СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 470
Ели (Hrisa), един от последните постове при анкетата беше от особа, която не се била интересувала и не знаела, но гласувала за някаква сума, защото имала приятелка и т.н. Дидия от сто страници обяснява, че таксите и допълнителните разходи нямат нищо общо, но няма кой да я прочете! В крайна сметка, тази анкета в голямата си част отразява гласуване на хора, които нито чета, нито мислят.

За момента обаче това е единствения ориентир по който може да се направи преценка на това какви са социално поносимите цени. Ще искам да пуснат анкета и през ИСОДГ, но не знам дали ще ме огрее.

А иначе не съм оптимист че от СО в настоящия момент може да се получи съгласие да обвържат увеличението на таксата с увеличение на издръжката.

# 1 471
Уви, не съм сигурна. След като имаше доволно много изказвания, че таксите можело и трябвало да бъдат и по 500 лв....

# 1 472
Уви, не съм сигурна. След като имаше доволно много изказвания, че таксите можело и трябвало да бъдат и по 500 лв....

Изобщо не разбирам какво търсят хората с подобни изказвания в темите за общински ДЗ. Щом не ги бърка една такава такса, спокойно могат да си позволят частно такова.

П.П. На мен явно ми дойде в повече стреса последните няколко дни и взех да се изказвам малко истерично. Изглежда трябва да си дам почивка от болните теми Crazy

# 1 473
И аз не го разбирам и е по-добре повече да не се меся, че....

# 1 474
  • София
Кати, нали не вярваш, че ще ти прочета поредното словоизлияние!

Колкото до таксите, аз съм за вдигането им, но някак си не ми харесва момента. Едно говорехме допреди няколко месеца, сега съвсем друго излиза. Пък и Фандъкова никога не съм я харесвала, сутрешното интервю ми се видя, като поредната и ПР акция-лишено от конкретика и изкарващо, че София и в частност ДЗ, нямат никакви проблеми.

# 1 475
  • София

Аз лично такова не съм срещнала. Възможно е да съм пропуснала нещо, но...

# 1 476
  • София
Кати, нали не вярваш, че ще ти прочета поредното словоизлияние!

Колкото до таксите, аз съм за вдигането им, но някак си не ми харесва момента. Едно говорехме допреди няколко месеца, сега съвсем друго излиза. Пък и Фандъкова никога не съм я харесвала, сутрешното интервю ми се видя, като поредната и ПР акция-лишено от конкретика и изкарващо, че София и в частност ДЗ, нямат никакви проблеми.

Съмнявам се да е било насочено към теб.

# 1 477

И аз не помня, но бих се абстрахирала от пред-последния отговор за 200-250 лв. Даже и от опцията 150-200 лв. Бих отнесла гласовете към някоя по-ниска категория. Може някой съвсем коректно да си е отговорил, но има много майтапчии във форумите, особено в Клюкарника и си мисля че някои хора просто ни гледат сеира.

# 1 478
Както често се случва на много потребители - първо пиша, после ще чета.
Но то е само за да поздравя участничките в предаването днес. Често се е случвало по цели нощи да не спя само, защото си мисля как точно да формулирам сбито въпросите при преглед на детето ми, примерно. После на самия преглед ми вземат думата, оплитам се в размиси и си изгубвам въпростие. Браво на вас, че при това притискане се стегнахте да зададете въпрос. Е, този път стана видно, че от 5 въпроса само на един отговори:)
И сега в кръга на шегата - така, чинно очаквайки да се появите и слушайки Фъндъкова, разбрах, че извънгабаритния боклук и строителният се събира в определени дни и ще мога се възползвам от това. Самата Ани Цолова летя като пчелица около въпроса си, докато научи отговора за "дограмата и диванчето".
Хубав ден. Благодаря

# 1 479
Сигурно мен визираш като особата....
Ми нямам време да изчета цялата тема, убии ме! Гласувах както смятам за добре, за теб може да са много, но според мен са ок...

Ако става на въпрос, таксата за ДГ може и мен да не ме касае, тъй като шансът на детето ми да посещава градина догодина е - хм  newsm78

# 1 480
  • София

И аз не помня, но бих се абстрахирала от пред-последния отговор за 200-250 лв. Даже и от опцията 150-200 лв. Бих отнесла гласовете към някоя по-ниска категория. Може някой съвсем коректно да си е отговорил, но има много майтапчии във форумите, особено в Клюкарника и си мисля че някои хора просто ни гледат сеира.

