Отговори
# 435
Хм, с никакви направления не съм се занимавала. от консултацията така или иначе ми връчиха два-три листа и с тях в лабораторията, нямаше никакви проблеми. В Конституцията пише, че имаме право на безплатна акушерска помощ безусловно. Много се дразня на тая изнудвация и се чудя как да родя без да дам нито лев, защото това ми се полага!!! Абе фантазирам си.. Така, както са тръгнали нещата сигурно в Шейново ще раждам, защото са добри специалисти и ако се закучи нещо ще съм в добри ръце. Но ако заради тия изцепки дето ги правя ми кажат, че трябва задължително да съм със секцио ми е много интересно как ще стане. Макар и с показания, предполагам че ще искат пари. Трябва да съм реалист. Close

# 436
Аз имам направление,но в поликлиниката ми казаха че за тези изследвания по принцип направления не важа ли и ми казаха че спин-а е 15.80лв а васерман е 11 лв и ми стана любопитно защо тогава изобщо лекарката ми даде направления за тях  newsm78

Излъгали са те направо.

# 437
  • София
Ми и на мен от консултацията ми дадоха направления ,но ми казаха преди лабораторията да мина през касата за кр.група и антигена да си платя.Дадох 28 лв за двете.А за васерман,спин,микробиология и друго доктора въобще не спомена! Всъщност самата консултация онзи ден премина пред ехографа и доктора си тръгна след като ми измери кг.

# 438
Благодаря ви за загрижеността  Heart Eyes. Последно време май само ви се оплаквам. Каква е тази черна серия, не знам ! Всичко ме боли, някакви бодежи в корема имам, но няма да се притеснявам, утре пак съм на преглед  Rolling Eyes ! Мрън...мрън ,мръън, мрън, мрън.....  Crazy

Снимки гледам и ви се радвам, аз имам няколко да кача, но все ме мързи да ги сваля . Сега реших да си снимам корема със синината , това преживяване нямаа да го забравя. 

За името на бъдещата госпожица сме единодушни! Живот и ЗДРАВЕ ще се казва Сана. Отдавна имам име за нея  Heart Eyes, още преди да се реша да бременея пак.
Вчера една приятелка ми каза, че Сана на италиански значи здрава, дано да ми е здраво момичето !

# 439
Много се дразня на това отбиване на номера... В момента има бум на раждаемост и тия се ненаядоха, сйбжйаснбжйксб, това си чисто изнудване. Ако аз не си свърша работата за която ми плащат, ще ме изгонят от работа, а тия си играят с човешки животи и не им пука, че за това, което искат от тях, тъй или иначе получават заплата.  Close

# 440
  • София
Ради, излъгали са те, отиди в друга лаборатория, дано не са ти изтекли направленията.
Бръмби, именно тези 2-3 листа от консултацията са направленията.  Peace

Аз затова исках да се следя при този лекар, защото не е стиснат на направления и гледа всеки път на ехо, отделно е много внимателен.

А за раждането не ми говорете. Аз в болница от типа "месомелачка" не стъпвам да раждам, това за мен са всички големи болници - МД, Шейново, ТК, Втора градска. Честно казано изпитвам панически ужас от такива места.
Колебая се м/у Окръжна и Вита, и то единствено заради парите - 550 лв. избор на екип в ОБ и 1700лв. във Вита.  Rolling Eyes Във Вита си имам лекар, в ОБ мисля ако раждам да избера завеждащата на родилното. Във Вита се раждат в момента около 5-7 бебета на ден, в ОБ цялото отделение е с около 15 легла, съвсем малко и идеално за моите разбирания.
Отначало и аз си мечтаех това раждане да ми е безплатно, но нещо взех да си идвам в реалността.

# 441
Мда, то идва от латински името, да бъдем по-точни. Ползват го и в медицината, sanus > здрав. Дано да е жива и здрава госпожицата и с много късмет. Като казват "роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет" си е много вярно.
Стар, ти да не ходиш с токчета и да дърпаш дявола за опашката?

