СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
091128-93971673, Кристиян Бориславов Хаджиев, group: 997, garden: 207
Немога да си обясня защо моето дете винаги получава най-заден номер за всяко едно одз Sad Така никъде нямаме шанс да се класираме.Затова се чудя как тази с-ма задава на едни деца номер започващ с 0, а на други номер започващ с 9.

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 20:17 от aria_82

# 1 336
  • София
Астарта, трябва да попиташ във формата за обратна връзка. И ние едно време гадаехме - по ЕГН ли са, по какво са подредени преди тегленето на номерата, вече не си спомням беше ли обяснено и какво беше обяснението /когато екипа на ИСОДГ активно участваше в темата/.

# 1 337
  • София
Да наистина няма никаква логика при подребвата за получаване на входящ номер.Интересно ми стана наистина как се подреждат децата в този ред.Не че това ще промени нещо, но вече и аз незнам какво става в тази система.

# 1 338
Дидиа, и аз писах в другата тема. Не съм против луксозните детски градини. Дай боже всички да станат такива, но ако продължават да дават по 4000 000 лв за 4-6 групи и 400 кв.м. РЗП на басейна, прекалено много потърпевши ще има. Ако и противно на всякаква логика това се вдигне в Световрачане, а не в Красно село примерно, нещата съвсем загрубяват.

За два пъти по-малка сума може да се вдигнат добри, монолитни сгради, с прилична архитектура и добро качество. Само че ще бъде много по-очевидно ако се надписват сметки от изпълнителя. При това няма начин да разбереш дали "луксозното изпълнение" е и качествено. Напротив има много повече възможности за влагане на некачествени материали и прибиране на голяма печалба.

Ели, благодаря ти за тази информация! Исках да има човек от Образование, заради ЕСПА честно казано. Не се бях замислила, за това което сподели. Благодаря ти!

Виж, не искам да те разочаровам, но и ЕСПА май не е дело на дирекция Образование. Не знам обаче кой е провеждал процедурата по отдаване под наем и чии са заслугите за това. Ако ни отговорят на Заявлението за достъп до обществена информация, ще разберем, но няма да е преди предаването. Но ако говориш за ЕСПА не пропускай това че са получили от общината безвъзмездно право на строеж и ако не бъркам това е станало през 2007 г. Т.е. общината един вид се е погрижила и за техните деца, но е крайно време да се погрижи и за децата които не могат да си позволят баснословните суми в частна детска градина.

Имаше един НАП и едни социални грижи дето ги преместиха от една сграда на ДГ в друга сграда на ДГ. Това също не е за Образование, но е интересно да се постави в ефир като въпрос към общината. Но първо провери инфото по случая че аз вече не помня подробности.

# 1 339
  • София
То аз няма нужда да проверявам, че сме с 8.2, но много кофти, че не сте се класирали вие Sad
Дано все пак до 4-ти се окаже, че не всички деца са с 8.3... колко му е да стане така, че просто някой е писал, че родителя работи в Младост...
а дали някой проверява? Защото какъв е проблема ако имаш познат, или ако поддържаш контакт със стар работодател или каквото там, да ти плясне една уж служебна бележка  newsm78 Ако не се проверява в НОИ кой те е осигурявал, като нищо  ooooh!

Може би греша, ама не се знае, знае ли се вече в нашата мила татковина  Wink

ПС според мен когато си в неплатен отпуск, си се водиш работеща... Доколкото си спомням е така, дано не греша, че то наистина много омагьосан кръг се получава Sad

Да, човек в неплатен отпуск е работещ.

benighted, Горубляне е Младост.
Не мисля, че могат да ти откажат прием по повода. Не си използвала предимство.

Вече почвам да мисля че от цялата СО, единствено на дирекция Образование им пука за местата. Най-малкото защото всички жалби и цялото недоволство се изсипва върху техните глави.

Ако толкова им пукаше, нямаше да настанят Министерство на Социалните Грижи в детска градина в Младост. Понастоящем. Или Долче Шуле. Или ЕСПА.

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 22:53 от katiABV

# 1 340
  • София
Дано сте прави Praynig. Не знам защо ми се въртеше в главата, че третата година не се брои за стаж и се внасят само здравни осигуровки. Ще проверя със сигурност Peace

Относно служебните бележки, поне на мен ми се струва малко вероятно някой да си извади фалшива такава. Предвид това колко хора работят в Бизнес Парка, хич не ме изненадва големия брой деца с максимални точки.
Определено и аз се сдухах много след това класиране. Бях се примирила с положението, а сега ми подадоха надежда и като ми я взеха ми стана сто пъти по-зле отпреди Tired

Не ти е осигурителен стаж, но са отработени години. И аз така се почувствах... а се бях примирила преди това.