Аз гласувах 150 - 200.
Изобщо не на майтап.
Но... с купища условия към тях.
От друга страна, ако не се изпълнят условията, според мен, не би следвало изобщо да се иска доплащане за тази услуга.

# 1 481
  • София, под Карлсон

За момента обаче това е единствения ориентир по който може да се направи преценка на това какви са социално поносимите цени. Ще искам да пуснат анкета и през ИСОДГ, но не знам дали ще ме огрее.

А иначе не съм оптимист че от СО в настоящия момент може да се получи съгласие да обвържат увеличението на таксата с увеличение на издръжката.

Да, всяка анкета е добър ориентир, но аз лично се изненадах защо толкова важна тема е поставена в Клюкарник- раздел, в който аз лично не влизам, просто защото ми звучи несериозно, или да кажем развлекателно. Дано да се съгласят анкетата да мине през ИСОДГ, въпреки че вече искрено се съмнявам в истинноста им, след резултатите от последната анкета там.

Аз лично гласувах за такса до 100лв, защото така или иначе с разните му допълнителни танци, плуване, футбол и др. става над 150лв, което моето семейство може да си позволи като разход. Но също така дълбоко се съмнявам, че биха обвързали увеличението с издръжката на ДЗ  Thinking, както може би си мислят повечето хора, които нямат представа къде точно отиват сегашните 40лв. такса. 

# 1 482
Кати, в тази държава само държавата може да поставя условия, или по-скоро - да ни поставя пред свършени факти!

# 1 483
  • гр.София
 Отново да си кажа - майките се представиха чудесно в предаването. Нито въпросите им бяха толкова частни,нито пък изглеждаха като недоволни квачки Naughty
 Кати,ти давай акъл,колкото щеш.
 Тук не сме професионалисти в медийната сфера.

Ариа, много се радвам,че някой неорганизиран родител ще ходи на срещите на работната група!

Ели (Хриса),всичко се случва постфактум или на принципа проба-грешка.
 Сега работните срещи бистрят основно специалните случаи (или греша?), а се натрупват проблеми (както преди-говорилнята беше на тема критерии и предимства, а строежът и ремонтите въобще не се споменаваха).
 След като са отворени към промяна на правилата,защо не наложат някакви точки бонус на чакащите от 22.05 на опашки?
 Защо ще пристигне някой вчера,дет се вика, в София, ще кандидатства и лотарията ще класира детето му, а друго със същите точки ще си виси с входящ номер,започващ с 9 до второ пришествие...

За точките за персонал-бях изумена,че  важат и за градинаря в градината, и за охраната и за кой ли още не.

# 1 484
Eli, гласувах за диапазона 90-100лв.
Днес много се разочаровах от организцията в БТВ. Поставиха ни на едно диванче в нюз рума без досег до госпжа кметицата! Направо побеснах, почервенях и изобщо не чувах какво ми говорят хората наоколо. Оттам насетне бях сигурна, че ще ни включат спорадично за 2-3 минути. Поне репортерката е симпатична, сега започва и се е амбицирала да проучи нещата с ЕСПА докрай.
Относно това, че съм споменала името на Софиянска - после ме попитаха сигурна ли съм, че тя е в борда на училището или всичко е с подставени лица. Еми, сигурна съм - така ми казаха при срещата в община "Младост"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Следобед записах малката в 98-мо ОДЗ. Директорката е симпатична, но чакахме доста родители и те споделиха, че едва днес на обяд е дошла в кабинета си. Преди това не могли да я открият - имала процедурни задачи в общината. За жалост в сградата още няма интернет  #Crazy И записаните деца още не са отразени в системата. Не ни издаде входящи номера, но ни увери, че следобед ще отиде в една фирма наблизо и там ще въведе децата. При записването беше сама в стаята, което също ме учуди, но прозорците бяха широко отворени и родителите в двора можеха да чуят и видят всичко.
Иначе в самата сграда си кипи усилен ремонт и не знам дали ще успеят да я завършат до 1 януари. Тук е и питането ми към вас - като записах малката трябва ли сега да декларирам пред работодателя, че тръгва на ясла или да го направя след като открият въпросната ясла и я пуснат в експлоатация?

Общи условия

Активация на акаунт