С кой посредник е най-изгодно да се пазарува от САЩ?

• 218 647
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
   Е, да, нали преди няколко дни точно аз писах за тях, ама ми се вижда една идея по-сложно от това, което предлагат нашите фирми, иначе мисля, че като цена е наистина по-изгодно.  Wink

# 241
Защо да е сложно? Аз тръгнах вчера да си правя регистрация - искат ти $8.50 processing fee. След като го платиш (доколкото разбрах) ти дават адреси на складовете. Поръчваш си каквото ти трябва и им го засилваш. После си избираш с коя фирма да ти го ship-нат (имат някакъв air mail, който е безобразно евтин) и си в джаза. Дали ще спрат стоката на митница е до късмет според мен. И да я спрат - за 1 час се освобождава точно (освен, ако не е много скъпа и се наложи да вадиш EORI).

Някакъв код напипах за 20% отстъпка от shipping-а между другото - shipito20 (не съм го тествал).

# 242
  • Sofia
   Ами, да, ако беше само да препратя пратката към склада им, сигурно щях да се навия, но на мен в случая ми трябва асистирано пазаруване, понеже сайтът, от който искам да купя артикула, не приема карти, издадени в Б-я - тествах го лично тази сутрин.  Confused Те Shipito виждам, че и тази услуга предлагат, но ме е страх да не се обърка нещо от попълването на толкова формуляри, че  ми е важен този продукт.  Sunglasses

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 17:14 от Black Cat 13

# 243
Греда, не знам какво да те посъветвам. Тия глупости с американските карти на много малко сайтове мисля, че са останали, ударил те е малшанс. Ако е нещо важно не бих дал на някой да го поръчва без да му гледам в ръцете  Simple Smile

Между другото защо не ги питаш през PayPal дали няма да приемат плащане? Ако са сериозни трябва да намерят начин. Даже 1 банков трансфер (ако не е огромна сума) не би трябвало да излезе много пари. Аз ползвам БАКБ, защото имат 8 евро фиксирана тарифа на международен трансфер независимо от сумата (и още 8 евро взимат такси на intermediary banks).

# 244
  • Sofia
   Не е скъп артикулът, но като ми влезе мухата за нещо...  Simple Smile

Ще го помисля дали изобщо има смисъл да поръчвам чрез посредник. Един приятел е ползвал услугите на buynowfromusa преди време - пратката е пристигнала за около 40 дена, така че той е в графа "доволни клиенти", въпреки всичко, но спомена, че офисът на фирмата бил в някакъв гараж в "Дианабад", което не звучи много обнадеждаващо.  Mr. Green  Laughing

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 17:25 от Black Cat 13

# 245
Нормално, аз даже бих очаквал да си работят от вкъщи хората Simple Smile Като гледам безумните тарифи за assisted shopping се замислям дали да не подкарам и аз 1 услуга на адекватна цена  Laughing

# 246
  • Пловдив
Black Cat 13, аз с първите правих поръчката на лекарствата, всичко мина коректно ако преглътнеш голямата комисионна стават.  Peace

# 247
  • Sofia
   Ами, ако си коректен, явно ще имаш доста клиенти, съдейки по големия интерес у потребителите към пазаруването на стоки от Щатите.  Peace

aH~, мерси за мнението!  Hug Забелязвам, че таксите са доста височки, но моите мотиви да "пазарувам" от САЩ са по-скоро продиктувани от факта, че не мога да намеря конкретния продукт на европейския пазар. Иначе, честно казано, никога не бих се хванала на това хоро.  ooooh!

# 248
  • София
Здравейте.

36% комисионна на мен не ми се струва скъпо, тъй като в цената влизат няколко услуги. Нали от фирмата са казали, че това е цена с митническите такси (под което разбирам ДДС и мито евентуално), както и попълването на документите и освобождаването от митница. Само ДДС е 20%. Попълването на митническа декларация с една стока е между 12 и 18 лв, освобождаването от митница е около 40-50 лв, ако го прави друг вместо вас. Те са казали, че те ще го направят, значи са си сложили и там такса.
Като стойност на стоката действително се оскъпява много, но като извършена услуга цената е съвсем прилична.

# 249
  • Sofia
   Въпросът беше по-скоро, че заблуждават клиентите, обявявайки едни цени на сайта си, а съвсем други в действителност. Плюс това, изобщо не си направиха труда да ми отговорят на съобщението, с което питах откъде идва това разминаване.  Laughing Аз на такава фирма не бих имала никакво доверие за евентуална поръчка, представям си какво ще е, ако има проблем с поръчката ти и искаш да разбереш какво се случва.  Mr. Green

Но и цената не ми се вижда никак малка пък на мен.  Peace Странно ми се стори също, че автоматично приемат, че ще ми се наложи да плащам митнически такси, без дори да са ме попитали на каква цена ще ми е артикулът.  ooooh! А за тези 40-50 лв. за пръв път чувам - DHL, например, ти освобождават пратките напълно безплатно, плащаш си само ДДС-то.  Peace

# 250
  • София
DHL са единствената фирма, която го прави безплатно и то отскоро. Това е така, защото за тях е по-важно да използваш превоза им. Те не наблягат толкова на митническото посредничество. И го правят само за стоки, дошли в техния склад. Ако пратката ти е с друг куриер или поща и ако не искаш или нямаш възможност да отидеш на митница сама значи трябва да платиш на митнически агент, който да го направи вместо теб с пълномощно.

# 251
  • Sofia
   Да, да, така е.  Peace Аз не знам дали е било на късмет, обаче всеки път съм се оправяла много бързо в митницата и почти никакви такси не съм плащала - попадам все на готини митничари явно.  Peace

# 252
  • София
Ти такси няма да плащаш, освен ДДС и мито, както и ако се налага да ти попълни някой декларацията, защото ходиш сама. Т.е. представляваш се лично, не използваш митнически агент. Не знам дали е късмет, по принцип като са ти в ред документите и всичко е както трябва няма чак какво толкова да се случи и да се бавиш там. Минава се бързо, особено след 2007-ма година, когато отпадна ходенето на митница за стоки от ЕС. Предишните години беше голяма лудница по всички митници и хората не искаха да си губят времето с часове там. Затова и имаше повече работа за митническите агенти.

# 253
  • Sofia
   Под "такси" имах в предвид точно ДДС - в смисъл, че ми се е случвало да ме пуснат, без да го платя.  Peace

А това го казах във връзка с множеството оплаквания, които съм чела из темите тук, относно митническото обслужване.

# 254
  • Пловдив
Тези такси, които те казват , че са включени всъщност отново отиват в тяхното си джобче , поне според мен! Пращат я на някой роднина, стоката се обявява за подарък и готово, защото при моята поръчка не получих никакви реални документи за платени каквито и да било такси, дори и копия бих приела, но не.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт