Почитатели на Майкъл Джексън 12 - HUMAN NATURE

• 35 018
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета за последно!

Идеята Ви беше ВСИЧКИ да имат достъп до преведените песни, включих се в тази идея с огромно желание.Наистина огромно. За абсолютно всички фенове! Казахте ми че я готвим за пускане в ПДФ формат във мегаъплоуд или на друго подобно място, откъдето всеки може да я издърпа. Целта беше да се осигури достъп на всички чудещи се как ли се превежда това.А накрая се получи книга с предпечатна подготовкаи то толкова ценна че не може да пусне свободно.  Няма значение колко превода и оформление съм направила, а важното е че вложих цялото си сърце в това мило и страхотно начинание. Първо търсихте човек с фотошоп, добре включих се. След това и малко превод,  добре превеждах. От къде може да сте сигурни че само Вие не сте спали и че сте уморени. По професия съм моден дизайнер, но за съжаление не практикувам. От дълги години се занимавам с предпечатна подготовка и графичен дизайн. Помолих Ви да ми дадете вашите работни файлове за да направя корекции в предпечата, "преди да ги пуснете в темата" запазвайки личното Ви творчество (щях само да пооправя подравняването,  резолюцията, контраста и да направя текстовете по-четливи), вие отказахте под предтекст, че нямало време. В следващия момент ми казвате че ще има предпечатна подготовка и е толкова важна че се страхувате да не Ви че изплагиатства някой. Добре! Има начини да си запазите авторските права - нарича се воден знак и достъпа от  всички щеше да е  налице. Всеки ще прецени дали да си я разпечата или да си я държи на харда. Но вече неискахте и да чуете за това. Огромна работа сте свършили. Така е не отричам ни най- малко.  Като искате я разпечатвайте, а като неискате я дайте на хората да си решават. Аз се оттеглям, не искам да участвам в това ново начинание.
Тъпото е че стоварихте вината върху мен и виртуозно и грандиозно. Казах Ви че ако исках да печеля от това да съм го направила, не това е целта ми, както и вашата в началото , а и не това беше идеята преди да се намесят и други хора.
Нека за да е ясно да кажа и за авторските ми права върху малкото което направих. Изобщо не са ми нужни , но ако ще си ценим труда да бяхме започнали в началото да си го ценим.  Без мен! Не искам  участвам в това не е кой знае какво, моя труд , ще си ги направите наново и с ваши идеи. Не искам да фигурирам никъде, нито моите работи да се публикуват. Просто ги унищожете!

Ох пак ревнах от написаното обяснение  за книжката.Как може да има такива хора с такива мисли и обвинения.Точно такива хора съсипаха и Майкъл като опорочаваха всичко направено с добро сърце от него.Идеята за дечицата е супер!Момичета,ВИЕ СТЕ СТРАХОТНИ!!!!!!!!!!!!!!Всичко в името на Майкъл .Аз дори мисля,че тази книжка трябва да стигне до колкото се може повече почитатели .Не всеки знае за форума и има интернет .Целувки и прегрътки за всички вас!МАЙКЪЛ -ОБИЧАМЕ ТЕ!!!!!!!!!!!!

Надявам се че поне един ще ме разбере,  но дори и неразбрана това е мое право- да се защитя. Просто идеята се изроди!
Отписвам се от форума. 
Да, всичко беше в името на Майкъл  и феновете му и достъп щеше да има всеки. За съжаление явно няма да стане така! Успех!

# 661
  • Linz
Защото толкова фенове не смеят да пишат? Тук няма фейс-контрол... По едно време възникваха разни препирни и аз временно бях спряла да пиша, очаквах нещата да влязат в релси и да се установи баланс (ама че го казах). Сега обаче всичко е на 6 и темата е много приятно местенце. Аз дори и да нямам време, да бързам, не мога да не надникна тук, да хвърля един поглед...
Пишете, не се срамете! Laughing Peace
След като начинанието има и благородна мисия, бройте ме и мен с една книжка.
Не разбирам какво точно става и какъв е проблемът с книжката, но съжалявам, че е възникнал такъв. Предполагам е някакво недоразумение Confused

