормални стойности, освен морфологията която все си стои на 9 % по Крюгер, но по СЗО минахме от 8 % през 12 % и сега сме на 9 %. Сега си почивам вкъщи и чакам да стигнем до краят на процедурата! newsm51 Успех момичета !!!!!!!!!! Heart Eyes

# 694
Здравейте , след лапароскопия се оказа , че нямам никакъв проблем. Почвам да търся проблема другаде. Сега гледам спермограмата и виждам , че има малки разминавания с референтните стойности. Ето и резултатите от спермограмата :

време на втечняване в лаб. условия 15 мин. [< 60 мин. ]
обем - 1,4 [ 2-2.6]
pH- N [ 7.2 - 7.8] - тука не мога да разбера защо са написали буква вместо някакви цифри
вискозитет - 0 [ 0, 1, 2, 3 ]
левкоцити - 0 - 1 [ 3 - 5 ]
аглутинати - не
обща концентрация на спермотозоиди / 1 мл. - 121 по 10 * 6 [ 20 по 10 * 6]
нормокинетични сперматозоиди [ A+B ] 55% [ > или = 50 % ]
А с бързи линеарни постъпателни движения ЛПД 30 %
В с бавни ЛПД 25%
хипокинетични [ C ] 2%
акинетични  [ D ] 43%
концентрация нормокин. [ A + B ] сперматозоиди / 1 мл. - 67 по 10*6 [ 10 по 10*6/мл. ]
тотален брой нормокинетични сперматозоиди 93,8 по 10*6 [ 20 по 10*6 ] в обема
заключение : Normozoospermia

Попринцип казват , че е нормална спермограма , но има доста несъвпадения с референтните стойности - къде над , къде по нормата. Може ли някой да ми каже има ли нещо тревожно. Спермограмата е правена в клиника Щерев. Добре ли ще е да я повторим в друга клиника.

# 695
Единственото, което забелязах е, че ОБЕМЪТ е под нормата, но това доста бързо се коригира! Успех!   bouquet

# 696
Може ли този обем да е пречка за забременяването ?

# 697
Може ли този обем да е пречка за забременяването ?
Не във вашия случай, концентрацията го компенсира. Само не видях морфология, а тя е важна Peace

# 698
Тази морфология какво доказва ? Тя ли е разширена спермограма по Крюгер? Лекарката от Щерев каза , че първо се правело обикновенна спермограма и ако има нещо се правело разширена по Крюгер. Незнам вече откъде ни идва проблема. Нали уж и при двамата всичко е наред.

# 699
  • София
Морфология показва колко процента са без дефекти. Защото те може да са много като количество и подвижност но пак да не вършат работа, като при нас, само 2% с нормална морфология, всичко друго са някакви мутанти.
Може и да не е по крюгер, пак е ориентир някакъв.

# 700
Здравейте,

Мъжът ми ще си пуска контролна спермограма в клиниката на Владимиров тази седмица. Първата показа астеноспермия - т.е. намалена подвижност. Решихме да пуснем втора контролна и да ви питам според вас какво има смисъл да се пусне. Мъжът ми ходи на уролог, който обаче не е специалист по стерилитет. Започна да пие витамин Е + цинк и селен и се надява тоя път да е по-близо до нормите - все пак само от една спермограма нищо не може да се каже.
Значи първата спермограма беше обикновена в клиника Щерев, сега мисля във Владимиров да пуснем + морфология по Крюгер. Възможно ли е заедно с това да се направи микробиология? Изисква ли се нещо специално за микробиологията - ако се прави със семенна течност, може ли заедно със спермограмата?

Благодаря ви

# 701
Saki, по-добре пуснете и микробиология. Така или иначе ще дава материал направете и това. И задължително спермограмата да е по Крюгер. Успех!

# 702
Момичета намерих тази статия http://www.puls.bg/health/sex/news_3859.html Какво мислите?
Аз понеже  неможах да отрия комбинация от цинк и фолиева в едно хапче, реших да взема на моя мъж витамини от А-Я. Съдържат 450 млг фолиева и 5 млг цинк. Дано да са полезни   Simple Smile Ако не........ поне няма да навредят Wink 

P.S. http://www.tialoto.bg/zdrave/2005/12/12/cinkat-i-folievata-kisel … a-potentnost.1811
 http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=2680.0

# 703
nas  предполагам, че си взела витамините на Допел херц.На същата марка има витамини за подобряване на показателите на сп-та и са C-ZINK-E,  те са с  депо и доколкото си спомням в тях също се съдържа ф.киселина.Друг препарат в който има цинк и ф.киселина е FertilAid.

# 704
Точно тях търсих, но не намерих никъде и никой не беше чувал за тях  newsm78 Взех на същата фирма от А до Я

Общи условия

Активация на акаунт