С кой посредник е най-изгодно да се пазарува от САЩ?

• 218 658
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
 Grinning Хаха, да случва се и това. Зависи и от митничарите и от теб самата  Grinning
Хората се оплакват, защото за всеки, който отива за пръв път малко или много е шок. Системата е много лошо организирана, процедурите са бавни и тромави. Недайси боже нещо да не е в ред с документите се почват големи одисеи. И човек, който се сблъсква за пръв път не може да го проумее.

# 256
  • София
Тези такси, които те казват , че са включени всъщност отново отиват в тяхното си джобче , поне според мен! Пращат я на някой роднина, стоката се обявява за подарък и готово, защото при моята поръчка не получих никакви реални документи за платени каквито и да било такси, дори и копия бих приела, но не.   Peace
Това няма значение. Плаща се за свършената услуга. Не е важно на кой са дали парите. Да имаш познат или роднина в митниците не се случва на всеки. Днес имаш, утре нямаш. Митничарите ги въртят непрекъснато. От Столична на Калотина, от Кремиковци на Илиенци. Кой съкратен, кой напуснал и така.

# 257
  • Пловдив
 Да, за това няма смисъл да лъжат, че включвало и това.  Mr. Green

# 258
  • София
Да, за това няма смисъл да лъжат, че включвало и това.  Mr. Green
Не може всеки път да им се случва да не плащат ДДС-то. А ако не го плащат, значи винаги дават едни други пари там.... сещате се. То пак си е разход. И царството не продължава вечно. Сменят се митничарите, сменят се изискванията, затягат контрола. Не може да казват сега ниски цени, защото да речем не плащат ДДС, а когато се променят нещата в митницата да вдигнат цените, защото вече ще им се налага да го плащат.

# 259
  • Sofia
   Така е, разбира се.  Peace А и аз последната си пратка от митницата я взех преди може би 3-4 години. Освен това, ми се е налагало да ходя до там едва няколко пъти - просто явно съм минала "между капките" за мой късмет.  Laughing

# 260
  • Sofia
   Тези www.shopr.bg да не би да са преустановили дейността си, някой знае ли?  Confused Пробвах да звънна на обявения телефонен номер и се оказа невалиден...

И се какво остана - само тези buynowfromusa, за които вече чух няколко положителни мнения.  newsm78

Никой ли не се сеща за друга надеждна фирма?  Rolling Eyes

# 261
  • Sofia
   Здравейте!  Simple Smile

Включвам се с малко актуална информация относно www.pazaruvane.net, към които, както споменах вчера, бях изпратила запитване за асистирано пазаруване. След всичката информация, която любезно ми предоставиха на първо време, се оказа, че самите те също ползват услугите на съвсем друга фирма за посредничество от Щатите - www.ukshopping.eu - и директно ме препратиха към нея, за да си задам въпросите.  newsm78 Е, представете си учудването ми, когато 10 мин., след като изпратих съобщението си до тях, получих отговор, че вече са преустановили услугите си, предлагащи посредничество за закупуването и заплащането на стоки от САЩ.  Shocked

Изненадах се неприятно, просто защото на сайтовете и на двете фирми са качени подробни обяснения и разяснения по условията за доставка, а и от първата фирма първоначално ме увериха, че мога да поръчам с тях, а в последствие се оказа, че изобщо няма такава опция.  ooooh!

Е, кажете ми сега, аз ли съм прекалено придирчива като клиент и съм в грешка, че очаквам коректно отношение и бързина на обслужването, или просто българските фирми масово не им пука за потенциалните си клиенти и реномето на компанията си? Това е парадоксът - че аз търся къде да дам парите си, а от никъде не ми ги искат, че даже ме и мотаят и баламосват на всичкото отгоре.  hahaha

Както и да - влязох просто да споделя, че явно тези фирми понастоящем не предлагат подобни услуги, понеже четох, че назад в темата първата (www.pazaruvane.net) беше спрягана няколко пъти.  Peace

# 262
  • София
Black Cat 13
Аз не съм ползвала досега такава фирма за поръчки от САЩ, затова и не мога да ти дам някаква конкретна информация, но понеже виждам, че не можеш да намериш ще споделя, че преди около 2 години аз също се интересувах и доста проверявах. Най-добро впечатление ми направи http://bg.shipito.com/ Разменихме няколко писма на имейл, бързо отговаряха и подробно. Те работят заедно с http://www.donesimi.com/, които са от много време на пазара за поръчки от Англия. Даже мисля, че са едни и същи хората, които се занимават с двата сайта и с услугите.
Та ако искаш в крайна сметка пробвай с тях.

# 263
  • Sofia
   Ros@linda, благодаря!  Hug

Да, за тези shipito знам, нали и малко по-назад в темата беше станало въпрос за тях, коректни изглеждат, но понеже се надявам това да ми е първа и последна поръчка по този сложен начин, ми се искаше да заложа на българска фирма - т.е. само да им дам линк и да очаквам пратката, докато при shipito, от това, което разбрах, проучвайки въпроса, трябва да си създадеш акаунт и да попълниш няколко документа (включително митническа декларация, която да им пратиш), т.е. струва ми се една идея по-сложно като процедура. Бих ги пробвала на някакъв етап в бъдещето, но най-вероятно ще поръчам нещо, което, дори и да не получа, няма да ме е яд.  Peace

# 264
  • София
http://bg.shipito.com/shopping-assistance/
Тук пише, че и това могат да направят. Ако искаш пиши им и попитай. Хората са българи, поне аз тогава си писах на имейла с българин. Попълването на митническата доколкото аз разбирам е когато ти пазаруваш и използваш адреса им.