# 662
верона,аз всъщност не разбрах какъв ти е проблема с книжката?Ще отречеш ли е по добре един завършен,професионално отпечатан  продукт,отколкото файл на компютъра?Не всички имат нужните знания и възможност да се справят с изтеглянето,принтирането на такова нещо,пък и дори да го направят в никакъв случей няма крайният резултат да е такъв като от печатница.Какви авторски права,какви водни знаци?И защо според теб няма да имат достъп всички до това?Още когато изникна идеята за преводите,аз лично споделих,че се притеснявам,че ако се качи свободно в нета някой ще се възползва от труда им точно с цел печалба!Кое е изроденото на идеята?Всичко прерастна в нещо прекрасно,но явно само ти не можеш да го разбереш!Аз бих дала пари за тази книга в книжарницата,както сигурно всички останали.бих дала пари за труда на теб и останалите момичета,защото това е наистина нещо много ценно,което искам да имам в библиотеката си,да показвам на децата си,независимо от цената!Можеш ли да го разбереш?Ще се съгласиш ли,че е по добре да го направят тези които са се трудили за това отколкото някой да го дръпне от нета и да си прави пари на техен гръб?Пак казвам-Не виждам какъв е проблема за теб!?Толкова!
И понеже темата е за нещо красиво - ето го и него :

# 663
Ако найстина идеята се е изродила  в спор за ''авторски права''.....''водни знаци''и разни други претенции е нямам думи.Исками се и друго да кажа но тактично ще замълча. Хайде моля ви да не опорочаваме прекрасната идея-която всеки момент ще се превърне в реалност.Ако ще се бием в гърдите кой какво е направил-всичко отива по дяволите! Айде стига.

Направи нещо добро и ....го върли на вятъра
                                              (не си спомням кой го беше казал)

Нали се каза че след като се отпечата ще излезе и в нета за свободен достъп-Е къде е проблема тогава.Да не си създаваме излишно напрежение Моля Ви!

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 14:55 от leidi_08

# 664
Проблема е че имам ресурси за графичната обработка, аз се занимавам с това от сумати време щеше да е перфектен във всяко едно отношение и го предложих, но се отхвърли. Предложих да е безплатно (електронния вариант) , да обработя всичките файлове  и да ги пуснем в интернет да си ги дърпа всеки когато си иска.  Разбирам идеално всичко. Идеята беше да се разпространява свободно и  да го разпечатат във полиграфията е перфектна решение, но не и да не го предложат и във електронен вариантдостъпен за всички.   Разминаването е в това че достъпа до файловете( готовите) няма да го има и ще се издава само в печатен вариант, а не всеки може да си го позволи дори и да струва " колкото кола и кафе". Явно са си намерили човек който да направи предпечатната подготовка, но да не иска да го пусне свободно в интернет.
Аз все още не съм се отказала и пак предлагам да го направя професионално и безвъзмездно, с със свободен достъп от Абсолютно всички фенове и нефенове, малки и големи, добри и лоши, . За съжаление няма да стане и аз си оттеглих моите работи. Това е всичко

# 665
Моля ви момичета не се карайте. Какъв е смисълът. Нека всеки с каквото   може да помогне. Недейте така. На всички които сте се заели с тази работа ви казвам БРАВО. Супер сте!!!! Недейте моля ви! Ние не можем да оформяме предпечат, нито текстовете да са по четливи, нито да превеждаме. Просто ще й се наслаждсаваме.Ако може ще помагаме разбира се. Преводите ще са добри сирурна съм. Нямам идея как ще изглежда книгата , но щом фирурира този ,заради който сме тук, има ли смисъл да се карате.. Моля ви отново недейте така!!!!Преди няколко поста бях написала нещо красиво- идеята заради която сме тук. Налага се още веднъж да го напиша и се надявам че ще се сдобрите.Ще намерите начин да протегнете ръка един към друг. Толкова от мен!!! Надявам се че никого не засегнах и обидих. Обичам Ви! Без Вас тези месеци биха били непоносими. Повярвайте МИ!

Един ден Любовта казала на Приятелството:
-Защо съществуваш ти, когато мен ме има?
А Приятелството отговорило:
- За да занеса усмивка при онези, на които ти оствяш сълзи

# 666
  • 7800
Дами, не се карайте, бе! Аз исках да ви предложа да добавите стихотворението на rasar, примерно на корицата (разбира се, ако тя няма нищо против), ама май моментът не е подходящ.  Embarassed

# 667
здравейте,искам да попитам-а хората които са в чужбина как могат да се сдобият с тази книжка? електонният вариант, достъпен за всички  би било добра идея или?
разбирам  притесненията ви относно " ако се качи свободно в нета някой ще се възползва от труда им точно с цел печалба" , но нали за това верона предложи воден знак?!