# 442
  • София
И аз това си мисля - защо аз трябва да се интересувам и да питам(да се чудя как да попитам,че да не ми бъде отказано! ) и да следя дали и какво трябва да се направи !   ooooh! Нали за това са там,аз ако знам и съм компетентна сама ще се лекувам и следя,изписвам изследвания и лекарства...

Стар,дано свърши този период за теб и вече само да се хвалиш. Flutter

# 443

Бръмби, именно тези 2-3 листа от консултацията са направленията.  Peace

Имах предвид, че ми ги връчиха на консултацията. Като я гледах не и струваше никакви усилия да ги изпринти от компютъра, нито пък на мен, че да ме кара да си ги искам като ми увърта, че не били платени.
За реалността - и аз се връщам.Sad За месомелачката и аз го мисля, но си давам сметка и че при мен нещата не протичат нормално и ще ми е по-сигурно при хора с повече опит. Честно казано четох разни глупости сутринта и яко ме тресе шубето. Вече реших, че за бебо ще купувам щом вляза в 7-я месец, та ако нещо се случи да знам, че има повече шансове да оцелее. Защото сега ако се случи не ми се мисли.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 20:42 от Бръмби

# 444
  • София
Бръмби,  името е прекрасно.
За изследванията мен ме метнаха за СПИН, че не се поемало. Аз си го направих в ХЕИ-безплатно.
Ох мъжа ми го събори гадния вирус с разтройството. И температура вдигна Sad. Аз го изкарах супер леко за 1 ден.
Аз се вкарах в поредния филм като ви гледам коремите. Моя не е толкова голям Sad. Качила съм толкова много килограми а корема не ми е голям.

А и да ви кажа на моя доктор как му светнаха очите като му казах че са ми открили пролапс (проблем със сърцето, който бил по-скоро козметичен и т.н). Веднага каза,че задължително ще раждам секцио. Мисля да се консултирам и с друг лекар.

# 445
Стар,да ми пазиш булката!!! WinkНяма да падаш повече!!!
Аз си изядох ушите,че оставих мъжО да сготви вечерята-от тавата незнайно как му влезна в ръката парчнце нагорял метал.Аз не можах да видя откъде е успял да си го намери,та и да си го вкара в ръката,ама явно е неподозиран талант! LaughingЕ,аз досготвих,но той направи салата.
Досега съм плащала само по 2лв такса за взимане на кръв и стига толкова.Не знам какво се включва по ЗК,ама си ме гледат и на видеозона всеки път и си ми пускат другите изследвания и пари не давам.
Името на малкия ми мъж съм го избрала още на 14г и с мъжО сме твърдо зад това решение,като в последствие ще се разберем кое точно да бъде-Калоян или Александър(ако остане второто ще почеткаме и мама,защото тя е Шура,което от руски означава Александра).За момента сме повече за първото.

# 446
Ел, пролапса не е козметичен проблем. Ако наистина го има, не рискувай.

# 447
НИКА- За раждането в ОБ незнам дали нас ще ни огрее,защото от октомври започва основен ремонт на цялото родилно отделение и не се знае кога ще свършат...Иначе мен не следи д-р Хаджиева която е шефка на генекологията според която до средата на Януари уж трябвало да е готово...но все пак май трябва да си имам едно наум..

# 448
  • София
ох,вие ме карате сериозно да се замисля...И аз съм в Т.Киркова и все повече ме хваща шубето и неяснотата около мистерията по тези места...И мисля да не плащам за екип,че го направиха двойно,но с тази месомелачка,дето Ника спомена се замислям.

# 449
  • София
Бръмби, така е.  Peace Моят док има и друг плюс - страхотна акушерка.  Laughing
Много е организирана, нищо не забравя, надписва ми кое направление за какво е отзад, да не объркам лабораториите. Всеки път ми дава бележка с датата на следващата консултация.

Аз знам, че гинеколозите имат месечен лимит на средствата. Май се определя според броя часове, които ще работи, както и от броя на ЖК. Съответно е напълно възможно този лимит при някои лекари да се изчерпа по никое време и да си пазят пари /направления в случая/ за спешни случаи.

Общи условия

Активация на акаунт