За криворазбраната цивилизация си права, тъжно но е истина, а още по-тъжно е че много хора се опитват да подражават.
Именно, това се опитвам и аз да кажа - при нас няма приемственост, няма поколения. Богатството при нас е турболентно - днес си на село, утре си кмет, вдругиден дъщеря ти учи в чужбина и ходи със син на олигарх /пример със семейство Софиянски - нищо лично/.
Няма традиции, няма приемственост, няма класа. Има натрупване на капитал. Това е.
Другото е смешка - коя си купувала на децата дрешки, друга си санирала панелката, трета ходила на Малдивите или похарчила 1 000лв. за рождения си ден - форумът изобилства от примери/ . Ама всички са класа.
Започвам да си мисля, че най-големият проблем на българите е, че всеки втори е тарикат. Никой не си знае мястото. Никой не иска да работи честно и почтено. Всеки иска да забогатее днес и да не мисли за утре - йерархия няма. Има само бързо изкарани пари, придобивки и обществено внимание, което удобно наричаме ... класа.
P.S. Прочетете още веднъж "Тютюн". Знам, че всички са го чели, но погледнете го през очите на днешното време с всичките му нюанси.