# 265
  • Sofia
   Да, аз бях разгледала условията им още преди седмица-две, но не ми допадна фактът, че, за да ти дадат точна цена за артикула, от който се интересуваш, трябва да се регистрираш в сайта им, като ти се взимаше някаква такса май, от почти $10, която после ти възвръщат по сметката, но пак ми се струва много разправията.  Rolling Eyes

Ще помисля още малко, де, то и нямам особен избор - или тези, или buynowfromusa, трета опция май няма.

# 266
Доста четох тази тема и намерих само отрицателни коментари за фирмата, чрез която поръчах, но въпреки че прочетох коментарите, рискувах. Моят първи опит за пазаруване от USA, чрез buynowfromusa мина доста сполучливо. Пуснах заявка за поръчка  на 19 февруари и пристигнаха на 2 март , днес 05.03.14г. си взех поръчката от офисът им. Когато направих поръчката през сайта им, за всеки случай , реших да позвъня на номера, който са оставили за контакти, една доста учтива жена ми обясни всичко как стой. Аз лично бих препоръчал, ако някой ще поръчва да ги пробва.

П.С. - платих чрез Пейпал.

# 267
  • Sofia
   Здравейте!  Simple Smile

Включвам се с много положителни отзиви за BuyNowFromUSA. Както знаете, преди около 2-3 седмици имах голяма дилема с кой посредник да поръчам един малък козметичен продукт от САЩ (става въпрос за лак за нокти). В крайна сметка, поради липсата на други адекватни алтернативи, се доверих на въпросната фирма, въпреки че и аз бях прочела тук някое и друго негативно мнение; от друга страна, двама мои познати вече бяха ползвали услугите на този посредник и всичко беше точно, така че това допълнително ме обнадежди да им гласувам доверие.

Всичко по самата поръчка протече много гладко и безпроблемно.  Peace Пратих им запитване с детайлите към артикула, който искам да закупя, и те отговориха доста подробно на всичките ми въпроси още на следващия ден. Поръчката ми е направена на 27 февруари, а на 12 март получих мейл, че мога да си взема пратката от офиса им в "Дианабад", или да ми я изпратят с куриер.  Party Отидох на място и хората се оказаха много любезни и отзивчиви.  Peace

Относно цените - наистина си е скъпичко. Стойност на поръчка: $1-$200 - комисионна 30%; стойност на поръчка: $200-$500 - комисионна 25%; стойност на поръчка: над $500 - комисионна 20%; като минималната стойност, която се налага да заплатиш, е $10. Отделно, цената на доставката е $12 / кг., обаче, понеже моята поръчка беше с тежест от едва няколко грама, платих само 4 и нещо лв.

В заключение, смятам, че наистина не би си заслужавало, от чисто финансова гледна точка, да се поръчва артикул с голяма стойност, най-малкото, поради високата комисионна. За случаи като моя, обаче, при които няма как да закупя желания артикул от европейския пазар и US сайтът не приема карти, издадени извън САЩ, услугите на посредниците са наистина незаменими.  Peace

Надявам се с подробното си описание на моите впечатления да съм успяла да помогна и на някой друг.  Wink

# 268
Привет, момичета и момчета!

Имам следното питане: харесах си един страхотен комплект фотоапарат + няколко обектива и всевъзможни аксесоари от американския E-bay. Цената му е USD 1230, което ме устройва перфектно. Дори ако се сложат всички данъци и транспорт, пак излиза много под цените на нашия пазар.

Въпросът ми е дали някой в темата е поръчвал толкова скъпи неща и по-специално, фототехника? Има ли смисъл да ползвам посредник, щом продавачът шипва до България? ч

За да не съм голословна, ето офертата: http://www.ebay.com/itm/New-Canon-EOS-T4i-650D-Digital-SLR-Camer … 25a083a7#shpCntId.

Транспортът дотук излиза малко над 100 долара. Нямам идея какво мито се слага на подобен род стоки.

# 269
  • Sofia
   Здравей.  Simple Smile Не съм супер голям капацитет по отношение на поръчките от САЩ, но ще се опитам да помогна. Значи, според мен, щом продавачът праща до Б-я, е абсурдно да ползваш услугите на превозвач по ред причини - най-малкото, че, ако нещо не е точно с апарата, веднага ще можеш да пишеш на сайта. А иначе как? Нали ще се предполага, че си в САЩ, ако поръчваш чрез посредник - ако се наложи да върнеш апарата, ще е голяма разправия и т.н.

Доколкото знам, ще се наложи да платиш 20% ДДС, както и мито, но точно колко не бих могла да кажа. Пробвай да питаш в темата за митницата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758128.0 - мисля, че там ще те консултират много по-подробно по този въпрос.  Peace

Успех!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт