МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 2

• 208 581
  • 801
  •   1
Отговори
# 45
Мента, благодаря, че се включи с толкова адекватен пост! Ще са ми от полза статиите на английски, а и на всички, които обичат да са информирани, въпреки че това не замества консултацият със специалисти, разбира се! Simple Smile Честита бременност на теб - да е лека и приятна и после да се радвате на здраво бебче!
И искам да кажа - моят мъж беше с 3 % морфология, последните изследвания са с 9 % нормална морфология. Вярно е, че все още не съм бременна, но вярвам, че и това ще стане съвсем скоро. Така че всички показатели се влияят - убедена съм в това!

# 46
@dany7 varna - Струва ми се, че тези резултати са в рамките на нормалното и не би трябвало да създават проблеми при оплождане. Но няма оценка по Крюгер, която също е много важен показател. А вие правили ли сте опити за забременяване, или просто сте се изследвали предварително?

# 47
спермограмата е от маи4ин дом във варна, нямам си и идея защо няма крюгер, въобще го няма в изследването, а PH го има и не са написали никакви стойности. и аз там се изследвах, при яков, мн съм доволна от отношението му. ще отида да погледне спермограмата и тъй като е шеф на болницата ще го попитам за тези пропуски...  от половин година правим опити. при мен вси4ко е наред, но ето 4е днес пак имам 4ервени гости    Sad 

# 48
Момичета и момчета, здравейте!Вече имаме записан час при Кацаров за 13.10.,същият ден преди неговият преглед имаме записан час и за спермограма в клиниката на Щерев(малко са им височки цените там разширена 180лв.), предполагам че спермограмата няма да стане толкова бързо, но при него ще отидем с тази която сме правили в Надежда, от януари месец, която е с 2%морфология по Крюгер и едва ли има подобрение предвид факта, че миналият месец имаме едно неуспешно ин витро ,защото сме били с 90%неподвижност.Искам да ви питам освен спермограмата, какви хормони трябва да си изследва мъжа ми преди прегледа при доктора и имали значение те кога се правят(на гладно рано сутрин или е без значение).

# 49
@dany7 varna
Ох, и аз днес съм с червени гости  Cry  Писна ми да съм репродуктивен лузър, още повече че времето си тече и по-млада няма да стана Sad А тепърва ще започваме с разните му инсети, ин витра и иксита ...Вие правихте ли антиспермални антитела, генетични и имунологични изследвания?

@страхотна
За мъжките хормони не мога да кажа, но се изненадвам, че разширената спермограма в Щерев е 180 лв. Ние я правихме там преди няколко месеца, и ми взеха 60-70 лв. Или може би в тази цена се включва и нещо друго - защото, както на мен ми обясниха, "разширена спермограма" означавало обикновена спермограма плюс оценка по стриктните критерии на Крюгер? newsm78 Това да не е някакъв пакет със SDI тест?

# 50
Страхотна, ако искате да сте подготвени преди разговора с лекаря - на моя мъж андролог му предписа да изследва LH, FSH, пролактин и тестостерон - това е "стандартния" пакет. Мисля, че няма значение по кое време да деня се правят и дали е нагладно. Пролактинът, ако не се лъжа, по принцип се влияе от стрес, така че кратка почивка преди взимане на самата кръвна проба.
Цената на изследването е такава, защото освен изследване по Крюгер има допълнителни тестове, преживяемост на сперматозоидите в инкубатор и на стайна температура за 24 часа и други. Затова и минималното време за резултати е малко повече от 24 часа.

# 51
е, ще си му давам витамините и ще се надявам ж най-скоро време някое от 4ове4етата му да си свършат работата, май запо4нах да се изнервям...