# 668
И на мен ми звучи много разумно това, което пише верона.

# 669
Благодаря ти Калина, твоята подкрепа е от голямо значение за мен!
Верона

# 670
Не казвам,че съм против електронния вариант Naughty,напротив!Дори аз самата ще си го изтегля.Момичетата са казали,че след това ще го качат някъде Peace.Пак казвам-за мен една книга винаги е по-ценна от файл Peace.

# 671
Не се карайте, момичета! Няма смисъл от спор. Според мен и двете страни са прави до известна степен! Браво на момичетата, които са се нагърбили със задачата, защото е адски трудоемко! Всички оценяват труда им - предполагам, че това няма защо да се подлага на съмнение.
От друга страна, Верона също е права. Момичета, тя не ви обижда, напротив. Мисля си, че търси вариант за по-лесно разпространение. Целта й не е да обижда (поне аз това виждам от думите й), а да направи труда ви достъпен за всички! Не всеки има възможност - това си е факт! Всеки би дал пари за книжката, но.... ако ги има! Освен това мисля, че това, което тя предлага - за предпечатната подготовка - би ви отменило до голяма степен!
Не приемайте така лично нещата!  Peace
Моля ви - не се карайте!   bouquet

# 672
Дами, не се карайте, бе! Аз исках да ви предложа да добавите стихотворението на rasar, примерно на корицата (разбира се, ако тя няма нищо против), ама май моментът не е подходящ.  Embarassed
  И аз исках да предложа това, Расар съгласна ли си,точно там му е мястото  baby_neutral

# 673
Днес сутринта в  скайпа изобщо  не останах с впечатлението че ще го публикуват в интернет. Дори поправените текстове на песните ми бяха отказани. Отговора беше , че  няма да го публикуват с предпечатна подготовка. За съжаление е така,  разочарована съм безкрайно и оставам с усещането че някой се опитва да блесне ( да не кажа друго) от мъката на феновете . Съдете ме, но до такива изводи стигнах!
Яд ме е и за това че ние можем (аз поне ) да си дърпаме от замунда  , мегаъплоуд и къде ли още не книги, дискографии на Майкъл без да сме платили за това, да се наслаждаваме на цялото му творчество и продукти да които можем да се докопаме , но да се ужасяваме от идеята някой да се е възползвал от нас!
 Едва ли всички слушаме само оригинални дискове и четем оригинални книги. Ограбваме не само него, но и децата му, а мислим само за нашите права. Съдете ме и ми се сърдете- ваше право е!

# 674
skali4ka стихчето сме питали дали може вече да го сложим Peace
Калин@  ще бъде качено всичко но не така с предпечат именно за тези които не са разбрали за книжката.Няма да е така както ще бъде  самата книга ,но текстовете ще са същите а именно те са най важни
Никой с никого не се кара,дори сме нямали намерение да занимаваме с това кой какво точно прави кой спи и кой не,но просто за да стане ясно,че въпреки това нашата цел не е печалба - каквито всвъщност са обвиненията.Не обичам да се карам Sad
Ще има вариант да се сдобият с преводите и онези,които не могат да имат книжка,но не и преди това.Мишето го е написала
Верона не сме искали да спорим с теб по какъвто и да е начин.Просто при положение,че ни обвиняваш в печалбарство и опорочаване на идеята,че най – накрая е станало ясно,че всичко опира до пари и печеленето,че заради това дори не искаш да имаш нищо общо с нас...и т.н.,нормално е да се обясни на всички,че това,което в момента се прави е именно,за да не се случи точно това.Не от нас,а от някой друг.
Аз също останах с доста по- различни впечатления сутринта като започна да обясняваш за авторските ти права върху файловете ти,както и че си дала правата на превода ти на Морфин на друг сайт.Така че хайде да не изкривяваме истината.
Нямаме намерение нито да спорим,нито да се караме,нито да се обясняваме.В темата сме се събрали с една единствена цел.Всичко останало...
Мисля,че кой каквото имал да каже,го е казал.Слагаме точка и продължаваме.И без това губим време вместо да продължим напред. Може да си спокойна че твоите отдавна ги няма.Аз те харесвам въпреки всичко което става.Иако искаш още да спорим моля те не пълни темата ,тя е прекалено чиста за да я опорочаваме по този начин  Sad Ако имаш още нещо за казване просто ме добави отново в кайпа си.Не желая да  се карам,отвратително ми е това което се случва Sad

Книжката ще стане до края на месеца

Общи условия

Активация на акаунт