С кой посредник е най-изгодно да се пазарува от САЩ?

• 218 656
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Black Cat 13, много, много ти благодаря!  bouquet

Сега ще си задам въпросите в другата тема, да видим крайна цена! Laughing

# 271
  • Sofia
Аз си купих фотоапарат от ибей , но за да не се занимавам с нашите митници /основно/ го изпратих на адрес на превозвач в УК , платих си УК-ско мито и след това си получих апарата . И с доста други неща практикувам така, независимо дали имат шипинг до Бг или не.

# 272
Аз си купих фотоапарат от ибей , но за да не се занимавам с нашите митници /основно/ го изпратих на адрес на превозвач в УК , платих си УК-ско мито и след това си получих апарата . И с доста други неща практикувам така, независимо дали имат шипинг до Бг или не.

Shantal, звучи като добра идея! Wink
Има ли разлика в митата и ДДС за Англия и тук? Thinking

Даже и да няма разлика, заради разправиите на митница си струва. Peace

А ти какво си взе, ако не е тайна? Аз вече написах на какво съм се спряла - тук целия комплект ще струва доста повече, ако трябва да купя всичко поотделно. Confused

# 273
  • Sofia
Митото изобщо не знам как го изчисляват в УК. Имам усещането, че за пратки с различна стойност съм плащала еднакво мито. Освен това , също както тук, го начисляват, когато решат. Но процедурата е много по - опростена. С бг митници не се занимавам от мнооого години .
Аз си купих само тяло , Canon 60D може би преди 3 г. и разликата в цената беше доста голяма.

# 274
  • София
Митото в Англия е същото, както тук. Митническата тарифа е еднаква за цял свят с малки разлики в някои държави. Но за ЕС всичко е еднакво. С някои страни може да имат отделни споразумения, но общо взето няма голяма разлика. ДДС в Англия е също 20%.
А процедурата е 100 пъти по-лесна. Никой не ходи да виси по гишета. Плаща се онлайн и става за минути. Аз също, въпреки че съм свикнала по бг митниците предпочитам да си адресирам китайските пратки до Англия, за да не си губя времето тук.

# 275
  • Sofia
   Ето един полезен линк за ДДС-то в различните европейски държави: http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_rates_of_EuropePeace

# 276
  • Sofia
Аз имах предвид, че не се спазват праговете за митническо облагане , плащала съм мито за пратка на стойност 40$ , а за такава на стойност 250$ не съм. Иначе, ДДС дали е 18 или 20% е все тая.

# 277
Ех, че сте ми умници значи! Трябва и да си предупредя превозвача, че пратката е с техника?  Как ще си платя данъците - ще ми ги калкулират заедно с транспорта ли? Thinking

# 278
  • Sofia
Ако пращаш до Ук адрес от митницата ще пратят писмо на превозвача със сумата, която дължиш. Превозвача ще ти го препрати и след като си платиш митото, по указания в писмото начин , пратката се освобождава от митницата и се доставя на превозвача.
Ако ползваш посредник от Щатите, доколкото си спомням те плащат където каквото трябва и ти после /или преди това/ се издължаваш на тях.

# 279
  • Sofia
   Това за освобождаването от митници към английския адрес, доколкото знам, важи само, ако пратката е пусната по стандартната поща. Ако е с куриер (за DHL съм убедена, че е така, за другите куриери не мога да твърдя със сигурност), пратката пристига директно на адрес, независимо какви такси и мита трябва да се заплатят.  Peace

# 280
  • София
И с куриер става. Първо пращат писмо със сумата и като се плати носят пратката на адреса. Само че не знам дали ние от тук можем да плащаме, когато е с куриер. За пощата вече разбрах, че може през сайта им. Иначе превозвача трябва да плати и после при получаване в България си им връщаме парите.

# 281
Ами, аз в последна сметка май се преориентирах към търговец от Хонг Конг, който доставя безплатно. Вярвам, че ще мога да се разбера с него да запише по-ниска цена на фактурата. В случая, ползването на превозвач се обезсмисля, защото да платя едни 20-50 лева отгоре само за да не се разправям с митници, не е логично.

# 282
  • Sofia
И с куриер става. Първо пращат писмо със сумата и като се плати носят пратката на адреса. Само че не знам дали ние от тук можем да плащаме, когато е с куриер. За пощата вече разбрах, че може през сайта им. Иначе превозвача трябва да плати и после при получаване в България си им връщаме парите.

С DHL със сигурност първо я носят, а после плащаш. Даже някои мацки в темата за fragrancex бяха получили писмо с таксите за плащане около 2 месеца, след като си бяха получили парфюмите.  Peace

# 283
  • Sofia
Иначе превозвача трябва да плати и после при получаване в България си им връщаме парите.

Габко категорично отказват да плащат ДДС-та и тем подобни, сама си попълваш формуляра онлайн и така си заплащаш необходимите такси.  Peace

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 18:44 от Black Cat 13

# 284
  • София
Аз нямам нищо против да си плащам, но моите досега не са ми казвали предварително и не са ми давали сайт, където се плаща. Понякога споменават, че за нещо са ми платили ДДС и като дойде го виждам кое е и им давам парите тук. Може и да не знаят, че става от България. А с Габко не знам.

Общи условия

Активация на акаунт