# 52
maqhalena, не се от4айвай, не знам на колко си, но аз ве4е съм на 27 и малко съм разо4аровна. нещата не се развиват както искам. ме4тая си да съм млада майка на 2-3 деца, а то какво става....    Sad  как забременяват някои без желание, живота е несправедлив (май съм в менструална депресия  Laughing )

# 53
@dany7 varna
Писна ми да съм репродуктивен лузър, още повече че времето си тече и по-млада няма да стана
Peace Вземаш ми думите от устата  Laughing

# 54
По-млада не, но по-мъдра и подговена за майка - да! Simple Smile

# 55
Благодаря ви за отговорите момичета,ще пуснем хормоните за да може доктора да е "по на светло" по време на консултацията, а иначе за тази спермограма в Щерев, в техният ценоразпис пиша така "Разширена спермограма с преживяемост, цитология и HZA"-180ЛВ.това последното не знам а и не успявам да открия инфо какво ще рече.Благодаря за отговорите и успех на всички които се борят за най-свидното Praynig!

# 56
Здравейте!Нова съм и се надявам да ме приемете добре.Бихте ли коментирали резултатите от спермограмата на мъжа ми.: въздаржание-3,5дни,обем 3,2мл.,ph-7,5,втечняване-10,вискозитет-0,окултна кръв-не,желатинови конгломерати-не,агрегация-да,аглутенация-да,детрит-да,левкоцити-под1*10^6/мл.,незрели клетки в сперматогенезета-2*10^6/мл.епителни клетки-не,концентрация в мл.-10165000млн.,общ брой в еякулат-32528000млн.,нормокинетични(а+в)-40%,непрогресивноподвижни-16%,неподвижни-44%,концентрация прогресивноподвижни в мл.-3761000млн.,общ брой прогресивноподвижни в еякулат-12035360млн.,морфология по Крюгер4%.Моля Ви за коментар.Мента до колкото разбрах ти имаш успешна инсеминация с 4%морфология по Крюгер-  bouquetЧЕСТИТО от мен и лека бременност.Би ли могла да ми кажеш какви бяха вашите показатели и къде правихте инсеминацията.Ще съм ти много благодарна ако ми отговориш.Вдъхна ми надежда че всичко е възможно -а ти си доказателство за това.Благодаря предварително на тези които ще се включат с коментар Hug от мен и лек ден.

# 57
malkave6tiza Добре дошла, но се надявам скоро да започнеш да посещаваш едни други форуми, където се говори за бебета, а не за проблеми.
Аз почти не разбирам, но май не му е страшна спермограмата на мъжа ти.
Надявам се по-компетентните тук да се включат, че и аз да открадна малко инфо smile3503

# 58
Благодаря ти Beba81 за пожеланието.Силно се надявам  съвсем скоро и аз да се похваля,ама като се обърна назад това са 4 години борба а резултат няма.Вярно тръгнахме от 0% подвижни и сега на този етап подобрението е значително поне за нас Simple SmileНо незнам мисля че има какво още да се подобрява newsm78 Затова моля тези които са се подложили на инсеминация да ми кажат с тези показатели бихме ли могли да пробваме и ние с мойто момче .Казват ни че не е възможно но аз силно се надявам на успех.Предстои ми да си направя цветна снимка и да потърся второ мнение.Моля се за всички нас съвсем скоро мечтите ни да се сбъднат и да видим положителния резултат  PraynigСилни Hugот мен и лек и усмихнат ден. 

# 59
Благодаря ти Beba81 за пожеланието.Силно се надявам  съвсем скоро и аз да се похваля,ама като се обърна назад това са 4 години борба а резултат няма.Вярно тръгнахме от 0% подвижни и сега на този етап подобрението е значително поне за нас Simple SmileНо незнам мисля че има какво още да се подобрява newsm78 Затова моля тези които са се подложили на инсеминация да ми кажат с тези показатели бихме ли могли да пробваме и ние с мойто момче .Казват ни че не е възможно но аз силно се надявам на успех.Предстои ми да си направя цветна снимка и да потърся второ мнение.Моля се за всички нас съвсем скоро мечтите ни да се сбъднат и да видим положителния резултат  PraynigСилни Hugот мен и лек и усмихнат ден. 
    Beba81 а какви са вашите показатели на СГ или друг проблем.Пиши да обменим малко инфо.Надявам се да нямате чак такива проблеми като нашите . Hug

Общи условия

Активация на акаунт