СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 015
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ-РАЙОН МЛАДОСТ, СТУДЕНТСКИ, ПАНЧАРЕВО
Запази/Сподели

телефон: 02 9743757

класификация: Социална дейност и подпомагане

Това е начинът, по който в Golden Pages е вписана фирма ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ-РАЙОН МЛАДОСТ, СТУДЕНТСКИ, ПАНЧАРЕВО с адрес София, жк. Младост 2,ОДЗ 39 и телефон 02 9743757. Основната дейност на ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ-РАЙОН МЛАДОСТ, СТУДЕНТСКИ, ПАНЧАРЕВО е Социална дейност и подпомагане.

Хмммм...  newsm78

Кати, ако не се лъжа това е сградата, в която се помещаваха социалните... Сега те са в сградата на детската в Младост 1, където беше НАП  ooooh!
Тоест вместо да си намерят сграда само обикалят по сградите на детските градини  Crossing Arms
Бях писала по-напред в темата, че сградата на детската градина се ремонтираше, а другата  половина беше дневен цетър за хора с увреждания (наистина и те имат нужда от такъв център, но защо точно в сградата на детската?)

Да, ама още не са си сменили адреса... което лееекично ми слага питанка дали наистина са освободили помещението...

Интересно, до колко е подходящо детска градина и дневен център за хора с увреждания да споделят един двор?..  newsm78 Не става дума за това, че хората с проблеми ще направят нещо целенасочено на децата - и през ум не ми е минало. Но дали всеки път ще се сещат да затворят надлежно вратата на двора, след като са влезли с количката? Дали ще бягат надалеч - с количките, или с бастунчето за слепи - ако кихат или кашлят, а към тях се приближава дете? Дали ще се съобразяват да не използват общите площи, ако са болни? Дали изобщо ще знаят, че да болни? И всякакви други подобни въпросителни...

Извън частта, в която това просто е детска градина и използването й по подобно друго предназначение си е точно такова безобразие, каквото би било ако дойдат и вземат дома ми за същата цел. Не че нямат основание да искат да имат свое място - просто това точно принадлежи на децата ни.

# 1 036
Кати те са с отделен вход... поне докато траеше ремонта... май имаше ограда между двата двора  newsm78 Не се огледах толкова сериозно  Peace

# 1 037
  • София
Във въпросното бивше 39-то ОДЗ ще си останат част от Социалните служби - патронажа, който е посочила Кати и май още нещо. Социалното подпомагане отиде в Мл.1 в градината, в която беше данъчното. Не ме питайте каква беше целта на гимнастиката, и аз не съм наясно.

Кати, относно "съжителството" м/у хората с увреждания /ако точно тази служба остане там, разбира се/, не мисля, че е повод за притеснение. Всяка група по принцип си има площадка в двора и децата си играят само на нея, така че предполагам, че териториите ще са разделени. Все пак остава притеснително единствено факта, че все пак много хора ще влизат и излизат през двора и дано са достатъчно отговорни да затварят портите след себе си.

# 1 038
Във въпросното бивше 39-то ОДЗ ще си останат част от Социалните служби - патронажа, който е посочила Кати и май още нещо. Социалното подпомагане отиде в Мл.1 в градината, в която беше данъчното. Не ме питайте каква беше целта на гимнастиката, и аз не съм наясно.

Кати, относно "съжителството" м/у хората с увреждания /ако точно тази служба остане там, разбира се/, не мисля, че е повод за притеснение. Всяка група по принцип си има площадка в двора и децата си играят само на нея, така че предполагам, че териториите ще са разделени. Все пак остава притеснително единствено факта, че все пак много хора ще влизат и излизат през двора и дано са достатъчно отговорни да затварят портите след себе си.

В нашия квартал има дневен център за хора с увреждания и мога само да кажа че не е някакво стълпотворение от хора. Някакъв наплив сериозен не се наблюдава, а го гледам от години защото е до бившето училище на дъщерята. Напротив много чисто и поддържано е.