Основната причина е, че служителите в дирекция "Образование" не участват в схемите и далаверите заедно с онези от финансовия и инвестиционния ресори, които планират и управляват строителството.

Да бе. Как ли пък да не им повярвам - и какви са белички, и чистички, че и блеят като коза...
Кой мислиш разрешава отдаването на детски градини на разни министерства, ЧДЗ и училища? И с чия благословия се продължават договорите им? И колко са си прибрали за своята... хм, сговорчивост?

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 22:56 от katiABV

# 1 341
  • София
Писах, писах и се затри.
Съжалявам, че не са ви приети децата, момичета!  Hug
Ели/Хриса, значи точно за този терен говоря и аз, нищо не се строи там, всеки ден минавам през "детската градина".  Laughing

Относно неплатения отпуск - води се 6-месечен неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст. Вие си преценявате кога и как да го ползвате, може и разпокъсано. Бащата също има право на свои 6 месеца, нямате право да ги прехвърляте помежду си.

През това време ви тече тр. стаж, работодателя внася само здравни осигуровки.
Ако ви се наложи да искате бележка за доход за този период или един ден да влиза в изчисляването на пенсията ви, се разглежда като период, в който сте били на МРЗ.  Peace
Говоря от личен опит - бях точно в такъв отпуск, когато ми приеха детето. Не съм напускала, не ми е прекратяван договора, не ми е прекъсван стажа и ми бяха издадени всички необходими бележки.

За двете години платено майчинство имате натрупани и две платени годишни отпуски, или минимум 40 работни дни, възползвайте се и от тях.  Peace Така може да си гледате детето до около 2г. и 8м. без да губите стаж.

Освен това всяка година (по преценка на работодателя - може да я разреши или не) се полага по 30 дена (което е малко по- малко от месец и половина) неплатен отпуск, за който, обаче, трябва да си платите здравните.
Ама все пак си е вариант!
Така стават 2 г. и 11 м. или дори почти 3 г.
Което слабо ви грее, ако детето е родено юни, като моето, и до септември все си остават още над 2 месеца...

# 1 342
Както се казва в един сдухан филм - "Нищо не очаквах и пак съм разочарован".
Моят син също е със заден номер - 71....(след като беше 12 в предишния списък). Що за случайно избрани номера са това. Утре ще ви задам въпроси, а сега просто...
Ревах, ревах, крещях и се почувствах ужасно - пред детето си рева, че трябва да го гледам. [b]Все едно той не е целият ми свят, все едно е цялото ми бреме. [/b] Писах ви преди дни - на вълци ни правят тези хорица, които все рамене могат да вдигат, все нещо им пречи да не пречат.
Сега гледам филм за малките момиченца-вдовици в Индия. Гледайте го и вие. Тръпна да видя как ще решат какво да правят с цял един живот.
Сигурна съм, че нещо ще измисля(частни градини, надежди за нови групи), за да не чува моят син - "стоя си тук у нас вече 3 години - вишист, на 30, с 3 години стаж за цял живот, с огромни младежки амбиции. Какво ще стане с мен". Ще измислим нещо.  bouquet
Искренни поздрави на успелите в ОДЗ=то в Младост днес. Heart Eyes Сигурно и вие си поплаквате от други страхове сега. Всичко ще е наред с паячетата Heart Eyes

# 1 343
  • София

Бих попитала и кой от трите ресора има най-големи заслуги за това че се проектират и строят луксозни сгради. Всъшност кой определя параметрите на строителството. Пак не мисля че е дирекция Образование, но ми е интересно да разбера точно кой.
             Писах и в другата тема и тук ще напиша  Laughing ЗАЩО сте срещу строежа на луксозни и модерни ДЗ? Спомням си един период в соца когато се наложи бързо строителство за да се поеме увеличената бройка деца и се настроиха едни бараки в дворовете на ДЗ за чудо и приказ.Нито се отопляваха като хората,нито бяха удобни и всички приети се сърдеха ,защото гледаха основните помещения на ДЗ и питаха "а ние защо в бараката?". Все се чудех КАКЪВ е принципа на прием та едни са в бараката ,а други в основните сгради."И се сетете сами КАК точно се разпределяха дечицата  Laughing  Беше отвратително и никой не искаше там.И сега ли трябва да ни настроят паянтови и некачествени "бараки"?
             Момичета,нека се строят ЛУКСОЗНИ И МОДЕРНИ градини за децата.21 век сме и не живеем в пещери,та да пратим децата си в нескопосани помещения дето още на първата година ще изтрещят за ремонти.Аз си мисля,че качеството трябва да се проверява стриктно и прецизно да се спазват технологиите.Какво стана с "ремонтираните" ДЗ и то след като месеци чакахте за тях? Ами почти всичко е най-ефтиното и некачествено и профили на дограми и обков.Сега 1-2 години след ремонтите почват да капват един по един и прозорци и врати.Питам ЗАЩО И ДО КОГА ще се строи през пръсти,а ще потъват огромни средства? Мисля,че трябва да се строи качествено ЗАЩОТО е за ДЕЦА! И да се влагат само качествени материали и технологии.Я погледнете строителството уж се правят изолации ,а мухъла в новите апартаменти и не можеш да се пребориш с него.Падат тавани,некачествени дограми ,а иначе от лъскаво по-лъскаво,а колко е скъпо не коментирам
            Извинявам се за спама,ама бях провокирана от мнението ви! Embarassed

На гол тумбак - чефте басейни.

ПП
Ели, НАП напуснаха от началото на годината (в смисъл от този Януари физически не се помещават в сградата на градината. Там сложиха Социалните - че е по- удобно).

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 23:03 от katiABV

# 1 344
  Мацки, благодаря за отговорите! Ще видим понеделник какво ще стане като обходя двете ДГ.
  Като записвах дребния в 56-то самата директорка там ми предложи да го прехвърлят тук в 14-то ОДЗ ако има място /щото сме в Мл.2/, но тогава Чобанова категорично отказа, щото нямала места. Тая пролет пак ходих да говоря с нея, но нищо не стана и сега съм супер щастлива, че го приеха тук. Голяма мъка ни е сутрин тичането до ДГ /ако и има нещо на колата/ и прибирането вечер. А от новата ДГ и батко му ще може да го взема. Дано стане записването  Praynig.
   Колкото до строежа на нови градини: не се лъжете, че всичките 4 млн. лв. отиват за строежа. Една "скромна" сума се прибира от някой/и в общината, а друга от изпълнителя на проекта  Rolling Eyes. В род. настоятелство съм в училището на баткото и преди месец водихме голяма борба с фирмата, която беше определена да ремонтира физ. салон. Искаха да изциклят и лакират стар паркет - 1975г. слаган за 34лв. на квадрат  #Crazy, вместо да сменят подовата настилка с нова. По принцип цикленето и лакирането е около 10лв./кв., а те залагаха почти 4 пъти повече в предварителната сметка. Та писахме писма до общината, правихме срещи и нещата се оправиха. Няма да ви казвам какъв е бил коментара на собственика на фирмата -изпълнител! Сега чакаме в близките дни да завърши цялостния ремонт на салона и децата най-после да имат нормални часове.
  Та основната ми мисъл беше, че сигурно 1/2 от парите за построяване на ДГ се усвояват по основната цел, а другите потъват. И това няма как да се разбере от обикновения човек, щото никой не ни показва черно на бяло как са били разходвани парите!
  Лека вечер и дано успеят дечицата ви на следващите класирания в другите ДГ в Младост, където се освобождават места  Peace!

# 1 345
Здравейте и от мен.
Аз също съм от майките с попарени надежди днес от класирането за 98 ОДЗ в младост... Отново не ни приеха...бяхме 15-ти за набор 2007 а сега номерът ни започва с 81....Вече незнам какво да правя...цял ден ми е криво...  Cry Cry Cry
А колкото до 14-то ОДЗ... там май никой вече няма шанс. От позната която работи там знам че групите са претъпкани с по 30 и кусур деца в група  Sad

# 1 346
  • София
Да разбираемо е разочарованието на всички ни.Имайки впредвид, че не се знае вече кога ли ще имаме шанс да се класираме някъде.Аз пак не спах цяла нощ да го мисля това..Само да попитам сега къде се преместиха Социалните-в друга сграда на ДЗ или не? Ако някой иска да синтезира няколко въпроса за вдруги ден.
Сега май трябва пак да се примирим и да си гушкаме слънчевите зайчета, които си имаме Simple Smile

# 1 347
  • София

Преместиха ги в по- голяма и удобна детска градина. Да си правят компания с дечица от частна градина, също наместена в сграда на обществена.

# 1 348
  • София
Евала им.Да не им е тясничко.То нали има свободни места за ДЗ та защо да не се преместят на по-широчко.

# 1 349
Здравейте и от мен.Аз грам не съм на ясно за тея ясли,записвания,списъци и т.н.Значи синко е на 1г и 7м.,направихме си профил в ИСОГ и нали днес класирането приключи.Бяхме на 62 място в
   54 ОДЗ Дъга като най-желана.Обаче сега не знам къде да гледам.Отворих този документ за жребия /това също не ми е ясно грам/ обаче никъде не виждам неговото име.Моля помогнете с малко инфо,че.....лудвам вече.

Общи условия

Активация на акаунт