# 1 039
  • София
Някой има ли идея в тази ДГ какво се случва с класирането?
Миналата седмица местата бяха 10, толкова са и приети. Записани 4, отказани 2, 0 свободни, а местата намалели на 8 newsm78 Шансът ни е 1/60, ама все пак е дразнещо да не е "прозрачно" Crazy

# 1 040
Здравеите,детето ми е е с диагноза фонова ретинопатия-атрофия на зрителния нерв на едното око,тоест вижда по слабо с него,малък е още и лекарите не могат да установят колко вижда,с другото му око няма проблем,има само епикриза от очна клиника.Дали детето ми попада в критериите за соп и  трябва ли при кандидатсването за  градина да го отбележа в допълнителните критерии за деца със соп и няма ли това да му попречи при кандидатстването по надлежния ред,защтото без соп събира над 11 точки,а със соп пише в правилата ,че отпада от общото класиране.Какви документи ще трябват за доказване на диагнозата ,защото разполагаме само с епикриза от очна клиника.Трябва ли телк и разни комисии за доказване на диагнозата или е достатъчна епикризата му.

# 1 041
  • София
Да попитам тук преди в системата...промених си местоработата, но не ми отчита точката в градината (в района на месторабота), в която кандидатства детето.

# 1 042
  • гр.София
 Диана, тъп въпрос (в смисъл,че ти си в течение на всичко тук) ,но градината избрала ли е месторабота като допълнителен критерий?

Мила мама, хич не схващам,какво е станало в тази градина. За 2-ра яслена ли говориш, и че вместо 10 места сега пише -8 свободни места ?

Доста нови места са отворени за 2006 набор. Това означава сегашните ясленци да потърпят още 10-ина месеца, да избутат до 1-ва група.

# 1 043
  • София
Да, за 2007 миналата седмица местата бяха 10, както се вижда, толкова са и класирани. Обаче сборът записани + отказани = х свободни нещо не ми се връзва Rolling Eyes

# 1 044
  • гр.София
 Бъркаш. Там си бяха обявени само 8 места. Ето и в новините http://kg.sofia.bg/?page=news&id=308
 Две деца са отказани и вчера са класирани нови две деца-стават 10 класирани.
 Ако правилно смятам,трябва още две деца да се класират (да видим,кога ще ги обявят),щом засега има само 4 записани.
 Интересно,че за записване има само една седмица, но незапълнените места трябва да се появят отново като свободни чак след още една седмица.

# 1 045
                  Няма защо да се чудите.Свободните места от второ класиране на горе са се появявали винаги с една седмица по-късно.Никога не са обявени на време.Чакат до петък да се запишат, в петък не могат да подадат ,че не са се записали и в понеделник става това.От тук нататък докато ги въведат и дошло следващото класиране.

# 1 046
  • София
Преди седмица със сигурност бяха 10. Там ми е първо желание още от май следя. Не съм снимала обаче страницата. Именно затова пише класирани 10 от миналата седмица. А тази са станали 8 Crazy И не е актуализирано записани/отказани/свободни. Това ме учудва, при положение, че трябваше за една седмица да стане записването. Миналата година дъщеря ми беше приета там и Директорката отрази веднага това. После я отписах и отново видях промяната. А сега не е така. Защо ли?

# 1 047
Да, за 2007 миналата седмица местата бяха 10, както се вижда, толкова са и класирани. Обаче сборът записани + отказани = х свободни нещо не ми се връзва Rolling Eyes

Според мен свободните места си бяха 8 от самото начало, но при 4 запиани, отказаните бяха само две, съответно новокласираните. Така че две меса се губят и не е ясно защо.

# 1 048
  • София
Според мен свободните места си бяха 8 от самото начало, но при 4 запиани, отказаните бяха само две, съответно новокласираните. Така че две меса се губят и не е ясно защо.
Не бяха със сигурност 8 Naughty А и все пак виж, че са класирани 10  миналата седмица Tired Та чуденките са две - защо се променят първоначално обявените места и защо за следващата седмица не са обявени още две, ако децата не са записани. Говорих с директорката. Тя твърди, че само 2 са отказани и на тяхно място онзи ден са класирани 2 близначета. Дали е така, само тя си знае Rolling Eyes Очевидно ние няма как да видим.
Личното ми мнение е, че е имало повече отказани и просто се оставя вратичка на тяхно място да се запишат други. Разбира се, може и да не съм права, ама едва ли Peace

# 1 049
10 класирани означава 10 общо до момента, т.е 8 плюс двете близначета.

Общи условия

Активация на акаунт